✳️ کنار آب و پای بید و طبع شعر و یاری خوش
معاشر دلبری شیرین و ساقی گلعذاری خوش
الا ای دولتی طالع که قدر وقت میدانی
گوارا بادت این عشرت که داری روزگاری خوش
هر آن کس را که در خاطر ز عشق دلبری باریست
سپندی گو بر آتش نه که دارد کار و باری خوش
عروس طبع را زیور ز فکر بکر میبندم
بود کز دست ایامم به دست افتد نگاری خوش
شب صحبت غنیمت دان و داد خوشدلی بستان
که مهتابی دل افروز است و طرف لاله زاری خوش
میی در کاسه چشم است ساقی را بنامیزد
که مستی میکند با عقل و میبخشد خماری خوش
به غفلت عمر شد #حافظ بیا با ما به میخانه
که شنگولان خوش باشت بیاموزند کاری خوش
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_288 #امام_زمان عجل
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ حکایت #ضرب_المثل " با اگر گفتن کار درست نمی شود " (در چند قسمت )
قسمت 5
🌺 رو بهستی داشت فرعون عنود
لاجرم از کارگاهش کور بود
لاجرم میخواست تبدیل قدر
تا قضا را باز گرداند ز در
خود قضا بر سبلت آن حیلهمند
زیر لب میکرد هر دم ریشخند
صد هزاران طفل کشت او بیگناه
تا بگردد حکم و تقدیر اله
تا که موسی نبی ناید برون
کرد در گردن هزاران ظلم و خون
آن همه خون کرد و موسی زاده شد
وز برای قهر او آماده شد
گر بدیدی کارگاه لایزال
دست و پایش خشک گشتی ز احتیال
اندرون خانهاش موسی معاف
وز برون میکشت طفلان را گزاف
همچو صاحبنفس کو تن پرورد
بر دگر کس ظن حقدی میبرد
کین عدو و آن حسود و دشمنست
خود حسود و دشمن او آن تنست
او چو فرعون و تنش موسی او
او به بیرون میدود که کو عدو
نفسش اندر خانهٔ تن نازنین
بر دگر کس دست میخاید به کین
برنامه ی #مثنوی_خوانی
#مولوی - #مثنوی_معنوی
#مثنوی_معنوی_دفتر_دوم_19
قسمت 5
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔴عطش دنیاطلبی و هوای نفسانی، انسان را فرعون می کند
👈در این ابیات مولانا به قصه موسی وفرعون اشاره می کند که مطابق روایاتِ مفسرانِ قرآن کریم،فرعون می دانست که پسری از بنی اسرائیل تاج وتخت او را بر باد خواهد داد ونوزادانِ پسرِ اسرائیلی را می کشت. اما موسی که مادرش اورا به دستور حضرت حق درسبدی نهاده وبر رودخانه رها کرده بود، به دست ندیمه های همسر فرعون از آب گرفته شد ودر پناه قدرت فرعون پرورش یافت وکسی ندانست که این کودک از بنی اسرائیل است.
مولانا میگوید: تبعیت از هوای نفسانی، انسان را به فرعون و فرعونک تبدیل میکند. بشنوید قصه موسی و فرعون را: فرعون ستیزهگر، عطش دنیاطلبی داشت؛ ناگزیر از گارگاه حق، کور و بیخبر بود. البته فرعون در اینجا کنایه از انسان حسگرایی است که همه هستی را محدود در چهار دیواری عالم ماده میداند و از ورای این محسوسات غافل است، این شخص عنود و لجباز و سرکش، به هستی حقیقی و آنچه در کارگاه عدم میگذرد، آگاهی نداشت و میخواست قضا و قدر الهی را دگرگون کند. برای این منظور صد هزاران طفل از بنیاسرائیل را کشت تا تاج و تخت خود را حفظ و به امیال نفسانی خود برسد. مولانا میگوید: اگر فرعون از کارگاه الهی آگاهی داشت، دست و پایش از کار میافتاد و نمیتوانست حیله و تدبیری کند.
مولانا حالت انسان هواپرست را در درون؛ به وضع فرعون تشبیه میکند و میگوید: مانند شخصی که اسیر نفس اماره است. به پرورش تن و پروار کردن جسم سرگرم است و گمان میکند که دیگران نسبت به او کینه و دشمنی دارند؛ درحالیکه حسود و دشمن حقیقی، خود اوست. چنین شخصی مانند فرعون است و جسم او نیز مانند موسی. «البته تشبیه موسی به تن، فقط از این جهت است که شخص هواپرست به تن خدمت میکند و نمیداند که همین تن، در واقع دشمن اوست، زیرا او را به ورطه شهوات هلاکبار میکشاند.» شخص هواپرست دشمن را در بیرون از خود میجوید؛ درست مانند فرعون که موسی را در خانه داشت و میپنداشت که واژگون کننده حکومت و سلطنتش بیرون از کاخ و در میان قوم بنیاسرائیل است. و چه زیبا تصویر میکند مولانا آنجا که میگوید: نفس اماره او در خانهْ جسم، عزیز و نازنین شمرده میشود ولی او دیگری را دشمن خود میپندارد و از روی خشم و کینه، دست به دندان میگزد. درحالیکه اگر بر بهیمه نفس امّاره خود لگام ریاضت میزد از تشویش روانی میرهید و دیگر نسبت به کسی بدبین نمیشد.
#مثنوی_معنوی_دفتر_دوم_19
قسمت 5
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#چله_ی_انس_با_دعای_مکارم_الاخلاق 28
▪️ دعای #مکارم_الاخلاق یکی از دعاهای معروف امام سجاد علیه السلام و دعای بیستم صحیفه سجادیه است. این دعا به دلیل دارا بودن محتوا و مضامین عالی و ابعاد تربیتی و سیر و سلوکی از سوی سالکان و عارفان و محققان و دعا پژوهان مورد توجه بسیار قرار گرفته و شرح و تفسیرهای فراوان بر آن نوشته شده است. بررسی این دعا از این جهت دارای اهمیت است که دارای ابعاد گوناگون و از آن جمله توجه به حیات جمعی و تلقین و ارزش گذاری اموری است که فرد در زندگی خود باید آنها را بهکار گیرد.
این دعا از ۲۲ قسمت تشکیل شده که هر قسمت با درود بر محمد و آل محمد شروع گردیده و با در خواستهایی که هر کدام اخلاق پسندیده میباشد دنبال میگردد و همه آن ها مضمونشان درخواست توفیق الهی میباشد.
▪️به امید آن که انس با این دعا سبب تحولی بزرگ در رفتار و کردار ما شود باهم دعای #بیستم را چهل روز زمزمه میکنیم :
♦️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ ، وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ ، وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ .....👇
🎵 b2n.ir/SAHIFE2_20
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
Makaremolakhlagh32_(Mohabbat)_lobolmizan[H].mp3
8.84M
#شرح_صحیفه_سجادیه
✳️دعای #مکارم_الاخلاق
#دعا_بیستم_9
🔹 استاد اصغر #طاهرزاده
✔️ جلسه 32
👈اشاره ای به بیانات #مقام_معظم_رهبری در خصوص این دعای امام سجاد علیه السلام
👌 محبت درختی است که کمی دیر ثمر میدهد
#بیستم #مکارم_اخلاق
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
( وَجَعَلَ لِكُلِّ رُوحٍ مِنْهُمْ قُوتاً مَعْلُوما .... ).pdf
1.17M
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان
#دعا_اول_5
دعای سیدالساجدین (ع )در آغاز دعا بعد از حمد خداي عزوجل:
🔹و جَعَلَ لِكُلِّ رُوحٍ مِنْهُمْ قُوتا مَعْلُوما مَقْسُوما مِنْ رِزْقِهِ، لا يَنْقُصُ مَنْ زَادَهُ نَاقِصٌ، وَ لا يَزِيدُ مَنْ نَقَصَ مِنْهُمْ زَائِدٌ🔹
🔸براى هر زنده نصيبى معلوم و رزقى مقسوم فرمود. كسى نتواند از روزى او اگر وافر است چيزى بكاهد و اگر ناقص است چيزى بيفزايد🔸
#اول
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_216
دعای #سی_نه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در طلب #عفو و #رحمت "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_سی_نه_9
دعای سیدالساجدین (علیه السلام) در طلب #عفو و #رحمت :
🔹فصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ هَبْ لِنَفْسِى عَلَى ظُلْمِهَا نَفْسِى، وَ وَكِّلْ رَحْمَتَكَ بِاحْتِمَالِ إِصْرِى، فَكَمْ قَدْ لَحِقَتْ رَحْمَتُكَ بِالْمُسِيئِينَ، وَ كَمْ قَدْ شَمِلَ عَفْوُكَ الظَّالِمِينَ🔹
🔸پس درود بر محمد و آل او فرست، و با آنكه من بر خود ستم كرده ام مرا ببخش و رحمت خويش را بگمار تا اين بار از دوش من بردارد كه رحمت تو بزهكاران را فراوان دريافته و عفو تو عاصيان را بسيار شامل گرديده است🔸
#سی_نه
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح
#دعا_سی_نه_9
🔴استمداد از خداوند متعال برای برداشتن بار سنگین گناه
👈چنانچه این مطالب را تا اینجا به طور کامل فهمیده باشید، این جملهی امام (عَلَیهِ السَّلام) خودش را نشان میدهد و یادتان میافتد که چه گرفتاریهایی با دست خودتان برای خودتان درست کردهاید. چه بارهایی روی دوش خودتان گذاشتهاید. حالا احساس میکنی نفست زیر این بار بند آمده، کمرت شکسته، کم آوردی. چنین احساسی به تو دست میدهد.
حالا طلب عفو در این تمثیلی که از قرآن گرفته شده است، معنایش این میشود که خدایا این بار را بردار. «مَا بَهَظَنِي حَمْلُهُ، وَ فَدَحَنِي ثِقْلُهُ» از عهدهی من که خارج است، کسی هم غیر از تو نمیتواند آن را بردارد؛ بنابراین این بار را از دوش من بگیر. «أَسْتَحْمِلُكَ» یعنی از تو میخواهم که آن را برداری.
قرآن کریم میفرماید: «وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى وَإِن تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلَى حِمْلِهَا لَايُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَى إِنَّمَا تُنذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَمَن تَزَكَّى فَإِنَّمَا يَتَزَكَّى لِنَفْسِهِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ هيچ کس بار گناه ديگری را بر دوش نکشد و اگر گرانباری کسی را به حمل کردن بار خود فرا خواند ، هر چند خويشاوند او باشد ، از حمل آن سر باز زند تو فقط کسانی را میترسانی که از پروردگارشان، ناديده، بيمناکند و نماز میگزارند و هر که پاک شود برای خود پاک شده و سرانجام همه به سوی خداست». شما اینجا از خدای متعال میخواهید که این بار سنگین را از دوش شما بردارد. بحث سبقت نیست. من کجا و آنهایی که با سرعتهای زیاد از همدیگر سبقت میگیرند کجا؟ من کجا، آنهایی که سرعت گرفتهاند کجا؟ من کجا آنهایی که به سوی تو سیر میکنند، کجا؟ گرفتاری من گرفتاری کسی است که زمینگیر شده و بار سنگین روی دوشش است. من از تو میخواهم این بار را از دوش من برداری؛ چون حرکت را از من گرفته است. خودم میفهمم که نمیتوانم حرکت کنم. احساس میکنم که دارم درجا میزنم. همانجایی هستم که بودم. پیدا است که بار روی دوش من است و نمیگذارد من جلو بیایم؛ والّا تو که مرا دعوت کردی. تو که مرا میخواهی. تو ماه رجب را فرستادی، باطن رجب را، ولیّات را؛ میفهمم دستهای ولیّات را که دست کرم تو است، به سوی من گشوده شده است. به من نقشهی راه را هم دادهای.
«فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ»، این همان دست ولیّ است که به روی من گشوده شده است. «وَ هَبْ لِنَفْسِي عَلَى ظُلْمِهَا نَفْسِي»، «عَلَى ظُلْمِهَا» یعنی «مَعَ ظُلْمِهَا». «لِنَفْسِي عَلَى ظُلْمِهَا نَفْسِي،وَ وَكِّلْ رَحْمَتَكَ بِاحْتِمَالِ إِصْرِي» إِصْر همان بار غیرقابل حمل است. «وَ وَكِّلْ رَحْمَتَكَ»، رحمتت را مأمور کن. امام (عَلَیهِ السَّلام) چقدر صمیمی حرف میزند و باب گفتگوی صمیمانه را تا چه حدّی برای ما باز کرده است! «وَ وَكِّلْ رَحْمَتَكَ بِاحْتِمَالِ إِصْرِي»، رحمتت را مأمور کن که این بار سنگین را از طرف من بگیرد. اگر این کار را با من انجام بدهی، این دفعهی اوّل تو نیست: «فَكَمْ قَدْ لَحِقَتْ رَحْمَتُكَ بِالْمُسِيئِينَ»، رحمت تو دائماً به گنهکارها میرسد. از اوّل خلقت رسیده تا زمان ما هم همینطور میرسد. «فَكَمْ قَدْ لَحِقَتْ رَحْمَتُكَ بِالْمُسِيئِينَ، وَ كَمْ قَدْ شَمِلَ عَفْوُكَ الظَّالِمِينَ»
در رجبیّات نیز میگویید: «عَادَتُكَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِيئِينَ وَ سَبِيلُكَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِينَ» اصلاً این عادتت است، خودت فراخوان کردی: «قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَی أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ؛ بگو: «اى بندگان من ـ كه بر خويشتن زيادهروى روا داشتهايد ـ از رحمت خدا نوميد مشويد». من اینقدر این بار را سنگین کردم که خودم به خودم باشم ناامیدم و هیچ کاری نمیتوانم بکنم؛ امّا یک دفعه پیک رحمت تو میرسد. اتّفاقاً به من خطاب میکنی: «أَسْرَفُوا عَلَی أَنفُسِهِمْ» با خود من حرف میزنی، «لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ ،اِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً؛ در حقيقت، خدا همهی گناهان را مىآمرزد». گفتی اگر بخواهی، باری را که عالم جمع بشوند نمیتوانند از دوش تو بردارند، خودم به اشاره و گوشهی چشمی برمیدارم و سبکت میکنم.
«فَكَمْ قَدْ لَحِقَتْ رَحْمَتُكَ بِالْمُسِيئِينَ، وَ كَمْ قَدْ شَمِلَ عَفْوُكَ الظَّالِمِينَ»، من اوّلین نفر نیستم که آمدم. خیلیها بودند؛ بنابراین من هم دلگرم میشوم، همانطور که به خیلیها رحمتت رسید و این بار را از دوششان برداشتی، مرا هم قبول کن و این بار را از دوش من بردار.
👤استاد #حاج_علی_اکبری
#سی_نه
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_589
انشاءالله این جزء آخر را با توجه بیشتری تلاوت کنیم ...
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔆«توجه بفرمایید که چهار آیه از چهار سوره قرآن کریم #سجده_واجب دارند که عبارتند از: الف: سوره نجم آیه 62. ب: سوره علق: آیه 19. ج: سوره سجده (الم تنزیل) آیه 15. د: سوره فصلت آیه 37. 👌انجام سجده هنگام تلاوت آیه های دیگر از جمله "همین صفحه" واجب نیست.»
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ اعمال روزها و شب های #هفته
🙏 آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #چهارشنبه
👉🏻 1da.ir/rqjEC
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
32.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🙏 #وادی_السلام بر سر مزار مرحوم آ #سید_علی_قاضی ره با هم زمزمه کنیم ....
✳️دلم رمیده شد و غافلم من درویش
که آن شکاری سرگشته را چه آمد پیش
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم
که دل به دست کمان ابروییست کافرکیش
خیال حوصله بحر میپزد هیهات
چههاست در سر این قطره محال اندیش
بنازم آن مژه شوخ عافیت کش را
که موج میزندش آب نوش بر سر نی
ز آستین طبیبان هزار خون بچکد
گرم به تجربه دستی نهند بر دل ریش
به کوی میکده گریان و سرفکنده روم
چرا که شرم همیآیدم ز حاصل خویش
نه عمر #خضر بماند نه ملک اسکندر
نزاع بر سر دنیی دون مکن درویش
بدان کمر نرسد دست هر گدا #حافظ
خزانهای به کف آور ز گنج قارون بیش
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_290 #حدیث_سرو
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2