عضو دفتر رهبری خطاب به پزشکیان: واژه وفاق را محدود کنید.
مهدی فضائلی عضو دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری در روزنامه همشهری نوشت:
امروز اگر دکتر پزشکیان چارچوب وفاق را شفاف بیان نکند و مفهوم وفاق همچون توپی سرگردان وسط میدان سیاست رها شود، هرکس از راه برسد به آن ضربهای وارد خواهد کرد و به سرگردانی آن خواهد افزود.تکرار واژه وفاق بدون تحدید آن، هرکسی را از ظن خود یار آن خواهد کرد و در این حالت نهتنها وفاقی شکل نخواهد گرفت، بلکه اختلاف برداشتها خود ضدوفاق عمل خواهد کرد!
پی نوشت :
آقای فضایلی حرف کاملا درستی زده اند.
بلایی که عدم تدقیق واژه "جامعه مدنی" بر سر خاتمی آورد و افراطیون اصلاح طلب و اصولگرا را به ضرر دولتش تقویت کرد هر آن ممکن است با واژه "وفاق" بر سر پزشکیان و دولتش بیاید.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#دولت_چهاردهم
#وفاق
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
بانوی انقلابی
به بهانه روزهای پر التهاب ۱۴۰۱
بیشترمان حدیث مشهور امیرالمومنین علی علیه السلام : اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة را شنیده ایم.
واژه «قهرمان» ریشه در زبان فارسی داشته و به معنای پیشکار، کارپرداز، خدمتکار، خادم و مسئول خرید و رتق و فتق امور منزل میباشد.
این حدیث، شاید یکی از پراستنادترین منابع سیاستگذاری امور مرتبط با زن مسلمان در جمهوری اسلامی بوده که پرورش دختران دهه های ۶۰ و ۷۰ را تئوری پردازی کرده است.
زن در رایج ترین تفسیر از این روایت، بانویی است که مهمترین دغدغه اش خانواده و به دنیا آوردن و تربیت فرزندان و رسیدگی به همسر بوده است.
با گذشت زمان و عبور از دوران دفاع مقدس و کاهش نیاز به جمعیت زیاد از یکسو و فراگیری ادبیات توسعه از سوی دیگر، الگوی #زن_خانه_دار_فرزنداور دهه ۶۰ با حفظ بنیان های تفسیری سابق، آرام به الگوی #زن_خانواده_محور_توسعه_نگر تغییر کرد و زنان پزشک ومهندس و گاه راننده و ورزشکار به عنوان زن تراز معرفی شدند.
این تفسیر تا دهه ۹۰ و تا پیش از برآمدن نسل دهه ۸۰ی ها همچنان الگوی غالب نظری در باب زن بود که با تغییر ارزشهای داخلی و خارجی به تدریج کم رمق شد و در آغازین سالهای قرن جدید شمسی، برتری خود را به شکل محسوسی از دست داد.
اینک بخش زیادی از دختران و بانوان دهه هشتادی کمترین علاقه ای به الگوی زن ریحانه ندارند و به دنبال قهرمان شدن و کارپردازی زندگی و جامعه به دست خود هستند.
شاید برخی از کنشگران سنتی حوزه زنان، چنین گرایشی را نفی یا در صورت پذیرش، به انحراف یا کژکارکردی فرهنگی تفسیر کرده نهادهای فرهنگی را مقصر این گرایش تازه دختران معرفی کنند اما نگاهی گذرا به آغازین روزهای انقلاب نشان می دهد که چنین گرایشی نه تازه است و نه ناپسند.
مروری گذرا به زندگی مرحوم خانم #مرضیه_حدیدچی (۱۳۱۸ – ۲۷ آبان ۱۳۹۵) که با نام طاهره #دباغ نیز شناخته میشود می تواند گواهی بر چنین نگرشی باشد.
یک بانوی چریک مسلح که در زندان، تحت شکنجه سخت ساواک و در تبعید، محافظ شخصی امام خمینی ره و پس از پیروزی انقلاب، از چهره های شاخص انقلابی بود.
کافیست تصور کنید همین امروز، فرمانده کل سپاه پاسداران، طی حکمی خانم دکتر سردار الف را به عنوان فرمانده سپاه استان همدان منصوب کرد. این فرض را در مورد فرماندهی یک شهر کوچک یا حتی مسوولیت یک واحد سپاه تصور کنید، چهواکنش هایی ای که از در و دیوار جمهوری اسلامی بلند می شد و این اقدام را خلاف روح زنانه و مغایر با ارزشهای بنیادین اسلام و انقلاب تلقی می کرد.
این در حالی است که خانم دباغ یکی از بنیانگذاران و فرماندهان سپاه پاسداران بود که در زمان حیات امام ره به فرماندهی سپاه یک استان (همدان) منصوب شد.
نمی دانم، برآمدن زنانی چون دباغ که مانند او در سالهای پایانی دهه ۵۰ کم هم نبود، حاصل تاثیر اسلام انقلابی بود، یا متاثر از سیاست های شاه نسبت به زنان و یا نتیجه انقلابیگری مارکسیست ها و چپ های مسلمان انقلابی که به دنبال تغییرات بنیادین در نظام سیاسی با روش های انقلابی و نظامی بودند؟
هر چه هست برای انقلابیون و امام انقلابیون ظاهراً کمترین تعجبی نداشت که یک زن، فرمانده نظامی باشد و خارج از چارچوب ریحانه، نقش یک مدیر آن هم در محیطی خشن را ایفا کند.
خانم دباغ از همان ابتدا الگوی «زن مبارز انقلابی» بود که از دو الگوی پیشین پیشروتر و انقلابی تر می نمود.
از دید من اصلا تعجب آور نیست که جوانان دهه ۸۰ی به محض آشنایی با زندگی و اقدامات خانم دباغ شیفته او می شوند و او را بسان یک الگو می پذیرند.
بسیاری از دختران دهه ۸۰ی ما امروز به تفسیر ریحانه از زن باور ندارند، آنان به دنبال قهرمان شدن از جنسی دیگرند، قهرمانی که با الگوی «#زن_خانه_دار_فرزند_آور» چندان قرابتی ندارد و از الگوی «#زن_خانواده_محور_توسعه_نگر» هم عبور کرده و شاید به «#زن_مبارز_انقلابی» نزدیکتر شده است، گرایشی که وزیر و رییس شدن را یک فرایند طبیعی و یک مطالبه معمولی میپندارد و از تعجب کنشگران سنتی در برابر چنین رویکردی تعجب می کند.
نسلی که برای رسیدن به خواسته هایش هنجارهای سنتی را می شکند، به خیابان می ریزد، فریاد می زند و مبارزه می کند.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#زن
#جنبش
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
در مزیت اصولگرا بودن
✓مهرداد بذرپاش وزیر سابق راه و شهرسازی، رئیس هیئت مدیره املاک و مستغلات ستاد اجرایی فرمان امام شد.
✓داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل هم رئیس هیئت مدیره هلدینگ مالی و سرمایهگذاری ستاد اجرایی شد.
✓دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در دولت سیزدهم رئیس هیئت مدیره دانشبنیان برکت شد.
✓سید صولت مرتضوی وزیر رفاه دولت سیزدهم رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت شد.
✓سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت قبل، مشاور فرهنگی اجتماعی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام شد.
✓عزتالله ضرغامی رییس هیات مدیره شرکت گردشگری بنیاد مستضعفان شد.
✓زلفیگلی وزیر علوم سابق، رییس هیات مدیره هلدینگ دانشمند شد.
✓خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد نیز به زودی به بنیاد میرود و هلدینگ صنعت را برعهده می گیرد.
پی نوشت :
می دانید چرا یک اصولگرا به سختی پیام شکست در انتخابات را درک می کند و نسبت به یک اصلاح طلب، برای رای آوردن تلاش واقعی نمی کند؟
چون می داند وقتی با رای مردم از کار برکنار شد مناصب مشابه یا حتی بالاتر می گیرد.
یک روزه دار به سختی ممکن است شرایط واقعی گرسنگان را درک کند چون مطمئن است که شب با شکم سیر می خوابد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#اصولگرایان
#اصلاح_طلبان
#انتخابات
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
رازهای سید
سیدحسن نصرالله:
اسرائیل در حوزه تکنولوژی برتری دارد چون آمریکا و ناتو و کشورهای پیشرفته با آنهاست و روبروی ما قرار دارند
این ضربه بی سابقه و بزرگ باعث سقوط ما نمیشود.
ما ایرادات را برطرف میکنیم و قوی تر خواهیم شد.
این طبیعت جنگ است یک روزی دشمن پیروز می شود و یک روزی ما پیروز می شویم.
پی نوشت :
سید حسن نصرالله رهبر و فرمانده مقاومت لبنان را با ترکیبی از تعارضات می شناسیم؛ تعارضاتی که جمع آنها در یک نفر دشوار است. ترکیبی که راز محبوبیت اوست :
دروغ نمی گوید
راست می گوید
شکست را می پذیرد
از شکست درس می گیرد
خسته و ناامید نمی شود
وعده نمی دهد
اگر وعده می دهد عمل می کند
برنامه ریزی دارد
بی امان تلاش می کند
بی دلیل حرف نمی زند
به موقع اظهار نظر می کند
به موقع سکوت می کند
آرمان هایش را همواره پیش چشم دارد
واقع بین است
عقلانی عمل می کند
توکل دارد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#سید_حسن_نصرالله
#حزب_الله
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
میلاد پربرکت پیامبر گرامی اسلام
حضرت محمد مصطفی صلوات الله علیه
و ششمین ستاره درخشان آسمان امامت
حضرت امام جعفر صادق علیه السلام
مبارک و خجسته باد.
سیاست، یک علم است.
حضور پزشکیان در جایگاه سیاسی و دیپلماتیک با وجود برخورداری از بالاترین مدارک دانشگاهی در حوزه غیرمرتبط پزشکی و تجربه اندوزی در چندین دوره نمایندگی مجلس ثابت کرد که توجه و اهتمام نسبت به رشته علوم سیاسی در دانشگاه و دانش آموختگان آن و نیز برگزاری دوره های آموزش حکمرانی سیاسی برای مدیران در هر سطحی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
ورود بی قاعده به سیاست بدون بهره مندی از دانش تخصصی ممکن است موجب رأی آوری در یک انتخابات یا پذیرش یک مسوولیت خطیر سیاسی شود اما حکمران را به بازیگر یا بازیچه و حکمرانی را به عرصه آزمون و خطا بدل می کند.
باور کنیم سیاست، یک علم است که باید پشت میزهای واقعی دانشگاه کسب نمود.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#علوم_سیاسی
#پزشکیان
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat