شرح ( اللَّهُمَّ َّ إِنِّي أَتُوبُ إِلَيْكَ فِي مَقَامِي هَذَا مِنْ كَبَائِرِ ذُنُوبِي وَ صَغَائِرِهَا ...).pdf
1.36M
#شرح
#دعا_سی_یک_14
بند 14 تا 16
دعای سیدالساجدین (ع ) در یاد کردن #توبه و درخواست آن:
✳️ اللَّهُمَّ إِنِّى أَتُوبُ إِلَيْكَ فِى مَقَامِى هَذَا مِنْ ....
🔴 خدايا! در اين موقعيّتى كه هستم، از گناهان بزرگ و كوچكم، و پوشيده و آشكارم، و از لغزشهاى گذشته و جديدم به سويت توبه مىكنم؛ توبه كسى كه با خود از گناه سخن نمىگويد، و انديشه بازگشتن در عرصه خطا را به خاطرش راه نمىدهد.
اى خداى من! در كتاب محكم و استوارت فرمودى: «بازگشت و توبه بندگانت را مىپذيرى، و از گناهان گذشت مىكنى، و توبه كنندگان را دوست دارى.» پس چنانكه وعده دادى، توبهام را بپذير و همان گونه كه ضمانت كردى از گناهانم گذشت كن، و چنانكه شرط فرمودى محبّتت را بر من واجب گردان.
من هم اى پروردگارم! در برابر اين همه عنايات تو تعهّد و شرطم اين است كه به آنچه پسند تو نيست برنگردم و ضمانتم اين است كه به آنچه مورد نكوهش توست بازنگردم، و پيمانم اين است كه از تمام گناهانت دورى كنم.
✳️ در جملات عرشى بالا به چهار مسئله بسيار مهم اشاره شده است:
1- گناهان #كبيره و #صغيره
2- توبه از گناه
3- قبول توبه از حضرت حق
4- آثار توبه و محبوبيّت تائب نزد خداوند
#سی_یک #گناهان_كبيره
کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_59
◀️ ارزش #نصیحت و نصیحت کننده
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ.
آن كه تو را هشدار داد، چون كسى است كه مژده داد.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی #نهج_البلاغه_حكمت_59 ◀️ ارزش #نصیحت و نصیحت کننده وَ قَالَ (علیه ا
◀️ هشدارى كه بشارت است!
📋 امام(عليه السلام) با هشدارى بجا در اين سخن كوتاه و گرانمايه به اهميت هشدارهاى بجا و سودمند پرداخته مى فرمايد: «كسى كه تو را (از امورى كه خطرناك است) بترساند همچون كسى است كه به تو بشارت دهد (به امورى كه مايه سرور و خوشحالى است)»; (مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ).
در مصادر نهج البلاغه در ذيل اين حديث شريف افزون بر ذكر مدارك، نكته قابل ملاحظه اى آمده كه مى گويد: تحذير شناساندن انسان به چيزى است كه مصلحت او در آن است و زيان و خطر را از او دفع مى كند و اينكه امام مى فرمايد چنين كسى مانند كسى است كه به تو بشارت مى دهد مفهومش اين است كه بايد از اين هشدارها همان گونه خوشحال شوى كه از خبرهاى مسرت بخش خوشحال مى شوى و بايد از چنين كسى همان گونه تشكر كنى كه از بشارت دهنده تشكر مى كنى، زيرا او اگر خير تو را نمى خواست به تو هشدار نمى داد و از افتادن در شر برحذر نمى داشت.
تحذير به معناى ترساندن و هشدار دادن در برابر خطرات قطعى يا احتمالى است و تبشير به معناى بشارت دادن در برابر پيروزى هاست. از آنجا كه پرهيز از خطرات خود يك پيروزى بزرگ است امام مى فرمايد: كسى كه تو را از خطر و ضرر قطعى يا احتمالى برحذر مى دارد مانند كسى است كه تو را بشارت دهد به امورى كه مايه خوشحالى توست. بنابراين، دوستان خوب كسانى هستند كه هم انسان را نسبت به پيروزى ها دلگرم سازند و هم نسبت به خطرات آگاه نمايند و اين كه يكى از حقوق مؤمنان بر يكديگر نصيحت شمرده شده اشاره به همين گونه هشدارهاست، بلكه گاه مى شود برحذر داشتن و هشدار دادن به خطرها اثرات مهم ترى از بشارت ها دارد، زيرا بشارت دهنده بسيار مى شود كه به كارهاى نيك انجام شده و پيروزى ها بشارت مى دهد، بشارتى كه تغييرى در سرنوشت نخواهد داشت; ولى تحذيركننده هميشه پيش از خطر هشدار مى دهد و چه بسا سبب برطرف شدن خطرات مهمى مى گردد. پيام اين گفتار حكيمانه مولا اين است كه هنگام ترساندن و برحذر داشتن نسبت به خطرات نه تنها ناراحت نشويد، بلكه آن را به منزله يك بشارت براى خود تلقى كنيد.
در حديثى در كتاب شريف كافى از امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم كه به يكى از ياران خود فرمود: «اِتَّبِعْ مَنْ يُبْكيكَ وهُو لَكَ ناصِحٌ وَلا تَتَّبِع مَن يُضحِكَكَ وَهُو لَكَ غاشٍّ; از كسى پيروى كن كه تو را مى گرياند ولى خيرخواه توست از كسى كه تو را مى خنداند اما به تو دروغ مى گويد و حقايق را وارونه نشان مى دهد، پيروى مكن».
#نهج_البلاغه_حكمت_59
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
♦️ #معرفی #کتاب #گناهان_کبیره در 2 جلد اثر بی نظیر شهید محراب حضرت آیةالله #دستغیب
📚 گناهان کبیره، گناهانی هستند که از نظر اسلام پراهمیت و بزرگ اند. نشانه ی اهمیت این گناهان آن است که برای شان به نهی اکتفا نشده است و به عذاب دوزخ نیز تهدید شده است.
موضوعات کتاب عبارتند از:
شرک به خدا - یأس - القنوط من رحمت الله - الامن من مکر الله - آدم کشی - عقوق والدین - قطع رحم - خوردن مال یتیم - رباخواری - زنا - لواط - قذف - شرابخواری - قمار - اشتغال به ملاهی - غنا - دروغ - سوگند دروغ - گواهی دروغ - گواهی ندادن - پیمان شکنی - خیانت به امانت - دزدی - کم فروشی - حرام خواری - حبس الحقوق - فرار از جهاد - تعرب بعد از هجرت - کمک به ستمگران - یاری نکردن ستم دیدگان - سحر - اسراف - تکبّر - جنگ با مسلمانان - خوردن مردار و خون و گوشت خوک - ترک نماز عمداً - زکات ندادن - استخفاف حج - ترک یکی از واجبات - اصرار بر گناه - غیبت - نمیمه - ریختن آبروی مومن - مکر و نیرنگ - احتکار - حسد - دشمنی کردن با مومن - مساحقه - قیادت و دیاثت - استمناء - بدعت - حکم ناحق - کارزار در ماه حرام و بازداشتن از راه خدا - کفران نعمت - فتنه - فروختن اسلحه به کفّار - بهتان - هتک حرمت مقدّسات - توبه - حکایت های بیدار کننده. ( لینک زیر ) 👇
📚 https://bookroom.ir/book/12640/%DA%AF%D9%86%D8%A7%D9%87%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A8%DB%8C%D8%B1%D9%87
📚 https://plink.ir/3QYzA
📚 https://plink.ir/ktVA7
📚 https://plink.ir/ytg54
🔈https://plink.ir/PX1Qc
#کتاب_دستغیب
🆔 @sahife2
✳️پاک شدن گناهان کوچک
🔴إنْ تَجْتَنِبُوا کَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُکَفِّرْ عَنْکُمْ سَیِّئَاتِکُمْ وَنُدْخِلْکُمْ مُدْخَلًا کَرِیمًا
اگر از گناهان بزرگى که از آن نهى مىشوید پرهیز کنید، گناهان کوچکتان را بر شما مىپوشانیم و شما را در جایگاهى ارجمند وارد مىکنیم. سوره نساء آیه ۳۱
👈 این آیه اشاره به این موضوع دارد که گناهان دو نوع هستند : صغیره و کبیره
و خداوند بشارت داده است که کسانی که از #گناهان_کبیره دوری کنند گناهان کوچک گذشته آنها را خواهد بخشید ، البته باید به این نکته توجه کرد که مبادا بگوییم که حال که خداوند فرموده از گناهان بزرگ دوری کنید ، پس گناه کوچک کنیم بخشیده می شود !!! خیر تمامی گناهان چه بزرگ و چه کوچک حساب خواهد شد و این برای زمانی است که گناهان کوچک بخشیده خواهد شد که دیگر آنها را انجام ندهیم و از گناهان کبیره نیز دوری کرده باشیم. #گناه_صغيره
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
💠 #چله_ی_زیارت_عاشورا 23
▪️حضرت امام صادق (علیه السلام) فرموده:هرکس بوسیله خواندن #زیارت_عاشورا ، جدم حسین (علیه السلام) را زیارت کند (چه از راه دور یا نزدیک) به خدا قسم خداوند هر حاجت مادی و معنوی داشته باشد به او می دهد.
▪️به نیابت از آقا و مولایمان امام زمان علیه السلام با هم زمزمه میکنیم :
♦️ السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خِیَرَةَ اللَّهِ و َابْنَ خِیَرَتِهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ و َابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِساَّءِ الْعالَمینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَ اللَّهِ وَ ابْنَ ثارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکُمْ مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ یا اَباعَبْدِاللَّهِ .....
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
موانع استجابت_28.mp3
14.56M
#موانع_استجابت_دعا ۲۸
🔥 محاله #اخبات ( ادب و فروتنی بی چون و چرا)
در ارتباط با؛
۱ـ پدر و مادرت ،
۲ـ با استاد و ولیّ ات، نداشته باشی ،
و بتونی ارتباطت رو با امام زمانت، و بعد ارتباطت رو با خدا تنظیم کنی!
چنگ زدن به مکتب دعا، به #اخبات تو کمک میکنه.
👤 استاد #شجاعی
🙏لطفا با ما شنونده ی این سلسله گفتگو ها باشید
☑️کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#محتواي_دعا
دعای #پنجاه_یک
در تضرع و زاري و خضوع و فروتني
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام في التضرع و الاستکانه، از دعاهاي امام (ع) در تضرع و زاري و خضوع و فروتني است.
اين دعا با حمد و ستايش خداوند آغاز ميشود و امام (ع) در فراز نخست دعا ميفرمايد: الهي احمدک و انت للحمد اهل، اي خداي من تو را حمد و سپاس گويم، و تو براي هر سپاس سزاواري.
سپس با اشاره به اينکه خداوند همهي امکانات رشد و تعالي انسان را در اختيار او قرار داده ميفرمايد: و لو لا احسانک الي و سبوغ نعمائک علي ما بلغت احراز حظي، و لا اصلاح نفسي، و اگر احسان و نيکي تو به من و فراواني نعمتهايت بر من نميبود، فراهم آوردن بهرهام و اصلاح و نيکو گردانيدن خود را نمييافتم.
و در زمينهي به جا آوردن مراتب حمد و سپاس در مقابل نعمتهاي الهي به ما رسيدن به مرتبهي عالي سپاسگزاري را آموخته و ميفرمايد:
تحمدک نفسي و لساني و عقلي، حمدا يبلغ الوفاء و حقيقه الشکر، حمدا يکون مبلغ رضاک عني، فنجني من سخطک، خدايا من تو را به جان و زبان و عقل (و جميع قواي ظاهر و باطن) خود سپاس و ستايش ميکنم به آن حمد و سپاسي که به حد وافي رسد و حقيقت شکر و سپاس تو باشد و به آنجا رسد که تو از من خوشنود شوي، خدايا پس مرا از خشم و سخطت نجات بخش. آنگاه در خاتمهي دعا به ما ميآموزد از خداوند اينگونه درخواست کنيم:
الهي فلا تحرمني خير الاخره و الاولي لقله شکري، و اغفر لي ما تعلم من ذنوبي، اي خداي من پس مرا به سبب ناسپاسيم از خير آخرت و دنيا محروم مگردان، و گناهانم را که ميداني بيامرز.
#محتواي_دعا_پنجاه_یک
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_504
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ اعمال روزها و شب های #هفته
🙏 آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #سه_شنبه
👉🏻 1da.ir/oh2u
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ خوشا آنان که دائم در نمازند ....
🔴 الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
آنان كه خدا را ايستاده و نشسته و به پهلو خفته، ياد مىكنند و در آفرينش آسمانها و زمين مىانديشند: اى پروردگار ما، اين جهان را به بيهوده نيافريدهاى، تو منزهى، ما را از عذاب آتش بازدار. ( آل عمران 191 )
امام باقر علیه السلام : این آیه در شان امیرالمومنین علی عليهالسلام و تعدادی از اصحاب و ياران خاص او نازل گرديده است.
السلام علیک یا امیر المومنین یا علی ابن ابیطالب ...
✳️ از دیده خون دل همه بر روی ما رود
بر روی ما ز دیده چه گویم چهها رود
ما در درون سینه هوایی نهفته ایم
بر باد اگر رود دل ما زان هوا رود
خورشید خاوری کند از رشک جامه چاک
گر ماه مهرپرور من در قبا رود
بر خاک راه یار نهادیم روی خویش
بر روی ما رواست اگر آشنا رود
سیل است آب دیده و هر کس که بگذرد
گر خود دلش ز سنگ بود هم ز جا رود
ما را به آب دیده شب و روز ماجراست
زان رهگذر که بر سر کویش چرا رود
#حافظ به کوی میکده دایم به صدق دل
چون صوفیان صومعه دار از صفا رود
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_220
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ خوابی یا بیدار؟
📜 حبه عرنی و #نوف_بکالي ، شب را در صحن حیاط دارالاماره کوفه خوابیدند. بعد از نیمه شب دیدند امیر المؤمنین علی علیه السلام آهسته از داخل قصر به طرف صحن حیاط می آید، اما با حالتی غیر عادی: دهشتی فوق العاده بر او مستولی است، قادر نیست تعادل خود را حفظ کند، دست خود را به دیوار تکیه داده و خم شده و با کمک دیوار قدم به قدم پیش می آید و با خود آیات آخر سوره ال عمران را زمزمه می کند:
👈ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لآیات لاولی الالباب
الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
ربنا انک من تدخل النار فقد اخزیته و ما للظالمین
ربنا اننا سمعنا منادیا ینادی للایمان ان آمنوا بربکم فامنا ربنا فاغفر لنا ذنوبنا و کفر عنا سیئاتنا و توفنا مع الابرار
ربنا و آتنا ما وعدتنا علی رسلک و لا تخزنا یوم القیامة انک لا تخلف المیعاد
همینکه این آیات را به آخر رساند، از سرگرفت. مکرر این آیات را - در حالی که از خود بیخود شده بود و گویی هوش از سرش پریده بود - تلاوت کرد.
حبه و نوف هر دو در بستر خویش آرمیده بودند و این منظره عجیب را از نظر می گذراندند. حبه مانند بهت زدگان خیره خیره می نگریست. اما نوف نتوانست جلو اشک چشم خود را بگیرد و مرتب گریه می کرد.
تا اینکه علی به نزدیک خوابگاه حبه رسید و گفت:
«خوابی یا بیدار؟»
- بیدارم یا امیر المؤمنین! تو که از هیبت و خشیت خدا اینچنین هستی پس وای به حال ما بیچارگان!
امیر المؤمنین چشمها را پایین انداخت و گریست، آنگاه فرمود:
«ای حبه! همگی ما روزی در مقابل خداوند نگه داشته خواهیم شد، و هیچ عملی از اعمال ما بر او پوشیده نیست. او به من و تو از رگ گردن نزدیکتر است، هیچ چیز نمی تواند بین ما و خدا حائل شود.»
آنگاه به نوف خطاب کرد:
«خوابی؟»
- نه یا امیر المؤمنین! بیدارم، مدتی است که اشک می ریزم.
- ای نوف! اگر امروز از خوف خدا زیاد بگریی فردا چشمت روشن خواهد شد. ای نوف! هر قطره اشکی که از خوف خدا از دیده ای بیرون آید دریاهایی از آتش را فرو می نشاند.
ای نوف! هیچ کس مقام و منزلتش بالاتر از کسی نیست که از خوف خدا بگرید و به خاطر خدا دوست بدارد.
ای نوف! آن کس که خدا را دوست بدارد و هر چه را دوست می دارد به خاطر خدا دوست بدارد، چیزی را بر دوستی خدا ترجیح نمی دهد، و آن کس که هر چه را دشمن می دارد به خاطر خدا دشمن بدارد، از این دشمنی جز نیکی به او نخواهد رسید. هر گاه به این درجه رسیدید، حقایق ایمان را به کمال دریافته اید.
سپس لختی حبه و نوف را موعظه کرد و اندرز داد، آخرین جمله ای که گفت این بود: «از خدا بترسید، من به شما ابلاغ کردم.»
آنگاه از آن دو نفر گذشت و سرگرم احوال خود شد، به مناجات پرداخت، می گفت: «خدایا ای کاش می دانستم هنگامی که از تو غفلت می کنم تو از من رو می گردانی یا باز به من توجه داری. ای کاش می دانستم در این خوابهای طولانیم و در این کوتاهی کردنم در شکرگزاری، حالم نزد تو چگونه است.»
حبه و نوف گفتند: «به خدا قسم دائما راه رفت و حالش همین بود تا صبح طلوع کرد.»
✍️ بحار الانوار، جلد9
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ داستان آدم ابلهی که از #عیسی علیه السلام در خو است #اسم_اعظم برای طنده کردن ممرده ها کرد!!!
🔴 گشت با عیسی یکی ابله رفیق
استخوانها دید در حفرهٔ عمیق
گفت ای همراه آن نام سنی
که بدان مرده تو زنده میکنی
مر مرا آموز تا احسان کنم
استخوانها را بدان با جان کنم
گفت خامش کن که آن کار تو نیست
لایق انفاس و گفتار تو نیست
کان نفس خواهد ز باران پاک تر
وز فرشته در روش دراکتر
عمرها بایست تا دم پاک شد
تا امین مخزن افلاک شد
خود گرفتی این عصا در دست راست
دست را دستان موسی از کجاست
گفت اگر من نیستم اسرارخوان
هم تو بر خوان نام را بر استخوان
گفت عیسی یا رب این اسرار چیست
میل این ابله درین بیگار چیست
چون غم خود نیست این بیمار را
چون غم جان نیست این مردار را
مردهٔ خود را رها کردست او
مردهٔ بیگانه را جوید رفو
گفت حق ادبار اگر ادبارجوست
خار روییده جزای کشت اوست
آنک تخم خار کارد در جهان
هان و هان او را مجو در گلستان
گر گلی گیرد به کف خاری شود
ور سوی یاری رود ماری شود
کیمیای زهر و مارست آن شقی
بر خلاف کیمیای متقی
#مثنوی_معنوی_دفتر_دوم_4
برنامه ی #مثنوی_خوانی
#مولوی - #مثنوی_معنوی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
✳️ داستان آدم ابلهی که از #عیسی علیه السلام در خو است #اسم_اعظم برای طنده کردن ممرده ها کرد!!! 🔴 گ
👈 شخصى که همراه حضرت عیسى علیه السلام بود در ته گورى استخوانهایى دیده. گفت یا روح اللَّه آن نام بزرگ و اسم اعظمى را که با او مرده را زنده مىکنى. بمن یاد بده تا در حق این استخوانها احسان کرده به آن جان داده و زنده کنم. حضرت عیسى فرمود ساکت باش که این کار کار تو نبوده گفتار و انفاس تو شایسته این کار نیست. این کار نفسى مىخواهد که از باران پاکتر و از فرشته چالاکتر باشد. عمرها لازم است که آدم پاک شده امین مخزن افلاک گردد. گرفتیم که تو خیلى خوب عصا را بدست گرفتى دست موسى را از کجا خواهى آورد که عصا را اژدها کند.
ابله که اصرارش بجایی نرسید از عیسی خواست که خود آن نام را بر استخوان بخواند و مرده زنده کند. عیسی که از اصرار او متحیر شده بود خطاب به خداوند گفت: خدایا این همه اسرار این ابله برای زنده کردن مرده برای چیست در حالی که او مرده وجود خود را فراموش کرده ایت.
وخداوند پاسخ داد : او اگر اسم اعظم را هم بداند و بخواند اثر معکوس می دهد یعنی؛ بر زنده بخواند مرده می شود و بر مرده بخواند زنده نمی شود.
توضیح : در میان اسمای پروردگار، «الله» را #اسم_اعظم دانسته اند، اما آنچه پیامبران و اولیاء الهی را به کارهای خارقالعاده توانا میسازد، یک کلمه نیست. قدرتی روحانی و رابطه معنوی است که توانایی انسان را به توانایی حق وصل میکند که در این مرتبه اراده و فعل انسان، اراده و فعل حق است. بنابراین تأثیر اسم اعظم یا هر اسمی از اسمای الهی بستگی تام و تمامی به وصول به حقیقت آن اسم دارد، آن هم نه وصول ذهنی و علمی، بلکه وصول حقیقی. این امر فقط با تهذیب نفس و ریاضت و مداومت بر ذکر حق، حاصل میشود. بقول حافظ:
گر انگشت سلیمانى نباشد
چه خاصیت دهد نقش نگینى
این حکایت از یک جهت با حکایت پیشین همانند است و آن اینکه گاه کسى از روى نادانى وجهالت چیزى را درخواست می کند که به زیان اوست. به علاوه نکته دیگرى را نیز در بر دارد و آن اینکه گاه ناقصان را هواى برابرى با کاملان در سر مىافتد و چنین مىپندارند که مىتوانند در آشنایى به حقیقت و معرفتِ به اسرار با آنان برابر باشند. همراه عیسى گمان مىکرد تنها دانستن اسم اعظم الهى براى زنده کردن مردگان بس است، و به گمان خود جان بخشیدن بدان استخوانها را احسانى در حق آنها مىدید اما نمىدانست رسیدن به چنان مقام در حد هر کس نیست بلکه نَفَس پاک تر از باران را می طلبد.
#مثنوی_معنوی_دفتر_دوم_4
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️معرفی حضرت #عیسی علیه السلام از زبان امام علی علیه السلام
📜امیر المومنین علی علیه السلام اوصافی را برای پیامبر بزرگ خدا عیسی علیه السلام ذکر می فرمایند که شاید مسیحیان هم نشنیده باشند.
امام علی علیه السلام در #نهج_البلاغه_خطبه_160 در مورد عیسی مسیح نکاتی را نقل می کنند که بسیار جالب و خواندنی است.
🔴امیر المومنین علیه السلام در این خطبه ابتدا بحث خدا شناسی را مطرح می کنند و بعد از آن شیوه زندگی پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و آله را شرح می دهند و بعد برای ساده زیستی بعضی از پیامبران خدا، از جمله عیسی علیه السلام چند نمونه ذکر می فرمایند.
1- خدا شناسى
فرمان خدا قضاى حتمى و حكمت، و خشنودى او مایه امنیّت و رحمت است، از روى علم، حكم مى كند و با حلم و بردبارى مى بخشاید. خدایا سپاس تو راست بر آنچه مى گیرى، و عطا مى فرمایى، و شفا مى دهى یا مبتلا مى سازى، سپاسى كه تو را رضایت بخشترین، محبوبترین، و ممتازترین باشد، سپاسى كه آفریدگانت را سرشار سازد، و تا آنجا كه تو بخواهى تداوم یابد، سپاسى كه از تو پوشیده نباشد، و از رسیدن به پیشگاهت باز نماند، سپاسى كه شمارش آن پایان نپذیرد، و تداوم آن از بین نرود. خدایا حقیقت بزرگى تو را نمى دانیم، جز آن كه مى دانیم كه تو زنده اى و احتیاج به غیر ندارى، خواب سنگین یا سبك تو را نمى رباید، هیچ اندیشه اى به تو نرسد و هیچ دیده اى تو را ننگرد، اما دیدهها را تو مى نگرى، و اعمال انسانها را شماره فرمایى، و قدمها و موى پیشانى ها (زمام امور همه) به دست تو است، خدایا آنچه را كه از آفرینش تو مى نگریم، و از قدرت تو به شگفت مى آییم و بدان بزرگى قدرت تو را مى ستاییم، بسى ناچیزتر است در برابر آنچه كه از ما پنهان، و چشمه اى ما از دیدن آنها ناتوان، و عقل هاى ما از درك آنها عاجز است،
و پرده هاى غیب میان ما و آنها گسترده مى باشد.
2- سیرى در زندگانى پیامبران الهی علیهم السّلام (براى انتخاب الگوهاى ساده زیستى)
براى تو كافى است كه راه و رسم زندگى پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله و سلّم را اطاعت نمایى، تا راهنمایى خوبى براى تو در شناخت بدى ها و عیب هاى دنیا و رسوایى ها و زشتى هاى آن باشد، چه اینكه دنیا از هر سو بر پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم باز داشته و براى غیر او گسترانده شد، از پستان دنیا شیر نخورد، و از زیوره اى آن فاصله گرفت. اگر مى خواهى دومى را، موسى علیه السّلام و زندگى او را تعریف كنم، آنجا كه مى گوید: «پروردگارا هر چه به من از نیكى عطا كنى نیازمندم» به خدا سوگند، موسى علیه السّلام جز قرص نانى كه گرسنگى را بر طرف سازد چیز دیگرى نخواست، زیرا موسى علیه السّلام از سبزیجات زمین مى خورد، تا آنجا كه بر اثر لاغرى و آب شدن گوشت بدن، سبزى گیاه از پشت پردهى شكم او آشكار بود. و اگر مى خواهى: سومى را، حضرت داوود علیه السّلام
صاحب نى هاى نوازنده، و خواننده بهشتیان را الگوى خویش سازى، كه با هنر دستان خود از لیف خرما زنبیل مى بافت، و از همنشینان خود مى پرسید چه كسى از شما این زنبیل را مى فروشد و با بهاى آن به خوردن نان جوى قناعت مى كرد. و اگر خواهى از عیسى بن مریم علیه السّلام بگویم، كه سنگ را بالش خود قرار مى داد، لباس پشمى خشن به تن مى كرد، و نان خشك مى خورد، نان خورش او گرسنگى، و چراغش در شب ماه، و پناهگاه زمستان او شرق و غرب زمین بود، میوه و گل او سبزیجاتى بود كه زمین براى چهارپایان مى رویاند، زنى نداشت كه او را فریفته خود سازد، فرزندى نداشت تا او را غمگین سازد، مالى نداشت تا او را سرگرم كند، و آز و طمعى نداشت تا او را خوار و ذلیل نماید، مركب سوارى او دو پایش، و خدمتگزار وى، دستهایش بود.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2