#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_222
❇️
#طهارت_در_اخلاق
💠وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللَّـهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها كُلٌّ فِي كِتابٍ مُبِينٍ
🌱هیچ جنبندهای در زمین وجود ندارد مگر اینکه روزیاش بر عهدهی خداست و (خدا) از محل اقامت اصلی و محل اقامت موقّتش آگاه است. همه در نوشتهای کامل (ثبت شده) است.
هود - ۶
🔷✨طهارت بر سه گونه است; چنانکه آلودگى هم بر سه قسم است. دو قسم آن در فقه مطرح شده که عبارت است از طهارت از «خبث» و طهارت از، «حدث». غسل یا شستن ظاهرعضو آلوده شده، طهارت خبثى، و وضو یا غسل، طهارت حدثى مىآورد; اما آنچه در اخلاق مطرح است این است که آلودگى گناه با وضو و غسل پاک نمىشود، بلکه با توبه و کفاره تطهیر مىگردد و احکام الهى براى تامین این طهارتهاست. با این توضیح معلوم مىشود خضوع مستمر انسان در برابر اوامر الهى او را از هر گناهى هم پاک مىکند، یعنى اگر گناهى دارد همین خضوع و توبه و انابه او را تطهیر مىکند و اگر گناهى ندارد همین خضوع مانع بزهکارى او مىشود، پس تاثیر خضوع براى دفع گناه یا رفع آن مؤثر است.
مهمترین قسم از اقسام طهارت، طهارت روح از مشاهده غیر خداست. توضیح این که: ذات اقدس اله، خود را رزاق و زمامدار کل هستى معرفى مىکند: «و ما من دابة فى الارض الا على الله رزقها» سوره هود، آیه 6.
«و ما من دابة الا هو اخذ بناصیتها» . سوره هود، آیه 56
این که مىفرماید: زمام هر جنبندهاى به دست خداست ، معنایش این نیست که فقط جانداران، داراى زمامند و زمام آنها به دستخداستبلکه به این معناست که آنچه بر روى زمین یا در زیر زمین است زمامى دارد و زمام آنها به دستخداست.
🔷✨قرآن کریم در باره راهیابى نهرهاى موجود در دل زمین مىفرماید:«الم تر ان الله انزل من السماء ماء فسلکه ینابیع فى الارض» : سوره زمر، آیه 21.
خداوند باران را از آسمان، نازل و راههاى زیرزمین را براى قناتها، چاهها و چشمهها مشخص کرده است که این آبهاى زیرزمین، از کجا شروع و چه مسیر را طى کنند و کجا به صورت چشمه و چاه و قنات، سربرآورند. پس زمام همه آبهاى زیرزمینى هم به دستخداست; چنانکه زمام موجودات آسمانى به دست اوست و مدبرات را او اداره مىکند: «و اوحى فى کل سماء امرها»
📚آیت الله جوادی آملی
༻🍃🌸🍃༺
🆔
@quranpuyan