⚜ موفقیت
📌 "می دانم" بزرگترین مانع یادگیری است؛
یادگیری با "نمی دانم" آغاز شده و با "می دانم" متوقف می شود...
🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶
🌹پیشنهاد برای ایجاد یک محیط یادگیری امن و قابل اعتماد
ربکا آلبر ، استاد دانشکده آموزش دانشگاه کالیفرنیا، برای ایجاد یک محیط یادگیری امن و قابل اعتماد ۲۰ پیشنهاد را فهرست کرده و در مقالهای در نشریه آموزشی ادوتوپیا نوشته که این پیشنهادها حاصل تجربههای شخصیاش برای مدرس و مطالعه و بررسی کلاسهای درس در مقاطع مختلف است.
🔴 احساس تعلّق جمعی
احساس تعلق یک شبه حاصل نمیشود. در طول سال تحصیلی از فعالیّتهایی استفاده کنید که به بچّهها فرصت میدهد احساسات و افکار و ایدههایشان را بیان کنند.
🔵 کارهای بچّهها روی دیوارهای کلاس
وقتی سفیدی دیوارهای کلاس با نقّاشیها و نوشتههای دانشآموزان پر میشود یعنی فضای کلاس متعلق به آنهاست و آرامش و امنیت بیشتری به آنها منتقل میشود. به جای پوستر چاپی جدول مندلیف از بچهها بخواهید جدول را روی مقوای بزرگی رسم و پوستری برای کلاس آماده کنند.
🔴 اسمگذاری ممنوع
مهمترین رفتار ممنوعه در کلاس اسمگذاری است. هیچ کس حق ندارد بچهها را جز با نام آنها خطاب کند. اسمگذاری نوعی آزار کلامیست. با آن مقابله کنید، در غیر اینصورت کلاس هرگز برای گروهی از دانشآموزان امن نخواهد بود.
🔵ندانستن را به رسمیت بشناسید
وقتی جواب سؤالی را نمیدانید بگویید من هم نمیدانم یا دقیقاً مطمئن نیستم. وقتی مثل یک انسان معمولی و نه دانای کل رفتار کنید، بیشتر قابل اعتماد به نظر میرسید.
🔴 همراه با بچهها مطالعه کنید
طوری رفتار کنید که بچهها ببینند شما هم در حال یادگیری هستید و برای آن تلاش میکنید.
🔵 آرام باشید و بمانید
یک عصبانیت آنی یا یک لحظه برآشفتن و بروز خشم اثری روی رابطه دارد که برای بازسازی آن باید مدتها وقت صرف کرد. وقتی عصبانی میشوید، از کلاس بیرون بروید، چند نفس عمیق بکشید و برگردید.
هیچ فرصتی را برای مهربانی در کلاس از دست ندهید
🔴 پشت میز ننشینید، در کلاس بگردید
سر زدن به بچهها وقتی در حال حل تمرین یا بحثهای گروهی هستند نه تنها امکان رصد کردن کار و پیشرفت بچهها را فراهم میکند، بلکه باعث میشود از چالشها و کمبودهای کلاس یا روابط منفی و درگیریهای میان دانشآموزان مطلع شوید.
🔵 اختلافها را زود حل کنید
اگر دانشآموزان با هم مشکل دارند، وقت بگذارید و از طریق گفتوگو اختلاف را حل و فصل کنید.
🔴 همراه با آنها بنویسید
وقتی از آنها میخواهید درباره چیزی بنویسند، شما هم همراه شوید و دیدگاهتان را بهصورت مکتوب در کلاس ارائه کنید.
🔵 از بیان ناتوانی نترسید
اگر از بچهها میخواهید درباره احساس ترس، تنهایی، گیجی یا ناتوانیشان بنویسند یا حرف بزنند، خودتان هم باید از تجربهتان بگویید. این یک راه خوب برای اعتمادسازیست.
🔴 به عهدتان پایبند باشید ...
اجرای آن چه برای بیتوجّهی به قوانین کلاس در نظر گرفته شده ، نه تنها جایگاه شما به عنوان معلّمی پیگیر و ثابت قدم را تثبیت میکند بلکه شاهدی ست بر این که همه در فضایی قابل اعتماد درس میخوانند.
🔵 لبخند را فراموش نکنید ؛
تَصوّر کهنه «معلّم پراُبهتِ جدّی و اخمو» را از ذهن تان بیرون کنید و بگذارید بچّهها ردیف دندانهای سفیدتان را درست و حسابی ببینند. هر چه بیشتر در کلاس بخندیم ، لبخند و همراهی بیشتری دریافت خواهیم کرد.
🔴 از هیچ فرصتی برای نشان دادن صبر و بردباری غافل نشوید
🔵 بگذارید بچّهها «حلّ مشکل و مسئله» را تمرین کنند
به جای فهرست کردن کارهایی که باید برای انجام تکالیفشان انجام دهند، از آنها بپرسید: برای اینکه تکلیف را به موقع تحویل دهیم ، بهتر است از کجا شروع کنیم و چه کار کنیم؟
🔴 بخندید و شوخی کنید
مواقعی که فشار و تنش در کلاس زیاد است ، بیش از هر موقع دیگری به شوخی و خنده نیاز داریم.
🔵حقّ انتخاب بدهید
وقتی میگوییم: «برای تکلیف امروز سه تا گزینه دارید که میتوانید یکی را انتخاب کنید» بچّهها هیجان زده می شوند و اغلب تمایل شان به انجام کار خیلی بیشتر از وقتی است که میگوییم: «تکلیف کلاس این است که...» وقتی چند گزینه پیش رویشان میگذاریم ، یعنی به تصمیمگیری و حقّ انتخاب شان احترام میگذاریم .
🔵 فضای کلاس را مثبت و پر انرژی نگه دارید
همان طور که لذّت و سرخوشی مُسری است ، احساسات منفی هم میان آدم ها منتقل میشوند .
اگر از تدریس خسته اید یا بی انگیزه شده اید ، راهی برای برون رفت از آن بیابید ، پیش از آنکه فرآیند کلاس تحت تأثیر احساسات ناخوشایند شما قرار بگیرد.
🔴 کنار دانشآموزان بنشینید
نشستن کنار بچّهها سبب میشود برای چند لحظه همانند آن ها و عضوی از گروه آن ها شویم ، ممکن است یک سؤال استراتژیک بپرسیم ، درباره پیشرفت کارشان سؤال کنیم ، یا فقط شنونده و ناظر باشیم .
🔵 معجزه هنر و موسیقی را جدّی بگیرید
هنر و موسیقی را به هر نحوی که میتوانید در فعّالیّت های روزمره کلاس تان جای دهید.
🌺بیانیه ی خانواده ،مدرسه و ارزشیابی کیفی توصیفی .
👇
قسم به قلم و آنچه که می نویسد.
ما جمعی از اولیا خواستار برداشتن تبعیض تحصیلی و استفاده ی یکسان از امکانات برای تمامی فرزندان این مرز و بوم در کنار یکدیگر هستیم.
طبق این بیانیه ما خواهان برداشتن مدارس تیزهوشان، نمونه، شاهد، فرهنگیان، امام حسین و....میباشیم.
به کدامین گناه فرزندان ما از پیش دبستان و کودکی باید به بهانه ی ورود به این فضاهای کذایی تحت آموزش با کتب تستی قرار گیرند و به خود بقبولانند که برای رستگاری دنیوی و اخروی باید به این مدارس وارد شوند و با آزمون های هیولاوار تستی دست و پنجه نرم کنند و از کودکی در آنها نهادینه شود که باید نکته حفظ کرده و تست بزنند و علم را فقط برای موفقیت در آزمون های تستی یاد بگیرند، نه برای تفکر در خویشتن خویش و نظام هستی و ساختن خود در جامعه، وبه جای آنکه در فضایی مملو از آرامش دوران ابتدایی را بگذرانند، روح و احساسشان قربانی زیاده خواهی سودجویان قرار بگیرد.
چرا به بهانه ی نخبه پروری با کودک ده ساله این چنین بازی میکنیم و فضایی پر استرس و پر تنش ناشی از قبولی یا عدم قبولی فرزندانمان ایجاد می نماییم؟!!
چرا او باید در اوان کودکی حس سرخوردگی و بی کفایتی و انزجار از مدرسه را از عدم قبولی خود در این مدارس داشته باشد؟!!
این در حالی است که کسی جواب گو نیست که بعد سی سال از تاسیس اینگونه مدارس چه اتفاق خاصی در سطح کشور افتاده؟!! چرا برای تعداد انگشت شمار تیزهوش واقعی این همه کودک و خانواده شان باید سخت ترین استرس ها را تحمل کنند و این در حالی است که بعد از نخبه پروری هیچ کس به سراغ آنها نمی رود!! نخبگانی که میلیون ها نفر به خاطر آنها قربانی شده اند خود به دست فراموشی سپرده میشوند!!!که اکثرشان مجبورند ترک این دیار کنند!!!
کی میخواهد جیب دلالان کتاب های تستی و کمک آموزشی و هزاران دست اندر کار آزمون های تستی بی محتوا پر شود؟؟!!! تا کجا باید قربانی بدهیم؟؟؟؟؟؟!!! آن هم قربانیانی که سن آنها تازه به هفت سال رسیده !!!
قرار بود کنکور را کمرنگ کنیم عجب آنکه دقیقا بالعکس شد. اگر تا چندی قبل نوجوان هفده ساله ما درگیر این موضوع می شد، با کمال مصیبت به لطف این نظام آموزشی، کودکان ما به سخره گرفته شده و حتی با جسارت کامل آزمون های تستی چند مرحله ای در تمام مقاطع برای چند مرتبه درطول سال برگزار می شود!! به جای آنکه کلاس های تخصصی برای هر رشته برگزار کنیم و نیروهای آزمایشگاه را قوی کنیم و محیط هایی بسازیم که هر کس به فراخور استعداد خود در آن رشد یابد، هزینه های سنگین را باید صرف آزمون های چند مرحله ای کنیم!!!!!
شگفتا که جاهلیت دوران گذشته مبنی براینکه فقط قشر متمول جامعه حق تحصیل و برخورداری از امکانات آموزشی را داشتند، اکنون در شکل و قالبی مدرن رو نمایانده است!!! چرا که اکثر راه یافتگان به این مدارس از پس هزینه های خرید کتاب و کلاس های محیر العقول تستی برآمده اند و برخی خانواده ها هم با تحمل فشارهای مالی کمرشکن خود را بدین جرگه افزوده اند!!!!!
خلاصه آن که سیل سهمگینی که به راه افتاده همه را با خود می برد و همه خانواده های ایرانی وارد این بازی می شوند و هیچ کس توان گریز از آن را ندارد، آن هم به خاطر هیچ.
تنها راه بسته شدن این همه تجارت های کثیف لغو دبیرستان های خاص می باشد. و بعد از آنکه به سالهای آخر تحصیل منتقل شد نهایتا باید فکری به حال غول کنکور کنیم.
ملتمسانه از همه ی افرادی که مسئولند و ذره ای وجدان بیدار دارند خواهشمندیم حداقل در قدم نخست هیچ آزمون و کتاب تستی تا سال دهم برای فرزندمان برگزار و یا چاپ نشود. بگذارید فرزندانمان شاد زندگی کنند و از کودکی خود لذت ببرند تا جامعه ای سالم و ایرانی شاد داشته باشیم.
برای نجات هزاران کودک تحت فشار از طرف خانه ومدرسه ودرگیر با مشکلات روحی وجسمی که متاسفانه در اطرافمان کم وبیش دیده می شوند" کانال خانواده ،مدرسه و ارزشیابی کیفی توصیفی" تقاضا دارد این پست را کپی وبه گروههای مختلف بفرستید.
مطلب ارسالی کاربران
کانال سعا مسولیتی در قبال مطالب کاربران ندارد
@SaaEdu
🔴 دغدغه تحول در نظام آموزش در اشعار شیخ بهایی (با تلخیص)
🔷️شیخ بهایی《 نان و حلوا 》
🔻فی التأسف و الندامة علی صرف العمر فیما لاینفع فی القیامة
علم رسمی سربهسر قیل است و قال
نه از او کیفیتی حاصل، نه حال
طبع را افسردگی بخشد مدام
مولوی باور ندارد این کلام
گر کسی گوید که: از عمرت همین
هفت روزی مانده، وان گردد یقین
تو در این یک هفته، مشغول کدام
علم خواهی گشت، ای مرد تمام؟
فلسفه یا نحو یا طب یا نجوم
هندسه یا رمل یا اعداد شوم
علم نبود غیر علم عاشقی
مابقی تلبیس ابلیس شقی
علم فقه و علم تفسیر و حدیث
هست از تلبیس ابلیس خبیث
ای مدرس! درس عشقی هم بگوی
چند و چند از حکمت یونانیان؟
حکمت ایمانیان را هم بدان
چند زین فقه و کلام بیاصول
مغز را خالی کنی، ای بوالفضول
صرف شد عمرت به بحث نحو و صرف
از اصول عشق هم خوان یک دو حرف
سینهٔ خود را برو صد چاک کن
دل از این آلودگی ها پاک کن
✅ناگفته پیداست اگر علمی که فراگرفته میشود همان علاقه و نیاز و گمشده فرد باشد (یا استاد یا نظام اول محصلین را عاشق کند (نیازسازی) وقتی فراگیری همراه با عشق باشد؛ با انرژی و لذت صد چندان دنبال میشود. و انگیزه مهمترین خلأ آموزش هست.
🔰خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔 @Saaedu
معلمین گرامی مطالعه بفرمایند
✍️ علی زمانیان
🖊 هشت گناه آموزش و پرورش ایران
نوشته ی حاضر، به پروسه ی جاری در آموزش و پرورش و به نتیجه و برون داد ساختار آموزش و پرورش می پردازد. تلاش می کند کاستی ها و ضعف هایی را در ناحیه ی فرایند و محصول آموزش و پرورش برجسته کند. البته مدعی نیست که می تواند حق مطلب را ادا کند، بلکه برخی از نکات را برجسته می نماید.
🔻 به نحو اجمال برخی از ضعف ها، سستی ها و اشکالات وارده بر آموزش و پرورش به قرار زیر است:
❗️1- آموزش حفظیات
به جای تفکر به حفظیات و انباشت اطلاعات (که بعضا بی فایده و بلا استفاده است)، تاکید می گردد. دانش آموزان را به از بر کردن ماشین وار محتوای نقل وامی دارد. از این بدتر، آنان را به ظرف ها و مخزن هایی مبدل می کند که باید به وسیله ی معلم پر شود. هر قدر این ظرف ها با فروتنی بیشتری اجازه دهند که پرشان کنند، دانش اموزان بهتری خواهند بود."
❗️ 2- آموزش سکوت
نقش دانش آموز ایرانی در فرایند آموزش و پرورش، صرفا آموختن و فرا گرفتن و سکوت در برابر معلم است. جایگاه و موقعیت معلم، چنان رفیع و دست نایافتنی می شود و چنان قدسیتی به آن داده می شود، و از سوی دیگر، رعب انگیز و ترس آلود می شود که دانش آموز چاره ای جز سکوت در برابر آن نمی یابد. نظام آموزش و پروش غیر دموکراتیک، میوه ی ترس و سکوت را در دهان فرهنگ می نهد.
❗️ 3- آموزش تقلید و پیروی
در آموزش مبتنی بر سلطه، معلم می گوید و دانش آموز صرفا مجاز است که سخنان مربی اش را تکرار و تصدیق کند. در این شیوه ی آموزش، معلم، تماما زبان است و دانش آموز، تماما گوش. معلم، کارساز است و دانش آموز، کارپذیر. معلم، به منزله ی مراد است و دانش آموز به منزله ی مرید. در آموزش تقلیدی، پرسش و نقد ممنوع است. روحیه ی پرسشگری از آن آموزش آزاد مبتنی بر تعامل است. در حالی که در پیروی، انفعال و خمودگی رشد می کند.
❗️ 4- آموزش عدم مدارا
یکی دیگر از کارکردهای اساسی آموزش و پرورش توسعه یافته، پرورش شخصیت های مداراگر است.
اما نتیجه ی آموزش و پرورش در ایران، دامن زدن به کم تحملی و عدم مدارا با کسانی است که اندیشه ی دگر دارند. هر صبحگاه، مدارس چونان پادگان های نظامی، از جلو نظام می دهند و مرگ بر این و بر آن بر زبان دانش آموزانش جاری شده و کینه توزی های تاریخی دامن زده می شود، چگونه می تواند شهروندانی مداراجو و صبور تربیت کند؟
❗️ 5- جای خالی هنر
هنر، صرفا گذران وقت و سپری کردن ساعاتی از روز نیست. هنر، بیهوده زیستن نیست. هنر، شیوه ای موثر در تربیت احساسات و توسعه ی زیبایی های درون و پرورش حس زیبا دیدن و زیبا زندگی کردن است. تفسیر معنا بخش به جهان و هستی است. هنر، آدمی را به خویشتن نزدیک می کند و راه هایی برای تحمل رنج ها در اختیار آدمی می نهد.
جای خالی هنر در روند آموزش و پروش، عمیقا احساس می شود. از میان هنرهای مختلف، جای خالی موسیقی، دل آزار است. روح های زمخت، نشان می دهد که از ظرافت های هنر و زیبایی موسیقی، بی بهره اند و در سرزمین رازآلود هنر گام نزده اند.
❗️ 6- تربیت، نه برای اکنون
نظام آموزش و پرورش، شاگردانش را برای زندگی در جهان کنونی پرورش نمی دهد. زندگی "اکنونی و این جایی". شاگردانش را برای بنا نهادن ساختار دموکراتیک پرورش نمی دهد. ساختار غیر دموکراتیک آموزش و پررورش در ایران، ماحصلی جز شخصیت های غیر دموکراتیک نیست. رابطه ی دانش آموز با معلم غیر دموکراتیک است. گفت و گو به منزله ی فضیلتی انسانی و اخلاقی ، چندان مجال بروز و ظهور نمی یابد.
❗️ 7- جای خالی شادکامی
تلخ زیستن و تلخ کامی بر آموزش و پرورش ایران سایه گسترده است و لذت زیستن را از شاگردان مضایقه می کند. شادابی و شادخواری، به نحو ضمنی و نانوشته جایی در مدارس ندارد. مناسک و شعایر تاریخی سوگ و برخی برنامه های حزین، به آسانی و در طول سال، در تمامی مقاطع و به انحا مختلف به اجرا در می آید، اما چندان خبری از جشن های شادی بخش در میان نیست.
❗️ 8- ناکارآمدی
ناکارآمدی آموزش و پرروش، سبب شده است که اهداف آموزشی که برای وصول به آن برنامه ریزی می شود، نافرجام باقی بماند. از این رو است که حدود شش سال (در مقطع راهنمایی و دبیرستان)، زبان انگلیسی تدریس می شود، اما فارغ التحصیلان این نظام آموزشی حتی از بیان جمله ی ساده انگلیسی عاجز اند. همین گونه است ریاضیات، فیزیک، شیمی و دیگر دروس. ناکارآمدی آموزش و پرورش سبب شده است که جریان غیر رسمی آموزش در آموزشگاه ها و تجارت خانه هایی دیگر رشد کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای درک بهتر سعا
✨تصور کنید نظام آموزشی فعلی مثل
〰 جادهای تنگ پر از خرابی و دست انداز و سرعتگیر و موانع و چراغ قرمز و راهبند
جوری که 🏎سریعترین خودروها که امکان سرعت تا ۳۰۰ کیلومتر برساعت هم دارند
باید با نهایت سرعت ۲۰ تا حرکت کنند...😲
و تصور کنید همه نوع پیاده، دوچرخه، خودرو، قرار هست توهم و باهم حرکت کنند...🤪
🧐حالا قرار هست سعا چکار کنه؟
🛣جاده را وسیع کنه با خط مسیرهای زیاد
🌈مسیرهای عبور برای
🧑🦽 معلولین؛
🚶♀پیاده؛
🚴♂دوچرخه؛
🏍موتور؛
🚚ماشین های سنگین؛
🚙خودرو های سواری؛
🏎خودروهای پرسرعت؛
خط کشی شده
و ریل گذاری شده برای
🚉 قطارهای پر سرعت؛
و مسیر هوایی برای
✈️ هواپیماها و 🚀موشکها و جتها
و مسیر دریایی برای
🚤 قایقها و 🛳کشتیها
🗺مسیر و مقصد مشخص شده
🎚و هیچ محدودیت سرعتی وجود ندارد
و تمام
🚧موانع،
🕳چالهها،
〰دستاندازها،
🏁سرعت کاهها،
🚦چراغ قرمزها،
❌تقاطعها،
برداشته شده
🚨🚑🚓و تمام تلاش 👮♀ماموران راهنمایی رانندگی این هست خودروها با حداکثر سرعت حرکت کنند.
و 🚏دوربینهای جاده به کمسرعتها پیامک میدهد تا مشکل شون متوجه بشن و با سرعت بیشتری حرکت کنند.
⛽️حتی بین راه سوخت داده میشود و
🔧تعمیرات برای خودرو انجام میشود.
تا وقفه زیادی صورت نگیرد.
🏆و پرتلاشها در مسیری که همسرعتها و هم ظرفیتهاشون هستند تشویق میشوند...
✔️همین یعنی نظام سعا
✔️ سناریوی آینده نظام آموزش جهانی
📈سعا یعنی بزرگترین جهش جمعی علمی
🆔 @Saaedu
🚧برخی موانع موجود در نظام آموزش:
🚦امتحان نمرهای
{✅نوع درست ارزیابی ملاکی هست}
📆مدت تحصیل عمومی (مهر تا خرداد)
📅زمان امتحان عمومی(فقط خرداد)
🤚محدود کردن حداقل جمعیت تشکیل کلاس(حداقل ۸ نفر)
🖐محدود کردن به چند معلم خاص موجود
📀عدم استفاده از معلمان مجرب مجازی
(همان معلمانی که برای ۴۵ دقیقه تدریس ۷ساعت مطالعه کردند و صوت یا فیلم ارائه شون قابل جستجو هست.)
⬅️سعی معلم در انتقال مطالب هست
تا ⤴️تولید توسط محصل
📓محدود کردن به کتاب
📔محدود کردن به کتاب خاص
🕰محدود کردن به زمانهای خاص (از ۷ صبح تا۱۲ ظهر)
📆تعطیلات؛ پنجشنبه ، جمعه، نوروز تابستان و غیره... وقتی امکان تحصیل با عشق و علاقه حتی در جمعه باشد؛
💓درس ادیب اگر بود زمزمه محبتی
🔆جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را
📝کنکور و تست و مدرک و تقلب و ...
🔣الزام به همزمان همه چیز یاد گرفتن
🔍و عدم امکان تحصیل تخصصی تا مقطع عالی مثلا در برنامه نویسی یا بازاریابی بدون الزام به دریافت نمره قبولی در ریاضی، عربی، فیزیک، شیمی، علوم، هنر، ادبیات و...
😳چرا موانعی را که برای همه مشخصند را حذف نمیکنیم...
و...
https://eitaa.com/SaaHoze
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی:
از جدیدترین منشورات مجمع عالی علوم انسانی اسلامی رونمایی شد
📚 «سیاستهای ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم»، مجموعه مباحث چهارمین نشست اساتید اقتصاد اسلامی است که به کوشش دکتر محمدجواد توکلی دانشیار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تدوین شده است.
📚 «مردمسالاری دینی؛ بازخوانی، بسط و تکمیل»، مجموعه مباحث نشستی با همین عنوان است که خرداد سال جاری در دماوند برگزار شده بود.
📚 «هماندیشی عدالت آموزشی در حکمرانی آموزش و پرورش» نیز مجموعه مباحث نشستی با حضور وزیر محترم آموزش و پرورش بود که مهرماه سال جاری در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم برگزار شد.
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
جهان به صورت طبیعی به سمت میانرشتهای خواهد رفت
محمدحسین راحمی: ما به صورت فانتزی تصور کردیم که میتوانیم رشتههای نظری و غیرنظری را جدا کنیم. چطور این عمل انجام میشود؟ من با این نکته مخالفم که فکر کنیم بخشی از برنامه درسی را به شکل کاریکاتوری مهارتمحور کنیم. یک بحث نظری مهمی در جهان وجود دارد که مرز تمایز بین دانش و مهارت کجاست. مهارت و دانش به این سادگی قابل تفکیک نیستند. بی معناست. کجای دنیا در ۱۲ سال تحصیلی فقط آموزش میدهند که از آنها تقلید کرده باشیم؟ مگر ما فقط این کار را میکنیم؟ این ایده که ما میتوانیم رشتهها را به شکل مکانیکی به رشتههای نظری و غیرنظری تفکیک کنیم، جالب است در اینصورت، هنر آیا نظری یا غیرنظری است؟ با خودشون گفتند هنر مهارت است پس زیرمجموعه غیرنظری میرود. آدمهایی که میخواستند هنری باشند، به هنرستان و حوزه غیرنظری فرستادیم، نتیجه چه شد؟ فرض کنید همه هنرستانهای ما در بهترین حالت ممکن آموزش میدهند و آدمها را تکنسین میکنند. همه مدارس علوم انسانی ما هم در بهترین حالت پرورش میدهند و اندیشهورزان با تخصص در حوزه علوم انسانی خواهیم داشت.در نهایت، یک عده هنرمند داریم که میتوانند اثر هنری فاخر بسازند که با اثر هنریشان، چیز خاصی برای گفتن ندارند. بگو چه بگویم تا برایت اثر تولید کنم؟ مثل کارگردانهای ما که با یک خط ایده جامعهشناسی، یک فیلم پرطمطراق میسازند و از لحاظ تکنیکی، قابل اعتناست و فقط یک خط ایده جامعهشناسی دارد. اگر آن یک خط را از اثر حذف کنیم، هیچی ندارد.
متن کامل خبر:
https://scih.ir/SQVWw
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
@Saaedu
15.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نظام آموزشی بر اساس شخص
همراه با زیرنویس
@Saaedu
🎞 چرا باید نظام آموزشی را تغییر بدهیم؟
💠 4 ویژگی شاخص نظام آموزشی برا اساس شخص
#دانشآموزمحور
نظام سعا پاسخ به نیاز نظام آموزش دانشآموز محور است.
نظام آموزش سعی محور، روی دوم سکه نظام آموزش محصل محور هست؛
یعنی هر محصل
نظام آموزشی خودش؛
شیوه فراگیری خودش؛
جهت و هدف خاص خودش؛
مدت تحصیل به اندازه نیاز خودش؛
زمان و مکان مختص به خودش؛
منابع و مباحث علمی مرتبط با هدف خودش؛
موفقیت خودش؛
ما به افراد ماهر در هر شغلی نیاز داریم
یعنی نیاز داریم همه مشاغل و نیازهای جامعه را افراد موفق در آن اداره کنند
و قرار نیست همه دکتر و مهندس تربیت بشوند که نه امکانپذیر هست نه لازم
ما به افرادی نیاز داریم که در همه اشتغالات نابغه و موفق و درجه ۱ باشند
نانواهای موفق
فروشندگان موفق
تعمیرکاران کاربلد
خیاطان کارآمد
و همه نیازهای جامعه
که به اندازه نیاز تخصص و شغلشان بدانند و تمام تلاششان موفقیت در همان مسیر باشد و نظام آموزشی در جهت او و به اندازه نیاز او باشد
🔰خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔 @Saaedu
⚙️طرح|رهبرانقلاب:یکی از اشکالات آموزش و پرورش،بیماری دانشگاهگرایی است.یعنی اگر کسی به دانشگاه نرسد،کأنه درس نخوانده
انقدر در كشور نياز فوری داريم كه احتياجی به تحصیلات دانشگاهی ندارد.
➡️@Saaedu
🔴 معرفی کتاب
💠 گذار در بحران؛ تعلیم و تربیت در گذار به سمت نظام برتر
🔵اثری از: اردوان مجیدی
🔸در تلاطم بحران کنونی، ما در حال تجربه یک پله گذار به سمت تحول مهمی در تعلیم و تربیت هستیم؛ نه آنگونه که در اسناد رسمی و بخشنامهها به صورتی مبهم تعریف شده است. بلکه تحولی عمیق و پایدار در تعلیم و تربیت، که با تصورات ما از تعلیم و تربیت گذشته کاملا متفاوت و در پارادایم دیگری، متاثر از پارادایم فضای سایبر است...
🔹کتاب گذار در بحران، به تحلیل این تغییر پارادایم، و تحول تعلیم و تربیت در این دوران گذار می پردازد.
🔰خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔 @Saaedu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برنامه میدون شبکه سه!
آموزش و پرورش ما فقط شده محفوظات
به جای دوازده سال عمر مطالب به درد نخور و بی فایده و تکراری و عمر تلف کن ، سه سال مفید بذارین هی کمبود معلم، کمبود معلم هم نکنین و بازدهی خوب و سریعتر بگیرین
خلاقیت دانش آموز در مدرسه کشته میشود.
سعا 👇👇👇
@saaedu
🔲 نظام آموزشی مسئله محور
فکرش بکنید شما رییس یک دپارتمان در دانشگاه MIT (مؤسسه فناوری ماساچوست) یکی از سه دانشگاه برتر جهان باشی ولی آن را رها کنی. چرا؟ چون فکر می کنی که این مدل از دانشگاه به درد نمی خورد!
کریستین ارتیز وقتی دانشگاه آرمانی خود را تصویر میکند، جایی بدون سخنرانی، بدون کلاس و بدون رشته را تصویر می کند.
دانشجویان در فضایی بزرگ و باز روی مشکلاتی سخت و عملی کار میکنند. اگر به مطالعهای نیاز باشد به اینترنت مراجعه میکنند و نه استاد. این تصور، با الگوی سنتی تحصیلات عالی فاصله زیادی دارد اما بهزودی به یک واقعیت تبدیل خواهد شد؛
او کارش در بهترین دانشگاه جهان را رها کرده تا دانشگاهی جدید ایجاد کند.
در ۲۰ سال گذشته دهها نمونه از این گونه موسسات در شیلی تا چین افتتاح شده. اگرچه حوزههای کاری آنها متفاوت است، اما یک حرف مشترک دارند: مخالفت با روش سنتی آموزش.
دانشجویان به صورت تیمی روی پروژهها کار میکنند و تلاش می کنند مسائل واقعی را حل کنند.
شرکتها اغلب حامیان مالی این پروژهها هستند.
شعار دانشگاه زپلین که در سال ۲۰۰۳ در آلمان تاسیس شد این است: «مشکلات جامعه ما هیچ نظم و انضباطی ندارند، ما هم همینطور».
دانشکده الگوی جدید فناوری و مهندسی در سال ۲۰۱۷ در انگلستان افتتاح شد. این دانشگاه، استادان را بر اساس مهارت استخدام میکند و نه تعداد آثار چاپ شده. دانشجویان باید با موفقیت دوره را به پایان برسانند اما ضروری نیست که ریاضی یا بخوانند. آنها باید هنر و علوم اجتماعی را مطالعه کنند. (برگرفته از هفته نامه وزین تجارت فردا)
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
۱- بهترین دانشگاه های دنیا زیر سوال هستند و به مراتب دانشگاه های ایرانی بیشتر. به عنوان کسی که ۱۲ سال در دانشگاه درس خواندم و ۱۲ سال هم در دانشگاه ها تدریس کرده ام، صادقانه می گویم نمی توانم از عملکرد دانشگاه های ایرانی دفاع کنم. به نظرم بیشتر (و نه همه) دانشگاه ها شده اند، کارخانه تولید انبوه «مدرک داران بی ادراک!» و جالب اینجاست که اراده ای هم برای تغییر وضعیت موجود نمی بینيم. به ویژه آنکه بسیاری نیز از طریق همین دانشگاه ها، به عناوین مهندس و دکتر و حتی برخی به کرسی استادی رسیده اند!
۲- بیست سال پیش در رشته مهندسی فارغ التحصیل شدم. امروز رفتم مجدد دروس دوره کارشناسی را مرور کردم و تاسف خوردم انگار زمان در دانشگاه های ما متوقف شده. برخی دروس که مطمئنم که به درد هیچ کس نمی خورد باز هم تدریس می شود. یعنی در طول این بیست سال امکان نداشت که یک نظرسنجی انجام شود که واقعا در دنیای واقعی کدام دروس به درد شما خورده و کدام نخورده؟ وقتی درسی در طول بیست سال به درد کسی نمی خورد چرا نباید حذف شود؟ عجیب نیست؟
۳- آیا می شود کاری کرد؟ بله. یک تصویر ارایه می کنم که نشان دهم میشود جور دیگری به هم به مساله نگاه کرد: این جهان را تصور کنید: من نه کارشناسی دارم و نه در جستجوی کارشناسی ارشد و دکترا هستم. می گردم متناسب با نیاز شغلی و آینده ام از بین تمام موسسات و دانشگاه ها دنیا دروسی را انتخاب می کنم و در آن ها شرکت می کنم و به جای مدرک کارشناسی، گواهینامه علمی یا فنی (Certificate) دریافت می کنم. مثلا امروز با تکنولوژی واقعیت مجازی در کلاس استراتژی پروفسور مایکل پورتر در دانشگاه هاروارد حاضر می شوم. فردا صبح برای یک درس کاملا بومی در کلاس «اقتصاد ایران» دکتر مسعود نیلی و پس فردا هم در یک پلتفرم آموزش مجازی مبتنی بر بازی (بدون استاد مشخص) در زمینه مذاکره شرکت می کنم و از همه این ها هم گواهینامه می گیرم. همچنین از همه مهم تر ۵۰٪ اطلاعات مورد نیازم را از اینترنت بدست می آورم.
در این جهان دیگر ما با دکترهای قلابی بی سواد سر وکار نداریم! مجبور نیستیم چهار سال وقت مان را صرف دروسی کنیم که ۳۰ سال پیش دیگران به غلط برای ما تشخیص داده اند. لازم نیست برای تحصیلات به یک کشور یا شهر دیگر برویم. دیگر کنکور بی معنا خواهد شد. تحصیلات من مساله محور است و نه مدرک محور. موسسات ارایه دهنده آموزش در یک محیط رقابتی مجبورند هر روز بهتر شوند و دانشگاه های مزخرف، ورشکسته و حذف خواهند شد.
دانشگاه های ما حاصل کپی هستند. یک کپی قدیمی و ناقص! آنچه ما می خواهیم دانشگاه هایی است که مسائل واقعی از دنیای واقعی را حل کنند. نه اینکه کارخانه تولید مدرک باشند. جهان و بویژه ایران نیاز به دانشگاه های واقعی بدردبخور دارد.
◀️بازنشر از کانال مجتبی لشکربلوکی :
@Dr_Lashkarbolouki
🔰خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔 @Saaedu
🔷️ داگلاس نورث برنده نوبل اقتصاد ميگويد:
اگر ميخواهيد بدانيد كشوری توسعه ميابد يا نه
اصلا سراغ فناوری، كارخانه و ابزاری كه استفاده ميكند نروید؛
اينها را براحتی میتوان خريد يا دزديد يا كپی كرد.
خيلی راحت ميتوان نفت فروخت وهمه اينها را وارد كرد.
برای ديدن توسعه برويد در دبستانها و پيش دبستانی ها ، ببينيد آنجا چگونه بچهها را آموزش ميدهند،
مهم نيست چه چيزي آموزش ميدهند بلكه ببينيد چگونه آموزش ميدهند.
(نظام آموزشی)
اگر كودكان شما را
پرسشگر،
خلاق،
صبور،
نظم پذير،
خطر پذير ،
دارای روحيه گفتكو و تعامل و
دارای روحيه مشاركت جمعی و همكاری
بار آوردند اينها انسانها و شخصيتهایی خواهند شد كه ميتوانند توسعه ايجاد كنند.
🔰 خشت راست | نظام آموزشی سعا
سعا با شیوه ارزشیابی تلاشها و برداشتن محدودیتها و موانع جهش علمی بوجود میآورد
🆔️ @Saaedu
#معرفی_کتاب
📘«تربیت برای پرسیدن» درآمدی بر نظریهی تربیتی پرسشمحور
🖋نامدار ابراهیمی و محمود مهرمحمدی
◀️ آنچه بهگستردگی دربارهی موضوع پرسشگری گفته شده، بر این متمرکز بوده است که معلمان چگونه میپرسند و دانشآموزان چگونه به آنها پاسخ میدهند. چیزی که اغلب در این میان نادیده گرفته میشود، پرسشگری دانشآموزان است؛ اینکه پرسشگری فینفسه هدفِ تربیتی ارزشمندی است.
ایدهای که در این کتاب تبیین شده است ناظر به یک نظریهی تربیتی است که در آن پرسشگری، قابلیت و ظرفیتِ فاخری است که دانشآموزان در فرایند تربیت کسب میکنند. از منظر این نظریه، تربیت به معنای پرکردن حافظهی کودکان با مجموعهای از معلومات و اطلاعات نیست، بکه بارآوردن افرادی با ذهن پرسشگر و جستوجوگر است. پرسیدن ویژگیِ مهم کودکان است. نباید اجازه داد این ویژگی در سایهی رویکرد سنتی حاکم بر مدارس، شفافیت و درخشندگی خود را از دست بدهد، بلکه باید کوشید پرسشگری کودکی به پرسشگری بزرگسالی تحول یابد. اگر کودکان فرصت آموختن پرسشگری را در کودکی از دست بدهند، در بزرگسالی افرادی رام و خالی از پرسش خواهند بود.
🔰 خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔️ @Saaedu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عینصاد
✨ شیوه مقابله با تهاجم فرهنگی
📽 از زیباترین کلیپها از استاد صفائی حائری
⏱مدت ۱دقیقه ۳۷ ثانیه
💃 هجوم فرهنگی مگر قبلا نبوده...
🐍 شیطان تو بهشت مگر همراه آدم نبود!
🫣محیط از بهشت سالمتر میخوای فراهم کنیم!؟
منی که به این جوان میخوام بگم تو فساد نکن
خواه ناخواه
1⃣یا عشق بزرگتر باید براش فراهم کنیم...
2⃣یا باید تامینش کنیم (ازدواج)
3⃣یا اشتغالی براش فراهم کنیم
باید باهاش انس بگیری
نمیشه ولش کنید که
باهاش باید حرف بزنی
باید باهاش بازی کنی
نمیشه بهش اسفار درس بدی
نمیشه دعای کمیل براش بخونی.
✅باید براش راه حلال را فراهم کرد
😠خلاف اخلاقه؟!
🤬بمیری با آن اخلاقی که برای خودت فهمیدی و برداشتی که از دین داشتی!
با جبرییل و میکاییل که روبرو نمیشی
این آدمی پر از غریزه و شهوته
خب باید ولش کنی؟!
نمیشه رهاش کنی
با چه زبانی میخوای باهاش حرف بزنی؟...
...فرشته که نیستند که...
با کدوم اخلاق میخوای جذبش کنی
@Saaedu
https://eitaa.com/SaaHoze
#مفید
میانگین کشوری نمرات دانشآموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲
رشته تجربی (۱۱.۲۳)،
رشته ریاضی (۱۰.۷۹)،
رشته انسانی (۸.۷۵) و
رشته معارف (۱۰.۵۶).
معدلهایی که براساس آمارها نسبت به سالهای گذشته افت کردهاند؛
در دوران متوسطه دانشآموزان آیندهای در درسخواندن برای خودشان متصور نمیشوند یا به مهاجرت فکر میکنند و اینها باعث میشود که بیانگیزه شوند.
معلمها هم بیشترشان دغدغه مالی دارند و این روی درس دادنشان تاثیر میگذارد.
واقعیت این است که حتی دانشجویان نیز پس از فارغالتحصیلی تازه مهارت میآموزند.
در همین حال با چندین دانشآموز صحبت کردیم که بیشترشان به ضعف آموزش مجازی تاکید کردند.
انگیزه ادامه تحصیل بسیار پایین آمده است.
دانش آموزی گفت «آموزشهای ما پس از مجازی شدن خیلی به مشکل برخورده است. من در مدرسه هیات امنایی درس میخوانم. تقریبا از ۳۰ نفر دانشآموز، ۱۵ نفرشان در کلاسمان ترجیح میدهند که کنکور ندهند و وارد بازار کار شوند.»
او تاکید میکند که معلمها بیشتر مباحث آموزشی را برای بچهها ارسال میکنند و اصلا سر کلاس مباحث مختلف را شرح نمیدهند.
بیشترشان هیچگونه سختگیری ندارند و از ما نمیپرسند که درس میخوانیم یا نه.
همین مساله باعث شده که خیلی از بچهها چندان برایشان مهم نباشد که تکالیف درسی را درست و کامل انجام دهند.
@Saaedu
اگر انسانهایی که مأمور به ایجاد تحول در تاریخ هستند، خود از معیارهای عصر خویش تبعیت کنند، دیگر تحولی در تاریخ اتفاق نخواهد افتاد.
شهید سیدمرتضی آوینی
فلک را سقف شکافتن و طرحی نو درانداختن، در درجه اوّل نیازمند انسانهایی است که در دایره معادلات کنونی بشر و عوالم آن نگنجند.
@Saaedu
هدایت شده از پایگاه اطلاع رسانی دولت _ پاد
🔻فعلا مجوز ایجاد مدارس غیردولتی «مسجد محور» صادر نشده است
معاون وزیر آموزش و پرورش:
🔹فعلا مجوزی برای ایجاد مدارس غیردولتی «مسجد محور» صادر نشده است.
🔹قرار نیست در داخل مسجد کلاس درس برگزار شود.
🔹مجوز برای فضاهایی که بخشی از مسجد هستند صادر میشود.
🔹در حال حاضر موسسان برخی مدارس غیردولتی روحانی هستند.
#دولت_مردم
@PadDolat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌درسهای این فیلم:
1- #مدرک معمولا #پول_ساز نیست
آنچه باعث #افزایش_قدرت_اقتصادی میشود #عُرضه و #تلاش(سعی) انسان است که بوضوح در این نوجوان #تلاشگر میبینید.
لیس #للإنسان إلا ما #سعی
2- #تجارت_عمومی که بر طبق روایات #عقل را زیاد میکند و بوضوح در این نوجوانِ
#عاقل میبینید(پولش را برای خانواده و خوشحالی خواهر خرج میکند)
امام صادق (ع) میفرمایند: «#التجارة تزيد في #العقل.» «تجارت عقل را زیاد میکند.» #ترك التجارة #ينقص العقل» «رها کردن تجارت عقل را کم میکند.»
پ ن: کسی که تجارت را ترک کند گاهی نمیفهمد حتی مالش را در کجا صرف کند(#کم_عقلی)
3-#جمع_کردنِ_هدفمند_مال که بوضوح در این نوجوان #با_خیر میبینیم(مال را برای حفظ آبرو و صله رحم جمع کرده است)
به فرموده امام صادق (ع) اگر کسی جمع آوریِ هدفمندِ مال را دوست نداشته باشد #خیری در او نیست
لا خیر فیمن لا یحب جمع المال من حلال یکف به وجهه و یقضی به دینه و یصل به رحمه
کسی که از راه حلال و به #انگیزه حفظ #آبرو و ادای قرض و #رسیدگی به خانواده و #فامیل، بهدست آوردن مال را دوست نداشته باشد، در او هیچ گونه خیری نیست.»
#کارآفرینی_کودکان_نوجونان
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#فقه_المکاسب
#مدرک_گرایی_آفتِ_رشد
#تجارت_عمومی
#شغل_شریف_دست_فروشی
میزان العلم
https://eitaa.com/myzan124
@Saaedu
سعا (نظام عالی آموزش و ارزشیابی)
🔻فعلا مجوز ایجاد مدارس غیردولتی «مسجد محور» صادر نشده است معاون وزیر آموزش و پرورش: 🔹فعلا مجوزی برا
🌏هشیار باشید
😳آموزش علوم مدارس در مساجد ممنوع شد!!!
😱برنامه سازمان یونسکو و مزدوران داخلی آن در حکومت برای بلعیدن ساختمان های وقفی مساجد و حذف مدارس مردمی مسجد محور!!!
▪️شرایط تأسیس مدارس مسجدمحور اعلام شد
🔹احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی:
🔹مدارس مسجدمحوری که اکنون در حال فعالیت هستند، مجوز ندارند و فعالیت آنها قانونی نیست. با مصوبهٔ اخیر مجلس، هیئت امنای مساجد با شخصیت حقوقی میتوانند تقاضای ایجاد مدرسهٔ غیردولتی بدهند اما نمیتوان داخل مسجد، کلاس درس برگزار کرد!
مدارس مسجدمحور، حمایت مسجد از مدرسه است!
کلاس درس نباید داخل مسجد برگزار شود!
مدرسه ایجاد شده بخشی از مسجد است و نه داخل مسجد!
🔹مثلا در کنار یک مسجد، فضای خالی وجود داشته که در سالهای گذشته به بخش خصوصی برای فعالیتهای تجاری اجاره داده میشد، اکنون مسجد میتواند این فضا را به مدرسهٔ غیردولتی تبدیل کند که البته باید تمام استانداردهای مورد نیاز را داشته باشد.
🔹برنامهٔ درسی مدارس مسجد محور زیر نظر آموزش و پرورش است!
@Farsna - Link
👌موضوع مصوبه مدارس مسجد محور: ممنوعیت آموزش علم در مسجد
حذف مدارس مسجد محور کنونی
غصب ساختمان های وقفی مساجد
ایجاد قدرت حقوقی قانونی جهت برخورد با آموزش مسجد محور
سوء استفاده از ظرفیت مساجد به نفع نظام آموزشی سازمان یونسکو در ایران است!
کاهش قدرت اقتصادی مساجد و هزینه تراشی زائد
😞فریب برنامه های نفوذی های دولت انقلابی و غیر انقلابی را نخورید!
#جنگ_روایت_ها
#جنگ_اراده_ها
📝به کانال "سعا" بپیوندید 👇👇👇
@saaedu
🔷️افسانه ای در برنامه ریزی درسی
✅ روزی مدرسه ای برای جانوران دایر شد. برنامه های درسی این مدرسه عبارت بودند از:
دویدن
بالا رفتن از درخت
پرش و پرواز
شنا و غواصی
✅ شاگردان خاصی نیز در این مدرسه حضور داشتند که عبارت بودند از:
اردک
عقاب
خرگوش
سنجاب
گورکن
مارماهی
⬅️ اردک، در شنا مهارت داشت. در حقیقت او در این مورد از معلم خود واردتر بود. در پرواز هم نمره قبولی گرفت ولی به درس "دو" امیدی نداشت. به علت ضعف در درس دو، او مکلف شد که از تمرین های اضافی برای شنا صرفنظر کند و وقت آن را برای تمرین دو بگذارد. سرانجام نمره بعدی او در شنا متوسط شد و چون نمره متوسط مورد قبول اولیای مدرسه بود، از این رو هیچ کس نگران عاقبت کار اردک نشد، مگر خود او.
⬅️ عقاب، شاگردی نابهنجار و بی انضباط بود و به همین دلیل مقررات مدرسه درباره ی او با شدت بیشتری اجرا می شد. او در درس بالا رفتن از درخت از همه جلو افتاد ولی در این مورد راه و رسم خود را به کار می برد و از روش های کلاس سرباز می زد.
⬅️ خرگوش، در درس "دو" شاگرد اول بود. اما، چون همیشه در درس شنا شکست می خورد. به قدری نومید و رنجور شد که به ناچار از مدرسه گریخت و ترک تحصیل کرد.
⬅️ سنجاب، قهرمان کلاس در بالا رفتن از درخت بود. او علاقه داشت که پرش خود را از بالای درختان آغاز کند ولی معلم او را وادار می کرد که از زمین به بالا بپرد. تمرین های شدید و وقت گیر او در این مورد روی درس های دیگر اثر نامطلوب گذاشت به طوری که نمره بالا رفتن از درخت تا ۱۰ کاهش یافت و از درس دو نیز رفوزه شد.
⬅️ تحصیل "گورکن" در این مدرسه، باعث شد که او از آموزش کندن زمین به بچه های خود صرفنظر کند؛ زیرا اولیای مدرسه حاضر نبودند این درس را در برنامه های خود بگنجانند.
✅ در پایان سال، یک "مارماهی" توانست با تمرین های طاقت فرسای خود نمره ی رضایتبخشی در شنا، دو، بالا رفتن از درخت، پرش به دست بیاورد و به عنوان شاگرد اول مدرسه مورد تقدیر و تشویق قرار گیرد.
⁉️ و این نوع مدرسه چقدر برامون آشناست!؟
ما در طراحی نظام تلاش محور سعا، زمان سعی را ارزیابی میکنیم که مشترک هست و قابل اندازهگیری و نوع تلاش را با هم نوعان نشان میدهیم
🔰 خشت سعا | سعا نظام آموزشی
🆔️ @Saaedu
🔰 نظام آموزشی فرسوده، قدیمی و کهنه
👈 برای نوسازی نظام آموزشوپرورش، ما باز نگاه نکنیم به دست دیگران.
🔸 نظام آموزشی ما نظام #فرسوده و #قدیمی و کهنهای است. نظام آموزشی #کهنه است؛ این را ما از اروپاییها گرفتیم، همینجور نگهش داشتیم، مثل یک چیز موزهای مقدّس که دست به آن نخورَد! هرگاهیکباری گوشهکنارش را یک کمی کم و زیاد کردیم؛ نظام، #نظام کهنهای است؛ باید #نوسازی بشود. خب، حالا البتّه همین طرح تحوّل که آقای وزیر اشاره کردند، این یک گامی است در این راه؛ خوب است لکن این را من میخواهم بگویم، برای نوسازی نظام آموزشوپرورش، ما باز نگاه نکنیم به دست دیگران، ببینیم حالا در فلان کشور اروپایی چه اتّفاقی افتاده، ما هم همان را رونویسی کنیم.
❗️نه آقا، صاحبان فکر بنشینند -البتّه از تجربهها خوب است استفاده کنند- خودشان طرّاحی کنند، نظام نوین را طرّاحی کنند. حالا همین طرح تحوّل که علیالظّاهر خوب تهیّه شده، یک گامی است؛ همین را با دقّت و با نگاه انتقادی اجرا کنند؛ نگاه کنند و ببینند کجاهایش اشکال دارد. بالاخره در هر نوشتهی غیرالهی و هر کار بشری یک اشکالی هست؛ بگردیم آن اشکال را پیدا کنیم. اشکالات را شناسایی کنیم، عیوب را شناسایی کنیم، یک نظام پاکیزهی منظّم خوبی طرّاحی کنیم.
۱۳۹۵/۰۲/۱۳
📝به کانال "سعا" بپیوندید 👇👇👇
@saaedu
▪️وضعیت سواد و مدرسه رفتن مردم در آمریکا!
۵۴درصد از افراد ۱۶ تا ۷۴ساله آمریکایی یعنی تقریبا ۱۳۰میلیون نفر از کل مردم این کشور تنها تا پایه ششم نظام آموزشی آمریکا تحصیل کرده اند.
ای کاش این خبر به گوش عاشقان آمریکا نرسه که حداقل خطرش اینه که سکته کنن
📝به کانال "سعا" بپیوندید 👇👇👇
@Saaedu
💠 تلخند هفته معلم
سکانس اول
🔹یک کلیپ از برنامه قندپهلو میدیدم که در آن مجری متنی میخواند واز کار دوم یک معلم ابتدایی به عنوان پیک موتوری یاد شده بود و شاگردی که سفارش پیتزا داده بود .در کلیپ مورد اشاره شاگرد به معلمش طعنه میزند که: "گفته بودید که اگر درس نخونی هیچی نمیشی، ببین که همه چیز شدم." معلم با شرمندگی از دانش آموزش عذرخواهی کرده و میگوید من اشتباه کردم، ببخشید! ولی تلخی ماجرا آنجاست که شاگرد بعد از عذرخواهی معلم میگوید: "عذرخواهی نکنید آقا معلم، من واقعاً کارهای نشدم واینجا خانه دوستم است!
شاید به نظر بسیاری از افراد این مطلب تلخ نیاید ولی از نگاه منِ معلم تلخی زیادی دراین طنز نهفته است. معلمی که تمام سعیاش را کرده تا بفهماند علم میتواند کلید خوشبختی و موفقیت افراد باشد، خودش به عنوان نماد همان علم، رفاهی ندارد. شاگردی که میداند حق با معلماش بوده ولی با دیدن گرفتاری معلم خود طعنه میزند و او را شرمنده میکند. انتهای طنز که هر دو نفر را چه با علم و چه بی علم، گرفتار مصیبتهای روزگار نشان میدهد گویای نبود عدالت اجتماعی در جامعه امروزی است.
سکانس دوم
🔹همکاری از بیانگیزگی دانش آموزان در مدرسه وعدم پاسخگویی به سوالات شبه نهایی گله داشت و برگزاری این امتحانات را فقط صرف هزینههای بی فایده میدانست و اعتقاد داشت که گرفتن نمره برای شاگردان مدارس اهمیت ندارد؛ و یا آنقدر تقلب و لو رفتن سوالات امتحانی گسترش پیدا کرده که دیگر درس خواندن مفهوم خود را از دست داده اس! شنیدم که در روزهای معمولی آوردن گوشی به مدرسه ممنوع بوده در حالی که ایام امتحانات نهایی مجاز شدهاست. برای برخی از ما معلمان این به معنی تایید لو رفتن سوالات امتحانی است و همراهی کادر مدرسه با تقلب بچهها آن هم فقط به خاطر افزایش نمرات ارسالی به ادارات! نمی دانم تا چه میزان آموزش و پرورش از این تخلفات آگاهی دارد و چقدر جهت حفاظت از سوالات امتحانات نهایی مراقبت و محافظت میشود ولی به یقین میتوانم بگویم که این شیوه مدیریتی حاصلی جز بیاعتباری سیستم آموزشی کشور درپی نخواهد داشت.
سکانس سوم
🔹زمانی که دانش آموز و دانشجو نتواند به سیستم اعتماد کند و آنرا قابل نفوذ و دسترس برای هر فرد بی لیاقتی ببیند دیگر نیازی به تلاش و اثبات لیاقت خود برای بهرهمندی از مزایای علم نمیبیند و همین امر باعث میشود که افت تحصیلی شدید در مقاطع را شاهد باشیم. با گسترش بیاعتباریِ علم و مدارک تحصیلی و حضور گسترده مافیای مدرک فروشی، نیازی به دشمن برای غلبه بر ایران نیست؛ چرا که جامعه ایرانی به آرامی رو به ویرانی رفته وهویت خود را از دست میدهد.
سکانس چهارم
🔹آمار شرکت کنندگان کنکور سراسری امسال نشان میدهد که تحصیلات دانشگاهی دیگر برای جامعه، به ویژه پسران، اهمیت خود را از دست داده است. این عدم علاقه دلایل زیادی دارد. نوری، معاون پژوهشی اسبق وزارت علوم میگوید: تحصیلات دانشگاهی برای بسیاری از متولدان دهههای 60 و 70 تبدیل به تضمینی برای یافتن شغل نشد. از سویی دیگر نبود بازار کار متناسب با رشتههای دانشگاهی، درآمدهای پایین و انتظارات جامعه از مردان برای تأمین معیشت، منجر به ورود زودهنگام آنها به بازار کار در رشتههای درآمدزا شده است. طبق نظر جامعهشناسان ایجاد امید در پسران برای بهترشدن زندگی مادی آنها در صورت ادامه تحصیل، میتواند انگیزۀ موثری برای تعادل در دانشگاهها باشد.
🔹 به راستی چگونه میشود جامعهای این چنین غرق در فرومایگی و اضمحلال را به سمت توسعه و ترقی پیشبرد و انتظار داشت که معلمانش شرمنده شاگردان خود نباشند؟ به راستی آیا هنوز هم معلمان در باب ارزش علم و فن و راههای توسعهیافتگی سخن میگویند؟ اصلا میتوانند سخنی در این خصوص بگویند وقتی دانش آموزان مدرسه نتایج مثبت تحصیلات عالی را در اطراف خود مشاهده نمیکنند؟
🔰 خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔️ @Saaedu
🔆روانشناسان هوش و خلاقیت را مترادف نمیدانند، چراکه برخی افراد کمهوش در حل برخی مسائل موفقتر هستند. خلاقیت، ابزاری است که میتوان با بهکار گیری آن به حل مسائل و مشکلات گوناگون پرداخت. متأسفانه در نظام آموزشی کشورمان، توجه چندانی به خلاقیت نمیشود، بستر کنجکاوی و خلاقیت در دانشآموزان فراهم نمیشود. البته شاید بتوان گفت، ابتدا باید معلمان در این راستا تقویت شوند تا بتوانند آموزههای خود را برای دانشآموزان بهکار گیرند و آنها را برای زندگی در دنیای پویا و برای آیندهای جدید آماده کنند.
https://iqna.ir/00Hfzt
🎥دکترافضل السادات حسینی
🔰 خشت راست | نظام آموزشی سعا
🆔️ @saaedu
کیفیت مهمتر از سرعت
امام على عليه السلام:
💠 لاتَطلُب سُرعَةَ العَملِ وَ اطلُبْ تَجويدَهُ ؛ فَإنَّ النّاسَ لايَسألونَ في «كَمْ فَرَغَ مِنَ العَمَلِ»؟ إنَّما يَسألونَ عَن جَودَةِ صَنعَتِهِ ؛
💢 به دنبال سرعت در انجام دادن كار مباش، بلكه كيفيّت خوب را بجوى.
مردم نمى پرسند: «در چند روز كار را به پايان برده است؟»
بلكه در پى خوبى و نيكويى محصول كارند .
📚شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد ، ج 20 ، ص 267
@saaedu