Makaremolakhlagh22_(Badgomani)_lobolmizan[H].mp3
7.7M
#شرح_صحیفه_سجادیه
✳️دعای #مکارم_الاخلاق
#دعا_بیستم_7
🔹 استاد اصغر #طاهرزاده
✔️ جلسه 22
👌 آزادی از بدگمانی و احترام به انگیزههای مومنین
#بیستم #مکارم_اخلاق
#حسن_ظن
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
#شرح_صحیفه_سجادیه ✳️دعای #مکارم_الاخلاق #دعا_بیستم_7 🔹 استاد اصغر #طاهرزاده ✔️ جلسه 22 👌 آزادی از
#دعا_بیستم_7
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَبْدِلْنِى مِنْ بِغْضَةِ أَهْلِ الشَّنَآنِ الْمَحَبَّةَ، وَ مِنْ حَسَدِ أَهْلِ الْبَغْيِ الْمَوَدَّةَ، وَ مِنْ ظِنَّةِ أَهْلِ الصَّلاحِ الثِّقَةَ، وَ مِنْ عَدَاوَةِ الْأَدْنَيْنَ الْوَلايَةَ، وَ مِنْ عُقُوقِ ذَوِى الْأَرْحَامِ الْمَبَرَّةَ، وَ مِنْ خِذْلانِ الْأَقْرَبِينَ النُّصْرَةَ، وَ مِنْ حُبِّ الْمُدَارِينَ تَصْحِيحَ الْمِقَةِ، وَ مِنْ رَدِّ الْمُلابِسِينَ كَرَمَ الْعِشْرَةِ، وَ مِنْ مَرَارَةِ خَوْفِ الظَّالِمِينَ حَلاوَةَ الْأَمَنَةِ🔹
🔸خداوندا، درود بر محمد و آل او فرست، و كينه دشمنان مرا به مهر مبدل كن و حسد ستمكاران را به نيكخواهى، و بدگمانى بندگان شايسته ات را درباره من به وثوق و #حسن_ظن، و دشمنى نزديكان را به دوستى، و بدرفتارى خويشان را به خوش سلوكى، متاركه مرا به يارى و مددكارى، و چاپلوسى دوستان دروغين را به اخلاص، و قهر معاشران را به آميزشى خوش، و تلخى ترس را به شيرينى ايمنى🔸
#بیستم
@sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_213
دعای #سی_نه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در طلب #عفو و #رحمت "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_214
دعای #سی_نه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در طلب #عفو و #رحمت "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_سی_نه_2
دعای سیدالساجدین (علیه السلام) در طلب #عفو و #رحمت :
🔹اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا عَبْدٍ نَالَ مِنِّى مَا حَظَرْتَ عَلَيْهِ، وَ انْتَهَكَ مِنِّى مَا حَجَزْتَ عَلَيْهِ، فَمَضَى بِظُلامَتِى مَيِّتا، أَوْ حَصَلَتْ لِى قِبَلَهُ حَيّا فَاغْفِرْ لَهُ مَا أَلَمَّ بِهِ مِنِّى، وَ اعْفُ لَهُ عَمَّا أَدْبَرَ بِهِ عَنِّى، وَ لا تَقِفْهُ عَلَى مَا ارْتَكَبَ فِيَّ، وَ لا تَكْشِفْهُ عَمَّا اكْتَسَبَ بِى، وَ اجْعَلْ مَا سَمَحْتُ بِهِ مِنَ الْعَفْوِ عَنْهُمْ، وَ تَبَرَّعْتُ بِهِ مِنَ الصَّدَقَةِ عَلَيْهِمْ أَزْكَى صَدَقَاتِ الْمُتَصَدِّقِينَ، وَ أَعْلَى صِلاتِ الْمُتَقَرِّبِينَ🔹
🔸خدايا! اگر يكى از بندگان تو به ناروا مرا آزرده و آبروى مرا به ناسزا برده و با حق من،مرده يا زنده است و حق من بر وى باقى، پس از آنچه در باره من كرد در گذر و آنچه از حق من با خود برد بر وى مگير و كارهايى كه نسبت به من روا داشت به يادش مياور و آن را پيش چشمش میاور. اين گذشت رايگان و بخشش بى دريغ مرا بى آلايش ترين صدقه و ارجمندترين عطيه گردان كه تصدق دهندگان و قربت كنندگان به مستمندان بخشند🔸
#سی_نه
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح
#دعا_سی_نه_2
#آشتى بين مردم
قسمت اول
✳️ يكى از حقوق مسلمانان بر يكديگر، #اصلاح ذات البين يا همان #آشتى بين مردم است. در معارف دينى بسيار به اين موضوع اهميّت داده شده كه به عنوان يكى از برترين عبادات معرفى گرديده است و بزرگان دين بر آن همّت گماشتهاند.
اميرمؤمنان على عليه السلام در آخرين سفارشهاى خويش به فرزندانش، لحظاتى پيش از شهادت فرمود:
فَانّى سَمِعْتُ جَدَّكُما رَسُولُ اللّه صلى الله عليه و آله يَقُولُ: صَلاحُ ذاتِ الْبَيْنِ افْضَلُ مِنْ عامَّةِ الصَّلوةِ وَ الصِّيامِ.
از جد شما رسول اللّه صلى الله عليه و آله شنيدم مىفرمود: اصلاح ذاتالبين از عموم نماز و روزه بهتر است.
امام صادق عليه السلام در اين باره مىفرمايد:
صَدَقَةٌ يُحِبُّها اللَّهُ إِصْلاحُ بَيْنِ النَّاسِ إِذا تَفاسَدُوا وَ تَقارُبُ بَيْنِهِمْ إِذا تَباعَدُوا.
بخششى، كه خداوند دوست دارد؛ آشتى و پيوند دادن بين مردم است به هنگامى كه به فساد گرايند و نزديك ساختن آنها به يكديگر است به هنگامى كه از يكديگر دور شوند.
صدقه اقسامى دارد: از آن جمله صدقه زبانى است كه ميان مردم با سخن شيوا و شيرين واسطه شود و تلاش كند تا آتش كينهها را خاموش كند و با تشويق به گذشت و مهربانى و طلب آمرزش و حلاليّت براى رضاى خدا بين آنان صلح و دوستى برقرار كند. و بر اين اساس خداوند متعال براى اين بزرگوارى؛ پاداش بزرگى در خور چنين تلاشى عطا مىفرمايد:
لَا خَيْرَ فِى كَثِيرٍ مّن نَّجْواهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلحِ بَيْنَ النَّاسِ وَمَن يَفْعَلْ ذَ لِكَ ابْتِغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيًما»
در بسيارى از رازگويىهاى آنان خيرى نيست، جز كسى كه [از اين طريق] به صدقه، يا كار نيك، يا اصلاح در ميان مردم فرمان دهد؛ و هر كه براى طلب خشنودى خدا چنين كند، پس پاداش بزرگى به او خواهيم داد.
پروردگار در اين آيه شريفه آشتى دادن را در كنار صدقه و كار نيك قرار داده است و روشن است كه اگر به همراه رضايت خداوند باشد، چه پاداش نيكى خواهد داشت؛ زيرا گاهى امر به معروف يا صدقه زبانى آشكار، شايد سبب شرمندگى و لجاجت كسى بشود بايد به دور ازچشم ديگران و پنهانى عمل كرد و كمترين آنها دعا و درخواست آمرزش براى پيوند خوردن دلها و گذشت از حقّ خويش براى ارتباط پيدا كردن بين انسانهاست.
👈ادامه دارد ...
دعای #سی_نه
#اصلاح_بين_مردم
🆔 @sahife2
#شرح
#دعا_سی_نه_2
#آشتى بين مردم
قسمت دوم
از جامعترين روايات در باب حقوق مسلمان و حقهاى سىگانه مؤمن بر برادر مؤمن، اين روايت است كه پيامبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
لِلْمُسْلِمِ عَلَى أَخِيهِ ثَلاثوُنَ حَقّاً لا بَرَائَةَ لَهُ مِنْها إِلَّا بِالْأداءِ أَوِ الْعَفْوِ يَغْفِرُ زِلَّتَهُ، وَ يَرْحَمُ عِبْرَتَهُ وَ يَسْتُرُ عَوْرَتُهُ وَ يُقيلُ عَثْرَتَهُ، وَ يَقْبَلُ مَعْذِرَتَهُ وَ يَرُدُّ غِيْبَتَهُ وَ يُدِيمُ نَصِيحَتَهُ وَ يَحْفَظُ خُلَّتَهُ وَ يَرْعَى ذِمَّتَهُ ....
مسلمان بر برادر مسلمانش سى حق دارد كه برائت ذمّه براى او از آنها حاصل نمىشود؛ مگر به اداى اين حقوق يا عفو كردن او. لغزشهاى او را ببخشد، در ناراحتىها نسبت به او مهربان باشد، اسرار او را پنهان دارد، اشتباهات او را جبران كند، عذر او را بپذيرد، در برابر بدگويان از او دفاع كند، همواره خيرخواه او باشد، دوستى او را پاسدارى كند، پيمان او را رعايت كند و ....
بدون شك در اينكه دلهاى برادران مؤمن به يكديگر راه دارد و درد و شادى را به همديگر منتقل مىكنند هيچ جاى بحثى نيست؛ امّا بايد حق را در نظر گرفت كه با ناديده گرفتن برخى حقوق نسبت به ديگران اسباب آزار و اذيّت مؤمنان فراهم مىشود. در اين ميان دلها مىشكند، رفتارها به سردى و خشكى مىگرايد، كينهها و شكايتها آشكار مىشود، رابطهها قطع مىگردد و گاهى به مرگهاى ناگهانى و خودكشى پايان مىيابد.
زيرا اين حالت گاهى از هجوم وسوسههاى شيطانى و شيفتگى بسيار به دنيا در انسان پديد مىآيد و او خود را در وضعيّت نفاق و دودلى قرار مىدهد و گاهى خداوند براى آزمايش يا ساختن بندهاى او را در زندان فشار بلاها و مشكلات مادى و معنوى مىاندازد و او احساس دلتنگى و بدبختى مىكند، ولى نمىداند كه آدم در كوره سختىها پخته مىشود و انسانى بزرگ دل و نيكوكار و عزيز در خدمت بندگان خدا به أداى حقوق مىپردازد.
روايت شده است كه از امام كاظم عليه السلام سؤال شد: مردى غمگين مىشود بىآنكه علت اندوه خود را بداند؟ فرمود:
چون اين حال غم به او رسد بايد بداند كه برادرش غمى دارد و همچنين اگر بىدليل شاد شود، پس در اداى حقوق برادران از خدا مدد مىجوييم. حضرت در اين استدعا، به حقيقت انسان را به بندگى حق نزديك مىسازد، آن چنان كه از خود هر گونه سست عنصرى را دور كرده و فقط در پى كسب اراده و رضايت بارى تعالى است.
كدامين عمل رضاى حق را جلب مىكند. چه حقوق شخصى را ناديده گرفته و خواسته خود را بر رضاى حق مقدّم داشته است تا در اصلاح آن برآيد و جانب حق را برگزيند و چنانچه معصوم از خداوند درخواست مىدارد كه اين طلب عفو و غفران پنهان بماند كه در آشكار، حق كسى از بين نرود و آن كه ستم نموده اعلان نشود. بلكه پا را فراتر نهاده و براى او دعاى رحمت و گذشت مىكند تا هديهاى خالصانه در راه جذب محبّت خداوند منّان باشد.
خداوند متعال به صاحبان مال كه سوگند خوردهاند كه به نيازمندان يارى ندهند، مىفرمايد:
وَ لَايَأْتَلِ أُوْلُواْ الْفَضْلِ مِنكُمْ وَ السَّعَةِ أَن يُؤْتُواْ أُوْلِى الْقُرْبَى وَالْمَسكِينَ وَ الْمُهجِرِينَ فِى سَبِيلِ اللَّهِ وَ لْيَعْفُواْ وَلْيَصْفَحُواْ أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»
و از ميان شما كسانى كه دارندگان ثروت و گشايش مالى هستند، نبايد سوگند ياد كنند كه از انفاق مال به خويشاوندان و تهىدستان و مهاجرانِ در راه خدا دريغ ورزند، و بايد [بدى آنان را كه براى شما مؤمنان توانگر سبب خوددارى از انفاق شده] عفو كنند و از مجازات درگذرند؛ آيا دوست نمىداريد خدا شما را بيامرزد؟ [اگر دوست داريد، پس شما هم ديگران را مورد عفو و گذشت قرار دهيد]؛ و خدا بسيار آمرزنده و مهربان است.
كسى كه ديگران را ببخشد، به بخشش خداوند نزديكتر است و عفو او سبب گشايش درهاى رحمت و مغفرت مىشود و لطف همه جا فراگير مىشود.
در اين زمينه رسول اللّه صلى الله عليه و آله در خطبهاى فرمود:
أَلا اخْبِرُكُم بِخَيْرِ خَلائِقِ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ؟ الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَكَ وَ تَصِلُ مَنْ قَطَعَكَ وَ الْإِحْسانُ إِلى مَنْ أَسَاءَ إِلَيْكَ وَ إِعْطاءُ مَنْ حَرَمَكَ؟
آيا شما را از بهترين خصلتهاى دنيا و آخرت خبر ندهم؟ گذشت از كسى كه به تو ستم كرده است و پيوستن به كسى كه از تو بريده است و نيكى با كسى كه به تو بدى كرده است و عطا كردن به كسى كه از تو دريغ داشته است.
دعای #سی_نه
#اصلاح_بين_مردم
🆔 @sahife2
🔴چهل روایت درباره اصلاح ، سازش و #آشتى بين مردم 👇
📜https://b2n.ir/282788
🔴#چهل_حدیث درباره #عفو و اغماض
📜https://b2n.ir/501735
دعای #سی_نه
#اصلاح_بين_مردم
🆔 @sahife2
✳️ #عفو و گذشت امام سجاد علیه السلام
📜امام سجاد علیه السلام بسیار مهربان بود. او به سادگی و بدون چشم داشت، از اشتباه دیگران می گذشت و بدین وسیله، هر روز در دل ها محبوب تر می شد. تا بدان جا که مردم مدینه، مهربان تر و با گذشت تر از او سراغ نداشتند.
روایت شده است: گروهی نزد امام مهمان بودند و خادم او غذای بریان کردنی را روی اجاق آماده می کرد. وقتی غذا را آورد سیخ های آهنی از دستش رها شد و بر سر یکی از کودکان امام ریخت و از دنیا رفت. امام در حالی که غلام متحیّر و مضطرب بود به او گفت: «برو که تو را آزاد کردم. زیرا تو به عمد چنین کاری نکردی».سپس امام به غسل و کفن و دفن فرزندش پرداخت.(بحارالانوار،ج46،ص105).
این همه #مهربانی و گذشت با خلق خدا به خاطر پیوند عاشقانه ای بود که علی بن الحسین با خدای خویش داشت، چگونه می شود کسی با خدای خویش پیوند نداشته باشد و بتواند چنین بزرگوارانه و کریمانه با خلق خدا ارتباط بر قرار کند؟ چه انگیزه ای برای این گذشت و مهرورزی در او باقی می ماند؟ باید امید به ثوابی در میان باشد و اعتقاد به خدای مهربان، تا فرد با خلق خدا چنین مهربانی کند. با این حساب است که عبادت های توان فرسای او معنای بیشتری می یابد همچنان که نوشته اند: «روزی امام باقر علیه السلام بر امام زین العابدین علیه السلام وارد شد در حالی که در عبادت کسی به او نمی رسید. پس به خاطر شب زنده داری چهره ی او زرد و چشمان او و پیشانیش را فرو رفته و بینی اش را بر اثر سجود مجروح و پایشرا به خاطر قیام، متورم شده دید. امام باقر علیه السلام می فرماید: در این هنگام از ترحم بر او نتوانستم بر گریه ی خویش مسلط شوم. او بعد از اندکی تفکر متوجّه وارد شدن من شد سپس فرمود: فرزندم، آن صحیفه ای را که در آن عبادت علی بن ابی طالب علیه السلام نوشته شده است نزد من بیاور تا آن را بخوانم. او مقدار کمی از آن خواند سپس آن را رها ساخت و فرمود: چه کسی توان عبادت علی بن ابی طالب علیه السلام را دارد.
او چنان مهربان بود که حتی آزارش به حیوانی نمی رسید و کاه از دهان موری نمی گرفت. علی بن ابراهیم از پدرش نقل می کند: « سالی با علی بن الحسین علیه السلام به حج رفتم. هر گاه شتر او در راه نافرمانی می کرد امام تازیانه را بالا می برد اما بدون این که به شتر بزند، می فرمود: اگر از ترس قصاص نبود می زدم. سپس تازیانه را پایین می آورد».
گفتنی ها و شنیدنی ها درباره مهربانی و مهر ورزی و گذشت آن پیشوای دو سرای بسیار است. روایت شده: روزی کنیزی برای وضو ، آب بر دست امام ریخت ولی بر اثر خواب آلودگی، آبریز از دست او رهاشد و دست امام را مجروح کرد. امام سرش را بلند کرد و کنیز گفت : « خداوند می فرماید: (وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ) «کسانی که خشمشان را فرو می برند». امام فرمود : «خشمم را فرو می برم». کنیز گفت: خدا می فرماید: (وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ) «و کسانی که از مردم در می گذرند». امام فرمود: «از تو گذشتم». کنیز گفت: « خدا می فرماید (وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ) «خداوند نیکوکاران را دوست دارد».(آل عمران، آیه134) امام فرمود : «برو که تو را در راه خدا آزاد کردم».
دعای #سی_نه
🔗کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_سی_نه_2
خدايا! هر بندهاى نسبت به من مرتكب كارى شده كه آن كار را بر او حرام كردى، يا پرده حرمت مرا كه دريدنش را بر او ممنوع كردى دريده، پس زير بار ستمى كه بر من داشته مرده، يا در حالى كه هنوز زنده است، حقّى از من برعهده او ثابت است؛ پس او را نسبت به ستمى كه بر من روا داشته بيامرز، و در رابطه با حقى كه از من پايمال كرده عفو فرما، و درباره آنچه با من كرده مؤاخذه مكن، و به خاطر گناهانى كه با ستم بر من مرتكب شده رسوايش نساز، و اين عفو و گذشتم را از آنان و چشم پوشى و كار نيكى كه بدون چشم داشت نسبت به آنان انجام دادم، از پرفايدهترين صدقات صدقه دهندگان و بالاترين عطاهاى مقرّبين پيشگاهت قرار ده، و در برابر عفو من از آنان عفوت، و در مقابل دعايم براى آنان رحمتت را عوض قرار ده، تا هر يك از ما به سبب فزون بخشيت سعادتمند شويم، و هر كداممان محض احسانت رستگار گرديم.
دعای #سی_نه #گذشت #عفو #آشتی
🔗کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
⚫️ #داستان_رسول_ترک
#رحلت 1
🔴بالاخره زمستان آغاز شد و نخستین روزهای آن یکی پس از دیگری سپری گشت و شب نهم دی ماه 1339 هجری شمسی، مطابق با شب پانزدهم رجب 1380 هجری قمری از راه رسید. آن شب، شب سالروز شهادت سر حلقه عاشقان حسینی بود. شب عروج جانسوز حضرت زینب کبری علیها السلام بود.
آن شب، یکی از شب های جمعه بود.آن شب نیز همچون همه شب های خدا از نیمه گذشت و شهر تهران کم کم در سکوتی کامل فرو رفت. آن شب خانه رسول ترک نیز در خلوت و خاموشی بود.
همه دوستان و رفقای رسول ترک هنوز امیدوار بودند که حاج رسول همچنان در میان آنها باقی خواهد ماند و همچون گذشته چشمه های اشک را از چشم های آنان سرازیر خواهد کرد، امّا افسوس که آن شب آخرین شب بود. اگر دوستان و رفقای رسول می دانستند که در آن شب چه گوهری را از دست خواهند داد، بی شک خانه رسول در آن لحظات به آن اندازه در خلوت و سکوت باقی نمی ماند. و شاید هم حکمتی در کار بود که در آن لحظه های پرواز، اطرافِ رسول شلوغ نباشد.
امّا در آن شب رسول ترک تنهای تنها هم نبود. یکی از معدود کسانی که در آن شب در کنار و در بالای سر رسول حضور داشت حاج اکبر آقای ناظم بود. حاج اکبر آقای ناظم آن عاشق و شیفته ولایت انگار به او حالی شده بود که آن شب یکی از آخرین شب هاست و این آخرین شب ها و آخرین لحظه های همه عاشقان و اولیای خدا چه دیدنی و تماشایی است.
حاج اکبر آقای ناظم آن شب آمده بود تا همچون دوستی با وفا همه آن شب را در کنار رسول، بیدار و حاضر باشد. رسول ترک نیز از اینکه می دید در این آخرین لحظات یک عاشق و دلسوخته ای به بالای سرش آمده است خشنود و راضی به نظر می رسید. ای کاش همه درد دل ها و گفت و گوهایی که آن شب بین آن دو عاشق رد و بدل شده بود برای ما بازگو می شد، امّا افسوس که فقط گوشه ای از صحبت های آن شب به ما رسیده است.
آن شب هر از چند گاهی رسول ترک رو به حاج اکبر آقای ناظم می کرده و با همان لهجه غلیظ و زیبای ترکی می گفته است:
«قبرستان منتظرِ من است و من منتظرِ آقامم.»
و باز بعد از لحظاتی دوباره همان جمله را همراه با قطره هایی از اشک تکرار می کرده است:
«قبرستان منتظر من است و من منتظرِ آقامم.»
حاج اکبر آقای ناظم با توجه به شناختی که از رسول ترک داشت شاید دیگر با شنیدنِ این جمله های رسول یقین پیدا کرده بود که رسول رفتنی شده است. او دیگر برای لحظاتی کوتاه نیز نمی توانست چشم های پر از اشکش را از رسول
باز دارد.
یا حسین علیه السلام! جان های ما به فدای تو و عاشقان تو.
یا حسین علیه السلام! چه حکمتی در عشق تو نهفته است که عاشقانت نیز بی اندازه دوست داشتنی و شگفت انگیزند؟!
یا حسین علیه السلام! چه سرّی در عشق توست که لحظه لحظه حالت های عاشقان تو را دیدنی و شنیدنی کرده است؟!
یا حسین علیه السلام! تو با رسول چه کردی که او را که آن چنان غافل و جاهل بود، به یک باره این چنین عاشق و عاقل کردی؟!
یا حسین علیه السلام! تو با رسول چه کردی که جذبه عشقت را در همه سکنات و حرکاتش می شد مشاهده کرد؟!
یا حسین علیه السلام! تو با رسول چه کردی که واقعه مرگ و جان دادن که از تلخ ترین تجربه ها و حالت های هر انسانی است، آن قدر برای او شیرین و گوارا شده بود؟!
یا حسین علیه السلام! تو با رسول چه کردی که ما را نیز این چنین شیفته و کنجکاو کرد تا بدانیم او چگونه جان داده است؟!
یا حسین علیه السلام! به ما هم نظری بفرما.
یا حسین علیه السلام! ما هم لحظه جان دادن را در پیش داریم.
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
آیا شود که گوشه چشمی به ما کنند.
بالاخره لحظه جان دادن و وفات رسول ترک فرا می رسد. دیگر وقتِ آن رسیده بود تا رسول ترک نیز همانند همه انسان ها، چه مسلمان و چه کافر، چه عاشق و چه غافل، چشم از این دنیای فانی و زودگذر بر بندد. در آن آخرین لحظات حاج اکبر آقای ناظم، شاهد و ناظر بوده است که یک دفعه یک وجد و خوشحالی برای رسولِ تُرک حاصل می شود و او با یک شور و حالی زاید
الوصف، صدایش را بلند می کند و به زبان ترکی می گوید:
«آقام گَلْدی، آقام گلدی. (آقایم آمد، آقایم آمد،) آقام گلدی، آقام گلدی...»
و سپس بلافاصله و با آغوشی باز، جان را به جان آفرین تسلیم می کند... .
👈ادامه دارد ....
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آخرین لحظات عمر #رسول_ترک
روز مرگم نفسی وعده دیدار بده
وان گهم تا به لحد فارغ و آزاد ببر
#حافظ_غزل_250
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_118
◀️ غنیمت شمردن فرصتها
وَ قَالَ (علیه السلام): إِضَاعَةُ الْفُرْصَةِ، غُصَّةٌ.
🔴 از دست دادن #فرصت ، اندوهبار است.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ #فرصت را از دست ندهيد
📋 امام(عليه السلام) در اين گفتار كوتاه و بسيار حكيمانه همگان را به استفاده از فرصت ها دعوت مى كند و مى فرمايد: «از دست دادن فرصت مايه غم و اندوه است» (إِضَاعَةُ الْفُرْصَةِ غُصَّةٌ).
امام(عليه السلام) شبيه آن را در وصيت نامه اش به امام حسن مجتبى(عليه السلام) فرموده و در كلام حكمت آميز 21 نيز خوانديم: «الفُرْصَةُ تَمُرَّ مَرَّ السَّحابِ فَانْتَهُزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ; فرصت ها همچون ابرها (به سرعت) در حركت است، بنابراين فرصت هاى نيك را غنيمت بشماريد.
فرصت به معناى فراهم شدن اسباب انجام كارى است، زيرا بسيارى از كارها به ويژه كارهاى مهم نيازمند به مقدماتى است كه گاه از اختيار انسان بيرون است. هنگامى كه بر اثر پيش آمدهايى آن اسباب فراهم گردد بايد هرچه زودتر از آنها استفاده كرد و به مقصد رسيد، زيرا بسيار مى شود فرصت از دست رفته هرگز باز نمى گردد. جوانىِ انسان، فراغت، نشاط كار، صحت و سلامت همه از فرصت هايى است كه به سرعت مى گذرد و گاه به آسانى يا هرگز باز نمى گردد.
حدیث معروفى از امیرمؤمنان على(علیه السلام) در تفسیر آیه شریفه «(وَلاَ تَنسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیَا); نصیبت را از دنیا هرگز فراموش نکن» آمده که فرمود: «لا تَنْسَ صِحَّتَکَ وَقُوَّتَکَ وَفَراغَکَ وَشَبابَکَ وَنِشاطَتَکَ أنْ تَطْلُبَ بِها الاْخِرَةَ; سلامتى و توانایى و فراغت بال و جوانى و نشاطت را فراموش نکن و به وسیله آن سعادت آخرت را تحصیل نما».
به یقین، غم و اندوه و حتى گریه و زارى براى از دست رفتن فرصت هیچ مشکلى را حل نمى کند. چه بهتر که انسان بیدار باشد و فرصت ها را دریابد.
حدیث معروفى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل شده که فرمود: «إنَّ لِرَبِّکُمْ فى أیّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحاتُ ألا فَتَعَّرضوا لَها; پروردگار شما در دوران زندگانى تان نسیم هاى سعادتى در اختیار شما مى گذارد از آن نسیم ها استفاده کنید و خود را در معرض آن قرار دهید».
این نسیم هاى سعادت همان فرصت هاى گرانبهاست که در دوران زندگى براى انسان گه گاه حاصل مى شود.
در حدیث دیگرى از امیرمؤمنان(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «أیُّهَا النّاسُ الاْنَ الاْنَ مِنْ قَبْلِ النُّدَمِ وَ مِنْ قَبْلِ (أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ یَا حَسْرَتَا عَلَى مَا فَرَّطْتُ فِى جَنْبِ اللهِ)(4); اى مردم هم اکنون هم اکنون (به پا خیزید) پیش از آنکه (فرصت ها از دست برود و) پشیمان شوید و پیش از آنکه (به فرموده قرآن مجید) کسى بگوید: افسوس بر من از کوتاهى هایى که در اطاعت از فرمان خدا کردم»
#نهج_البلاغه_حكمت_118
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#منتخب
#دعا_پنجم_5
🔹وَ يَا مَنْ تَظْهَرُ عِنْدَهُ بَوَاطِنُ الْأَخْبَارِ، و اي آن كه خبرهاي پنهاني، نزدش آشكار ميشود، صَلّ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، وَ لَا تَفْضَحْنَا لَدَيْكَ. بر محمد و آلش درود فرست. و ما را نزد خود رسوا مكن. اللّهُمّ أَغْنِنَا عَنْ هِبَةِ الْوَهّابِينَ بِهِبَتِكَ، خدايا! به عطا و احسانت، ما را از عطا و احسان ديگران بي نياز ساز، وَ اكْفِنَا وَحْشَةَ الْقَاطِعِينَ بِصِلَتِكَ و از ما غم و اندوه بريده شدن احسان ديگران را به احسان و جايزه ات كفايت فرما حَتّي لَا نَرْغَبَ إِلَي أَحَدٍ مَعَ بَذْلِكَ، ، تا با بذل و بخشش تو، به دنبال و بخشش احدي رغبت نكنيم، وَ لَا نَسْتَوْحِشَ مِنْ أَحَدٍ مَعَ فَضْلِكَ. و با فضل و احسان تو از احدي نهراسيم. اللّهُمّ فَصَلّ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، خدايا! بر محمد و آلش درود فرست وَ كِدْ لَنَا وَ لَا تَكِدْ عَلَيْنَا، وَ امْكُرْ لَنَا وَ لَا تَمْكُرْ بِنَا، و به سود ما چاره فرما و به زبان ما چاره مساز، و به سود ما تدبير كن و به زيان ما تدبير مفرما، وَ أَدِلْ لَنَا وَ لَا تُدِلْ مِنّا. و ما را بر ديگران پيروزي ده، و ديگران را بر ما پيروز مگردان.
👌بخشی از دعای #پنجم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ من به شما عزیزان توصیه میکنم که باصحیفهی سجادیه #انس بگیرید.
🌹 دعای #پنجم صحیفهی سجادیه را مکرر در مکرر بخوانید. این دعای پنجم صحیفهی سجادیه مال ماست. همهی ادعیهی صحیفهی سجادیه همین طور است. آنجائی که ما را به #ياد_مرگ میاندازد، آنجائی که ما را از لغزشها برحذر میدارد، آنجائی که عظمت معنویت دستگاه الهی را، از پیغمبر و یاران و ملائکهی الهی را به رخ ما میکشد، اینها همهاش برای ما استحکامبخش است. در هر میدانی، استحکام درونی برای ما تعیین کننده است. اگر ساخت درونی - چه درون شخصىِ خود ما، درون روحی و فکری خود ما، چه درون کلیت جامعهی ما - ساخت مستحکمی بود، هیچ چیز نمیتواند در مقابلش بایستد. این، مهمترین و اولین توصیهی من به شماست.
👤 #مقام_معظم_رهبری
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2