مقاومت یا تسلیم؟ حکم عقل کدام است؟!
🔹انقلاب اسلامی ایران اندیشه ای را در بین ملت ها ایجاد کرد به نام مقاومت!. اندیشه ای بسیار جذاب و نوین اما همراه با چالش های مختص خود.
🔹نرفتن زیربار بلوک شرق کمونیست و بلوک غرب لیبرال، ایران را در آغازین سال های انقلاب با حملات همه جانبه مواجه کرد.
🔸اما این مسیری بود که ملت ایران به رهبری امام خمینی در پیش گرفت و با امام خامنه ای ادامه داد.
🔹در این حدود نیم قرن، ایران که کشوری عملا مستعمره و فاقد استقلال سیاسی و پیشرفت صنعتی بود، استقلال خود را با دفاع مقدس و مقاومت در عرصه های مختلف به دست آورد و در عرصه اقتصادی نیز به کشوری در حال رشد تبدیل شد.
🔸مسیری که ایران از التماس برای ابتدایی ترین لوازم دفاعی تا تبدیل شدن به یکی از قدرت های نظامی جهان پیمود تنها در چند دهه و آن هم در کوران تهدیدهای مختلف از جهات گوناگون بود.
🔹تجربه مقاومت به سبک ایران،پیشرفت ذیل استقلال سیاسی، برای ملت ها و مخصوصا ملل منطقه خاورمیانه بسیار جذاب شده است.
🔸تصور کنید اگر ایران قرار بود چشم به دیگری بدوزد و برای خود ابزار قدرت خلق نکند الان در چه شرایطی بود.؟
🔹کشور ما از جهات مختلفی مورد طمع قدرت های استکباری است. و این طمع صرفا در دوره جمهوری اسلامی ایجاد نشده است بلکه مرور کوتاه تاریخ معاصر نشان میدهد حتی یک دولت قانونی در درون
حکومت وابسته پهلوی نیز برای غرب قابل تحمل و پذیرش نیست و آن را با
کودتا ساقط میکند و ملت ایران را در فقر و بدبختی غوطه ور میکند. حال برای در امان ماندن از این نیات پلید آشکار چه باید کرد؟
🔸با توجه به تجربه های بین اللملی میتوان ادعا کرد حتی اگر هزاران برابر بیشتر از آنچه ایران تاکنون هزینه تحقیق و توسعه و تولید ابزار نظامی کرده، هزینه میشد ولی قدرتی در درون ایجاد نمیشد باز هم کشور، وابسته و به احتمال بسیار زیاد غیر ایمن میبود.
🔻نمونه آن را میتوان در لیبی دید.!
▪️لیبی که یکی از کشورهای مهم جهان اسلام و عرب بود و نقش آفرینی میکرد، در برابر غرب کوتاه آمد و تمام ابزار دفاعی خود را تقدیم آن کرد و در نهایت عملا هم کشور تجزیه شد و هم ملت درگیر ناامنی بی پایان شد و حداقل از سال 2011 تا کنون چشم اندازی برای برون رفت از بحران نداشته است و همچنان در ناامنی و فقر به سرمیبرد.!
▫️اما ایران به پشتوانه مردم و با اعتماد به وعده های الهی ایستاد و ابزار قدرت خود را درونی سازی کرد و اکنون کسی جرئت نگاه چپ به آن را ندارد.
آیا عقل و منطق همین را حکم نمیکند؟
🔸طبیعتا این مسائل نباید مارا از توجه به شیوه مدیریت ها غافل کند زیرا حتما باید در عرصه هایی مثل معیشت و ... مسئولین مربوطه تدابیر بهتری اعمال کنند اما این امور منطقا ربطی به مقاومت دربرابر قدرت زورگوی خارجی ندارد.
🔹
مقاومت، بستر و زیرساخت اقتصاد را از طریق تامین امنیت فراهم میکند و حال این مسئولین مربوطه هستند که باید از آن فرصت برای شکوفایی اقتصادی و رشد کیفیت زندگی شهروندان استفاده کنند. اما متاسفانه دیده میشود که ضعف ساختار اقتصادی با جنگ روانی دشمنان به مقاومت نسبت داده میشود.! در حالی که هر بخشی مسئولیت مشخص خود را دارد.
🔸بنابراین حتی اگر مولفه هایی مانند عزت و کرامت و وجوب دفاع و... را نیز کنار بگذاریم_که البته کنارگذاشتنی نیستند_ برای مصلحت همین دنیای مادی و زندگی عادی نیاز به مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان خود هستیم.
زیرا به قول معروف، سرباز دشمن در کوله پشتی خود امنیت و رفاه برای سرزمین شکست خورده به همراه نمیبرد.!
✍
سعید فتحی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan