🔹طرف بداخلاق است و همسرش از او بدش مي آيد ، به جاي اينكه #محاسبه_نفس كند كه چه كاري انجام داده ام كه اينطور شده است و اخلاقش را #اصلاح كند ، سريع نزد دعانويس ميرود!
🔸عزيزمن بد اخلاقي از سحر و جادو بدتر است. عجيب است كه انسان به جاي اينكه درفكر اصلاح نفس خود باشد ، دائما دنبال خرافات است.
👤 آیت الله #فاطمی_نیا
🆔 @sahife2
13910921_4934_64k.mp3
2.65M
🔊#تزکیه_نفس و اصلاح درون : باید درون خودمان را #اصلاح کنیم. درون را چه جوری اصلاح کنیم؟ اول از خودمان شروع کنیم. «و استعملنی بما تسألنی غدا عنه». این، از جمله ی چیزهائی است که باید دائم در ذهن ما باشد.
👤#مقام_معظم_رهبری
#تهذیب
#محاسبه_نفس
🆔 @sahife2
#دعای_روزانه_رمضان
🌺 #رمضان_روز_14
اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِی فِیهِ بِالْعَثَرَاتِ
خدایا مرا در این ماه بر لغزشها سرزنش مکن
وَ أَقِلْنِی فِیهِ مِنَ الْخَطَایَا وَ الْهَفَوَاتِ
و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار
وَ لا تَجْعَلْنِی فِیهِ غَرَضاً لِلْبَلایَا وَ الْآفَاتِ
و هدف بلاها و آفات قرار مده
بِعِزَّتِکَ یَا عِزَّ الْمُسْلِمِینَ
به عزّتت ای عزّت مسلمانان
👈 شرح صوتی دعا در لینک زیر
https://eitaa.com/sahife2/41150
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #اعراف
#اعراف_46
✳️ وَ بَيْنَهُمَا حِجَابٌ وَ عَلَى الْأَعْرَافِ رِجَالٌ يَعْرِفُونَ كُلاًّ بِسِيمَهُمْ وَ نَادَوْا أَصْحَبَ الْجَنَّةِ أَن سَلَمٌ عَلَيْكُمْ لَمْ يَدْخُلُوهَا وَ هُمْ يَطْمَعُونَ
و میان آن دو (بهشتیان و دوزخیان) حجابى است و بر اعراف، (بلندى میان دوزخ و بهشت) مردانى هستند (از اولیاى خدا) كه همه (اهل بهشت و جهنّم) را از سیمایشان مى شناسند و بهشتیان را كه هنوز به بهشت وارد نشده اند، ولى امیدوارند، ندا مى دهند كه سلام بر شما باد.
✍️ مراد از «#حجاب» در این آیه، شاید همان دیوارى باشد كه در آیه 13 سوره ى حدید مى خوانیم كه میان بهشتیان و دوزخیان دیوارى زده مى شود كه سمت بیرونى آن، عذاب و قسمت درونى اش رحمت است. «فضرب بینهم بسور له باب باطنه فیه الرّحمة و ظاهره من قبله العذاب»
«اعراف» جمع «عُرف»، به معناى مكان بلند است. این سوره نیز به خاطر همین آیه اعراف نامیده شده است و در قرآن تنها در همین مورد از اعراف و اهل آن سخن به میان آمده است.
در روایات وتفاسیر، نظرات مختلفى درباره ى اهل اعراف به چشم مى خورد. برخى آنان را اولیاى خدا دانسته اند كه بر بلندى میان بهشت و جهنّم قرار مى گیرند و از سیماى مردم، همه ى آنها را مى شناسند، بهشتیان را سلام و تبریك مى گویند و از سرنوشت دوزخیان نگرانند. امّا برخى آنان را افراد ضعیفى معرّفى مى كنند كه گناهان و عباداتى دارند و منتظر لطف خدایند (آنگونه كه از آیه 106 سوره ى توبه استفاده مى شود).
شاید بتوان گفت كه صاحب و محور اصلى اعراف، اولیاى خدایند و افراد ضعیف، در حاشیه قرار دارند. نیكوكاران به بهشت مى روند ومجرمین به دوزخ، افراد متوسّط وضعیف در اعراف گرفتار و منتظر سرنوشت مى مانند، ولى اولیاى خدا كه بر اعراف قرار دارند، به كمك آنان برخاسته و شفاعت مى كنند. این بیان از جمع نظریات مفسّران و روایات استفاده مى شود.
در روایات مى خوانیم كه اصحاب اعراف شهدایى هستند كه نواقصى در پرونده آنان است، یا افرادى هستند كه خوبى ها و بدى هاى آنان یكسان است، اگر خداوند آنان را به دوزخ ببرد به خاطر گناهانشان است و اگر به بهشت ببرد از رحمت اوست.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
#اصحاب_اعراف
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_201
*️⃣ ومِن كلامٍ لَهُ عَليهِ السَلامُ يَعِظُ بِسُلُوكِ الطَّريقِ الْواضِحِ.
از سخنان امام عليه السلام است كه در آن به #انتخاب راه روشن توصيه فرموده است.
👈 این خطبه در یک بخش می آید :
✳️ پیمودن راه حق
*️⃣ أيُّهَا النَّاسُ، لَا تَسْتَوْحِشُوا فِي طَرِيقِ الْهُدَى لِقِلَّةِ أَهْلِهِ، فَإِنَّ النَّاسَ قَدِ اجْتَمَعُوا عَلَى مَائِدَةٍ شِبَعُهَا قَصِيرٌ وَ جُوعُهَا طَوِيلٌ. أَيُّهَا النَّاسُ، إِنَّمَا يَجْمَعُ النَّاسَ الرِّضَا وَ السُّخْطُ، وَ إِنَّمَا عَقَرَ نَاقَةَ ثَمُودَ رَجُلٌ وَاحِدٌ، فَعَمَّهُمُ اللَّهُ بِالْعَذَابِ لَمَّا عَمُّوهُ بِالرِّضَا، فَقَالَ سُبْحَانَهُ «فَعَقَرُوها فَأَصْبَحُوا نادِمِينَ»؛ فَمَا كَانَ إِلَّا أَنْ خَارَتْ أَرْضُهُمْ بِالْخَسْفَةِ خُوَارَ السِّكَّةِ الْمُحْمَاةِ فِي الْأَرْضِ الْخَوَّارَةِ. أَيُّهَا النَّاسُ، مَنْ سَلَكَ الطَّرِيقَ الْوَاضِحَ وَرَدَ الْمَاءَ، وَ مَنْ خَالَفَ وَقَعَ فِي التِّيهِ.
✳️ راه روشن حق :
*️⃣ اى مردم در راه راست، از كمى روندگان نهراسيد، زيرا اكثريّت مردم بر گرد سفره اى جمع شدند كه سيرى آن كوتاه، و گرسنگى آن طولانى است.
اى مردم، همه افراد جامعه در خشنودى و خشم شريك مى باشند، چنانكه شتر ماده ثمود را يك نفر دست و پا بريد، امّا عذاب آن تمام قوم ثمود را گرفت، زيرا همگى آن را پسنديدند. خداوند سبحان مى فرمايد: «ماده شتر را پى كردند و سرانجام پشيمان شدند». سرزمين آنان چونان آهن گداخته اى كه در زمين نرم فرو رود، فريادى زد و فرو ريخت. اى مردم آن كس كه از راه آشكار برود به آب مى رسد، و هر كس از راه راست منحرف شود سرگردان مى ماند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* خطبه در يك نگاه
* راه نجات
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_3
https://eitaa.com/sahife2/58974
#بى_نيازى_از_چشمداشت 1
✳️ چشمداشت به آنچه در دست مردم است، از قبيل مال و منال، حشمت وجاه، شهرت و مقام، خانه و مركب، علاوه بر اين كه روح را عذابى اليم است، باعث شعله ور شدن صفت حسد، و خطرناكتر از آن زبانه كشيدن آتش طمع است.
اين مرض خطرناك روانى، چون عارض كسى شود، او را به انواع گناهان و اشتغالات فكرى و درونى دچار سازد، و وى را از هر كار خير و گاهى از عبادات الهيّه باز دارد، و زمينه هلاك و ضلالت او را فراهم آورد.
قناعت به آنچه حضرت حق از طريق كسب حلال نصيب انسان فرموده، گنجى است كه خير دنيا و آخرت انسان را تأمين مىنمايد.
وَ لاتَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ الى ما مَتَّعْنا بِهِ ازْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ وَ رِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَ ابْقى» «1»
ديدگانت را به آنچه برخى از اصناف آنان را بهرهمند كرديم مدوز، [آنچه به آنان دادهايم] شكوفه [بىميوه و زيور و زينت] دنياست تا آنان را در آن بيازماييم، و رزق پروردگارت بهتر و پايدارتر است.
(1)- طه (20): 131.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 259
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2