*🔺 زیرمجموعه گوگل تا پایان سال داروهای ساخته هوش مصنوعی را وارد فاز آزمایشی میکند*
🔹 دمیس هاسابیس، بنیانگذار گوگل دیپمایند و استارتآپ Isomorphic Labs، شرکت تحت مالکیت آلفابت گوگل که از چهار سال پیش فعالیت خود را در حوزه کشف دارو آغاز کرده است، میگوید
🔹داروهای طراحی شده با هوش مصنوعی تا پایان سال به مرحله آزمایش میرسند. او که در مجمع جهانی اقتصاد حاضر شده بود همچنین با اشاره به تلاشهای گوگل در حوزه AGI یا هوش مصنوعی عمومی گفت، برخلاف گمانهزنیها و جو داغ شبکههای اجتماعی، هنوز پنج تا ۱۰ سال با تحقق این هدف فاصله داریم.
💎 eitaa.com/saakhtar
*🔺 ترامپ: دیپسیک، زنگ هشدار برای شرکتهای فناوری آمریکا است*
🔹رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، ظهور شرکت چینی دیپسیک (DeepSeek) را «زنگ هشدار» برای صنعت فناوری ایالات متحده توصیف کرد.
🔹مدل هوش مصنوعی این شرکت که تکانهای شدیدی در بازار والاستریت ایجاد کرده، نگرانیهایی درباره آینده تسلط آمریکا بر هوش مصنوعی برانگیخته است. سهام شرکتهای بزرگ فناوری مانند انویدیا بهشدت افت کرد و این غول تراشهسازی نزدیک به ۶۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.
🔹دیپسیک تنها یک هفته پس از عرضه، به پر دانلودترین اپلیکیشن رایگان در آمریکا تبدیل شد. ترامپ در واکنش به این خبر، پیشرفتهای اخیر در صنعت هوش مصنوعی چین را برای برای توسعه روشهای هوش مصنوعی سریعتر و ارزانتر در آمریکا مثبت میداند و همچنین بر اهمیت «رقابت برای پیروزی» تأکید میکند.
💎 eitaa.com/saakhtar
🔺اعتراف مدیرعامل اوپنایآی به عملکرد فوقالعاده شرکت چینی و وعده عرضه مدلهای بهتر
🔹مدیرعامل اوپنایآی، بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان، که حالا با رقیب تازهای از چین به چالش کشیده شده است از رقیب تازه خود استقبال کرد. آلتمن عملکرد دیپسیک چین را به ویژه با توجه به هزینه پایین آن فوقالعاده میداند.
🔹دیپسیک که به تازگی از مدل استدلال محور R1 رونمایی کرده است با عملکرد خیرهکننده و هزینه پایین به ستارهای در جهان هوش مصنوعی بدل شد. آلتمن طی پستی در واکنش به شهرت این شرکت چینی گفت، نسخه R1 این شرکت «به ویژه با توجه به قیمت» فوقالعاده است.
🔹او در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «مدل r1 دیپسیک یک مدل فوقالعاده است، به ویژه با توجه به کاری که با این قیمت توانستهاند انجام دهند. واضح است که ما مدلهای خیلی بهتری را عرضه خواهیم کرد و واقعا نیروبخش است که یک رقیب جدید داریم! ما عرضههای جدیدی را در راه داریم.»
💎 eitaa.com/saakhtar
جمعیت چین برای سومین سال متوالی کاهش یافت
چین در سال ۲۰۲۴ برای سومین سال متوالی با کاهش جمعیت مواجه شد. آمارها نشان میدهند جمعیت این کشور نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی، یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر کاهش یافته و به یک میلیارد و ۴۰۸ میلیون نفر رسیده است.
این کاهش جمعیت نگرانیهایی را درباره آینده اقتصادی بهویژه با توجه به کاهش تعداد نیروی کار و مصرفکنندگان چین برانگیخته است. همچنین افزایش هزینههای مراقبت از سالمندان و مزایای بازنشستگی فشار بیشتری به دولتهای محلی وارد خواهد کرد که در گذشته با بدهیهای سنگین مواجه هستند.
تعداد تولدها در سال ۲۰۲۴ در چین به ۹ میلیون و ۵۴ هزار نفر رسید که نسبت به ۹ میلیون و ۲ هزار تولد در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش داشته است اما همچنان تعداد فوتیها بیشتر از تولدها بود. تعداد فوتیها در سال ۲۰۲۴ به 10 میلیون و نود و سه هزار نفر رسید که نسبت به یازده میلیون نفر در سال گذشته، کاهش یافته است.
💎 eitaa.com/saakhtar
بازار اسلامی، با کدام معیار؟
از نظر خیلی از ما بازاری که در آن پرچم سیاه میزنند یک بازار مذهبی و خوب است. اما به روایات اهل بیت که رجوع میکنیم میفرمایند بازاری اسلامی است که سه تا خصوصیت داشته باشد:
. دروغ در این بازار گفته نمیشود.
. در این بازار کسی قسم نمیخورد.
. بازاری که در آن چانه نمیزنند.
خب این تعریف اهل بیت (علیهم السلام) از بازار اسلامی است. در حالی که میبینید تعریف ما کلا یک چیز دیگر است!
💎 eitaa.com/saakhtar
در جمهوری اسلامی، هر جا که قرار گرفته اید، همان جا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همه ی کارها به شما متوجه است.
مقام معظم رهبری
💎 eitaa.com/saakhtar
هدایت شده از سوال سخت!
روح الله زم توی برنامه بدون تعارف ۲۰:۳۰ می گفت روزی ۱۸ ساعت علیه انقلاب کار می کردم!
حقیقتا ما روزی چند ساعت واسه انقلاب وقت میذاریم؟!!
🔰 #سوال_سخت را خط نزنید!!
✅ JOIN: eitaa.com/s_sakht
هدایت شده از داستان راستان
منذر بن جارود از یاران امیرالمؤمنین بود و قبیلهاش از محبان اهلبیت به شمار میرفت. اما او از بیتالمال سوءاستفاده میکرد؛ اموال عمومی را صرف خویشاوندانش میکرد، برای بستگانش موقعیتهای دولتی فراهم میساخت و حتی در مزایدهها و مناقصههای دولتی، فرصتها را به نفع نزدیکانش رقم میزد.
وقتی این خبر به امیرالمؤمنین رسید، حضرت در نامهای به او نوشت: «تو نه از شتر عاقلتری، نه شایسته بستن نعلین من هستی!» سپس اموال غصبشده را بازپس گرفت و او را به زندان انداخت.
اما این پایان ماجرا نبود. برخی از افراد که خود را انقلابی میدانستند، به حضرت نامه نوشتند و اعتراض کردند: «با این کارت ما را دشمنشاد کردی!» برخی تبلیغ کردند که این اقدام باعث شده عشیرههای مختلف از جنگ در رکاب امام علی خودداری کنند. فشار رسانهای چنان شدید شد که امیرالمؤمنین مجبور شد منذر بن جارود را آزاد کند.
بعد از آزادی، او گستاختر شد و حتی ادعا کرد: «کسی نمیتواند با من برخورد کند، علی هم نتوانست مرا در زندان نگه دارد!» رسانهها فشار را افزایش دادند و در حالی که امیرالمؤمنین درگیر جنگ داخلی بود و نگران امنیت مردم، تخریبها علیه او ادامه یافت.
https://eitaa.com/dastan7
دوستان عزیز؛
داستان راستان (https://eitaa.com/dastan7)
سوال سخت (http://eitaa.com/s_sakht)
و جریان شناسی(🥇 https://eitaa.com/joinchat/3109421067C365cb0619e)
فعالیتهای دیگر بنده ست
شما را دعوت می کنم که از آنها بازدید کنید
May 11
در فرانسه، وزارت بهداشت با اجرای قانون «دادههای باز» (Open Data)، بیمارستانها را ملزم کرد تا اطلاعات مربوط به عملهای جراحی خود را بهصورت عمومی منتشر کنند. این اقدام با هدف افزایش شفافیت و بهبود کیفیت خدمات بهداشتی انجام شد.
با دسترسی عمومی به این دادهها، بیماران میتوانند اطلاعاتی مانند نرخ موفقیت جراحیها، میزان مرگومیر و سایر شاخصهای کیفیت را بررسی کنند. این شفافیت باعث شد بیمارستانها برای بهبود کیفیت خدمات خود تلاش کنند تا رضایت بیماران را جلب کنند و از کاهش مراجعه بیماران جلوگیری کنند.
این تجربه نشان میدهد که با فراهم کردن دسترسی به اطلاعات و ایجاد شفافیت، میتوان بهرهوری و کیفیت خدمات بهداشتی را بدون نیاز به هزینههای اضافی افزایش داد.
💎 eitaa.com/saakhtar
علی اکبر رائفی پور
باید ایرادات کشور رو شناسایی کنیم. الان کشور ما مثل آبکشه که با آبکش داریم آب میبریم. دو نفر میان و ده تا سوراخ رو میبندند، اما ۲۰۰۰ سوراخ دیگه باقی میمونه. اینطور نمیشود. باید درست فکر کنیم. خیلی به این فکر کردم که ایراد این چرخه و لوپ کجاست. اگه این ایراد از جایی که به هم وصل میشه قطع بشه، تبدیل به یک نخ دیگه میشه و دیگه چرخه نیست.
ما باید این بحث رو جدی بگیریم. چیزی که در کشور ما معنی نداره شفافیت آراست. اگر به کشورهای موفق دنیا نگاه کنیم، میبینیم که ما در این زمینه خیلی ضعیف عمل کردیم. ایرادهای زیادی در کشور ما وجود داره و این رو باید شفاف کنیم. شفافیت آرا نمایندگان باید جزء بدیهیترین حقوق مردم باشه. این یه ابزار مهم برای ارزیابی عملکرد نمایندگان است.
شما باید بدونید که نماینده شما در مجلس چی کار میکنه، آیا در جلسات شرکت میکنه، آیا از طرحها حمایت میکنه یا نه. این شفافیت در قانونگذاری باید وجود داشته باشه. به عنوان مثال، در کشورهای دیگر، مثل ایالات متحده، خیلی راحت میتونید اطلاعات نمایندگان رو پیدا کنید. در این سایتها میبینید که فردی که طرح رو ارائه داده، چه کسی بوده و در چه کمیتههایی حضور داشته.
در آمریکا، این اطلاعات به راحتی در دسترس است. شما میتونید بررسی کنید که یک نماینده چه میزان در جلسات حضور داشته و کجا رأی نداده. این نوع شفافیت به مردم این امکان رو میده که نمایندگان واقعی و شرافتمند رو از دیگران تشخیص بدن. باید این شفافیت در کشور ما هم پیادهسازی بشه.
💎 eitaa.com/saakhtar