احتمال خواندن نماز باطل توسط امام علیه السلام !!!!!
🤔
#پرسش :
❓احتمال خواندن نماز باطل توسط امام معصوم و عدم عصمت !!!!
📓نام کتاب : من لا يحضره الفقيه جلد : 1 صفحه : 402
پدرم- رحمه اللَّه- در رسالهاى كه براي من فرستاده گويد: اگر از تو بادى يا حدثى خارج شد كه وضو را باطل مىسازد يا بخاطرت آمد كه وضو ندارى در هر حالى كه در نماز هستى سلام بده و مردى را كه اهليّت داشته باشد پيش انداز تا با مردم باقيمانده نمازشان را امامت كند، و تو خود نيز وضو بساز و نمازت را دوباره بخوان.
امامی (معصوم ) در نامه ای به امامی (معصوم ) میگه اگر حواست نبود که بی وضو نماز میخوانی (اگر معصومیتت تو را ترک کرد ) دوباره وضو بساز و نماز بخوان !!!!!
💠
#پاسخ💠
👌تعبیری که در روایت مورد استناد وهابی آمده است , اگر چه مخاطبش امام علیه السلام است اما مقصود اصلی تعلیم حکم شرعی به امت می باشد چنان که نظائر این تعبیر را درقرآن هم مشاهده می کنیم .
❕اهلسنت معتقدند که پیامبران هیچگاه مشرک و کافر نمی شوند چه قبل از بعثت و چه بعد از بعثت :"هو أنهم معصومون عن الكفر، قبل الوحى و بعده بالاجماع "
📚شرح العقائد النسفية، ص: 89
❕با این وجود در قرآن می خوانیم که خداوند خطاب به پیامبر گرامی اسلام می فرماید :
" به تو و به همه انبياى پيشين وحى فرستاده شده است كه اگر مشرك شوى مسلما اعمالت حبط و نابود مىگردد و از زيانكاران خواهى بود"وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ " ( زمر ٦٥ )
❕طبق استدلال وهابی باید بگوییم که پیامبران عصمت از کفر و شرک ندارند , چون خداوند به پیامبرانش گفته است که اگر مشرک شوند اعمالشان حبط می شود !!!!!
👌اما مفسرین شیعه و سنی می گویند که آیه فوق نمی خواهد بگوید که برای پیامبران هم جایز بود که مشرک شوند , بلکه تعبیر فوق برای بیان قبح شرک و تعلیم به امت است , ( به در می گوید دیوار بشنوند ) : چنان که در تفسیر نمونه می خوانیم :
"در اينجا اين سؤال مطرح مىشود كه مگر امكان دارد كه انبياى بزرگ الهى راه شرك پيش گيرند كه آيه فوق با اين لحن با آنها برخورد مىكند؟
👌پاسخ اين سؤال روشن است: انبيا هرگز مشرك نخواهند شد .... آنها حتى در يك لحظه فكر شرك به خود راه دهند، آيا طبيب هوشمند و حاذقى كه از تاثير يك ماده سمى بسيار خطرناك و كشنده به خوبى آگاه است هرگز ممكن است در حال اعتدال فكر خود را به آن آلوده سازد؟
👈هدف اين است كه از اهميت خطر شرك به همگان گوشزد شود تا مردم بدانند وقتى خداوند با پيامبران بزرگش اينچنين سخن مىگويد تكليف ديگران روشن است، و به تعبير ديگر: اين از قبيل ضرب المثل معروف عرب است" اياك اعنى و اسمعى يا جارة":" منظورم تويى ولى اى همسايه تو بشنو!". 👉
❕همين معنى در حديثى از امام على بن موسى الرضا ع به هنگامى كه مامون سؤال از آياتى كرد نقل شده است كه امام فرمود:" منظور از اينگونه آيات امت است، هر چند مخاطب رسول خدا مىباشد" "
📚تفسير نمونه، ج19، ص: 528
❗️ابن کثیر عالم بزرگ اهلسنت هم این سخن را پذیرفته است و تصریح می کند که تعبیر مذکور تنها برای بیان قبح و زشتی شرک و تعلیم به امت است نه آنکه جایز باشد که پیامبر مشرک شود "
" وَ لَوْ أَشْرَكُوا لَحَبِطَ عَنْهُمْ ما كانُوا يَعْمَلُونَ تشديد لأمر الشرك و تغليظ لشأنه و تعظيم لملابسته، كقوله تعالى: وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ [الزمر: 65] الآية، و هذا شرط، و الشرط لا يقتضي جواز الوقوع "
📚تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)، ج3، ص: 268
👌 یا مانند آیه 23 سوره اسراء که خداوند پیامبر را مخاطب قرار می دهد و می فرماید ؛
« پرودگارت فرمان داده است که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید . هرگاه یکی از آن دو یا هر دو نزد تو به پیری رسیدند کمترین اهانتی به آنها روا مدار و گفتار بزرگوارانه به آنها بگو»
👌در این آیه پیامبر را مخاطب قرار داده است در حالی که می دانیم پیامبر سالیان دراز قبل از نبوت پدر و مادر خود را از دست داده بود .بنابراین این گونه دستورات به صورت خطاب به پیامبر و تفهیم و تعلیم امت است .
❕در روایت مورد استناد وهابی هم به مانند مورد فوق اگرچه مخاطب امام علیه السلام است اما غرض تعلیم حکم شرعی به امت است و معنای روایت آن نیست که ممکن بود امام علیه السلام سهو و نسیانی کند چنان که معنای آیه مورد بحث آن نبود که جایز باشد انبیاء مشرک شوند , غرض در هر دو تنها تعلیم به امت است , ما در ذیل مفصلا عصمت امامان علیهم السلام را از آیات و روایات شیعه و اهلسنت اثبات کرده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4514
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2398
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir