#نهج_البلاغه
#بخوان_و_بخوان_و_بخوان
آیا می دانستید مرحوم سیدرضی مولف کتاب پر ارج و برکت #نهج_البلاغه تنها 47 سال عمر کرده است!
آیا عمر های ما هم چنین برکتی دارد؟
آیا نمی خواهیم برای باقی مانده ی عمر کاری کنیم؟
#غدیر نزدیک است! ...
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#برگزاری_سخنرانی_ها_سمینارها_جلسات_و_کارگاه_های_اعتقادی
دین کامل است! نقص از ما!
23 مرداد 1394، دعوتمان کرده بودند روستای لالان در نزدیکی تهران؛ ناهار و با اصرار زیاد برای ماندن شام! همان یک بار هم دعوت شدیم!
رانندگی در شب برای ما عینکی ها سخت است اما از پسِ جواب یک جمعیتی بر آمدن که باید حتما شام هم بمانید سخت تر است!
... باشد می مانیم! ... ولی بعد از شام زود می رویم! .. گفتند قبول! اما نماز جماعت قبل از شام خوانده شود! ...
خلاصه نماز برپا شد و نمی دانستند که حالا دیگر نوبت ماست که رهایشان نکنیم! ... سکّویی در نزدیک محراب یافتم و بعد از نماز مغرب بر آن نشستم! و خلاصه ی سخن همین شد که:
اگر ما در جایی از دین و دینداری مان سوال داریم باید ببینیم که کجا را اشتباه فهمیده یا عمل می کنیم! دین کامل است! ... مثال هایی هم متناسب جمع آوردم و بعد نماز عشا!
الحمدلله رب العالمین! ... حیف بود این همه راه می رفتیم و برنامه ای تبلیغی نمی داشتیم!
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#معنای_زندگی
در بخش دوم جلسه ی صد و یازدهم
از مجموعه جلسات #زندگی_با_امام_عصر_علیه_السلام
نکات نیکویی در عرض ادب بیشتر خدمت امام مهربانی ها در ایام #غدیر دارد؛ اگر تمایل داشتید بشنوید! ... ولی بشنوید!
در آدرس:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page31.aspx
#گزارش 19 - (1400/4/26) - فرصت زیادی ندارم ولی ان شاء الله در همین زمان کوتاه و با وجود همه ی موانع و دشواری ها، #تلاش_ادامه_دارد_...
به لطف الهی و عنایات ولیّش توفیق یافتم تا این تاریخ، گزارش ها و تحلیل هایی را پیرامونِ موارد زیر و بدون تکرار مطالب، در سه کانال قرار دهم. تقریباً همه ی این مطالب به شکلی دسته بندی شده در «سایت شخصی سیدمحمد خردمند» نیز قرار دارد؛ در آدرسِ :
http://sm-kheradmand.com/
843 ساعت فایل های صوتی و تصویری شنیده و دیده شده در حیطه های اعتقادی، تفسیری، اخلاقی و تاریخ اسلام
167 ساعت فایل های صوتی و تصویری شنیده و دیده شده در حیطه های روانشناختی و تربیتی
41 ساعت فایل های صوتی و تصویری شنیده و دیده شده در موضوعاتِ دیگر
2993 ساعات حضور و استفاده از کلاس ها و کارگاه های روانشناختی و تربیتی
2827 ساعات حضور و استفاده از کلاس ها و کارگاه های اعتقادی، اخلاقی
659 ساعت حضور و استفاده از کارگاه ها در موضوعات دیگر (مهارتها و دانش های لازم)
102711 صفحه ی مطالعه شده در عرصه های مختلف
1146 ساعت وقت گذاری جهتِ برگزاریِ سخنرانی ها، سمینارها، جلسات و کارگاه های روانشناختی و تربیتی (از آماده سازی محتوا، ارائه ، ادیت و تنظیم فایل های صوتی جلسات برای استفاده ی دیگران در سایت های مختلف و سی دی هایی که از این مجموعه ها آماده شده است)
971 ساعت وقت گذاری جهتِ برگزاریِ سخنرانی ها، سمینارها، جلسات و کارگاه های اعتقادی و اخلاقی (از آماده سازی محتوا، ارائه، ادیت و تنظیم فایل های صوتی جلسات برای استفاده ی دیگران در سایت های مختلف و سی دی هایی که از این مجموعه ها آماده شده است).
و اما تعداد مشاوره ها! ... برخی مشاوره ها از جهت طول زمان، کوتاه بوده و برخی بر خلاف قواعد مشاوره خیلی طولانی! ... گاهی در برخی موارد مشاوره ها به 4 تا 5 ساعت هم رسیده است! مشاوره های کنونی معمولا چیزی نزدیک به دو ساعت است.
بر اساس پرونده های بررسی شده (با کد 1 و 15 و 16 و 17 و 18 و 19 و 20 و 21 و 22 و 23 و 24 و 25 - د17،الف،ب - د18،ج - د18 - د16،الف،ب،ج) تا این جا 3139 نوبت مشاوره (595) شمارش گردید.
و 11468 مورد هدیه ی فرهنگی را همراه با برخی خاطرات یا نکات علمی مربوط به آن هدایا.
https://t.me/S_M_Kheradmand
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#بخوان_و_بخوان_و_بخوان
۴ کتاب ارزشمند درباره غدیر
آیات غدیر نگاهی به آیات غدیر از دیدگاه اهل سنت
نگاهی به حدیث غدیر
غدیر آخرین جایگاه اعلام عمومی
غدیر به روایت اهل بیت
🖋آیت الله سید علی میلانی
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#امیر_عالم
#غدیر_نزدیک_است ...
نمونه ای از کارهای هنری دوست عزیزم، آقای علی احمدی برای طراحی و کار با بچه های دبستانی
در ایام #عید_سعید_غدیر
... البته که امثال بنده هنر ایشان را نداریم ولی مخاطبان هنرمند و تلاش گران غیرتمند کارهنری با بچه ها را در حد توانشان بهانه ی اتصال قلب آنان با #امیر_عالم می کنند!
https://t.me/S_M_Kheradmand
#قرآن_کریم
در عدد آیات و حروف قرآن کریم
در کشکول زنجانی ص 90 به نام «زنبیل» آمده است:
جمیع قرآن مجید به روایت اصّح از نظر آیه 6336 عدد است؛ و به روایت اصّح از نظر کلمه 76541 عدد.
جمیع قرآن مجید به روایت اصّح از نظر حرف 321252 عدد، که 30 جزء و 114 سوره می باشد.
در کتاب زمخشری این طور نقل کرده که قرآن کریم 666/6 آیه است که در خصوص مَثَل جمیعاً 1000 آیه است و در خصوص امم سابقه جمیعاً 1000 آیه است. و در خصوص وعده، وعید، امر و نهی هر یک 1000 آیه آمده که جمع آن 4000 آیه شده است و در خصوص حرام و حلال جمعاً 500 آیه است و درباره ی ناسخ و منسوخ جمعاً 66 آیه است.
و اشعار گفته های زمخشری این است:
گفت جارالله همه آیات قرآن شش هزار و ششصد و شصت و شش آمد ببار
یک هزار وی مثل دان یک هزار وی قصص هریک از وعده، وعید و امر و نهی آمد هزار
پانصدش حل است و حرمت، یک صد دیگر دعا ناسخ و منسوخ آمد، شصت و شش ای نامدار
و در ذیل تفسیر سوره ی هل اتی، در کتاب مجمع البیان آمده: از رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم: مجموع آیات 6236 آیه و جمیع حروف القرآن 320250 عدد است
برگرفته از کتاب منتشر نشده ی «#کشکول_مجتبی». به اهتمام مرحوم سیدمجتبی خردمند - بخش قرآنی
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#نکته_ها_و_حکایت_ها
#قناعت و بحثی پیرامون آن
مَثَل علائق دنیویّه مَثَل کرم ابریشم است که هر چند به دور خویش زیاده شد راخ خلاصی او مشگل تر می شود. آیه ی کریمه: فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً، (نحل،97) ما او را زنده می داریم، زندگی پاکیزه و فرحناک. و این زندگی را تفسیر نموده اند به زندگانی در ظلّ قناعت که صاحبش از هر جهت در عیش و نشاط زندگی خواهد کرد.
بزرگان فرموده اند: «بی نیازی تو از هر چیزی بهتر است؛ از آن که به سبب آن چیز خود را مستغنی کنی». آیه شریفه: وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ، (طه،131) چشم ندوز به اشخاصی که ما به آن ها متاع دنیویه عنایت کردیم.
در سفینه البحار، امام محمدباقر علیه السلام می فرمایند: بر تو باد که هیچ وقت در امر دنیا به کسانی که از تو بالاتر می باشند نظر نکنی و آیه ی مبارکه فوق را (طه،131) تلاوت فرمودند و بیان نمودند که ثروت سبب بزرگی کسی نمی شود و کسی که از حق راضی شود به کمی زندگانی دنیا، خداوند هم از او عمل کم را قبول می فرماید.
همچنین در سفینه البحار مرحوم شیخ عباس قمی از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند: به کسی که سه چیز داده شود به سعادت می رسد. 1- قناعت نماید به آن چه به او می رسد. 2- از آن چه در دست مردم است بی نیاز و مأیوس باشد. 3- آن که از زندگی خود تشریفات را کنار کند و خود را آلوده ی به فضول معاش نگرداند. امام صادق علیه السلام فرمودند: ضَمِنْتُ لِمَنِ اقْتَصَدَ أَنْ لَا يَفْتَقِرَ. من ضمانت می کنم کسی که اهل قناعت گردید، فقیر نشود. امام باقر علیه السلام فرمودند: إِنْ كَانَ يُغْنِيكَ مَا يَكْفِيكَ فَأَدْنَى مَا فِي الدُّنْيَا يَكْفِيكَ وَ إِنْ كَانَ لَا يُغْنِيكَ مَا يَكْفِيكَ فَلَيْسَ شَيْءٌ مِنَ الدُّنْيَا يُغْنِيكَ. اگر کسی را آن چه کفایت زندگانی او را می نماید سیر کرد، پس به مختصر چیزی از دنیا زندگانی او تأمین می شود، ولکن اگر کسی را آن چه کفایت می کند سیر نکرد، پس دیگر چیزی از دنیا او را سیر نخواهد کرد. امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: كَفَى بِالْقَنَاعَةِ مُلْكاً وَ بِحُسْنِ الْخُلُقِ نَعِيماً. سرمایه ی سلطنت، قناعت است و سرمایه ی نعمت دنیا، خوبی اخلاق است. و نیز آن حضرت فرمودند: الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ. قناعت سرمایه ای است که تمام شدنی نیست. امام صادق علیه السلام فرمودند: کسی که به آن چه از برای او قسمت شده راضی شود از غم و غصه و رنج و صدمات فوق العاده راحت می شود. و نیز در سفینه البحار از امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل شده که به امام حسن علیه السلام فرمودند: اگر می توانی چنان زندگی کن که بین تو و پروردگارت کسی واسطه ی در نعمت نباشد. یعنی از کسی چیزی مطالبه مکن، زیرا هر چه قسمت تو شده باشد به دست تو خواهد رسید و سهم خود را از دنیا خواهی گرفت.
برگرفته از کتاب منتشر نشده ی «#کشکول_مجتبی». به اهتمام مرحوم سیدمجتبی خردمند - بخش نکته ها، حکایات و فکاهیات
https://t.me/S_M_Kheradmand
#معنای_زندگی
خداوند متعال عیدی همه ی شیعیان را فرج مولایمان قرار دهد!
http://sm-kheradmand.com/Articles/Archive/lang/Fa.aspx