• پس در بحث اعتدال باید دید آیا واقعاً قیامت را دخیل در محاسبات میکنیم! اگر قیامت را دخیل در محاسبات کنیم بعضی از امورات خیلی مهم میشود! این خدا و دین و رسولانش خارج از افراط و تفریط هستند، به شرطی که با عینک آخرتی به آن نگاه کنیم! و الّا با عینک دنیوی امور دینی افراطی و تفریطی زیاد خواهد شد.
• با عینک آخرتی فرد مطیع امام میشود.
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#با_هم_بشنویم (88) در پیام رسان ایتا
#امام_عصر_علیه_السلام_معنای_زندگی
عنوان بحث: #در_محضر_مکیال_المکارم
خوانش کتاب درسنامه ی مکیال المکارم؛ این کتاب تلخیص و بازنویسی ای از کتاب گرانسنگ «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقانم عجل الله تعالی فرجه» است.
الحمدلله و به لطف امام مهربانی ها عجل الله تعالی فرجه الشریف
جلسه ی 31 از مجموعه جلساتِ «#در_محضر_مکیال_المکارم» برگزار گردید و فایل تصویری آن در دسترس علاقه مندان به مباحث #مهدویت قرار گرفت:
آدرس بخش اول جلسه 31 :
https://www.aparat.com/v/wakg821
آدرس بخش دوم جلسه 31 :
https://www.aparat.com/v/ura62u5
#روز_نگاشت - 1381
#در_مسیر_کسب_معرفت
* سه شنبه – 27 فروردین 1381 – 3 صفر 1423 – 16 آپریل 2002
• در جلسه ای از مجموعه برنامه های «...» در دبیرستان پسرانه ی نیکان شرکت کردم. جناب آقای حاج کاظم رسولیان اولین سخنران این برنامه بودند. نکاتی از این جلسه یادداشت کردم:
• با اشاره به صفحه ۱۱۰ از کتاب آفتاب در غربت، درباره ی: ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ توضیحاتی دادند؛ اگر تیری به سوی حضرت زدند ما باید در درجه ای از معرفت باشیم که اوج کمال خود را در فدا شدن در راه ایشان بدانیم.
م با اشاره به خطبه ی ۱۳۲ نهج البلاغه: اگر احتمال میدادیم فردا شب اول قبر ماست آیا زندگیهایمان این گونه بود؟! در منطق پیامبراکرم صلی الله علیه و آله اگر بدون توجه به مرگ، برنامهریزی برای یک ماه دیگر داشته باشیم. دارای «طول لاامل» هستیم! پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند من که پیامبر شما هستم، چشمی بر هم نگذاشتم که امید به بازگشتن آن داشته باشم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند: ابوذر! اگر کاری واجب است انجام دهی، وقتی صبح شد به خودت وعده شب نده!
• در بخش دوم این برنامه، خدمت آقای دکتر مسعود فاطمی بودیم که بخشی از یادداشت برداری ها از فرمایشات ایشان، چنین است:
• معنای شرک: شرک در عرف دینی مقابل و ضد توحید و نفی یگانگی الله است. (مفردات راغب، صفحه ۲۵۹). مالکیت و تسلّط طولی در معنای شرک نمیگنجد، جون ما با او شریک نیستیم!
• در معنای شرک، نفی «مقارنه» مطرح است، چه در مقام ذات چه در مقام صفات. (توحید: انقطاع هرگونه شبیه است) شبیه داشتن او در مقابل توحید است. اگر شما ضدیت شبیه را با توحید در نظر بیاورید خواهید دید همگونی و همخوانی با شرک و شباهت وجود دارد. شرک و تشبیه و شبیه داشتن هر دو نفی یگانگی الله احد را میکند. خاستگاه شرک همین تشبیه و نفی یگانگی من جمیع الجهات است. گویا اصلاً گوهر و اساس و معیار شرک همین مسئله ی شباهت است.
• آیا هر تشبیهی شرک است؟! حتی کاربرد الفاظ مشابه برای خدا و بندگان مشابهت و سنخیت را تداعی میکند. الفاظ و اشباه مشابهند، کاربردها مشابهند. حتی اوصاف خدا به غنای محض هم از باب ناچاری است. چه کنیم که در مقام بیان چارهای نیست! در مقام دعا نیز چارهای نداریم.
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
#روز_نگاشت - 1403
* سه شنبه – 6 شهریور 1403 – 22 صفر 1446 – 27 آگوست 2024
• در جلسه دیروز یادی از مرحوم آیت الله شیخ محمدتقی شریعتمداری کردم. فایل تصویری ای از ایشان پخش کردم و از جایگاه علمی ایشان در میان علمای تهران گفتم و پیرامون فرمایشی که داشتند کمی توضیح دادم.
• سحر امروز خوابی دیدم. مرحوم آیت الله شریعتمداری در نماز بودند و جمعیتی به ایشان اقتدا کرده بودند. بعد از نماز ، من سیدطه و سیدمجتبی را که همراهم بودند به ایشان معرفی کردم. ایشان به هرکدام دو چک پول صد هزار تومانی دادند و یک دو هزار تومانی به سیدمجتبی اضافه تر!
• درباره ی چک پول ها فرمودند: فکر نکنید این ها را من از نزد خودم دادم! اینها مبالغی است که دیگران در اختیارم گذاشته اند تا برای کارهای لازم و مفید صرف کنم! اما این دو هزار تومان پول خودم است!
• وقتی بیدار شدم ساعت حدود 2 بامداد بود. این را به فال نیک گرفتم؛ هم توجه ایشان و روح آزاد و آگاه عالمان متقی که متذکر ذکر خیر و گرامی داشت یادشان هستند و به عبارتی برای قدردانی از این اقدام زندگان، اجازه می یابند تا در خواب آن ها حاضر شوند، و نکته ی دوم این که دریافت چیزی از یکی از درگذشتگان برای زندگان نشانه ی برکت و لطف خدای متعال برای آن افراد است.
• به هر حال از دیدار ایشان هم خوشحال شدم. خدا رحمتشان کند؛ بیش از آنکه حضوری خدمتشان رسیده باشم به خاطر بُعد مسیر، تلفنی مزاحمت های مکرری برای ایشان داشتم.
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
#حضور_و_استفاده_از_سخنرانی_ها_کلاس_ها_سمینارها_و_کارگاه_ها
#تربیتی
شرح برخی از خطب و نامه های نهج البلاغه
ارائه کننده ی بحث، استاد گرامی جناب آقای دکترسیدحمید خویی
میزان زمان وقتگذاری شده تا بهار 1400، حدود 50 ساعت
از عوامل جذب آقای دکتر خویی و مقبولیت ایشان در مجامع دینی، تحصیلات و فعالیت های طولانی ایشان در رشته ی داروسازی، بحث و شاخه ای کاملا نامرتبط با رشته ی اصلی فرمایشاتشان در موضوع «نهج البلاغه» است!
عدم معمم بودن ایشان برای عده ای جالب است و تسلط بر زبان عربی و حتی کمی لهجه ی عربی، سخنشان را شیرین تر و دقیق تر می کند؛ اما ...
اخلاص ایشان و شور و حرارتشان در دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام اصلی ترین شاخصه ای است که ان شاء الله برای ایشان در عالم برزخ و قیامت موجب سعادت و آسایش خواهد بود. دغدغه های تربیتی و اعتقادی شان در کلاس هایشان با دانش آموزان و دانشجویان تجلی دارد و سلوکِ دین مدارانه شان برای آشنایان با ایشان درس آموز است.
بنده هم توفیق داشته ام در مجموعه ای از بحث های ایشان شرکت کنم و بهره ببرم که چند خطی از یادداشت های کلاس هایشان را به عنوان نمونه ذکر می کنم:
• امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: إيّاكم والتَّلوُّنَ في دِينِ الله ... بعضی هر کجا هستند به رنگ همان جا در می آیند و یکی از عوامل اضطراب، چند شخصیتی بودن است.
• ما گاهی بچه هایمان را به دست خودمان به سوی چند شخصیتی بودن سوق می دهیم. ملاحظه ی مدرسه را می کنیم و به نحوی عمل می کنیم یا ملاحظه ی آبرو را می کنیم و در جمع به شکل دیگری عمل می کنیم! این ها زمینه های آموزش چند شخصیتی بودن است؛ از خصوصیات مؤمن یک دست بودن اوست و چون مؤمن این گونه است آرامش دارد.
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#روز_نگاشت - 1396
#تربیتی
* شنبه – 19 اسفند 1396 – 21 جمادی الثانی 1439 – 10 مارس 2018
• امروز عصر در متوسطه ی دوم مؤسسه ی علوی، برای جمع مادرانشان بحثی را تحت عنوان «تبِ بزرگی» ارائه دادم که به نظر خیلی کاربردی می آید؛ خلاصه ای از آن چه بیان کردم:
• زمانی که بین کنکور و دانشگاه هست و بعد از ورود به دانشگاه چه کنیم؟
• گام ۱: ابتدا باید مقایسه کرد بین ۱۲ ساله و یا ۱۳ ساله تحصیلی با دوره بعد از این دوران، «۲۰ تفاوت جدی قابل بیان است».
• گام ۲: به عنوان خانواده چه اصولی را باید رعایت کرد که بچه ها کمترین آسیب را با توجه به فاصله ای که وجود دارد ببینند.
• گام ۳ : مدارس دلسوز و مدارس خاص چه برنامههایی را باید انجام دهند که در این فاصله، بچهها را از دست ندهند.
• در این فاصله:
• بچه ها نباید احساس کنند که دوران نظارت ها تمام شد و دوران عدم نظارت فرا رسید. نباید این دوران، دوران رهایی تلقی شود.
• بچه ها باید با یک مشغله ی جدیدی مشغول شوند.
• فایل صوتی این جلسه با همین عنوانِ «تبِ بزرگی» در بخش سمینارها و سخنرانی های روانشناسی و تربیتی سایم قرار گرفت.
در این آدرس:
http://sm-kheradmand.com/Seminars/Tarbiyati/page33/lang/Fa.aspx
#با_هم_بشنویم (89) در پیام رسان ایتا
به لطف خدای متعال مجموعه جلسات #پرسش_و_پاسخ_اعتقادی_بر_مبنای_باورهای_اصیل_شیعی به نوبت چهاردهم رسید. فایل های صوتی برخی از این جلسات، به امید استفاده در آدرس زیر قرار گرفت است:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page52.aspx
فایل صوتی جلسه ی چهاردهم این مجموعه، تقدیم حضورتان می شود.
http://sm-kheradmand.com