📺
#جمعه_های_قرآنی (بیست و ششمین برنامه)
🔹قُلْ إِنَّمَا يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ ﴿١٠٨﴾
🔸 بگو: به من فقط وحی می شود که معبود شما خدای یکتاست؛ پس آیا تسلیم [فرمان ها و احکام او] می شوید؟ ﴿۱۰۸﴾
♦️ترجمه:
#حسین_انصاریان
▫️ سوره مبارکه انبیاء آیه ۱۰۸
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان:
🔹حمدی محمود الزامل (۱۹۲۹- ۱۹۸۲م.) یکی دیگر از استعدادهای درخشان مصر در عرصه نورانی تلاوت قرآنکریم است. او در خانوادهای قرآنی نشو و نما یافت؛ پدرش شیخ محمود محمود الزامل، امام جماعت مسجد، عمویش فارغالتحصیل الازهر و قاضی شهر منصوره و داییاش، شیخ مصطفی ابراهیم، حافظ کل قرآن و مشوق اصلی حمدی زامل برای حفظ اين کتاب نور و هدايت الهی بود.
🔻حمدی زامل در کودکی قرآن را حفظ کرد و سپس تلاوت حرفهای قرآن را نزد شیخ توفیق عبدالعزیز از متخصصان علوم قرآنی ادامه داد.
🔻 زامل به تلاوت ستارگان تلاوت مصر همچون محمد رفعت، محمد سلامه، علی محمود، عبدالفتاح شعشاعی و بیش از همه مصطفی اسماعیل علاقه داشت و تحت تأثیر سبک او بود.
او از معدود قاریانی است که اولینبار و به طور همزمان در امتحان رادیو و تلویزیون مصر به عنوان قاری پذیرفته شد و از سال ۱۹۷۶(۴۷ سالگی) تا زمان وفاتش- که زمان زیادی نبود- در مناسبتهای مختلف همراه با قاریان معروف دیگر در رادیو و تلویزیون تلاوت میکرد.
🔻اين استاد برجسته قرائت سالها از جمله قاریان مراسم تلاوت فجر مسجد امام حسین(ع) هم بود که تلاوتهایش بسیار مورد توجه و استقبال مردم قرار میگرفت.
🔻در خاطرات مربوط به او نقل شده است که مصطفی اسماعیل و نیز عبدالباسط از تلاوت او اعجاب می کردهاند و در محفلی، تلاوت او به درخواست مصطفی اسماعیل یک ساعت و نیم بهدرازا کشیده است.
🔻گویا او جز یک بار و آن هم برای حج تمتع، به سفر خارجی نرفت و شاید همین مسئله موجب شد که تلاوتهای غنی، معنوی و کمنظیر او شهرت جهانی پیدا نکنند.
🔻از ویژگیهای تلاوت حمدی زامل، تغییر ناگهانی نغمات بود؛ به گونهای که در خلال بسیاری از تلاوتهایش پیش از اتمام یا اشباع مقامات، از قرار یک مقام به قرار یا جواب مقام دیگر وارد میشد و این خلاقیت و پیشبینیناپذیری، مخاطب را همواره غافلگیر میکرد.
از دیگر ویژگیهای صدای زیبای او، تحریرهای بسیار ریز و سریع بود که به اعتقاد برخی اساتید چنان تحریرهایی، کمنظیر بوده است.
🔻 به سبب صدای منعطف و پرتحریر و توجه به القای معانی، از تلاوتهای او جذاب و فاخر به شمار میروند. گویی در جنس صدای زامل معنویتی ویژه وجود داشت و همین سبب غنای معنوی تلاوتهای وی شد.
🔻شاید یکی از مهمترین ویژگیهای تلاوت حمدی زامل، تغییر سریع زیر و بم صدا باشد، اما به نظر میرسد بیش از جابجایی زیر و بم صدا، با القای خوب معانی در زیر و رو کردن حال مستمعان و مشتاقان استماع کلام الهی تبحر ویژه داشت. اکنون تلاوت زیبای او را از سوره نورانی انبیاء، مزمل، مدثر و علق میشنویم.👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#حمدی_محمود_الزامل
#محمد_جاودان
#انتشارات_دانشگاه_ادیان_و_مذاهب
#کتاب_زندگیات_را_با_دانایی_ورق_بزن
🔹تحریریه کتابخانه ادیان
✨باما همراه باشید✨
📱کانالهای کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻
⏮ | سایت:
🌐
www.adyanpub.com
⏮ | ایتا
📲
http://eitaa.com/libadyan
⏮ | تلگرام
📲
@ketabsara_adyan
⏮ | واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EZkvKCGCDgPGiTAes9Fh50
⏮ | اینستاگرام
https://instagram.com/libadyan