👈 برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_40
◀️ تفاوت عاقل و احمق در گفتار
وَ قَالَ (علیه السلام) : لِسَانُ الْعَاقِلِ وَرَاءَ قَلْبِهِ، وَ قَلْبُ الْأَحْمَقِ وَرَاءَ لِسَانِهِ.
زبان عاقل در پشت قلب اوست، و قلب احمق در پشت زبانش قرار دارد.
(اين از سخنان ارزشمند و شگفتى آور است، كه عاقل زبانش را بدون مشورت و فكر و سنجش رها نمى سازد، امّا احمق هر چه بر زبانش آيد مى گويد بدون فكر و دقّت، پس زبان عاقل از قلب او و قلب احمق از زبان او فرمان مى گيرد).
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
👈 برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی #نهج_البلاغه_حكمت_40 ◀️ تفاوت عاقل و احمق در گفتار وَ قَالَ (علیه
◀️ فرق جايگاه زبان عاقل و احمق
📋 آنچه امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه بیان فرموده کنایه زیبایى است درباره کسانى که سنجیده یا نسنجیده سخن مى گویند مى فرماید: «زبان عاقل پشت قلب او قرار دارد در حالى که قلب احمق پشت زبان اوست»; (لِسَانُ الْعَاقِلِ وَرَاءَ قَلْبِهِ، وَقَلْبُ الاَْحْمَقِ وَرَاءَ لِسَانِهِ).
اشاره به این که انسان عاقل نخست اندیشه مى کند سپس سخن مى گوید در حالى که احمق نخست سخن مى گوید و بعد در اندیشه فرو مى رود به همین دلیل سخنان عاقل حساب شده، موزون، مفید و سنجیده است; ولى سخنان احمق ناموزون و گاه خطرناک و بر زیان خود او.
همین عبارت با شرح جالبى در خطبه 176 آمده است و در حدیثى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «إنَّ لِسانُ الْمُؤمِنِ وَراءَ قَلْبِهِ فَإذا أرادَ أنْ یَتَکَلَّمَ بِشَىْء تَدَبِّرُهُ بِقَلْبِهِ ثُمَّ أمْضاهُ بِلِسانِهِ وَ إنَّ لِسانُ الْمُنافِقِ أمامَ قَلْبِهِ فَإذا هَمَّ بِشَىْء أمْضاهُ بِلِسانِهِ وَلَمْ یَتَدَبَّرَه بِقَلْبِهِ; زبان انسان با ایمان پشت قلب (و فکر) او است، لذا هنگامى که مى خواهد سخنى بگوید نخست در آن تدبّر مى کند سپس بر زبانش جارى مى سازد، ولى زبان منافق جلو قلب او است، لذا هنگامى که تصمیم به چیزى مى گیرد بدون هیچ گونه تدبّر بر زبانش جارى مى سازد».
از آنجا که على(علیه السلام) باب علم پیامبر(صلى الله علیه وآله) است این سخن را از او آموخته است.
امام حسن عسکرى(علیه السلام) این سخن را با عبارت لطیف دیگرى بیان فرموده: «قَلْبُ الاْحْمَقِ فی فَمِهِ وَفَمِ الْحَکیمِ فی قَلْبِهِ; قلب (و فکر) احمق در دهان او و دهان شخص حکیم در قلب اوست!».
* * *
مرحوم سیّد رضى پس از ذکر این کلام حکمت آمیز مى گوید: «این سخن از مطالب شگفت انگیز و پرارزش است و منظور این است که عاقل زبانش را به کار نمى گیرد مگر بعد از مشورت با عقل خویش و فکر و دقت; ولى احمق سخنانى که از زبانش مى پرد و حرف هایى که بدون دقت مى گوید بر مراجعه به فکر و اندیشه و دقت رأیش پیشى مى گیرد، بنابراین گویا زبان عاقل پشت قلب او قرار گرفته و قلب احمق پشت زبان اوست»;
🔸 #نهج_البلاغه_حكمت_40
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_160
دعای #بیست_هفتم
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" برای #مرزداران و رزمندگان "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_161
دعای #بیست_هفتم
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" برای #مرزداران و رزمندگان "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_بیست_هفتم_18
فراز پایانی
دعای سیدالساجدین (ع ) برای #مرزداران :
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَلاةً عَالِيَةً عَلَى الصَّلَوَاتِ، مُشْرِفَةً فَوْقَ التَّحِيَّاتِ، صَلاةً لا يَنْتَهِى أَمَدُهَا، وَ لا يَنْقَطِعُ عَدَدُهَا كَأَتَمِّ مَا مَضَى مِنْ صَلَوَاتِكَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، إِنَّكَ الْمَنَّانُ الْحَمِيدُ الْمُبْدِئُ الْمُعِيدُ الْفَعَّالُ لِمَا تُرِيدُ🔹
🔸خدايا بر محمد و خاندان او درود فرست بالاتر از هر درود و برتر از هر تحيت، درودى كه مدت آن به انجام نرسد و شماره آن پايان نيابد، كامل تر از همه رحمت ها كه بر يكى از دوستان خود پيش از اين فرستاده اى كه تويى عطا دهنده، ستوده، آغاز كننده خلق و برگرداننده آن ها كه هر چه مى خواهى به جاى مى آورى🔸
#بیست_هفتم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ برای سلامی و پیروزی همه ی #مرزداران و #رزمندگان اسلام در سراسر دنیا
◀️ #صلوات
#دعا_بیست_هفتم_18
📜 در پایان این دعای زیبا و پر محتوا برای مرزداران و رزمندگان ،
امام سجاد علیه السلام به درود بر محمد و آلش پرداخته عرضه مى دارد: (بار خداوندا بر محمد بنده و رسولت و آل محمد درود فرست (اللهم صل على محمد عبدک و رسولک و آل محمد).
(درود و رحمتى بلندتر و برتر از همه درودها و رحمتها) (صلاه عالیه على الصلوات). (درودى که مشرف و فوق بر همه تحیتها باشد) (مشرفه فوق التحیات).
(درودى که مدتش پایان نپذیرد) (صلاه لا ینتهى امدها).
(و تعدادش هرگز قطع نشود) (و لاینقطع عددها).
(همانند کاملترین درودى که در گذشته بر یکى از دوستانت فرستاده اى) (کاتم ما مضى من صلواتک على احد من اولیائک).
(چرا که تو خداوند منان و حمیدى، آغازکننده و بازگرداننده اى، و انجام دهنده هر چه را که بخواهى) (انک المنان الحمید، المبدى ء المعید، الفعال لما ترید).
#بیست_هفتم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
1_5306972.mp3
2.14M
#شرح_صحیفه_سجادیه
دعای #مکارم_اخلاق صحیفه سجادیه
جلسه 9
(حسن خلق )
👤 استاد محمد علی #انصاری
🙏لطفا با ما شنونده ی این سلسله گفتگو ها باشید
دعای #بیستم #مکارم_الاخلاق
☑️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
⭕️ پخش مستقیم جلسه شرح #صحیفه_سجادیه استاد محمد جواد #حاج_علی_اکبری ، دوشنبه از ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه از آدرس زیر در دسترس میباشد:👇
https://b2n.ir/359993
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ #فرهنگ_جبهه
🔴 #صلوات در جبهه !
📜 بچه ها حتي از سركار گذاشتن فرمانده ها هم ابا نداشتند ، مخصوصاً اگر كسي زياد اداي فرمانده ها را در مي آورد ، سعي مي كردند هر طور شده حالش را بگيرند ، يكي از رايج ترين اين حال گيري ها اين بود كه وقتي طرف مي آمد تو جمع بچه ها ، بلند گفتند :
« سلامتي فرمانده مان …»
كمي مكث مي كردند و ادامه مي دادند :
« … آقا امام زمان ، صلوات ! »
يا « … آقا امام خميني صلوات ! » .
صف داوطلبان عزّت و سرخ تنان بسیجی با صلوات ؛ همراه با کوبیدن پا بر زمین براه می افتاد و بسرعت بر گرده ی تویوتاهای جبهه می پرند و راهی جبهه های نبرد می شوند .
همه چیز با صلوات شروع می شود . و همه چیز با آن به فرجام می رسد .
اولین صلوات برای سلامتی امام زمان و نائبش خمینی عزیز ختم می شود . و صلواتهای پی در پی دیگر همچون چشمه ی صاف و زلال ؛ بالا می آیند و فضا را عطر آگین می کنند .
ماشین ها در صلواتها از جا کنده می شوند و راهی دیار صلواتیان .
اولین تابلو رخ می نمایاند که : برای سلامتی امام صلوات . و هنوز صلواتت تمام نشده که تابلویی دیگر سینه جلو می دهد : برای نابودی صدامیان صلوات .
در بین راه می توانی کمی تأمل کنی و از شربت صلواتی خود را سیراب کنی و لبی تازه تر کنی تا صلواتهایت را شیرین تر ختم کنی .
وقتی خسته و کوفته و گرسنه ؛ جاده های طولانی جبهه را طی می کنی ؛ این سالن غذاخوری صلواتی است که به استقبال می آید و با سر و صدا و صلواتهای همسنگران و رزمندگان ؛ روحیه ات را تازه تر می کند .
دوباره در ادامه راه ؛ اگر خوب اطراف جاده را بپایی و تابلوهای بین راه را متوجّه باشی ؛ این تابلوهای داروخانه صلواتی ؛ نانوایی صلواتی ؛ تلفن و تلگراف صلواتی ؛ بهداری صلواتی ؛ پُست صلواتی و کتابخانه صلواتی اند که رخ می نمایانند و احتیاجاتت را پاسخ می دهند .
در صورت احتیاج به اصلاح سر و صورت می توانی به سلمانی صلواتی صحرایی مراجعه کنی و بعدش هم سری به حمام صلواتی بزنی تا از آنجا هم بهره مند شوی .
بعد از مأموریتی طولانی و دوری از خویشان ؛ وقتی قصد مرخّصی می کنی تا دیداری تازه کنی کافی است خود را به ایستگاه صلواتی برسانی و این اتوبوس ها و مینی بوسهای صلواتی اند که به استقبال تو می آیند و همراه آواز دلنواز صلواتِ یاران ؛ هجرتی خداپسندانه را تبریک می گویند .
خلاصه اینجا صلوات یعنی پیوند با اهل بیت . یعنی خلوص . یعنی ایثار و از همه چیز گذشتن .
اینجا صلوات یعنی یک زندگی صمیمانه و برادرانه در کنار هم داشتن .
صلوات یعنی صفا . صمیمیّت . پاکی روح . زلال عشق .
و اینست که : صلوات همه جا حضور دارد . آغاز هر حمله ای و پایان هر ظفری .
👌 " بر محمد و آل محمد صلوات "
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#محتواي_دعا
دعای #بیست_چهارم
دعا براي پدر و مادر خود
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام لابويه عليهماالسلام از دعاهاي امام (ع) براي پدر و مادر خود (ع) است.
امام چهارم (ع) پس از درود فرستادن بر پيامبر (ص) و اهلبيت ايشان (ع) به پدر و مادر بزرگوار خويش دعا کرده ميفرمايند:
و اخصص، اللهم، والدي بالکرامه لديک، و الصلوه منک، يا ارحم الراحمين، خدايا پدر و مادر مرا به گرامي داشتن نزد خود و احسان و نيکي از جانب خويش برتري بخش. اي بخشندهترين بخشندگان.
آنگاه به طور غيرمستقيم به مقام پدر و مادر و حقوق آنها بر فرزندان اشاره کرده و از خداوند در جهت اداي حقوق و وظائف انسان نسبت به والدين استمداد ميطلبد و ميفرمايد:
و الهمني علم ما يجب لهما علي الهاما، و دانستن آنچه دربارهي ايشان بر من واجب است (حقوق آنها) را به من الهام نما و در دلم انداز.
البته گرچه ميدانيم امام سجاد (ع) و پدر گراميشان امام حسين (ع) هر دو معصوم هستند. اما در اين دعا امام (ع) به ما رعايت حقوق پدر و مادر را گوشزد ميکند. و علاوه بر اينکه جايگاه آنها را در مکتب اسلام نشان ميدهد ما را با وظايفمان نسبت به آنها آشنا ميکند.
سپس در فراز ديگري از دعا درباره رعايت حقوق پدر و مادر از خداوند طلب کمک کرده ميفرمايد: اللهم خفض لهما صوتي، و اطب لهما کلامي، و الن لهما عريکتي، و اعطف عليهما قلبي، و صيرني بهما رفيقا، و عليهما شفيقا. خدايا صدايم را در برابر ايشان آهسته، سخنم را خوشايند، خويم را نرم و دلم را بر آنان مهربان کن، و مرا با ايشان سازگار و بر آنان رحيم گردان.
به آرامي سخن گفتن، کلام نيکو به کار بردن، نرمخو بودن و با عاطفه و محبت بودن و در نتيجه رفيق و شفيق پدر و مادر بودن از وظايفي است که امام (ع) در اين فراز از دعا به آنها اشاره فرمودهاند.
سپس با اشارهي غيرمستقيم به نقش تربيتي پدر و مادر ميفرمايد: اللهم اشکر لهما تربيتي، و اثبهما علي تکرمتي، خدايا آنان را به پرورش من جزا ده و در گرامي داشتنم پاداش ده، و در مورد زمان دعا کردن بر پدر و مادر ميفرمايد:
اللهم لا تنسني ذکرهما في ادبار صلواتي، و في انا من آناء ليلي، و في کل ساعه من ساعات نهاري، خداوندا ياد ايشان را به دنبال نمازها و در وقتي از اوقات شب و در هر ساعتي از ساعات روزم از يادم مبر.
#محتواي_دعا_بیست_چهارم
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
موانع استجابت دعا_۹.mp3
12.28M
#موانع_استجابت_دعا ۹
✳️ مکتبِ دعا، مکتبِ شهود است!
شهودِ کسی که با او حرف میزنید!
یا شهودِ کسی که کلامش را میخوانید!
کسی که مکانیسم نفس خود،
رب خود،
و الگوهای معنوی را نمیشناسد؛
از شهود و ادراک مخاطب خود، در مکتب دعا عاجز خواهد ماند!
👤 استاد #شجاعی
🙏لطفا با ما شنونده ی این سلسله گفتگو ها باشید
☑️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ گریه ی مرحوم شیخ #عباس_قمي
◀️حجة الاسلام و المسلمين حاج شيخ علي محدث زاده نقل کرده يک روز صبح پدرم برخاست و شروع به گريه کرد از وي پرسيدم چرا گريه ميکنيد؟ فرمود: براي اين که ديشب #نماز_شب را نخواندم، عرض کردم: پدر جان نماز شب که واجب نيست مستحب است، شما که ترک واجب نکردهايد چرا اين طور گريه ميکنيد؟ فرمود: فرزندم نگراني من از اين است چه کرده ام که بايد توفيق نماز شب از من گرفته شود.
☑️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
41.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔈 دعای #پانزدهم صحیفه ی سجادیه
◀️و کان من دعائه عليهالسلام اذا مرض او نزل به کرب او بليه،
از دعاهاي امام (علیه السلام) هنگامي که #بيمار ميشد يا اندوه و گرفتاري به آن حضرت رو ميآورد.
👤حاج میثم #مطیعی
*️⃣کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2