❇️دعای #وداع #ماه_رمضان از امام صادق(علیه السلام)
👌دعای وداع با #رمضان دعایی است که ابوبصیر از امام صادق(علیه السلام) نقل میکند و موضوع آن خداحافظی با ماه رمضان است.
امام از خدا میخواهد وداع با این ماه را آخرین وداع قرار ندهد.
شیخ صدوق این دعا را در کتاب من لایحضره الفقیه و شیخ کلینی در کافی آورده است.
👈آموزه های دعا
*ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده است.
*درخواست برای آمرزش گناهان پیش از پایان یافتن ماه رمضان.
*خداوند خود، ما را در نماز و روزه این ماه یاری رسانده است.
*از خدا بخواهیم ماه رمضان را از جهت برکت در نگهداری دینمان و رهایی جسم و جانمان و رواشدن حاجتمان و پذیرفتهشدن شفاعت در خواهشهایمان و کاملشدن نعمتها، و برگرداندن بدیها عظیمترین رمضان قرار دهد.
*شب قدر از هزار ماه برتر است.
*از خدا بخواهیم وداع ما با ماه رمضان را آخرین وداع قرار ندهد.
*ثنای خداوند از حد توصیف بالاتر است.
👈🔊متن و وصوت دعا " اینجا "
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ میزان #زكات_فطره ( #فطریه ) 1401
بر اساس نظر مراجع معظم تقلید
👈 در لینک زیر بیشتر بدانید
https://eitaa.com/sahife2/29863
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#دعای_روزانه_رمضان
🌺 #رمضان_روز_30
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْ صیامی فیهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ویَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَیّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین والحمدُ للهِ ربّ العالمین.
خدایا قرار بده روزه مرا در این ماه مورد قدردانى و قبول بر طبق خوشنودى تو و پسند رسول تو باشد و استوار باشد فرعش بر اصل به حق آقاى ما محمد و خاندان پاكش و ستایش خاص پروردگار جهانیان است.
👈 شرح دعا در لینک زیر
http://alumni.miu.ac.ir/index.aspx?pageid=30651
https://eitaa.com/sahife2/48090
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_31
❇️ چه شد که پیمان شکستی؟
👈 و من كلام له (علیه السلام) لما أنفذ عبد الله بن عباس إلى الزبير يستفيئه إلى طاعته قبل حرب الجمل:
لَا تَلْقَيَنَّ طَلْحَةَ، فَإِنَّكَ إِنْ تَلْقَهُ تَجِدْهُ كَالثَّوْرِ عَاقِصاً قَرْنَهُ يَرْكَبُ الصَّعْبَ وَ يَقُولُ هُوَ الذَّلُولُ؛ وَ لَكِنِ الْقَ الزُّبَيْرَ فَإِنَّهُ أَلْيَنُ عَرِيكَةً، فَقُلْ لَهُ يَقُولُ لَكَ ابْنُ خَالِكَ عَرَفْتَنِي بِالْحِجَازِ وَ أَنْكَرْتَنِي بِالْعِرَاقِ، فَمَا عَدَا مِمَّا بَدَا؟!
[قال السيد الشريف: و هو (علیه السلام) أول من سمعت منه هذه الكلمة، أعني «فما عدا مما بدا»].
👈 حضرت علی که درود خدا بر او باد در این خطبه فرمودند:
(در آغاز جنگ جمل در سال 36 هجرى، ابن عباس را براى پند دادن به سوى زبير فرستاد و فرمود):
روانشناسى #طلحه و #زبير:
با طلحه، ديدار مكن، زيرا در برخورد با طلحه، او را چون گاو وحشى مى يابى كه شاخش را تابيده و آماده نبرد است، سوار بر مركب سركش مى شود و مى گويد، رام است.
بلكه با زبير(2) ديدار كن كه نرم تر است. به او بگو، پسر دايى تو مى گويد: در حجاز مرا شناختى، و در عراق مرا نمى شناسى؟ چه شد كه از پيمان خود باز گشتى؟
(جمله كوتاه «فما عدا ممّا بدا» براى نخستين بار از امام على عليه السّلام شنيده شده و پيش از امام از كسى نقل نگرديد).
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را در زیر بخوانید: 👇
👈 تلاش براى نجات خطاکاران
* عکس العمل زبير در برابر پيام امام (عليه السلام)
* خلاصه اى از زندگى طلحه و زبير
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #آل_عمران
#آل_عمران_190
إِنَّ فِى خَلْقِ السَّمَوتِ وَالْأَرضِ وَاخْتِلَفِ الَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَأَيَتٍ لِّأُولِى الْأَلْبَبِ
همانا در آفرینش آسمان ها و زمین و در پىِ یكدیگر آمدن شب و روز، نشانه هایى (از علم، رحمت، قدرت، مالكیّت، حاكمیّت و تدبیر خداوند) براى خردمندان است.
در تفسیر كبیر فخررازى و مجمع البیان از حضرت على علیه السلام نقل شده است كه فرمود: رسول خداصلى الله علیه وآله همواره قبل از #نماز_شب این آیات را مى خواند. و در احادیث سفارش شده است كه ما نیز این آیات را بخوانیم.
در تفسیر نمونه از «نوف بكّالى» صحابه ى خاصّ حضرت على علیه السلام نقل شده است كه شبى خدمت حضرت على علیه السلام بودم. امام از بستر بلند شد و این آیات را خواند. سپس از من پرسید: خوابى یا بیدار؟ عرض كردم بیدارم. فرمود: خوشا به حال كسانى كه آلودگى هاى زمین را پذیرا نگشتند و در آسمان ها سیر مى كنند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_42
#دعای_چهل_دو_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) هنگام #ختم_قرآن :
«8» اللَّهُمَّ وَ كَمَا نَصَبْتَ بِهِ مُحَمَّداً عَلَماً لِلدَّلَالَةِ عَلَيْكَ وَ أَنْهَجْتَ بِآلِهِ سُبُلَ الرِّضَا إِلَيْكَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اجْعَلِ الْقُرْآنَ وَسِيلَةً لَنَا إِلَى أَشْرَفِ مَنَازِلِ الْكَرَامَةِ وَ سُلَّماً نَعْرُجُ فِيهِ إِلَى مَحَلِّ السَّلَامَةِ وَ سَبَباً نُجْزَى بِهِ النَّجَاةَ فِي عَرْصَةِ الْقِيَامَةِ وَ ذَرِيعَةً نَقْدَمُ بِهَا عَلَى نَعِيمِ دَارِ الْمُقَامَةِ
«9» اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ احْطُطْ بِالْقُرْآنِ عَنَّا ثِقْلَ الْأَوْزَارِ وَ هَبْ لَنَا حُسْنَ شَمَائِلِ الْأَبْرَارِ وَ اقْفُ بِنَا آثَارَ الَّذِينَ قَامُوا لَكَ بِهِ آنَاءَ اللَّيْلِ وَ أَطْرَافَ النَّهَارِ حَتَّى تُطَهِّرَنَا مِنْ كُلِّ دَنَسٍ بِتَطْهِيرِهِ وَ تَقْفُوَ بِنَا آثَارَ الَّذِينَ اسْتَضَاءُوا بِنُورِهِ وَ لَمْ يُلْهِهِمُ الْأَمَلُ عَنِ الْعَمَلِ فَيَقْطَعَهُمْ بِخُدَعِ غُرُورِهِ
خدايا! همان گونه كه محمّد را به وسيله #قرآن نشانه اى، براى هدايت به سوى خود نصب كردى و به سبب آل او، راههاى خشنودى خود را آشكار ساختى، پس بر محمد و آلش درود فرست، و قرآن را براى ما وسيله رسيدن به بالاترين #منازل_کرامت ، و نردبانى كه به جانب محل سلامت بالا رويم، و سببى كه به وسيله آن، رهايى در عرصه قيامت را پاداش داده شويم و وسيلهاى كه از بركت آن در نعمتهاى سراى اقامت وارد گرديم، قرار ده.
خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست، و به واسطه قرآن، سنگينى گناهان را از دوش ما فرود آر، و زيبايى اخلاق نيكان را به ما عنايت فرما، و ما را پيرو آثار كسانى قرار ده كه همه ساعات شب و تمام روز را، به وسيله قرآن به بندگى برخاستند، تا جايى كه ما را به پاك كنندگى آن، از هر آلودگى پاك كنى. و تابع آثار كسانى قرار دهى كه به نور قرآن روشنى جستند، و آرزوى بى جا آنها را از عمل براى آخرت غافل نكرد، تا با فريب و نيرنگهايش آنان را به هلاكت اندازد، و از به دست آوردن آخرت باز دارد.
#چهل_دو #دعا_چهل_دو_8
#دعا_چهل_دو_9
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_42
#دعای_چهل_دو_صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_دو_8
#منازل_کرامت 1
❇️ #كريم در لغت به معناى بخشنده و دارنده كرم است. و برگرفته از ماده #كرامت به مفهوم مفيد فايده است. بنابراين كرامت نسبت به هر موجودى تفاوت دارد؛ درباره ذات مقدس اللّه، شرافت ذاتى و بخشش بىعوض تفسير شده است كه داراى اين مقام است، يعنى: پروردگارى كه موجودات را آفريده و در پرورش آنان احسان و انعام و نعمتهاى بدون بها قرار داده است.
در مورد انسان؛ مقصود دارا بودن اخلاق و افعال ستوده و سجاياى اخلاقى اوست و به طور كلى بزرگى مقام و محاسن ارزشى او در مجموعه آفرينش است.
هر گاه صفت كريم را به كتاب خدا نسبت مىدهند، اشاره به زيبايىهاى ظاهرى قرآن از نظر فصاحت و بلاغت واژگان و جملهها و محتواى جالب آن كه سرآغاز هر كمال و جمال و نيكى و زيبايى است و در بردارنده قواعد و حقايق اخلاقى و فضائل كريمانه و سودمند براى انسان، تنها موجود برتر آفرينش است.
پس فرستنده قرآن و متن قرآن و پيام آور قرآن و اهداف قرآن، همگى كريم هستند.
امام على عليه السلام در باب كرامت قرآن مىفرمايد:
إِنَّ اللَّهَ سُبْحانَهُ لَمْيَعِظْ احَداً بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ، فَإِنَّهُ حَبْلُ اللَّهِ الْمَتينُ وَ سَبَبُهُ الْامينُ وَ فيهِ رَبيعُ الْقَلْبِ وَ يَنابيعُ الْعِلْم، وَ ما لِلْقَلْبِ جَلاءٌ غَيْرُهُ مَعَ أَنَّهُ قَدْ ذَهَبَ الْمُتَذَكِّرُونَ وَ بَقِىَ النّاسُونَ اوِ الْمُتَناسُونَ
خداوند احدى را به مانند اين قرآن پند نداده، كه قرآن دستگيره استوار خدا و وسيله امين اوست، در آن بهار دل و چشمههاى دانش است، دل را به غير آن مايه جلا نيست، دريغا كه موعظه پذيران از قرآن از دنيا رفتند، و فراموشكاران يا آنان كه خود را به فراموشى زدهاند، ماندند.
جلوه كرامت قرآنى را مىتوان در عمق آيات الهى يافت؛ زيرا نزول آيات نورانى و رحيمانه قرآن، بر قلب پيامبر، آن انسان كامل و خواندن آن با زبان آشناى مردم، بر دلهاى خفته و خسته، كرامتى بزرگ و رحمتى روح بخش بوده است.
از سوى ديگر حكمت و دانايى حق ايجاب مىكند كه نظام قانون مدارى با جهان آفرينش همسو و با آينده انسان همگام و با حيات بشرى و كمال جويى او همراه باشد تا به وسيله نسخهاى نورانى و كتابى كريم هدفمند گردد.
قرآن ويژگىهاى كريمانه خود را نسبت به انسان چنين بيان مىفرمايد:
كَلَّآ إِنَّهَا تَذْكِرَةٌ* فَمَن شَآءَ ذَكَرَهُ* فِى صُحُفٍ مُّكَرَّمَةٍ* مَّرْفُوعَةٍ مُّطَهَّرَةِ* بِأَيْدِى سَفَرَةٍ* كِرَامِبَرَرَةٍ
اين چنين [برخوردى شايسته] نيست، بىترديد اين آيات قرآن مايه پند است.* پس هركه خواست از آن پند گيرد،* در صحيفههايى است ارزشمند* بلند مرتبه و پاكيزه* در دست سفيرانى* بزرگوار و نيكوكار.
إِنَّهُ لَقُرْءَانٌ كَرِيمٌ* فِى كِتبٍ مَّكْنُونٍ* لَّايَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ* تَنزِيلٌ مّن رَّبّ الْعلَمِينَ
كه يقيناً اين قرآن، قرآنى است ارجمند و باارزش؛* [كه] در كتابى مصون از هر گونه تحريف و دگرگونى [به نام لوح محفوظ جاى دارد.]* جز پاك شدگان [از هر نوع آلودگى] به [حقايق و اسرار و لطايف] آن دسترسى ندارند.* نازل شده از سوى پروردگار جهانيان است.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج11، ص: 142
دعای #چهل_دو
#انس_با_قرآن
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737516T12276344(Web).mp3
4.57M
👈🔊 دعای #چهل_دو صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری ( 12 دقیقه )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ امام سجاد عليه السّلام به فرزندانش: شب #عید_فطر كمتر از #شب_قدر نيست !!
بنابراين لازم است عمل كننده در اين شب بيش از شب قدر جديت نمايد. زيرا اين شب علاوه بر اين كه باين جهت شرافت دارد وقت پاداش و آخر كار نيز بوده و بهمين جهت احتياج به جديت زياد دارد.
1️⃣اعمال روز عید فطر
2️⃣اعمال شب عید فطر در کلام مرحوم #میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
3️⃣حقیقت عید در کلام آن مرحوم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2