🌴ماجراى تبعيد ابوذر (رحمت الله علیه) و سخنان دلنشین امام حسن مجتبی علیه السلام در بدرقه وی
🦋
#ابوذر_غفارى (رحمت الله علیه) صحابى بزرگوار رسول خدا (صلّى الله عليه و آله) كه از نظر زهد و تقوا و ورع و علم و درستى نمونه و ضرب المثل بود، تا آنجا كه به تواتر از رسول خدا (صلّى الله عليه و آله) نقل شده كه درباره اش فرمود:
🔅آسمان سايه نيفكنده و زمين برنداشته شخصى را كه راستگوتر از ابوذر باشد، هر كس دوست دارد كه به زهد عيسى بن مريم بنگرد به ابوذر بنگرد». (۱)
🔥 به خاطر حق گويى و اعتراض به كارهاى خلاف عثمان در مورد بذل و بخشش هاى بى حساب و بر خلاف قانون اسلام، و دخالت هاى نارواى او در بيت المال، در آغاز به شام تبعيد شد و سپس به منطقه خشك و سوزان ربذه!
🐪🐫 هنگامى كه مى خواستند او را به ربذه تبعيد كنند، عثمان دستور داد هيچكس از مردم مدينه به بدرقه ابوذر نرود و با او سخن نگويد و از او خداحافظى ننمايد و مروان حكم را نيز ماءمور اجراى اين دستور ساخت.
👥👤👥 اما اميرالمؤمنين عليه السلام به اين دستور ظالمانه توجهى نكرد و هنگام اخراج آن رادمرد الهى، در حالى كه دو فرزند عزيزش
#امام_حسن و امام حسين عليهماالسلام و همچنين برادرش عقيل و برادرزاده و دامادش عبدالله بن جعفر و عمار را نيز به همراه خود آورده بود، براى خداحافظى و بدرقه ابوذر بيرون آمد و خود را به او رسانيد در اين وقت امام حسن عليه السلام جلو رفت و با ابوذر به گفت و گو پرداخت.
👹 مروان بن حکم كه آنان را ديد پيش آمده و رو به امام حسن عليه السلام كرد و گفت: هان اى حسن! مگر نمى دانى كه عثمان گفت و گوى با اين مرد را ممنوع ساخته، اگر نمى دانى بدان
🌹اميرالمؤمنين عليه السلام كه سخن او را شنيد پيش رفته و تازيانه بر گوش مركب مروان زده و بر سرش فرياد زد: دور شو خدا تو را به سوى دوزخ ببرد.
🏇 مروان كه آن وضع را ديد گريخت و خود را به عثمان رسانده و جريان را به اطلاع وى رسانيد.
🫂 اميرالمؤمنين عليه السلام نزد ابوذر رفت و با او، با سخنانى كه از سينه پرسوز بيرون مى آمد، خداحافظى كرد و آنگاه به همراه خود رو كرد و فرمود: «با عموى خود وداع كنيد» و به عقيل فرمود: با برادر خود خداحافظى كن.
👌🏻به هر حال امام حسن علیهالسلام از تهدید مروان نهراسید و با سخنان عمیق خود، موضع گیریهای ابوذر را تأیید کرد، و به آن ابعاد عظیم تبلیغاتی، فکری و سیاسی داد.
🌷 حضرت امام حسن (عليه السلام) در خداحافظى خود فرمود:
🔅«ای عمو! اگر نه این بود که برای وداع کننده خوب نیست که سکوت کند و برای بدرقه کننده شاسته نیست که (بیسخن) بازگردد، سخن کوتاه میشد، گرچه تأسف و ناراحتی طولانی و دراز است.
🔅همانا، از ناحیهی این قوم (عثمان و طرفدارانش)، به تو مصیبتها رسیده که دیدی. دنیا را به یاد جدایی از آن، نادیده انگار و به امید پاداشهای آخرت، از ناراحتیها و سختیهای دنیا چشم بپوش (و آن را تحمل کن).
🔅صبر و استقامت کن، تا رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را ملاقات کنی، در حالیکه او از تو خشنود باشد».
✋🏽 ابوذر گفت: «اى خاندان رحمت! خدا رحمتتان كند كه من هرگاه شما را مى بينم به ياد رسول خدا (صلّى الله عليه و آله) مى افتم، من در مدينه خاندان و يا دوستانى جز شما ندارم». (۲)
🌷 به این ترتیب، امام حسن علیهالسلام با این موضع گیری نیرومند خود، اعتراضهای ابوذر را امضا کرد و هیأت حاکمه را محکوم نمود و رفتار ابوذر را مورد خشنودی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دانست. (۳)
📚 پی نوشت ها:
۱. اسدالغابة، ج ۲، ص ۳۰۱؛ الغدير، ج ۸، ص ۳۱۲.
۲. الغدير، ج ۹، ص ۳۰۰ - ۳۰۱.
۳. سیرهی چهارده معصوم علیهمالسلام، ص ۲۵۴.
📗چهره هاى درخشان چهارده معصوم (عليهم السلام)، سيد عبدالله حسينى دشتى
📱ڪـانـال ݐـرٺـو اشـراق
🔰 به ما بپیوندید...
🆔
eitaa.com/partoweshraq
🆔
splus.ir/partoweshraq
#روایت
#داستان_کوتاه
#سیـره_اهـل_بیـٺ