#زاد_السالك_فیض_کاشانی 5
#بيست_و_پنج_عمل 1
و محصل آنـچـه ایـشـان مـیکـردهاند و امر به آن میفرمودهاند چنانکه از روایات معتبره به طریق اهل بیت علیهم السلام مستفاد میشود، از اموری که سالک را لابد است از آن، و اخلال آن به هیچ وجه جایز نیست،
بعد از تحصیل عقاید حقه
بیست و پنج چیز است:
اول، محافظت بر صلوات خمس، اعنی گزاردن آن در اول وقت به جماعت و سنن و آداب، پس اگر بی علتی و عذری از اول وقت تأخیر کند یا به جماعت حاضر نشود، یا سنتی از سنن یا ادبی از آداب آن را فرو گذارد، اِلّا نادِراً، از سلوک راه بیرون رفته و با سایر عوام که در بیدای جهالت و ضلالت، سرگردان میچرند و از راه و مقصد بیخبرند و ایشان را هرگز ترقیای نیست، مساوی است.
دوم، محافظت بر نماز جمعه و عیدَین و آیات با اجتماع شرائط ـ إلّا مَع العذرِ المُسقِط ـ که اگر سه جمعه متوالی ترک نماز کند بیعلتی، دل او زنگ گیرد به حیثیتی که قابل اصلاح نباشد.
سوم، محافظت بر نماز معهوده رواتب یومیه، که ترک آن را معصیت شمردهاند الّا چهار رکعت از نافله عصر و دو رکعت از نافله مغرب و وتیره که ترک آن بیعذری نیز جائز است.
چهارم، محافظت بر صوم ماه رمضان و تکمیل آن، چنانچه زبان را از لغو و غیبت و دروغ و دشنام و نحو آن، و سایر اعضا را از ظلم و خیانت، و فطور را از حرام و شبهه بیشتر ضبط کند که در سایر ایام میکرد.
پنجم، محافظت بر صوم سنت، که سه روز معهود است از هر ماهی، که معادل صوم دهر است چنانکه بیعذری ترک نکند و اگر ترک کند قضا کند، یا به مدّی از طعام تصدق نماید.
👈 ادامه دارد ....
#دستورالعمل #فیض_کاشانی
🆔 @sahife2
#إلهی،
دیده را به تماشای جمال خیره کرده ای،
دل را به دیدار ذوالجمال خیره گردان!
https://eitaa.com/sahife2/44255
خداوندا
اينك در حضور تو است بنده اى كه دستخوش گناهان شده..... و #اقرار_به_گناه هانش دارد
او را دریاب
https://eitaa.com/sahife2/8099
8.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مثلِ لوحِ آسمانی!
📩 توصیّه میكنم این پیام را [#منشور_روحانیت] مثل یک درس، مثل یک كتاب، مثلِ یک لوحِ آسمانى بخوانید؛ خود من واقعاً مكرّر خواندهام.
📚(متن کامل)👇
https://eitaa.com/sahife2/2852
📜 به مناسبت سالروز صدور منشور روحانیّت توسط #امام_خمینی(ره)
#کتاب_خمینی
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #توبه
#توبه_95
✳️ سَيَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَكُمْ إِذَا انقَلَبْتُمْ إِلَيْهِمْ لِتُعْرِضُواْ عَنْهُمْ فَأَعْرِضُواْ عَنْهُمْ إِنَّهُمْ رِجْسٌ وَمَأْوَيهُمْ جَهَنَّمُ جَزَاءً بِمَا كَانُواْ يَكْسِبُونَ
هنگامى كه از #جهاد نزد منافقان بازگشتید، براى شما به خدا سوگند مى خورند تا از (گناه و سرزنشِ) آنان چشم بپوشید. پس، از آنان اعراض و دورى كنید كه آنان پلیدند و به خاطر آنچه بدست خود كسب مى كرده اند، جایگاهشان دوزخ خواهد بود.
✍️ اِعراض، یا بر اساس بزرگوارى و گذشت است، یا بر اساس قهر و بى اعتنایى، و در این آیه، به هر دو معنى به كار رفته است؛ منافقان درخواست اعراض و چشم پوشى از خطا داشتند، خداوند دستور اعراض قهرآمیز داد. []
رسول خداصلى الله علیه وآله پس از بازگشت از #تبوك، فرمان داد تا مردم با منافقانِ تارك #جبهه، معاشرت نكنند. []
در آیه ى قبل #توبه_94 ، عذر و بهانه شان پذیرفته نشد، در این آیه چون در موضع ضعف و ذلّت قرار گرفتند، به سوگند متوسّل شده اند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://myket.ir/app/com.irapps.tafsirenoorgh
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_28
«1» اللَّهُمَّ إِنِّي أَخْلَصْتُ بِانْقِطَاعِي إِلَيْكَ وَ أَقْبَلْتُ بِكُلِّي عَلَيْكَ وَ صَرَفْتُ وَجْهِي عَمَّنْ يَحْتَاجُ إِلَى رِفْدِكَ وَ قَلَبْتُ مَسْأَلَتِي عَمَّنْ لَمْ يَسْتَغْنِ عَنْ فَضْلِكَ وَ رَأَيْتُ أَنَّ طَلَبَ الْمُحْتَاجِ إِلَى الْمُحْتَاجِ سَفَهٌ مِنْ رَأْيِهِ وَ ضَلَّةٌ مِنْ عَقْلِهِ
خدايا! بر #انقطاع و بريدنم از غير و پيوستنم به تو، خود را خالص و پاك كردم، و با تمام وجودم به حضرتت روى آوردم، و از كسى كه نيازمند عطاى توست قطع اميد كردم، و درخواستم را از آن كه از احسان تو بىنياز نيست برگرداندم، و ديدم كه حاجت خواستن نيازمند از نيازمند، محصول سبكى رأى و گمراهى عقل اوست.
#دعا_بیست_هشتم_1
دعای #بیست_هشتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_28
#دعای_28_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هشتم_1
#دعا_و_نيايش_با_پروردگار 1
✳️ در قوانين آفرينش و عوامل طبيعى هر پديده از موجودات خداوند بر حد و اندازه آفريده شده و مرزى براى فانى شدن آن وجود دارد؛ مگر ياد حق و لذت نيايش با او كه در جهان هستى سيرىناپذير است.
امام صادق عليه السلام در اين باره مىفرمايد:
ما مِنْ شَئٍ إِلَّا وَ لَهُ حَدٌّ يَنْتَهى الَيْهِ إِلَّا الذِّكْرَ فَلَيْسَ لَهُ حَدٌّ يَنْتَهى الَيْهِ فَرَضَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ الْفَرائِضَ، فَمَنْ أَدَّاهُنَّ فَهُوَ حَدُّ هُنَّ ... إِلَّا الذِّكْرَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يَرْضَ مِنْهُ بِالْقَلِيلِ وَ لَمْ يَجْعَلْ لَهُ حَدَّاً يَنْتَهى الَيْهِ.
ثُمَّ تَلا هذِهِ الآيةَ
" يأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اذْكُرُواْ اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيراً " «احزاب 41».
هر چيزى حد دارد كه در آن جا به پايان مىرسد مگر ياد خدا كه آن را حدّى پايانپذير نيست. خداوند عزوجل فرايض را واجب كرد و هر كه آنها را به جاى آورد همان حدّ است ... مگر ذكر كه خداوند عز و جل به اندك آن رضايت نداده و مرزى كه در آنجا پايان پذيرد برايش قرار نداده است.
سپس اين آيه را تلاوت فرمود:
«اى اهل ايمان! خدا را بسيار ياد كنيد.»
بنابراين وقتى ياد حق محدوديّت ندارد پس #لذت جويى با آن هم پايانى ندارد و همه خوشىها و نشاطهاى حقيقى در ارتباط نزديك با خداوند حاصل مىشود.
به عبارت ديگر #لذت_هاى_انسانى بر دو گونه است؛
الف- #لذت_هاى_جسمی_جنسی
ب- #لذت_هاى_روحی_روانی
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 84
👈 ادامه دارد ...
#بیست_هشتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2