سخنان منتشر نشده رهبر معظم انقلاب درمورد امام صادق(علیه السلام)
http://www.entekhab.ir/fa/news/39118/اختصاصی-انتخاب-سخنان-منتشر-نشده-حضرت-آیت-الله-خامنه-ای-پیش-از-انقلاب-اسلامی-در-مورد-امام-
@sahife2
انس با صحیفه سجادیه
سخنان منتشر نشده رهبر معظم انقلاب درمورد امام صادق(علیه السلام) http://www.entekhab.ir/fa/news/39118
👆این سخنان در مشهد و در جمع شاگردان، پیش از انقلاب اسلامی بوده است.
حضرت ایه الله خامنه ای در این سخنرانی ، ضمن بیان ویژگی های مختلف و گوناگون عصرحیات و حضور پیشوایان بزرگوار و امامان معصوم (علیهم افضل صلوه المصلین ) ، روزگار حیات پر برکت ائمه عظیم الشان را بر اساس ویژگی های بس متفاوت و فضای متغیر حاکم برحوزه های سیاست و فرهنگ و... آن روزگار، به چند دوره تقسیم کرده اند. و سرانجام ضمن تامل بر فرایند تفاوت سیاستها ، برنامه ها و اقدامات هر یک ائمه بزرگوار(علیهم السلام) آن را در چارچوب الزامات و مقتضیات زمان و مکان تحلیل فرموده ، بر توجه دقیق و هوشمندانه حضرات امامان معصوم (علیهم السلام) بر اتخاذ مواضع متناسب بازمان ومکان تاکید فرموده اند.
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "معلم بزرگ"
امام صادق علیه السلام
با صلواتی نثار آقا امام صادق علیه السلام نشر دهید
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس اخلاق امام صادق(علیه السلام)
حتماْ نشر دهید
خیلی کاربردی!!
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین سخن امام صادق (علیه السلام)
استاد قرائتی
@sahife2
وصيت امام جعفر صادق(علیه السلام) در آخرين لحظههاي حيات
«شفاعت ما به كسي كه نماز را كوچك بشمارد نميرسد»
@sahife2
وصيت امام جعفر صادق(علیه السلام) در آخرين لحظههاي حيات
امام صادق عليهالسلام در لحظه شهادتشان وصايايي در زمينه امامت، در زمينه مسائل خانوادگي و بخشي نيز در مورد عامه داشتهاند. امام صادق عليهالسلام به فرزندان خود گفت: فَلا تَمُوتُنَّ اِلاُّ وَ اَنتُم مُسلِموُن يعني نميريد مگر اينكه مسلمان از دنيا برويد و در جايي ديگر به كسان و خويشان خود فرمود: اِنَّ شَفاعَتَنَا لاتَنالُ مَستَخِفّاَ بِالصَّلاةِ يعني شفاعت ما به كسي كه نماز را كوچك بشمارد نميرسد. ايشان به خانواده خود وصيت كرد كه پس از شهادتم تا چند سال در موسم حج در مني براي او مراسم عزاداري برپا كنند و دستور داد براي خويشاوندانش هديهاي بفرستند و حتي در روايات آمده است كه براي حسن افطس هفتاد دينار بفرستند در صورتيكه «حسن افطس» كسي بود كه با خنجرش به امام حمله كرده بود و گفته بود ميخواستم آيهاي را كه در قرآن در مورد صله رحم آمده است، اجرا كرده باشم. امام صادق عليهالسلام در آخرين لحظات حيات خود كه شهادتشان را نزديك ميديدند، دستور دادند كه تمام خانواده و خويشان نزديكشان بر سر بالينش جمع شوند و پس از آنكه همه آنان در كنار امام حاضر شدند، حضرت چشم باز كردند و به صورت تك تك آنها نگاه كردند و فرمودند: «انّ شفاعتنا لاتنال مستخفاٌ بالصلوة» كه اين وصيت امام، به دليل آن است كه در آئين اسلام، نماز جايگاه بسيار مهمي دارد، بطوريكه امام در آخرين لحظههاي زندگيشان از ميان هزاران مسئله، فقط نماز را سفارش ميكنند و اين فقط بخاطر اين است كه امام صادق عليهالسلام هادي امت و پاسدار دين است و نماز در اين ديدگاه از اهميت فراواني برخوردار است. امام صادق عليهالسلام بدين وسيله خواستند بيان كنند كه خويشاوندي با پيامبر (ص) اگر توأم با انجام فرائض و تكاليف ديني نباشد، سودي براي آنان نخواهد داشت. «ام حميده»؛ مادر امام موسي كاظم و همسر امام صادق عليهماالسلام از اين رفتار امام شگفت زده شده بود كه چگونه امام به هنگام شهادت از اين فريضه بسيار بزرگ غفلت نداشته و هر گاه اين رفتار امام را به ياد ميآورد، ميگريست. سالمه كنيز و خدمتكار امام صادق عليهالسلام از حضرت پرسيد: چگونه به مردي كه با دشنه و خنجر به شما حمله كرده و قصد قتل شما را داشته، چنين هزينهاي را عطا ميكنيد؟ امام در جواب او فرمودند: براي اينكه ميخواهم مشمول اين آيه قرآن باشم كه فرمود: «وَالَّذينَ يَصِلُونَ مااَمُرَاللهُ بِهِ يُوصَلَ وَ يَخَشونَ رَبَّهُم وَيَخافُونَ سُوءِ الحِسابِ» يعني كسانيكه فرمان خدا را در مورد صله رحم و دلجوئي ازخويشاوندان اجرا ميكنند و ازخدايشان ميترسند و از محاسبه روز فيامت بيمناكند و بعد فرمودند: اي سالمه! خداوند بهشت را آفريد و بوي آن را بسيار خوش و مطبوع گردانيد كه از فاصلهاي به مسافت دو هزار ساله به مشام ميرسد، اما #عاق پدر و مادر و كسي كه قطع رحم كرده است، بوي آن را احساس نميكند. اين وصيت امام نيز بيانگر اهميت صله رحم است و رفتار خود امام نيز به شكلي بوده است كه با ارحامش پيوند داشته و حتي با آنان كه با او قطع رحم كردهاند و براي كشتن ايشان به طرف او حمله كرده بودند به طريق نيكو رفتار كند و هزينهاي بعنوان صله براي آنان فرستاد، و براستيكه اين روش از اخلاق انبياء و اولياء عليهمالسلام است.
@sahife2
مقام معظم رهبری:
«اگر 35 سال تلاش امام سجاد علیه السلام را از زندگی ائمه ع قطع کنیم ،
قطعا به آنجایی نخواهیم رسید که امام صادق ع رفتاری آنچنان صریح و آشکار با حکومت اموی یا عباسی داشت.»
@sahife2
سلام علیکم همراهان گرامی
به امید خدا دعای بیستم از صحیفه سجادیه رو باهم می خوانیم
دعای امام سجاد عليه السلام "در مکارم اخلاق و اعمال پسندیده"
این دعا سی بند دارد👇👇👇
#بیستم #مکارم_اخلاق
@sahife2
ادامه ی برنامه ی ختم روزانه
با استمداد از آقا امام صادق علیه السلام
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_1
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِى أَكْمَلَ الْإِيمَانِ، وَ اجْعَلْ يَقِينِى أَفْضَلَ الْيَقِينِ، وَ انْتَهِ بِنِيَّتِى إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ، وَ بِعَمَلِى إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ🔹
🔸خدايا بر محمد و آلش درود فرست، و ايمان مرا به كاملترين مرتبه ايمان رسان، و يقين مرا بهترين يقين گردان، و نيت مرا در زمره بهترين نيات و عمل مرا از جمله بهترين اعمال قرار ده🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
@sahife2
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_2
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ وَفِّرْ بِلُطْفِكَ نِيَّتِى، وَ صَحِّحْ بِمَا عِنْدَكَ يَقِينِى، وَ اسْتَصْلِحْ بِقُدْرَتِكَ مَا فَسَدَ مِنِّى🔹
🔸به لطف خويش خلوص نيت مرا به كمال رسان و يقين مرا به آن چه نزد توست محكم و استوار كن و هر عمل من كه فاسد است به قدرت خود به صلاح آور🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
@sahife2
توصیه رهبر معظم رهبری به جوانان درباره
خواندن "#صحیفه_سجادیه و خصوصا دعای "مکارم الاخلاق"
💎کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
مقام معظم رهبری:
دو قضاوت درباره امام صادق (علیه السلام) دربین مردم وجود دارد که هر دو محل تامل است
بخشهایی از کتاب «پیشوای صادق (https://hawzah.net/fa/Magazine/View/4180/4746/38661/پیشوا
@sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
السلام علیک یا جعفر ابن محمد یابن رسول الله
یا وجیها عند الله اشفع لنا عندالله
https://www.aparat.com/search/شهادت_امام_صادق
http://meysammotiee.ir/media/604
@sahife2
هدایت شده از Aminikhaah🇱🇧
💠 واکنش عجیب امام صادق ع در روزهای بد معیشتی مردم
🔶 امام صادق سلامالله علیه که به اقتضای زمان، زندگی را بر خاندان خود توسعه داده بود، یک وقت اتفاق افتاد که نرخ خواربار ترقی کرد و قحط و غلا پدید آمد. به خادم خود فرمود: چقدر آذوقه و گندم ذخیره موجود داریم؟ عرض کرد: زیاد داریم، تا چند ماه ما را بس است.
فرمود: همه آنها را ببر و در بازار به مردم بفروش. گفت: اگر بفروشم دیگر نخواهم توانست گندمی تهیه کنم. فرمود لازم نیست، بعد مثل سایر مردم روز به روز از نانوایی تهیه خواهیم کرد، و دستور داد از آن به بعد خادم نانی که تهیه میکند نصف جو و نصف گندم باشد، یعنی از همان نانی باشد که اکثر مردم استفاده میکردند. فرمود: من تمکن دارم به فرزندان خودم در این سختی و تنگدستی نان گندم بدهم، اما دوست دارم خداوند ببیند من با مردم مواسات میکنم.
🔻 مجموعه آثار شهید مطهری. ج18، ص 43
✅ @Aminikhaah
🔰 امام خمینی ره:
« ائمه ما(ع) در راه تعالی اسلام و در راه پیاده کردن قرآن کریم که تشکیل حکومت_عدل یکی از ابعاد آن است، و در راه براندازی حکومتهای جائرانه و طاغوتیان زمان خود شهید شدند»
@sahife2
هدایت شده از شمارش معکوس ظهور
#علائم_ظهور
💢 نزدیک خروج حضرت #قائم، مردم به قحطی و بی بارانی و گرانی اجناس مبتلا شوند تا به خود آمده و به اصل خویش بازگردند!
🔹و لنذیقنّهم من العذاب الأدنی، دون العذاب الأکبر، لعلهم یرجعون./ سجده۲۱
🔹و تحقیقا به آنان عذابی نزدیک تر غیر از آن عذاب بزرگ می چشانیم، شاید بازگشته و توبه کنند./ قرآن حکیم، سوره سجده، آیه۲۱
#امام_صادق علیه السلام:
تحقیقا آن عذاب نزدیک؛ قحطی و کمبود و خشکسالی و بی بارانی و گرانی قیمت اجناس در نزدیکی قیام قائم با شمشیر می باشد./
إنّ العذاب الأدنی هو القحط و الجدب و غلاء السّعر قُبیل خروج القائم بالسّیف!/
📚 منتخب الأثر ص۳۰۳
🌿 هدیه به امام و رهبر جهانیان حضرت امام جعفر صادق علیه السلام صلوات.🌿
أللّهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم.
@rayehe313
« چه بسا چيزى را ناخوش داريد، در حالى كه خير شما در آن است
و چه بسا چيزى را دوست داريد، در حالى كه ضرر و شرّ شما در آن است.»
بقره آیه 216
@sahife2
سوره بقره
كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَي أَن تَكْرَهُواْ شَيْئاً وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَي أَن تُحِبُّواْ شَيْئاً وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ (216)
جهاد بر شما مقرّر شد، در حالى كه براى شما ناخوشايند است و چه بسا چيزى را ناخوش داريد، در حالى كه خير شما در آن است و چه بسا چيزى را دوست داريد، در حالى كه ضرر و شرّ شما در آن است. و خداوند (صلاح شما را) مى داند و شما نمى دانيد.
-----
نکته:
كلمه «كُره» به مشقّتى گفته مى شود كه انسان از درون خود احساس كند، مانند ترس از جنگ. و «كَره» به مشقتى گويند كه از خارج به انسان تحميل شود، مانند حكم اجبارى در آيه ى «اتينا طَوعاً او كَرهاً قالَتا اَتينا طائعين» به آسمان ها و زمين گفتيم: يا با رغبت بياييد يا با اكراه، گفتند: ما با رغبت مى آييم.
آيه قبل مربوط به مال دادن بود واين آيه مربوط به جان دادن است.
اكراه از جنگ، يا به خاطر روحيّه ى رفاه طلبى است ويا به جهت انسان دوستى و رحم به ديگران ويا بخاطر عدم توازن قوا و برترى دشمن است. قرآن مى فرمايد: شما آثار و نتايج جهاد را نمى دانيد و فقط به زيان هاى مادّى و ظاهرى آن توجّه مى كنيد، در حالى كه خداوند از اسرار و آثار امروز وفرداى كارها در ابعاد مختلفش آگاه است.
جنگ با همه ى سختى هايى كه دارد، آثار مثبت و فوايدى نيز دارد. از جمله:
الف: توان رزمى بالا مى رود.
ب: دشمن جسور نمى شود.
ج: روح تعهّد و ايثار در افراد جامعه بوجود مى آيد.
د: قدرت و عزت اسلام و مسلمين در دنيا مطرح مى شود.
ه: امدادهاى غيبى سرازير مى گردد.
و: روحيّه ى استمداد از خدا پيدا مى شود.
ز: اجر و پاداش الهى بدست مى آيد.
ح: روحيّه ى ابداع و اختراع و ابتكار بوجود مى آيد.
جهاد در اديان ديگر
برخلاف تبليغاتى كه دنيا براى صلح و عليه خشونت دارد، مسئله جهاد در راه دين، در تمام اديان آسمانى بوده و يك ضرورت حتمى است.
در تورات مى خوانيم:
* ساكنان شهر را بدم شمشير بكش و اموالشان را جمع نماى.
* همگى ايشان را هلاك ساز و ترحّم منما.
* چون براى مقاتله بيرون روى و دشمن را زياد بينى، نترس.
* برادر و دوست و همسايه خود را بكشد تا كفّاره گوساله پرستى باشد.
* موسى جمعيّتى را به سوى جنگ حركت داد و مقاتله مهمّى صورت گرفت.
در انجيل متى آمده است:
* گمان مبريد كه آمده ام تا سلامتى بر زمين بگذارم، نيامده ام تا سلامتى بگذارم، بلكه شمشير را.
* هركه جان خود را دريابد )و به جنگ نيايد) آنرا هلاك سازد و هركه جان خود را به خاطر من هلاك كرد آنرا خواهد يافت.
در انجيل لوقا مى خوانيم:
* دشمنان را كه نخواستند من بر ايشان حكمرانى كنم، در اينجا حاضر ساخته، پيش من به قتل رسانيد.
* هركس شمشير ندارد، جامه خود را فروخته آنرا بخرد.
در قرآن نيز در سوره هاى آل عمران، مائده و بقره از وجود جنگ و جهاد در اديان گذشته، سخن به ميان آمده است.
-----
پیام ها:
- ملاك خير وشر، آسانى و سختى و يا تمايلات شخصى نيست، بلكه مصالح واقعى ملاك است ونبايد به پيشداورى خود تكيه كنيم. «عسى ان تكرهوا شيئاً وهو خير لكم»
- كراهت و محبّت نفسانى، نشانه ى خير و شرّ واقعى نيست. «تكرهوا... و هو خير لكم... تحبوا... و هو شرّ لكم»
- جنگ و جهاد در راه دين، مايه ى خير است. «كُتب عليكم القتال... و هو خير لكم»
- تسليم فرمان خدايى باشيم كه بر اساس علم بى نهايت به ما دستور مى دهد، گرچه ما دليل آنرا ندانيم. «واللّه يعلم و انتم لا تعلمون»
🎥 تلاوت آیه فوق را بینید و بشنوید👇
http://www.namasha.com/v/qYbbDFx4
@sahife2
چند روز پیش یکی از رفقا نظری برایم ارسال کردند که در خصوص آیات و احادیث تاثیرگذار بیشتر مطلب بگذارید.
خاطرم هست یکی از اساتید ما می گفتند:
«هر گاه به آیه ای در قرآن کریم رسیدید که ذهن شما رو درگیر کرد و روی شما تاثیر گذاشت همانجا قرآن را ببندید و روی همان یک آیه تامل کنید و آنقدر درباره اش فکر کنید تا به معنای کامل آن پی ببرید.»
و باز خاطرم هست که هنگامی که " آیه 216 سوره بقره " رو تلاوت می کردم همین اتفاق برای من هم افتاد و این آیه خیلی ذهنم رو درگیر خودش کرد.
در قسمتی از این آیه آمده
«وَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ»
و بسا چيزى را خوش نمى داريد و آن براى شما خوب است و بسا چيزى را دوست مى داريد و آن براى شما بد است.
این آیه در ایامی که مشکلی برایم پیش می آید آرامش بخش ذهن و روحم می شود.
امروز به سفارش این دوست عزیزم در روز شهادت اقایمان امام صادق علیه السلام و در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها این آیه را هدیه میکنم به همه شما عاشقان امام سجاد علیه السلام.
امیدوارم این آیه زینت بخش دل های شما گرامیان باشد.
ان شاء الله تعالی…
http://telavat.com/fa/quran/page/34?page=34&quran_id=quran-simple&translation_quran_id=fa.ansarian&tafsir_quran_id=fa.makarem-nemooneh&audio_quran_id=fa.menshavi&surah=2&ayah=216&juz=2#223
@sahife2
7044609_432.mp3
8.35M
تلاوت مجلسی آیات199-229سوره بقره
استاد محمد محمود طبلاوی
حتما بشنوید و نشر دهید
ثوابش هدیه به آقا امام صادق علیه السلام
@sahife2