✳️ هدیه ای ارزشمند از یک رزمنده در سال 1360 که شاید شهید شده باشد
🔴 صحیفه سجادیهاش را که ورق میزنم میگوید: این کلمه جنگ را دایی ارسلان روی برگه اولش نوشته است. میگویم چه خط قشنگی. دایی ارسلان همیشه خوش خط بود و وقتی کارش گراش بود روی پارچههای زیارتی و تسلیت، برای مردم مینوشت. برای روزنامهدیواریهای مدرسه من هم که همیشه خط دایی، پای ثابت این کار من بود.
برگه ها را که یکی یکی ورق میزنم میگویم معلوم است سن و سالی از این کتاب گذشته است. میخندد و میگوید: هدیه زمان جنگ است. وقتی برای جبهه و رزمندگان، وسایلی را که نیاز داشتند جمع آوری میکردیم هنگام بستهبندی یک نامه مینوشتم و توی بار جاساز میکردم برای قوت دل رزمندگان. و خط آخر آن مینوشتم اگر نامه به دستتان رسید برای نشانه، هر چیزی مثل خاک جبهه یا حتی یک چفیه برای این آدرس بفرستید. این نامه به دست خسرو حسن زاده که بسیجی گراش بود و در سنگر ایستگاه هفت آبادان میجنگید، رسیده بود. او هم برای من این صحیفه را هدیه فرستاد. روی یکی از برگههای رنگ و رو رفتهی کتاب را نشانم میدهد که اسم و مهر چاپی خسرو حسنزاده به تاریخ بیست و یک مرداد ماه سال ۱۳۶۰ نوشته شده است.
✍️ نقل از سایت هفت برکه گراش (شهری در جنوب استان فارس که در فاصلهٔ ۳۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و ۲۷۰ کیلومتری شمال غربی بندرعباس )👇
http://www.gerishna.com/archives/101991
◀️ کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
صحیفه سجادیه ۲۸_1.mp3
12.23M
#شرح_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (ع ) در هنگام درخواست #عافیت، #تندرستی و #شکر :
❇️ #زیارت
#دعا_بیست_سوم_4
🔹 اللَّهُمَّ وَ امْنُنْ عَلَيَّ بِالْحَجِّ وَ الْعُمْرَةِ، وَ زِيَارَةِ ...
👌جلسه 6
استاد علی اصغر #ابراهیمی_فر
دعا #بیست_سوم
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📔 #معرفی #کتاب
🔴 "بررسی نظام تربیتی صحیفه سجادیه"
✍️ استاد علی اصغر #ابراهیمی_فر 👇
https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=13140&Itemid=167&lang=fa
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_188
◀️ نتیجه مقابله با حق
🔴 و قَالَ (علیه السلام) : مَنْ أَبْدَى صَفْحَتَهُ لِلْحَقِّ، هَلَکَ
هر كس كه با حق در آويزد نابود مى گردد.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ سرانجام مبارزه با حق:
قسمت اول
📜 امام(عليه السلام) در اين كلام نورانى از كسانى سخن مى گويد كه به مقابله با حق بر مى خيزند. مى فرمايد: «آن كس كه در برابر حق قد علم كند (و به مبارزه برخيزد) هلاك خواهد شد»; (مَنْ أَبْدَى صَفْحَتَهُ لِلْحَقِّ هَلَكَ).
اين كلام حكمت آميز با همين عبارت در لابه لاى خطبه شانزدهم نهج البلاغه آمده است که حاصل آن اين است كه هرگز به مخالفت و مقابله با حق برنخيزيد، زيرا حق قدرتى دارد كه انسان را بر زمين مى كوبد; اگر در كوتاه مدت انجام نشود در دراز مدت انجام خواهد شد و تاريخ، به ويژه تاريخ اسلام، نشان مى دهد آنها كه به مقابله با حق برخاستند چگونه طومار زندگانى شان در هم پيچيده شد. نيز با توجّه به اين كه حق به معناى واقعيت هاى ثابت است و واقعيت ها آثارى دارد و هر چه با آثارش به مخالفت برخيزند از ميان نمى رود، از اين رو سرانجام بر انسان غلبه مى كند و او را در هم مى شكند. درست مانند اين كه انسان بداند فلان راه، مستقيم و راه ديگر بيراهه است، اگر به مخالفت با راه مستقيم برخيزد و به بيراهه رود هرقدر تلاش و كوشش كند به مقصد نمى رسد و سرانجامش هلاكت است.
بعضى از شارحان نهج البلاغه تفسیر دیگرى براى این جمله برگزیده اند و آن این که هرگاه کسى در میان مردم نادان به دفاع از حق برخیزد جان خود را به خطر انداخته چرا که افراد جاهل و متعصب و لجوج با این گونه افراد مخالفند و مفهوم آن این مى شود که هر کس دفاع از حق کند باید هزینه هاى این دفاع را در برابر مردم نادان بپردازد.
ولى این تفسیر به هیچ وجه مناسب چنین گفتار حکیمانه اى نیست، زیرا اولاً در بعضى از متون لغت صریحا آمده است که جمله «أبْدى صَفْحَتَهُ لَهُ» به معناى به مخالفت برخاستن است و مرحوم علامه شوشترى موارد فراوانى از کلمات عرب نقل کرده که جمله «مَنْ أبْدى صَفْحَتَهُ لَهُ» به معناى به مخالفت برخاستن است.
👈ادامه دارد ...
#نهج_البلاغه_حكمت_188
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ سرانجام مبارزه با حق:
قسمت 2
📜 ثانیاً در خطبه شانزدهم، پیش و پس از آن جمله هایى آمده است که به خوبى نشان مى دهد امام(علیه السلام) در این جمله از بدکاران سخن مى گوید که به مخالفت با حق برمى خیزند.
در شرح نهج البلاغه محمد عبده احتمال دیگرى نیز در تفسیر این جمله ذکر شده و آن این که منظور از «أبْدى صَفْحَتَهُ لِلْحَقِّ» به معناى روى گردانیدن از حق است که آن هم سبب هلاکت انسان مى شود; ولى با توجه به این که کلمه «أبْدى» به معناى آشکار کردن است این تفسیر نیز بعید به نظر مى رسد
به هر حال مفهوم این جمله این است که امام(علیه السلام) به همه کسانى که به مخالفت با حق برمى خیزند هشدار مى دهد که به عاقبت سوء کار خود بیندیشند و از این راه باز گردند. همان گونه که پیش از این اشاره شد این جمله در کتاب شریف کافى نیز به عنوان بخشى از یک روایت آمده و مرحوم ملا صالح مازندرانى در شرح آن مى گوید: مفهوم جمله این است کسى که آشکارا در برابر حق به خصومت برخیزد هلاک خواهد شد.
مشابه همین معنا در گفتار حکیمانه 408 نیز آمده است آنجا که مى فرماید: «مَنْ سارَعَ الْحَقَّ سَرَعَهُ; آن کس که با حق بجنگد حق او را بر زمین خواهد کوبید».
قرآن مجید نیز درباره حق و باطل چنین مى گوید: «(بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ); بلکه ما حق را بر باطل مى کوبیم و آن را هلاک مى سازد و این گونه باطل محو و نابود مى شود»
منظور از «حق» در کلام نورانى بالا اصل خداشناسى و آیین اسلام و فروع دین و حقوق الله و حقوق الناس به طور عام است، زیرا حق در اصل به معناى مطابقت و هماهنگى با واقع و نقطه مقابل آن «باطل» است. به همین دلیل به ذات پاک خداوند، به طور مطلق «حق» اطلاق مى شود چون واقعیتى است انکارناپذیر.
در کتاب «وجوه القرآن» براى کلمه حق موارد استعمال دوازده گانه اى در قرآن مجید ذکر شده است: حق به معناى ذات پاک خداوند و به معناى قرآن، اسلام، توحید، عدل، صدق، طرز صحیح، علانیه، شایستگى، واجب شدن، وام و بهره و براى هر کدام از اینها آیه اى از آیات قرآن مجید را شاهد آورده است
👈ادامه دارد ...
#نهج_البلاغه_حكمت_188
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #بقره
#بقره_60
وَإِذْ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَواْ فِى الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ
و (بخاطر بیاور) زمانى كه موسى براى قوم خویش طلب آب كرد، به او گفتیم: عصاى خود را به سنگ بزن، ناگاه دوازده چشمهى آب از آن بشكافت و جوشید، (بطورى كه) هر یك از افراد (طوائف دوازدهگانه بنىاسرائیل) آبشخور خود را شناخت. (گفتیم:) از روزى الهى بخورید و بیاشامید و در زمین، تبهكارانه فساد نكنید!
🔴 انبیا، در فكر تأمین نیازهاى مادّى مردم نیز هستند. «اذ استسقى موسى لقومه»
🔴 همه چیز، حتّى آبِ خوردن را از خداوند بخواهیم. «استسقى»
https://gharaati.ir/%d8%aa%d9%81%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d9%86%d9%88%d8%b1/#numsooreh=2&numayeh=66
👤استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2