❇️ #محتواي_دعا
دعای #ششم
بخش اول
از دعاهاي آن حضرت به هنگام بامداد و شب است اين دعا با حمد و ثناي خداوند آغاز ميشود
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام عند الصباح و المساء، از دعاهاي آن حضرت به هنگام بامداد و شب است اين دعا با حمد و ثناي خداوند آغاز ميشود.
الحمد لله الذي خلق الليل و النهار بقوته، سپاس خداي را که به قدرت خود شب و روز را آفريد. در اين بخش از دعا به نکات زير اشاره شده است.
1- آفرينش شب و روز و اينکه هر کدام داراي حدود و مرزبندي معيني است.
2- آمدن شب و روز از پي يکديگر و به وجود آمدن شرايط مناسب براي حيات و پرورش انسان و تغذيه او.
3- هدف از آفرينش شب و روز، و بيان اينکه خداوند شب را براي اين آفريد تا انسان از جنبشهاي رنجآور و دشواريهاي خستهکننده (روز) بيارامد. و روز را براي آنان قرار داده تا در آن فضل و احسان خداوند را بطلبند و وسيله روزي خويش را به دست آورند.
4- انسان همواره در بوتهي آزمايش قرار دارد. و صحنهي زندگي دنيا براي او جايگاه امتحان و آزمايش ميباشد.
5- بيان اينکه همه چيز در جهان تحت ارادهي خداوند قرار دارد، چنانکه امام (ع) ميفرمايد: اصبحنا في قبضتک يحوينا ملکک و سلطانک،... به صبح درآمديم در پنجهي (قدرت) تو که پادشاهي و توانائيت ما را فراميگيرد و اراده و خواست تو ما را گرد ميآورد. و از روي امر و فرمان توست که در کارها دست ميبريم و در تدبير تو رفت و آمد ميکنيم.
سپس امام (ع) اشاره به روزي که در آن قرار دارد مينمايد و ميفرمايد: و هذا يوم حادث جديد، و هو علينا شاهد عتيد، ان احسنا ودعنا بحمد، و ان اسانا فارقنا بذم، و اين روز (روز) نوآمده و تازهاي است، و آن بر ما گواه آمادهايست، اگر نيکي کنيم با سپاسگزاري ما را بدرود مينمايد، و اگر بدي کنيم با نکوهش از ما جدا خواهد شد.
روزهايي که ما در زندگي سپري ميکنيم، همواره اين سخنان را با ما دارند، که چگونه آنها را به پايان ميرسانيم. آيا شب که به بستر خواب ميرويم، روز را بگونهاي گذراندهايم که با سپاسگزاري و درودگويان از ما جدا شده باشد؟
اين فراز از دعاي امام (ع) ما را به «محاسبهي» ايام زندگي دعوت ميکند. و آنگاه در جهت بهرهگيري از آن روز و ايام ديگر درخواستهايي را بيان ميفرمايد که به گوشههايي از آن درخواستها اشاره ميکنيم.
1- و ارزقنا حسن مصاحبته، و نيک همراه بودن با اين روز را روزي ما گردان.
2- و اجزل لنا فيه من الحسنات، و اخلنا فيه من السيئات، و املالنا ما بين طرفيه حمدا و شکرا و اجرا و ذخرا و فضلا و احسانا، و در اين روز براي ما نيکيها را بيافزا، و از بديها تهيمان ساز، و دو طرف (اول تا آخر) آن را براي ما از ستايش و سپاس و پاداش و اندوخته (براي آخرت) و بخشش و نيکي پر گردان.
👈 ادامه دارد ....
#محتواي_دعا_ششم
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ # محتواي_دعا
دعای #ششم
بخش دوم
سپس از خداوند ميخواهد که بر انجام کارهاي زير توفيق پيدا کند. و در حقيقت به ما آموزش ميدهد که از خداوند چه چيزي را درخواست کنيم:
1- لاستعمال الخير، براي انجام نيکي.
2- و هجران الشر، و دوري از بدي.
3- و شکر النعم، و سپاسگزاري از نعمتها.
4- و اتباع السنن، و پيروي از سنتها.
5- و مجانبه البدع، و دوري از بدعتها.
6- و الامر بالمعروف و النهي عن المنکر، و امر به معروف و نهي از منکر.
7- و حياطه الاسلام، و حفظ و نگهداري اسلام.
8- و انتقاص الباطل و اذلاله، و نکوهش باطل و خوار نمودن آن.
9- و نصره الحق و اعزازه، و ياري حق و گرامي گردانيدن آن.
10- و ارشاد الضال، و راهنمائي گمراه.
11- و معاونه الضعيف، و کمک به ناتوان.
12- و ادراک اللهيف، و رسيدن به فرياد ستمديده.
اگر گذري دوباره بر درخواستهاي امام (ع) داشته باشيم، مشاهده ميکنيم که آنچه امام بيان ميفرمايد همگي درخواستهاي کليدي و اساسي، براي تکامل و تعالي مسلمانان و امت اسلامي است. و توفيق يافتن بر انجام آنها راه رسيدن به سعادت دنيوي و اخروي را براي فرد و جامعه هموار ميکند.
در حقيقت امام سجاد (ع) برنامهي روزانهي يک مسلمان را تنظيم ميکند، و وظائف او را نسبت به مکتب و جامعهاش به وي نشان ميدهد. انجام کارهاي «خير» يعني کارهايي که طبق دستور مکتب باشد و «شکر» در مقابل نعمتها و استفاده از امکانات و توان و استعداد در مسير صحيح، که از معاني شکر است و بازرسي و نظارت عمومي و همگاني که «امر به معروف و نهي از منکر» ميباشد. و دفاع نظامي و سياسي و فرهنگي و اقتصادي از حريم اسلام، و ياري کردن حق و نشان دادن نقصها و نارسائيهاي انديشههاي باطل و مبارزه فرهنگي با مظاهر گوناگون باطل در جهت هدايت گمراهان و سادهانديشاني که فريب توطئههاي فرهنگي دشمنان را ميخورند و حمايت مستمر از ناتوانان جامعه.
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شب_جمعه
#شب_زیارتی
👌 در کامل الزیارات از امام صادق علیه السلام :
«ان فاطمه لتحضر لزوار قبر ابنها فتستغفر لهم ذنوبهم »
همانا فاطمه سلام الله علیها نزد زایران قبر فرزندش حاضر میشود و از خداوند برای گناهانشان طلب مغفرت میکند
🔅 شب های جمعه....
فاطمه....
ایوانِ کربلا
با اشک مادرانه تورا میزند صدا ..
ای کشته ی فتاده به هامون حسین من
بر تو کفن نبوده مگر غیر بوریا؟
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_451
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ اعمال روزها و شب های #هفته
🙏 آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #جمعه
👉🏻 1da.ir/nJlckp
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1_120557880.mp3
6.58M
شرح #چهل_حدیث
امام خمینی ره
جلسه 30
👤استاد #مهندسی رحمت الله علیه
👈 انشاءالله هر هفته #جمعه ها این مباحث را با هم میشنویم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_چهل_هشت_21
دعای سیدالساجدین(ع) در روز #جمعه :
🔹اللهم
و أَسْتَنْصِرُكَ،
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ،
وَ انْصُرْنِى🔹
🔸خدایا
از تو يارى مى خواهم
بر محمد و آل او درود فرست
و مرا يارى كن🔸
دعای #چهل_هشت
❇️ یه #قرار_عاشقانه
👈 جمعه ها درباره #امام_زمان (عج) بیشتر مطالعه کنیم.
⏺ امروز سعی کنیم به بهانه های مختلف نسبت به جایگاه و شان امام زمان عج خودمان معرفت بیشتری پیدا کنیم.
کتاب های مناسب مطالعه کنیم و به دیگر اعضای #خانواده معرفی کنیم، به سخنرانی های افراد دلسوخته و امام زمانی گوش فرا دهید و در سایت های مفید مقالات خوب نوشته شده درباره شان را بخوانیم و مرتب در #خانه از ایشان صحبت کنید و باعث زنده نگه داشتن و معرفت بیشتر این امام شوید .
خدایا کمکم کن بر این قرار عاشقانه بمانم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #محتواي_دعا
دعای #هفتم
بخش اول
هرگاه کار دشوار و دلآزاري به او روي ميآورد و يا پيشامد سختي رخ ميداد و به هنگام غم و اندوه ميخواند
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام، اذا عرضت له مهمه او نزلت به ملمه و عند الکرب، از دعاهاي امام (ع) است هرگاه کار دشوار و دلآزاري به او روي ميآورد و يا پيشامد سختي رخ ميداد و به هنگام غم و اندوه ميخواند.
انسان در زندگي فردي و اجتماعي همواره ممکن است با مشکلات و سختيهايي روبرو شود. زيرا حوادث و گرفتاريها و ناملايمات همانند تيرهايي هستند که به سوي انسانها روان ميشوند و او ناگزير است با آنها برخوردي شايسته و صحيح داشته باشد. و آن مشکلات و غم و اندوه و سختي را وسيلهاي براي رشد و کمال خويش تبديل نمايد.
امام علي (ع) ميفرمايد: هرگاه ترس و بيم (از بلاء) سخت شد پس پناهگاه (انسان) به سوي خدا رفتن است. و از امام موسي بن جعفر (ع) نقل است که فرمود: بلا و آفتي نيست که به بندهي مومن روآورد و خداوند توفيق دعا را به او بدهد، جز آنکه بلا به زودي از بين برود.
انسان اگر در مشکلات و سختيها به خدا روي آورد، و خودش را به خدا بسپارد، و با استعانت و نيرو گرفتن از ذات الهي به مصاف آنها برود، گذشته از اينکه پيشامدها و غم و اندوه را از خود دور ميگرداند، رشد روحي و معنوي پيدا کرده و از سختيها پيروز بيرون ميآيد.
امام (ع) برخورد با مشکلات و سختيها را به ما آموزش ميدهد. و اينکه در آن شرايط از خداوند چه بخواهيم و چگونه درخواست خود را بيان کنيم.
👈 ادامه دارد ....
#محتواي_دعا_هفتم
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ # محتواي_دعا
دعای #هفتم
بخش دوم
دعا هفتم اينگونه آغاز ميشود:
يا من تحل به عقد المکاره، اي آنکه گرههاي ناگوارائيها به وسيلهي او بازميگردد.
و از آنجا که تمامي گرفتاريها در محدوده دنيايي به وقوع ميپيوندد، و سررشتهي همهي اسبابها و علتها و رويدادهاي آن در يد قدرت مطلقه خداوند است ، لذا امام (ع) به ما تعليم ميدهد که حل مشکلات را تنها از خدا بخواهيم. و در قالب مدح و ثناي الهي، به ما درس خداشناسي داده و ميفرمايد:
ذلت لقدرتک الصعاب، کارهاي دشوار به قدرت و توانائي تو آسان شده است.
سپس وضعيت و موقعيت خويش را در پيشگاه خداوند بيان ميکند و ميفرمايد: و قد نزل بي يا رب ما قد تکادني ثقله، و خدايا بر من (از بلا و گرفتاري) چيزي فرود آمده که سنگيني آن بر من دشوار است. و آنگاه در ادامه ميفرمايد: و بقدرتک اوردته علي، و خدايا تو به قدرت خود آن را بر من رسانيدهاي.
زيرا همه چيز در دست خداست. حتي يک قطرهي باران بي اذن خداوند اجازه ندارد از آسمان فرود آيد.
سپس در فراز ديگر با اشاره به اينکه تنها خداست که ميتواند مشکلات و سختيها را از انسان دور کند ميفرمايد:
فلا مصدر لما اوردت، و لا صارف لما وجهت، (خدايا) پس براي آنچه به من رساندهاي برگرداننده و براي آنچه متوجه (من) ساختهاي دفعکنندهاي نيست...،
امام (ع) به ما آموزش ميدهد که اگر مشکلات و سختيها به شما رو ميآورد، به يقين بدانيد که خداوند رفعکننده آنهاست، پس به سوي خدا برويد، و براي رهايي از آنها خود را به پناهگاه الهي نزديک کنيد.
آنگاه درخواست خود را از خداوند اينگونه بيان ميفرمايد:
و افتح لي يا رب باب الفرج بطولک، خدايا در آسايش را به فضل خود به روي من باز کن.
و از آنجا که مشکلات و سختيها ممکن است سبب شوند که انسان از پرداختن به انجام وظائف خود نسبت به مکتب دور بماند، امام (ع) با توجه به اين نکته ميفرمايد: و لا تشغلني بالاهتمام عن تعاهد فروضک، و استعمال سنتک، (خدايا) مرا به سبب غم و اندوه از رعايت و حفظ واجبات و به کار بستن سنت خود بازمدار.
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ دعای #هفتم صحیفه سجادیه فوقالعاده مفيد و مؤثر است
📜 عبادات آسايشگاههاى روحى مىباشند. عبادات در جلوگيرى و رفع بيماريهاى ناشى از اندوه زياد كه منجر به توهمات و تجسمات بيجا مىشود و همچنين در جلوگيرى و رفع بيماريهاى ناشى از اختلال در احساسات كه منشأ آنها محروميت و عقده باشد، زياد مؤثر است. اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ.* تجربه نشان داده است كه افراد سرگرم و دلخوش به عبادت كه #سحرها به عبادت و #مناجات مىپردازند روحشان از بار عقدهها خالى است.
زيارتها، احسانها، ذكرها، ياربها، يااللَّهها، « يامن تحلّ به عقد المكاره » ها فوقالعاده مفيد و مؤثر است.
👤 استاد شهید مرتضی #مطهری ره
✍️ يادداشتهاى استاد مطهرى، ج4، ص: 546
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔆 خاطره ای از #نماز_شب پدر
📋«ما یک سلسله لذّت های معنوی داریم که معنویتِ ما را بالا می برد. برای کسی که اهل نماز شب باشد، جزو صادقین و صابرین و مستغفرین باشد، نماز شب لذّت و بهجت دارد. بنابراین کسانی که چنین توفیقاتی داشته اند - و ما چنین اشخاصی را دیده ایم - به لذّت های مادّی که ما دل بسته ایم هیچ اعتنا ندارند. چه مانعی دارد که من ذکر خیری از پدر بزرگوار خود بکنم:
از وقتی که یادم می آید (حداقل از چهل سال پیش) من می دیدم که این مرد شریف هیچ وقت نمی گذاشت و نمی گذارد که وقت خوابش از سه ساعت از شب گذشته تأخیر بیفتد.
شام را سر شب می خورد و سه ساعت از شب گذشته می خوابید و حدّاقل دو ساعت به طلوع صبح مانده، و شبهای جمعه از سه ساعت به طلوع صبح مانده بیدار می شد و حداقل دو ساعت به طلوع صبح مانده بیدار می شود و حداقل قرآنی که تلاوت می کند یک جز است، و با چه فراغت و آرامشی نماز شب می خواند.
حالا تقریبا صد سال از عمرش می گذرد و هیچ وقت من نمی بینم که یک خواب ناآرامی داشته باشد، و همان لذّت معنوی است که این چنین نگهش داشته، یک شب نیست که پدر و مادرش را دعا نکند. یک نامادری داشته که به او خیلی ارادتمند است و می گوید: خیلی به من محبّت کرده است. شبی نیست که او را دعا نکند. یک شب نیست که تمام خویشاوندان و ذی حقّان و بستگان دور و نزدیکش را یاد نکند. اینها دل را زنده می کند.
آدمی اگر بخواهد از چنین لذّتی بهره مند شود، ناچار از لذّتهای مادّی تخفیف می دهد تا به آن لذّت عمیق الهی برسد.»
👌 استاد شهید مرتضی #مطهری
#انس_با_خدا
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2