گوشت خواری و افطار امام باقر علیه السلام در ماه شعبان !!!!
🤔
#پرسش :
❓امام پنجم شيعيان، انسانى پرخور بوده و ادعاى روزه گرفتن فراوان ائمه، جعل تاريخ ميباشد !!!!
▪️احمد بن محمد بن خالد البرقي از علماى نامدار شيعه در ص ٤٦٢ از جلد ٢ كتاب المحاسن روايتى را از زبان بزرگترين محدث تاريخ شيعه(زراره)، نقل ميكند بدين صورت:
▪️متن عربى: عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: تَغَدَّيْتُ مَعَ أَبِي جَعْفَرٍ فِي شَعْبَانَ خَمْسَةَ عَشَرَ يَوْماً كُلَّ يَوْمٍ بِلَحْمٍ مَا رَأَيْتُهُ صَامَ مِنْهَا يَوْماً وَاحِداً
▪️ترجمه: از زراره نقل شده است كه: در ماه شعبان ١٥ روز در خانه امام باقر غذا خوردم و غذاى هر روزمان گوشت بود و نديدم كه امام باقر حتى يك روز را روزه بگيرد !!!!
١٥ روز پشت سر هم خوردن گوشت باعث بوجود آمدن صدها بيمارى ميشود !!!!
💠
#پاسخ💠
👌ما معتقدیم که امامان علیهم السلام عابد ترین مردمان بوده است , چنان که امام رضا علیه السلام این ویژگی را به عنوان یکی از نشانه های امام علیه السلام ذکر می کند : " عَنْ أَبِي الْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا ع قَالَ لِلْإِمَامِ عَلَامَات ... أَعْبَدَ النَّاس"
📚من لا يحضره الفقيه، ج4، ص: 418
👌علمای اهلسنت و مخالفان امام باقر ع هم تصریح کرده اند که امام باقر علیه السلام در عبادت و بندگی ( که یک مصداقش روزه داری است ) , سر آمد مردمان بوده است .
❗️عبد الملك بن مروان به حاكم مدينه نوشت:
" محمّد بن على ( امام باقر ع ) را دست و پا بسته و در غلوزنجير به نزد من بفرست.
👌حاكم مدينه در جواب نامه عبد الملك نوشت:
" اى امير مؤمنان اين نامهاى كه برايت مىنويسم به منزله مخالفت با تو يا ردّ كردن دستور تو نيست. بلكه خيرخواهى است كه از روى دلسوزى انجام مىدهم. امروزه در روى زمين فردى باعفّتتر، زاهدتر و باورعتر از مردى كه شما او را از من طلب كردهايد وجود ندارد. او از داناترين مردم، ملايمترين مردم و👈 در عبادت خداوند و فرمانبردارى از او سختكوشترين مردمان است👉 و من ناپسند مىدارم كه امير المؤمنين عبد الملك متعرّض چنين شخصى گردد، چرا كه إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ در حقيقت، خدا حال قومى را تغيير نمىدهد تا آنان وضع خود را تغيير دهند. عبد الملك از ديدن نامه والى خوشحال شد و فهميد كه او از روى خيرخواهى و دلسوزى اين نامه را برايش نوشته است " " ... الرجل الذي أردته ليس اليوم على وجه الأرض أعفّ منه و لا أزهد و لا أورع منه، و إنّه من أعلم الناس، و أرقّ الناس، و أشدّ الناس اجتهادا و عبادة، و كرهت لأمير المؤمنين التعرض له ف إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ. فسرّ عبد الملك بما أنهى إليه الوالي و علم أنّه قد نصحه "
📚أعلام الهداية، ج7، ص: 21
👌ابن حجر عالم بزرگ اهلسنت در مورد عبادت امام باقر ع می گوید :
" وارث امام زين العابدين عليه السّلام از ميان فرزندانش بود كه عبادت، دانش و پارسايى او را به ميراث برده بود "
" وارثه- أي وارث الإمام زين العابدين- منهم عبادة و علما، و زهادة ابو جعفر محمد الباقر "
📚الصواعق المحرقه ص ٢٠١
👌بنابراین امام باقر ع در عبادت و بندگی و مثلا روزه داری , سر آمد مردمان بوده است , با این وجود در مواردی ممکن است عذری به مانند بیماری پیش آید که نتوان برخی از روزهای مستحب موکد را روزه گرفت و ناچار شد برای درمان بیماری از گوشت مستمر استفاده کرد , چنان که در روایت آمده است که در موارد بیماری و عذر نباید روزه گرفت :
« كُلَّمَا أَضَرَّ بِهِ الصَّوْمُ فَالْإِفْطَارُ لَهُ وَاجِبٌ »
📚الفقیه ، ج 2 ص 133 _ وسائل الشیعه ، ج 10 ص 219
👌و در ذیل نیز توضیح داده ایم که طب جدید و سنتی برای درمان برخی از بیماری ها , توصیه به خوردن گوشت می کنند , که روشن است مقصود از گوشت , شامل گوشت سفید به مانند گوشت کبک و ... هم می شود که خوردن مستمر آن در هنگام بیماری جهت تقویت بنیه بدن توصیه شده است , در ذیل بخوانید :
💠
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4875
👌بنابراین اگر امام باقر علیه السلام روزهایی را از ماه شعبان روزه نداشته اند و از گوشت استفاده می کرده اند, به خاطر عذر و در جهت درمان بیماری بوده است , چنان که علامه مجلسی در شرحی که بر روایت مورد استناد معاند می نویسد , به این نکته اشاره می کند : " کأن إفطاره علیه السلام شعبان کان لعذر ... "
📚بحار الانوار ج ٦٣ ص ٦٣
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir