#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_2
#صلاح_و_فساد 2
#صلاح_و_فساد_در_قرآن 2
✳️ خداوند مىفرمايد: آنان كه به عهد خدا وفا مىكنند، و پيمان الهى را نمىشكنند، و به آنچه كه خداوند پيوند به آن را امر فرموده پاى بندند، و از حضرت حق بيم دارند، و از بدى حساب مىترسند، و به خاطر رضاى حق در تمام حوادث صبر مىكنند، و نماز به پا مىدارند، و به انفاق اقدام مىكنند چه در ظاهر و چه در باطن و بدى را به خوبى تلافى مىكنند، عاقبت خوشى در قيامت در انتظار آنان است.
اينان همراه با پدران و همسران و فرزندان صالحشان در بهشتهاى عدن به طور هميشگى اقامت مىورزند:
جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَها وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ ازْواجِهِمْ وَ ذُرَّيّاتِهِمْ» «رعد 23»
بهشتهاى جاويدى كه آنان و پدران و همسران و فرزندان شايسته و درستكارشان در آن وارد مىشوند.
فساد يعنى آلودگى انديشه، اخلاق و عمل، به هوا و هوس و برنامههاى شيطانى. فساد يعنى خروج حالات قلبيّه و برنامههاى اخلاقيّه و عمليّه از مدار قوانين و دستورهاى الهى.
وَ اذا تَوَلّى سَعى فِى الْارْضِ لِيُفْسِدَ فيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللّهُ لايُحِبُّ الْفَسادَ» «بقره 205»
و هنگامى كه [چنين دشمن سرسختى] قدرت و حكومتى يابد، مىكوشد كه در زمين فساد و تباهى به بار آورد، و زراعت و نسل را نابود كند؛ و خدا فساد و تباهى را دوست ندارد.
انَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ اوْفَسَادٍ فِى الْارْضِ فَكَانَّما قَتَلَ النّاسَ جَميعاً» «مائده 32»
هر كس انسانى را جز براى حق، [قصاص] يا بدون آن كه فسادى در زمين كرده باشد، بكشد، چنان است كه همه انسانها را كشته.
وَابْتَغِ فيما آتاكَ اللّهُ الدّارَ الْآخِرَةَ، وَ لاتَنْسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنْيا وَ احْسِنْ كَما احْسَنَ اللّهُ الَيْكَ وَ لاتَبْغِ الْفَسادَ فِى الْارْضِ انّ اللّهَ لايُحِبُّ الْمُفْسِدينَ» «قصص 77»
در آنچه خدا به تو عطا كرده است سراى آخرت را بجوى، و سهم خود را از دنيا فراموش مكن، و نيكى كن همان گونه كه خدا به تو نيكى كرده است، و در زمين خواهان فساد مباش، بىترديد خدا مفسدان را دوست ندارد.
وَ يَسْعَوْنَ فِى الْأَرْضِ فَساداً وَ اللّهُ لايُحِبُّ الْمُفْسِدينَ» «مائده 64»
و همواره در زمين براى فساد مىكوشند، و خدا مفسدان را دوست ندارد.
تِلْكَ الدّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لايُريدُونَ عُلُوّاً فِى الْارْضِ وَ لافَساداً وَالْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ» «قصص 88»
آن سراى [پرارزش] آخرت را براى كسانى قرار مىدهيم كه در زمين هيچ برترى و تسلّط و هيچ فسادى را نمىخواهند؛ و سرانجام [نيك] براى پرهيزكاران است.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 246
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_2
#صلاح_و_فساد 3
#صلاح_و_فساد_در_روایات
✳️ امام على عليه السلام مىفرمايد:
پابرجا بودن دين و دنيا به چهار نفر است: دانشمند با عمل، جاهلى كه از يادگرفتن خوددارى نمىكند، ثروتمندى كه از انجام خوبى بخل نمىورزد، تهيدستى كه آخرتش را با دنيا عوض نمىنمايد.
#فساد در دين و دنيا زمانى است كه عالم علمش را ضايع، و جاهل از يادگيرى خوددارى ورزد، و ثروتمند دچار بخل شود، و تهيدست آخرتش را به دنيا بفروشد.
از امير المؤمنين عليه السلام پيرامون وضع مردم پرسيدند، حضرت فرمود:
عموم مردم از پى پنج طائفه فاسد مىشوند.
دانشمندان كه هاديان مردم به سوى خدايند، اهل زهد كه راه به سوى حقّند، تاجران كه امينان خداوندند، رزمندگان كه ياور دينند، حاكمان كه كارگردانان مردمند.
زمانى كه عالم دچار طمع شد، و در جمع ثروت برآمد، مردم چه كسى را حجّت حق بر خلق بدانند، آنگاه كه زاهدان، در پى دنيا برآمدند، و چشم به دست مردم دوختند، مردم به كدام شخص اقتدا كنند، و وقتى تاجر خائن شد و از پرداخت زكات باز ايستاد خلق خدا به كه اطمينان نمايند، و زمانى كه رزمنده رياكار شد، و روى به كاسبى آورد، چه كسى از مسلمانان دفاع كند، و هنگامى كه حاكم ظالم شد، و در حكومتش به ستم برخاست چه كسى مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد؟!
و اللّه قسم، مردم را جز عالمان طمعكار و زاهدان دنياپرست، و تاجران خائن، و رزمندگان رياكار، و حاكمان ستمگر به نابودى نكشيدند.
در آينده نزديك ستمكاران ملاحظه خواهند كرد كه به چه عذابى مبتلا خواهند شد. «2» در هر صورت، علت فساد در فكر و اخلاق و عمل روى گردانى از حق و غفلت از خدا، و بى توجّهى به آخرت، و عمل نكردن به قرآن مجيد و دستورهاى انبيا و امامان است.
شخص فاسد، و خانواده فاسد، و جامعه فاسد، بدون ترديد در تمام شؤون زندگى دچار انواع مشكلات و سختىها و پريشانى و اضطراب و ناامنى است، و اين همه علاجى جز بازگشت به حق، و روى آوردن به حقيقت، و آراسته شدن به اخلاق الهى، و ايجاد رغبت به نعيم آخرت در قلب، و اصلاح درون و برون و ظاهر و باطن ندارد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 247
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
نماهنگ ساعتی بندگی.mp3
4.46M
#دعای_روزانه_رمضان
🌺 #رمضان_روز_9
اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ
خدایا برای من در این ماه بهرهای از رحمت گستردهات قرار ده
وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ
و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن
وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَى مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ
و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن
بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ
به مهرت ای آرزوی مشتاقان
👈 شرح صوتی دعا در لینک زیر
https://eitaa.com/sahife2/41047
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #اعراف
#اعراف_39
#اعراف_40
✳️ وَقَالَتْ أُولَهُمْ لِأُخْرَيهُمْ فَمَا كَانَ لَكُمْ عَلَيْنَا مِن فَضْلٍ فَذُوقُواْ الْعَذَابَ بِمَا كُنتُمْ تَكْسِبُونَ
إِنَّ الَّذِينَ كَذَّبُواْ بِايَتِنَا وَاسْتَكْبَرُواْ عَنْهَا لَا تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوَ بُ السَّمَآءِ وَلَا يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّى يَلِجَ الْجَمَلُ فِى سَمِّ الْخِيَاطِ وَ كَذَلِكَ نَجْزِى الْمُجْرِمِينَ
و گروه پیشگام (در عذاب)، به پیروان مى گویند: شما هیچ برترى بر ما ندارید، پس عذاب را به خاطر آنچه كسب مى كردید بچشید.
همانا كسانى كه آیات ما را دروغ شمردند و مستكبرانه از آن اعراض كردند، درهاى (رحمت) آسمان به روى آنان باز نمى شود و به بهشت وارد نمى شوند، تا آنكه شتر از سوراخ سوزن بگذرد (یعنى نشدنى است)، و این گونه مجرمان را كیفر مى دهیم.
✍️ امام صادق علیه السلام فرمودند: اعمال و ارواح مؤمنان به سوى آسمان برده مى شود و درهاى آسمان به روى آنان گشوده مى شود، امّا ارواح و اعمال كافران را كه به آسمان بالا مى برند ناگهان ندا داده مى شود كه «اهبطوا الى السّجّین» آن را به سوى دوزخ پائین بیرید.
«جَمَل»، یا به معناى شتر است، یا طناب ضخیمى كه با آن كشتى را در ساحل مهار مى كنند. امّا در اینجا چون مقصود بیان محال بودن ورود كفّار به بهشت است، معناى شتر و عبور شتر از سوراخ سوزن، مناسب تر است. در تفسیر نمونه مى خوانیم: كلمه ى «جَمَل» بیشتر در معناى شتر استعمال شده است و با توجّه به روایات، این معنا تناسب بیشترى دارد.
در انجیل لوقا نیز آمده است: ورود شتر به سوراخ سوزن، آسان تر از ورود سرمایه داران و دولت مردان به ملكوت اعلى است.
شاید بتوان از ظاهر آیه 40 استفاده كرد كه بهشت در آسمان هاست و براى ورود به بهشت باید از درهاى آسمانى گذشت.
حضرت على علیه السلام فرمود: درهاى آسمان در پنج موقع باز است: هنگام نبرد مجاهدان اسلام، زمان نزول باران، هنگام تلاوت قرآن، موقع فجر و وقت نداى اذان.
بر خلاف آنكه درهاى رحمت آسمان و زمین به روى مؤمنان با تقوا باز مى شود، «ولو انّ اهل القُرى آمنوا واتّقوا لَفتَحنا علیهم بركات من السماء والارض» ، درهاى آسمانى به روى كافران معاند و تكذیب گر بسته شده و گشوده نمى شود. «لاتُفتّح لهم ابواب السماء...»
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
39-40.mp3
2.98M
#شرح_صوتی_قرائتی
سوره #اعراف
#اعراف_39
#اعراف_40
👤 استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_199
*️⃣ وَ مِنْ كَلامٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ كانَ يُوصي بِهِ أصْحابَهُ.
از سخنان امام عليه السلام است كه پيوسته يارانش را به آن توصيه مى كرد.
👈 این خطبه در 4 بخش می آید :
✳️ بخش اول: اهمیت و آثار #نماز :
*️⃣ تَعَاهَدُوا أَمْرَ الصَّلَاةِ وَ حَافِظُوا عَلَيْهَا وَ اسْتَكْثِرُوا مِنْهَا وَ تَقَرَّبُوا بِهَا، فَإِنَّهَا «كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ كِتاباً مَوْقُوتاً»؛ أَلَا تَسْمَعُونَ إِلَى جَوَابِ أَهْلِ النَّارِ حِينَ سُئِلُوا: «ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ؟ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ»؛ وَ إِنَّهَا لَتَحُتُّ الذُّنُوبَ حَتَّ الْوَرَقِ وَ تُطْلِقُهَا إِطْلَاقَ الرِّبَقِ، وَ شَبَّهَهَا رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) بِالْحَمَّةِ تَكُونُ عَلَى بَابِ الرَّجُلِ، فَهُوَ يَغْتَسِلُ مِنْهَا فِي الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ خَمْسَ مَرَّاتٍ، فَمَا عَسَى أَنْ يَبْقَى عَلَيْهِ مِنَ الدَّرَنِ. وَ قَدْ عَرَفَ حَقَّهَا رِجَالٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْهَا زِينَةُ مَتَاعٍ وَ لَا قُرَّةُ عَيْنٍ مِنْ وَلَدٍ وَ لَا مَالٍ، يَقُولُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: «رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِيتاءِ الزَّكاةِ»؛ وَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) نَصِباً بِالصَّلَاةِ بَعْدَ التَّبْشِيرِ لَهُ بِالْجَنَّةِ، لِقَوْلِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ «وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها»، فَكَانَ يَأْمُرُ بِهَا أَهْلَهُ وَ يَصْبِرُ [يُصَبِّرُ] عَلَيْهَا نَفْسَهُ.
✳️ 1. ره آورد نماز :
*️⃣ مردم (خواندن و اقامه) نماز را بر عهده گيريد، و آن را حفظ كنيد، زياد نماز بخوانيد، و با نماز خود را به خدا نزديك كنيد. «نماز دستورى است كه در وقت هاى خاص بر مؤمنان واجب گرديده است» آيا به پاسخ دوزخيان گوش فرا نمى دهيد، آن هنگام كه از آنها پرسيدند: چه چيز شما را به دوزخ كشانده است گفتند: «ما از نماز گزاران نبوديم».
همانا نماز، گناهان را چونان برگ هاى پاييزى فرو مى ريزد، و غل و زنجير گناهان را از گردن ها مى گشايد، پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله و سلّم نماز را به چشمه آب گرمى كه بر در سراى مردى جريان داشته باشد، تشبيه كرد، اگر روزى پنج بار خود را در آن شستشو دهد، هرگز چرك و آلودگى در بدن او نماند.
همانا كسانى از مؤمنان حق نماز را شناختند كه زيور دنيا از نماز بازشان ندارد، و روشنايى چشمشان يعنى اموال و فرزندان مانع نمازشان نشود. خداى سبحان مى فرمايد: «مردانى هستند كه تجارت و خريد و فروش، آنان را از ياد خدا، و برپا داشتن نماز، و پرداخت زكات باز نمى دارد».
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم پس از بشارت به بهشت، خود را در نماز خواندن به زحمت مى انداخت، زيرا خداوند به او فرمود: «خانواده خويش را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شكيبا باش» پس پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم پى در پى خانواده خود را به نماز فرمان مى داد، و خود نيز در انجام نماز شكيبا بود.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* خطبه در يك نگاه
* اهميّت فوق العاده نماز
* نقش نماز در تربيت انسان
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
«3» اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْفِنِي مَا يَشْغَلُنِي الاهْتِمَامُ بِهِ وَ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تَسْأَلُنِي غَداً عَنْهُ وَ اسْتَفْرِغْ أَيَّامِي فِيمَا خَلَقْتَنِي لَهُ وَ أَغْنِنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ وَ لَا تَفْتِنِّي بِالنَّظَرِ وَ أَعِزَّنِي وَ لَا تَبْتَلِيَنِّي بِالْكِبْرِ وَ عَبِّدْنِي لَكَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَى يَدِيَ الْخَيْرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ وَ هَبْ لِي مَعَالِيَ الْأَخْلَاقِ وَ اعْصِمْنِي مِنَ الْفَخْرِ
خدايا بر محمّد و آل محمّد درود فرست، و مرا از آنچه توجّه به آن دچار سرگرمى و مشغوليت مىكند، كفايت كن، و در امورى به كارگير كه فرداى قيامت در ارتباط با آن از من بازپرسى مىكنى، و روزگارم را در اهدافى كه مرا به خاطر آن به وجود آوردى مصروف دار و مرا توانگر كن و روزيت را بر من وسعت ده، و مرا به چشم داشت نسبت به آنچه در دست اين و آن است مبتلا مكن، و ارجمندم ساز.
و مرا به سركشى و گردن كشى، گرفتار مساز، و بر مدار بندگيت قرار ده، و عبادتم را به خودپسندى تباه مكن، و خير و نيكى را به دست من براى تمام مردم جارى ساز و آن را با آلوده شدن به منت نابود مكن، و اخلاق شريفه و بلند مرتبه به من ببخش و از فخرفروشى نگاهم دار.
#دعا_بیستم_3
#بیستم #مکارم_اخلاق
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_3
مقدمه
✳️ حضرت سجّاد عليه السلام به امورى بسيار مهم كه باب نجات دنيا و آخرت است اشاره دارد:
1_ #كفايت_حق_از_عبد
2- #عمل_براى_قيامت
3- #خرج_كردن_وقت_در_راه_هدف
4- #مصون_بودن_از_فقر_وسعت_رزق
5- #بى_نيازى_از_چشمداشت
6- #عزت_واقعى_و_دورى_از_كبر
7- #عبادت_بى_عجب
8- #انجام_خير_بدون_منّت
9- #مکارم_و_معالى_اخلاق
10- #دورى_از_فخر و ناز بر مردم
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 250
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_3
https://eitaa.com/sahife2/58974
#كفايت_حق_از_عبد 1
✳️ زمان و وقت، گوهر گرانبهايى است كه از جانب حضرت حق از باب رحمت و لطف در اختيار انسان قرار داده شده است.
با اين سرمايه بسيار سنگين الهى، مىتوان دست به تجارتى زد كه سود و منفعت دنيايى و آخرتى نصيب شود.
بسيارى از مردم با كرامتى كه علاقه دارند از لحظه لحظه عمر خود در بهترين كارها بهرهمند شوند.
عدهاى به اندوختن علم و دانش براى رشد خود و هدايت ديگران عشق مىورزند.
گروهى علاقه دارند دست به تأليف كتب سودمند اسلامى و تربيتى بزنند. جمعيتى عاشق تحصيل علوم مادى براى خدمت به وطن و حلّ مشكلات مردم هستند. پارهاى از مردم با تمام وجود دلبسته به كار خيرند و مىخواهند از مقدار فرصتى كه در جنب زندگى براى آنها هست درهر زمينهاى براى مردم كار خيرى انجام دهند.
گاهى اشتغالات فكرى، بدنى، كارى، اجتماعى، خانوادگى مانع از اين همه امور مفيد است.
اما وقتى انسان مؤمن از حضرت حق بخواهد كه او را از آن همه اشتغالات كه همچون سدّى در برابر آن همه برنامههاى پرمنفعت قرار دارد نجات دهد، تا بتواند در كمال آسايش خاطر، دست به انجام برنامههاى مثبت بزند، پروردگار مهربان خواستهاش را اجابت مىنمايد، و زمينه هائى از باب لطف و عنايتش فراهم مىآورد كه انسان بتواند در كمال آسايش و اطمينان و امنيّت خاطر به مسيرى كه در آن قدم گذاشته ادامه دهد، و به هدف عالى برسد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 251
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
#تقویم #تاریخ از منظر #مقام_معظم_رهبری
در ۳جلدِ تقویم شمسی، قمری و میلادی
👈مطالبی که قطعا بسیاری از مردم تا به حال از رهبری نشنیدهاند. بهعنوان نمونه:
🔻نظر رهبری در مورد ادوارد_براون، رابرت بادن و آنتونی ایدن و برتراند راسل و آدام متز
از استیون_هاوکینگ تا استاندال
از احمد سکوتوره تا دلانو روزولت
🔻دستهای پشت پرده اصل چهارم ترومن در بیانات حضرت آقا
🔻معرفی کتاب مزرعه حیوانات، بینوایان و داستان دو شهر و دزیره و خانواده تیبو و ... توسط رهبری
🔻توجه عجیب رهبری به تأثیرگذاری بازیگر مطرح هالیوود
🔻از اعدام گالیله تا ترور آلنده
1⃣جلد ۱ (تقویم #شمسی)
2⃣جلد ۲ (تقویم #قمری)
3⃣جلد ۳ (تقویم #میلادی)
https://eitaa.com/sahife2/58979
#کتاب_رهبری
🆔 @sahife2
1_10422317093.pdf
6.45M
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
#تقویم_تاریخ از منظر #مقام_معظم_رهبری
جلد ۱ (#تقویم #شمسی)
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای شمسی از اول فروردین تا آخر اسفند میپردازد
🆔 @sahife2
1_10422315418.pdf
2.97M
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
#تقویم_تاریخ از منظر #مقام_معظم_رهبری
جلد ۲ (#تقویم #قمری)
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای قمری از اول محرم تا آخر ذیالحجه میپردازد
#کتاب_رهبری
🆔 @sahife2
1_10421954437.pdf
1.79M
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
#تقویم_تاریخ از منظر #مقام_معظم_رهبری
جلد ۳ (#تقویم #میلادی)
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای میلادی از اول ژانویه تا آخر دسامبر میپردازد
#کتاب_رهبری
🆔 @sahife2
توصیه میشود این رمان را بخوانید
📙«یوما» رمانی از زندگی حضرت #خدیجه (سلام الله علیها)
https://eitaa.com/sahife2/48236