#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_8
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هشتم_8
#44_مسأله_دعای_هشتم 39
#حسرت_بزرگ 3
✳️ در برخى روايات از جنب اللّه به ائمه اطهار عليهم السلام تفسير شده است.
امام موسى بن جعفر صلى الله عليه و آله در تفسير آيه:
يحَسْرَتَى عَلَى مَا فَرَّطتُ فِى جَنبِ اللَّهِ»
فرموده است:
جنب اللّه اميرمؤمنان عليه السلام است و همچنين اوصياى بعد از او هستند كه مقام والايى دارند تا آخرين نفر آنان. افسوسشان بر اين است كه در كنار مكتب امامان و اهل بيت بودهاند ولى پيروى نكردهاند؛ و اطاعت خدا را ناديده گرفتند.
در حديثى معتبر، مصداق روشن حسرت خواران روز قيامت را عالمان بىعمل معرفى مىكند كه حقّى را بيان مىكنند ولى در عمل عكس آن را مىپيمايند.
امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
إِنَّ أَشَدَّ النَّاسِ حَسْرَةً يَوْمَ القِيامَةِ الَّذينَ وَصَفُوا الْعَدْلَ ثُمّ خالَفُوه ....
بيشترين افسوس را در روز قيامت مردمى دارند كه سخن از عدالت بگويند و خود با ديگران به عدالت رفتار نكند.
از اينرو حجت اللّه، امير عارفان، در خطبه ارزشمند خود (
#نهج_البلاغه_خطبه_64 ) آن روز را يادآورى مىفرمايد:
فَيالَها حَسْرَةً عَلى ذى غَفْلَةٍ انْ يَكُونَ عُمُرُهُ عَلَيْهِ حُجَّةً، وَ أَنْ تُؤَدِيَّهُ أَيَّامُهُ إِلى شِقْوَةٍ! نَسْأَلُ اللَّهَ سُبْحانَهُ أَنْ يَجْعَلَنا وَ إِيَّاكُمْ مِمَّنْ لاتُبْطِرُهُ نِعْمَةً وَ لاتُقَصِّرُ بِهِ عَنْ طاعَةِ رَبِّهِ غايَةٌ وَ لاتَحُلُّ بِهِ بَعْدَ الْمَوْتِ نَدامَةً وَ لاكآبَةٌ.
#حسرت و اندوه بر آن بىخبرى كه عمر نابوده شدهاش بر او حجّت است و پايان زندگيش شقاوت! از خدا درخواست دارم ما و شما را از كسانى قرار دهد كه نعمت آنان را به طغيان نيندازد و هدفى آنان را در عبادت پروردگار خود مقصّر نسازد و پس از مرگ، ندامت و اندوه بر او فرود نيايد.
بنابراين بايد از موقعيت اندوهناك آن روز به خداوند پناه برد؛ روزى كه پناهگاهى غير از رحمت الهى نيست.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 198
👌
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
#هشتم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2