حقیقت ناب
سوره مبارکه اعلی
#سوره_اعلی
#تفسیر_نور
#قرائتی
🔅 🔅 🔅
📌 نگاشت7 :نکته ها و پیام ها ی تفسيری آیات 6 و 7 سوره اعلی
سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى «6» إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَ ما يَخْفى «7»
«6» ما تو را به قرائت درست وامىداريم، پس فراموش نخواهى كرد.«7» مگر آنچه خدا بخواهد كه او بى گمان آشكار و نهان را مىداند.
🔸🔸🔸
▪ «سَنُقْرِئُكَ» از ريشه «قرء» و باب افعال است.
▪ «اقراء» در لغت يعنى آنكه قارى بخواند و استاد گوش بدهد و غلطهاى او را تصحيح كند، امّا در مورد پيامبر گرامى اسلام، «اقراء» يعنى ما قدرتى به تو مىدهيم كه قرآن را بدون كم و كاست و درست بخوانى و آنچه را به تو نازل شده، فراموش نكنى. «سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى»
📂 جمله «إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ» استثنايى است كه به منظور بيان قدرت مطلقه الهى آمده است تا بفهماند كه خداوند قادر است حتّى بعد از دادن اين قدرت، مىتواند پيامبر را گرفتار فراموشى كند. (چنانكه درباره بهشتيان مىفرمايد: بهشت براى آنان جاودانه است و عطاى خداوند نسبت به آنان قطع و گسسته نمىشود، ولى باز هم ميان كلمه «خالِدِينَ» و «عَطاءً غَيْرَ مَجْذُوذٍ» مىفرمايد: «إِلَّا ما شاءَ رَبُّكَ» مگر اينكه پروردگارت بخواهد آنان را از بهشت بيرون و لطفش را قطع كند و اين بخاطر آن است كه بگويد دست خدا بسته نيست.)
📝 پیام ها:
✅ 1- آفرينش هستى و هدايت تكوينى آن، مقدّمه هدايت تشريعى و معنوى انسانهاست. «سَنُقْرِئُكَ» (خدايى كه گياه را از درون خاك بيرون مىكشد، چگونه استعدادهاى معنوى انسان را بروز ندهد؟ «سَنُقْرِئُكَ»)
✅ 2- پيامبر كه هر چه دارد از وحى است، نگران فراموش كردن آن در آينده بود كه خداوند به او وعده عدم فراموشى داد. «سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى»
✅ 3- رسول خدا صلى الله عليه و آله از هرگونه نسيان، مصون است. «فَلا تَنْسى»
✅ 4- پيامبر، حافظ كل قرآن بود. «فَلا تَنْسى» (يكى از معجزات پيامبر اكرم اين بود كه با يكبار شنيدن براى هميشه حتّى آيات طولانى را به ياد داشت).
✅ 5- دست خدا بسته نيست و مىتواند آنچه مىدهد پس بگيرد. «سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ»
✅ 6- گرچه خداوند هرگز خلف وعده نمىكند «وَ لَنْ يُخْلِفَ اللَّهُ وَعْدَهُ» «2» ولى معناىوعدههاى الهى مجبور بودن خداوند نيست. «فَلا تَنْسى إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ»
✅ 7- اراده الهى حكيمانه و عالمانه است. إِلَّا ما شاءَ اللَّهُ إِنَّهُ يَعْلَمُ ...
✅ 8- اقتضاى بعضى از امور آن است كه پنهان باشد. «ما يَخْفى» (كلمه «يَخْفى» در قالب فعل مضارع بيانگر آن است كه مخفى بودن بعضى امور، مقتضاى طبيعت آنهاست.)
☘☘☘
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.
🔵حدیث ۱۹: سه عامل رسیدن به بالاترین مرتبۀ کمال
#چهل_حدیث
🔴 خلاصه شرححدیث در لینک زیر👇🏻👇🏻
🌐 https://www.instagram.com/p/B7dWu-ZphDK/?igshid=1h56bwpugqd8
حدیث نوزدهم 1.mp3
5.99M
🎙 درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث نوزدهم: سه عامل رسیدن به بالاترین مرتبۀ کمال(1)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
📚 قطع دستگاه پزشکی از بيمار
سؤال: بیماری که بر اساس دانش #پزشکی امروز، امیدی به شفا و یا بهبود او وجود ندارد و با استفاده از دستگاه ممکن است چند روز بیشتر زنده بماند، آیا به منظور کوتاه کردن مدت درد و رنج بیمار، استفاده نکردن از دستگاه یا قطع آن جایز است؟ آیا سرپرست یا نزدیکان بیمار می توانند به #پزشک چنین اجازهای بدهند؟
جواب : #حفظ_جان_بیمار ـ حتی در فرض سؤال ـ واجب است و سرپرست بیمار در این مورد شرعا اختیاری ندارد.
#احكام_پزشکی #مرگ_مغزی
#ولایت_امیرالمومنین
⚠️ مشرک به ولايت امیر المومنین علیه السلام مستحق #عذاب_الهی
💠 فرات کوفی رضوان الله علیه عالم و مفسر بزرگ شیعه روایت کرده است:
✍ ٩٨ ـ ٢٥ ـ فرات قال : حدثني محمد بن الحسن بن إبراهيم الاويسي [ ب : الاوبستي ] معنعنا: عن جابر قال: قال أبو [ ب : سألت أبا ] جعفر عليهالسلام عن قول الله تعالى : ( إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ ) [ قال : ب ] : يا جابر إن الله لا يغفر أن يشرك بولاية علي [ بن أبي طالب. ر. عليهالسلام. ب ، ر ] وطاعته ، [ وأما قوله. ر ، أ ] : ( وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَن يَشَاءُ ) فانه ولاية علي بن أبي طالب عليهالسلام [ ر : ولايته ].
📚 تفسير فرات الكوفی ج۱ص۱۰۵-۱۰۶
📚بحار الانوار، ج۳۶، ص۱۳۶
📝 جابر انصاری از #امام_باقر عليه السلام در مورد تفسير آيه ۴۸ #سوره_نساء نقل میفرماید که امام باقر صلوات الله عليه فرمودند: ای جابر مراد از این آیه که فرمود: «خداوند کسانی را که به او #مشرک هستند نمیآمرزد» یعنی: خداوند نمیآمرزد کسی را که در #ولایت و اطاعت از #امیرالمؤمنین صلوات الله علیه مشرک باشد و دیگران را در آن شریک بداند. و مراد از این آیه که فرمود «هر کس که بخواهد میآمرزد» آنهایی هستند که دارای ولایت امیر المومنین علیه السلام میباشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#احکام_وسواس
🔴 #قسمت_اول🔍
🔶 #وسواس چیست؟🧐 و به چه کسی #وسواسی گفته میشود؟🧐
🔵 توضیحات حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده
🛑نشر حداکثری🛑👌
➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖
#ذکر
💠 ذکر کثیر برای چه کسانی؟
🔻 شايد يکي از عللي که از اهل بيت علیهم السلام در اذکار عددهاي مشخص بالا بيان نشده، اين باشد که عددهاي بالا و زياد در اذکار بيشتر مربوط هست به يک گروه از افراد که ميتوانند بهره ببرند، عمومي نيست.
🔸 اهلبیت علیهم السلام نخواستهاند اين باب را براي کوچه و بازار باز کنند، چرا که اگر بيان ميکردند آفات پيدا ميکرد. يعني اين باب فقط براي کساني ميتواند باز باشد که حدوداً درد مشخص، درمان مشخص و امکان ارتباط باشد و آماده باشند براي شروع ذکر کثیر.
🔹 «الذاکرين الله کثيراً. احزاب/۳۵» ميتوانند اين سبک را ادامه دهند بقيه غالباً شرائط را مراعات نميکنند که آفاتي را در پی دارد.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : انصاف اگر نباشد محبت تداوم پیدا نمی کند
👤 #حجت_الاسلام_عباسی_ولدی
💠سمت_خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳شبیه اعجاز
🎥 روایت علامه مصباح☝️از صبر عجیب امام خامنه ای در برابر خیانت های...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستورالعمل امام صادق علیه السلام برای بطلان سحر
حجت الاسلام حسینی قمی
#سخنرانی_کوتاه
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
#سوره_اعلی
#تفسیر_نور
#قرائتی
🔅 🔅 🔅
📌 نگاشت8 :نکته ها و پیام ها ی تفسيری آیات 8 تا 13 سوره اعلی
وَ نُيَسِّرُكَ لِلْيُسْرى «8» فَذَكِّرْ إِنْ نَفَعَتِ الذِّكْرى «9» سَيَذَّكَّرُ مَنْ يَخْشى «10» وَ يَتَجَنَّبُهَا الْأَشْقَى «11» الَّذِي يَصْلَى النَّارَ الْكُبْرى «12» ثُمَّ لا يَمُوتُ فِيها وَ لا يَحْيى «13»
«8» و ما تو را براى آسانترين (راه دعوت) آماده مىسازيم. «9» پس تذكّر بده، (البتّه) اگر تذكّر مفيد افتد. «10» هر كس خشيت الهى داشته باشد، بزودى پند گيرد. «11» و بدبختترين افراد از آن دورى كند. «12» همان كس كه به آتش بزرگ درافتد. «13» پس در آنجا نه بميرد و نه زندگانى كند.
🔅🔅🔅
📜 حضرت موسى براى موفقيّت در انجام تبليغ، دو چيز از خدا خواست، يكى سعهصدر ويكى آسان شدن امر رسالت: «رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ يَسِّرْ لِي أَمْرِي» «1» خداوند اين دو امر را بدون درخواست، به پيامبر اسلام عطا فرمود. چنانكه درباره سعهصدر فرمود: «أَ لَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ» و درباره آسان شدن امر دعوت در اين آيه مىفرمايد: «وَ نُيَسِّرُكَ لِلْيُسْرى».
📜 مراد از «نُيَسِّرُكَ» آن است كه اى پيامبر! نفس شريف تو را با خلق عظيم و سعه صدر و صفا و سادگى، چنان مهيّا مىكنيم كه بتواند وظيفه رسالت را به آسانى و به بهترين طريق انجام دهد. كارى مىكنيم كه تو خود راه آسان را انتخاب كنى كه همان راه فطرت است.
📂 شرائط تذكّر و موعظه:
🔹 الف: شرط موعظه، آمادگى واعظ است. نُيَسِّرُكَ ... فَذَكِّرْ
🔹 ب: تذكّر و موعظه بايد بر اساس قرآن باشد. سَنُقْرِئُكَ ... فَذَكِّرْ
🔹 ج: واعظ بايد خود اهل غفلت و نسيان نباشد. فَلا تَنْسى ... فَذَكِّرْ
🔹 د: واعظى موفق است كه به امدادهاى الهى اميدوار باشد. سَنُقْرِئُكَ ... نُيَسِّرُكَ ... فَذَكِّرْ
🌹🌹🌹
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.
حقیقت ناب
#ذکر 💠 ذکر کثیر برای چه کسانی؟ 🔻 شايد يکي از عللي که از اهل بيت علیهم السلام در اذکار عددهاي مشخص
ادامه مطلب قبل...
#ذکر
💠 نصیب از اذکار و دعاها
🔻البته درست است که در روایات عددهاي بالا در اذکار بیان نشده است. اما از طرفی ادعيه خيلي مفصّل هست که اگر کسی بخواهد می تواند مشغول شود و نصیب ببرد،
🔸 و از طرفی اگر همین اذکار معروف که در روایات حکایت شده مثلا صد مرتبه «لاحول ولاقوة الابالله العلي العظيم» یا [لا اله الا الله یا ذکر استغفار یا ذکر صلوات...] یا صد مرتبه سوره قدر، یا صد مرتبه سوره توحيد بخواند، خيلي بيش از چندين هزار ذکر همزمان ميبرد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عقل و عشق در کلام شهید بهشتی
احکام شک در غسل 🚿
آیت الله خامنه ای: ⬅️ اگر قبل از تمام شدن غسل، در شستن مقداري از طرف چپ شك كند، شستن همان مقدار كافي است.
ولی اگر بعد از اینکه به شستن طرف چپ مشغول شد در شستن طرف راست شک کند یا بعد از اشتغال به شستن طرف راست در شستن سر و گردن شک نماید نباید🚫 به شک خود اعتنا کند. 🚱
آیت الله مکارم: ⬅️ اگر در اجزاء آن شک کند( یعنی در شستن هر قسمت شک کرد) باید دوباره آن قسمت را بشوید ولی اگر بعد از فراغت از آنها باشد شک اعتباری ندارد.
آیت الله سیستانی ⬅️ : اگر پیش از تمام شدن غسل،🚿 در شستن مقداری از طرف چپ یا طرف راست شک کند، لازم است که آن مقدار را بشوید، و اگر در شستن مقداری از سر و گردن شک کند ـ بنا بر احتیاط واجب ـ باید بعد از شستن آن دوباره بدن را بشوید.🛀
آیت الله وحید خراسانی :⬅️ اگر بعد از شستن مقداری از طرف چپ در شستن مقداری از طرف راست شک کند بنابراحتیاط واجب آن مقدار را شسته و بعد از آن طرف چپ را هم بشوید و اگر در شستن مقداری از سر و گردن شک کند و داخل در شستن قسمت های دیگر بدن شده باشد. شکش 🚱 غیر معتبر و غسلش صحیح است.
به نظر همه مراجع بعد از تمام شدن غسل به شک نباید ⛔️ اعتنا کرد و غسل صحیح است.
✅ منبع: رساله 16 مرجع مساله 366.استفتائات آیت الله مکارم شک در غسل.
#احکام_غسل_شک
➖➖➖➖➖
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
آیا می شود داخل حرم امام رضا علیه السلام بشویم و زیارت نامه را از دور، بخوانیم؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
در پاسخ به مطالب ذيل توجه كنيد :
1- 🌱زيارت حضور يافتن زائر در محضر ولي خدا و حجت الهي است و بدون شناخت عظمت و مقام والاي ولي حق نمي توان انتظار زيارتي كامل و تمام عيار را داشت .
2- 🌱بنا بر اين ضروري ترين نكته در زيارت امام معصومي مانند حضرت رضا –ع- معرفت به او و داشتن شناخت نسبت به مقام و منزلت و جايگاه او است .
💥شناخت شخصيت واقعي چهارده معصوم ( علیهم السلام ) دو مرحله دارد :
الف )🌿 مرحله اي كه براي غير معصومين شناخت پذير نيست و افق آن برتر از فهم ادراكات عادي است .
ب )🌿 بخشي كه براي غير معصومين قابل شناخت است . در اين رابطه هر كس متناسب با سطح كمالات علمي و عملي خود مي تواند پرتوي از انوار آنان را دريابد و به ادراك برخي از خصوصياتشان نايل آيد.
✍️بنابراين در اين رابطه بايد:
🔻 اولا به مطالعات پيوسته و همه جانبه در رابطه با ابعاد مختلف زندگي آنان پرداخت و يكي از بهترين راه هاي شناخت معصوم(ع) بيان خود معصومين (ع) است.
☘️بنابراين بايد احاديث رسيده از پيامبر (صلی الله علیه و آله) و ديگر امامان (علیهم السلام) درباره شخصيت هر يك از معصومين (علیه السلام) را به دقت بررسي و ژرفكاوي نمود. هم چنين مطالعه تاريخ و سرگذشت آنان و نيز تعاليم ارزنده اي كه به ياد گار نهاده اند گنجينه اي ارزشمند در جهت شناخت آنان مي باشد.
🔻 از سوي ديگر هر اندازه شخص، خود را هماهنگ با ارزش هاي رسيده از آنان بسازد و هماهنگي عملي قلبي و عاطفي افزون تري با آنان داشته باشد زمينه شناخت و معرفت هر چه بيشتر در او پديد مي آيد.
3- 🌱در خصوص زيارت درست امامان معصوم و از جمله حضرت رضا –علیه السلام-و براي انجام زيارتي همراه با معرفت به چند نکته توجه نماييد:
1- 📌هدف تمامي رفتار هاي ديني يک انسان مومن قرب به خداوند و خدايي شدن انسان است, در اين راستا نيز حقيقت زيارت چيزي جز حضور زيارت کننده نزد زيارت شونده به قصد نزديک شدن به خداوند از طريق اولياي مقرب خداوند و تجديد عهد با اهداف و آرمان هاي الهي او نيست. زيارت ارتباط قلبي و روحي با بنده برگزيده خدا و استمداد از او در پيمودن راه پر پيچ وخم بندگي و عبوديت و ياد آوري عظمت و بزرگي وتعاليم و آموزه هاي سعادت آفرين آنها است.
2-📌 زيارت مانند نماز نيازمند آمادگي روحي و قلبي از قبل است و زائربايد پيش از زيارت اين آمادگي و زمينه را در خود ايجاد نمايد و با خودسازي و تهذيب نفس و صفا دادن روح و جان، آماده دريافت فيض از ولي خدا و حجت الهي گردد.
3- 📌انسان بزرگ و بنده صالحي که مورد زيارت قرار مي گيرد بايد مقام و جايگاهش براي زائر شناخته شده باشد و بداند که چه کسي را زيارت مي کند و با چه کسي ارتباط برقرا ر مي کند و در جاذبه مغناطيس چه موجودي قرار مي گيرد. بنا براين بايد قبل از زيارت با مطالعه شخصيت و جايگاه و اوصاف آنها، شناخت خود را درباره آنها بيشتر و عميق تر نماييم تا بتوانيم ارتباط مؤثرتر و مستحکم تري با آنها ايجاد نماييم.
ادامه دارد...
#اخلاقی
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در هر واقعه و در هر حرکت و سکون، مشکل اصلی، تشخیص تکلیف است و بعد مشکلتر از آن، عمل به آن تکلیف. سلمان رضواناللّهتعالیعلیه در اثر شناخت تکلیف و عمل به آن و پیروی از شرع با سراج عقل، «عَلِمَ عِلْمَ الأَوَّلِ وَ الآخِرِ؛ علم اول و آخر را میدانست». مقامات علما نیز این گونه است.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٢۴۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚘⚘بمناسبت میلاد امام علی ابن موسی الرضا (علیه السلام)⚘⚘
✅نظر امام رضا در مورد #رجعت
✅امام رضا با زیرکی تمام، چالش پیش آمده در مجلس مأمون را به فرصتی برای تبیین مسئله مهدویت تبدیل کردند.
✅اسلام با غربت شروع شد و دوباره به غربت می افتد و خوشا به حال غربا
امام مهدی اسلام را از غربت بیرون می آورد و به عزت می رساند.
✅40 روایت از امام رضا در مورد امام زمان داریم.
✅و...
🔹حجت الاسلام والمسلمین فوادیان
⚽️توپبازی🎾
🔸توپ بازی🏀، از زمزۀ بازی هایی است که یکنفره، دونفره، چند نفره و گروهی هم قابل اجراست که ما برخی از انواع آن را در این جا می آوریم.
🔹انواع توپ هایی که در بازار وجود دارد، به شرطی که سنگین نباشند، اسباب بازی مناسبی برای بازی در خانه🏠 است. توپ های کوچک🎾🎱 که به تعداد فراوان به صورت بسته ای در فروشگاه های اسباب بازی 🎲🥁 یا وسایل پلاستیکی وجود دارند، در بسیاری از بازی ها به کار می آیند.
🔰برخی از این بازی ها برای گروه های سنّی مختلف، به شرح زیر است:
1⃣ توپ های کوچک پلاستیکی برای نوزادان چند ماهه که دوست دارند اشیا را در دست 🖐بگیرند، جالباند. از آن جایی که این توپ ها گِرد🔴 هستند، دائم از دست بچّه ها می افتند. شما باید پس از افتادن، توپ را دوباره به دست آنها بدهید. همین رفت و برگشت، بازی متنوّع و جذّابی 😃را برای کودک، ایجاد می کند.
2⃣ وقتی کودک👶، توانایی نشستن پیدا کرد، به او کمک کنید تا بنشیند و پاهایش 👣را از هم باز کند. شما هم در مقابل او بنشینید و پاهایتان را باز کنید. بعد توپ را به طرف کودک روی زمین، قِل بدهید. از کودک هم بخواهید که متقابلاً این کار را انجام دهد.
3⃣ یک سبد بسکتبال🏀 اسباب بازی تهیّه کنید و در قسمتی از خانه که تابلو🖼 یا ساعت🕰 نیست، وصل کنید. سعی کنید توپ را داخل سبد 🗑بیندازید. ارتفاع سبد را متناسب با قد و قدرت توپ اندازی بچّه ها تنظیم کنید.
⬅️ ادامه دارد ....
📚 بازی ، بازوی تربیت ص۱۲۱
#بازی_بازوی_تربیت
#محسن_عباسی_ولدی