#فایل_های_صوتی_و_تصویری_شنیده_و_دیده_شده
#تربیتی
تربیت با محوریت احلاق
سخنرانی های آقای دکتر سیدمحمد بنی هاشمی
این مجموعه را بیشتر به جهت استفاده از تذکرات اخلاقی اش انتخاب کردم تا بشنوم؛ البته که مباجث تربیتی اش هم حتما مفید بوده است.
شنیدن این سخنرانی ها که مربوط به دهه ی سوم محرم سال 1399 ه.ش. بود را در 27 اسفند 1401 آغاز کردم و در بامداد 13 فروردین 1402 به اتمام رساندم.
برخی نکته های مطرح شده در این مجموعه:
1. اخلاق یک امر غیر قابل تعریف است و برای همه ی صاحبان عقل مفهوم.
2. اخلاق یک امر دلبخواهی نیست و معیار اخلاقی بودن یا اخلاقی نبودن یک امروابسته به میل و تمایل شخصی افراد نیست.
3. یک تمایل درونی در انسان وجود دارد (نه فطری، درونی) که برای کسب فضائل باید روی خودش کار کند ولی به رذائل میل دارد.
4. در مراجعه ی به برخی فتاوا باید دقت کرد؛ بعضی ظرائف فتاوا برای همگان روشن نمی شود و نا آگاهان به خطا عمل می کنند.
5. تعبیر «مفسده داشتن» در برخی فتاوای فقهی-اخلاقی باید توجه شود. گاهی یک امری به جهت مفسده ای که دارد حرام است ولی بذاته حرام شناخته نشده است.
شنونده ی مباحث به جایگاه اخلاق توجه بیشتری پیدا می کند ضمن آن که دقائق خوبی هم در این مجموعه وجود داشت.
https://t.me/S_M_Kheradmand
#گزارش ی از بیش از صد و ده هزار صفحه کتاب و مجلات مطالعه شده در آدرس:
http://sm-kheradmand.com/Recommended/section5/Archive/lang/Fa.aspx
معرفی کتاب ها به معنی تأیید محتوای آن نیست؛ برای آگاهی باید به توضیحاتی که ذیل هر کتابی آورده شده مراجعه نمود. برخی از کتاب های معرفی شده هم هنوز گزارش و تحلیلی برایش نوشته نشده است.
خدای متعال علم با عمل عنایت فرماید.
@arbaeensoundدعای سلام الله الکامل التام - آقای فرهمند.mp3
زمان:
حجم:
5.62M
#معنای_زندگی_امام_عصر_علیه_السلام
زیارت «سَلامُ اللّٰهِ الْكامِلُ التَّامُّ» - با صدای آقای فرهمند
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#سایه_های_تردید (1)
تصمیم گرفته بود ازدواج کند؛ نمی خواست بدون همسر باشد. خودش می گفت که «مغز من دو نفره است!». می گفت از زمان قدیم که از آینده ی من و خواهرم می پرسیدند، وقتی نوبت به من می رسید به جای آن که از درس و مدرک و شغل بگویم، می گفتم: «می خواهم ازدواج کنم!». ازدواج و زندگی مشترک برنامه ام بود!
ازدواج اولش با تمام تلاش هایی که کرده بود به جای خوبی نرسید. در مقطعی به این نتیجه رسید که دیگر نمی تواند با آن مردِ کم فهم ادامه دهد! گرچه او فرزندش را گرو گرفته بود و تهدیدش می کرد!
خودش شوهر جدیدش را انتخاب کرده بود و به نحوی پیشنهاد ازدواج داده بود. با مادر پسر هم صحبت کرده بود. سلوک داماد جدید متفاوت از سلوک خانواده اش بود؛ شاید مقیدتر و متدین تر؛ دانشگاهی و اهل کارهای علمی. حالا برادرانش می خواستند خودی نشان دهند! اول مخالفت با این ازدواج، بعد ایراد از زمان ازدواج که زود است الان و بعد ایراد از نوع پوشش و اندیشه های او! اولین مخالفت آشکارشان زمانی بود که خواهرشان را در اولین میهمانی خانوادگی دعوت نکردند! می خواستند او را تحت فشار بگذارند. مادر هم که به نظر می رسید پشتیبان دختر است مورد بی مهری پسرها قرار گرفت.
پدرش از داماد جدید خوشحال بود و به اصطلاح او را پسندیده بود اما پسرها با بی محلی و ایجاد تنش با مادر و نشستن به حرف های بی پایه در فامیل می خواستند ورق را برگردانند.
پسر گرچه تفاوت های فرهنگی را می دید اما نمی خواست دل این دختر را بشکند؛ می کوشید که با صبوری همراهی کند. او هم ازدواج اولش را با تلخی فراوان به پایان برده بود و با فرزندی در اندیشه ی یافتن زندگی آرام و بی تنش. گر جه مثل عروس دلداده و اهل تعجیل نبود.
وقتی نزد من آمدند که تلفن های مشکوک و پیام های تهدید شوهر اول خانم آغاز شده بود و عبور از سد روانی و عاطفی برادرهای دختر برایشان سخت شده بود. یکی از برادرها همان ابتدای جدایی دختر گفته بود که: «فلانی گمان نکند می تواند بیاید منزل پدرش و مفت بخورد و بخوابد! باید برود سر کار!». پدر دختر خانه نشین بود و البته شریک با پسرها در مغازه ای که اداره می کردند؛ همین گزارش کافی بود برای نوع نگاه آن برادرِ تأثیرگذار به زندگی و فضای عاطفی اش نسبت به خواهر درمانده از زندگی مشترک اول!
این نوشته ادامه دارد، گرچه 11 فصل قبلی اش هنوز به اشتراک گذارده نشده است.
«سایه های تردید» رمانی برگرفته از برخی واقعیت ها
(رمان ها اساساً پرداخته ی ذهن نویسنده اند اما رگه هایی از واقعیات را هم با خود همراه کرده اند)
نوشته ی منتشر نشده از: سیدمحمد خردمند
https://t.me/S_M_Kheradmand
#با_هم_بشنویم (16) - در پیام رسان ایتا
#اعتقادی_و_اخلاقی
عنوان بحث: #تجلی_توحید_امامیه_در_سلوک_ثقلینی
مجموعه مباحثی در تبیین توحید اهل بیت علیهم السلام و اشاره ای به توحیدهای بشری
جلسه ی اول تا جلسه ی پنجم
این مجموعه مباحث، شامل 40 جلسه ی قابل تأمل می باشد.
حتما شنیدن فایل های صوتی به صورت کامل، سخت تر از شنیدن یا دیدن کلیپ های کوتاه است. اما ان شاء الله مطالب بیشتری را برای شنونده ی صبور آن به یادگار می گذارد؛ به لطف امام عصر علیه السلام.
سپاسدار خواهم بود در صورت مفید دانستن این فایل های صوتی، آن را برای اقوام و دوستان ارسال فرمائید.
👇🏻👇🏻👇🏻