#در_محضر_معصومین
🔻توصیه های مهم امام حسن عسکری (علیه السلام) به شیعیان :
✅شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان
✅ و تلاش براى خدا
✅و راستگویى
✅و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ
✅و طول سجود
✅و حُسنِ همسایگى سفارش مىکنم.
◀️محمّد(صلى الله علیه وآله)براى همین آمده است.
✅در میان جماعت هاى آنان(اهل سنت) نماز بخوانید ✅و بر سر جنازه آنها حاضر شوید
✅و مریضانشان را عیادت کنید.
✅و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مىشود: این یک شیعه است،
◀️این کارهاست که مرا خوشحال می سازد.
✅ تقواى الهى داشته باشید،
✅مایه زینت باشید نه زشتى،
✅تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم.
◀️در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ می گوید.
✅زیاد به یاد خدا باشید
✅ و زیاد یاد مرگ کنید
✅ و زیاد قرآن را تلاوت نمایید
✅ و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله) سلام و تحیّت بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) ده حسنه دارد.
◀️ آنچه را به شما گفتم حفظ کنید و شما را به خدا می سپارم، و سلام بر شما.
📚بحارالانوار جلد75- صفحه372باب29
🛑نشر حداکثری
حقیقت ناب
💠 #مناسبتی 💠 سالروز رحلت آیتالله میرزامحمدعلی#شاهآبادی 🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🗓 به مناسبت سالروز رحلت #آیتالله_شاهآبادی
🔺سوم آذرماه سالروز رحلت آیت الله شاهآبادی، یکی از بزرگان عرفان است. عالمی با تقوا که تندیس اخلاق و رستگاری بود. مردی که منش و روش او در سلوک الی الله، تا همیشه در تاریخ خواهد ماند.
🔺آیتالله محمدعلی شاهآبادی استاد اخلاقی و عرفانی امام راحل است که امام دراینباره میفرمایند: "عمده استفاده در علوم معنوی و عرفانی نزد مرحوم آقای آقامیرزا محمدعلی شاهآبادی بوده است". (1364/10/11)
🔺امام خمینی در پیام تسلیت بهمناسبت شهادت فرزند آیتالله شاهآبادی، درباره استاد خود چنین میفرمایند "این شهید عزیز علاوه بر آنکه خود مجاهدی شریف و خدمتگزاری مخلص برای اسلام بود و در همین راه به لقاءاللّه پیوست، فرزند برومند شیخ بزرگوار ما بود، که حقاً حق حیات روحانی به اینجانب داشت، که با دست و زبان از عهدۀ شکرش برنمیآیم". (1363/02/07)
🔺یکی از وجههای شخصیت ایشان که کمتر به آن پرداخته میشود، وجه
مبارزبودن ایشان است. در زمان حکومت رضا خان یکی از مهمترین اقدامات آیت الله شاه آبادی مبارزه با ظلم و ستم شاهی بود. چنانکه امام (ره) میفرمایند: مرحوم آیت الله شاه آبادی علاوه بر آن که یک فقیه و عارف کامل بودند یک مبارز به تمام معنا هم بودند. (امام در ديدار با خانواده شهيد شاه آبادى - 9/2/1363) 🔺مأموران رضاخان برای آنکه بتوانند صدای حق طلب آیت الله شاه آبادی را خاموش کنند، منبر او را از مسجد جامع دزدیدند ولی از آن پس ایشان ایستاده سخنرانی می کرد و می گفت: «منبر سخن نمی گوید. اگر می خواهید سخنرانی تعطیل شود، باید مرا ببرید. من هر روز قبل از اذان صبح تنهایی از منزل به طرف مسجد می آیم. اگر عُرضه دارید، آن وقت بیایید و مرا دستگیر کنید!» روزی عده ای روباه صفت برای دستگیری شیخ عارف به مسجد جامع حمله ور شدند و با بی شرمی تمام، همچون لشکر یزید، چکمه پوشان وارد مسجد شدند، که ناگاه آیت حق نهیبی بر آن ها زد و همگی آن ها پا به فرار گذاشتند و برای دستگیری ایشان در بیرون مسجد کمین کردند. آنگاه که آیت الله شاه آبادی از مسجد خارج شد، فرماندۀ آنها رو به شیخ عارف کرد و گفت: «آقای شاه آبادی! آقای شاه آبادی! تو باید همراه ما بیایی کلانتری!» آیت الله شاه آبادی ایستاد و در حالی که ابروانش به هم گره خورده بود گفت: «برو به بزرگترت بگو بیاد!» و به راه خود ادامه داد. (گلشن ابرار/ج۲) —---—
#رشد
ذائقه های آلوده به عادات
🔻 پستانک به دهان بچه دوساله می گذارند، تمام لذت حلال او در همین است که این پستانک را بخورد، هیچ چیز دیگر را محاسبه نمی کند، اگر از او بگیرند گاهی خیلی ناراحت می شود؛
🔸 حکایت حال ما نیز چنین است چرا که ما غالباً دچار بیماریِ ذائقه شده ایم. وقتی انسان رشد می کند باید به این نتیجه برسد که تعاملش با خودش، چگونه باشد.
🔹 این همه امکاناتی که هست، مثل تلویزیون، حداقل های آن طوری نیست ولی بقیه کارهای ما هم باید مدیریت بشود. از بس این ذائقه ما آلوده شده است برای التذاذ، معنای خاص می کنیم
🔸 یعنی مثلا فردی که اهل بهشت می شود، چه بسا الان دارد در بیابان زندگی می کند، و از نگاه ما قاعدتا باید خیلی برای او سخت باشد؛ در حالی که او دارد زندگی خودش را می کند و لذت می برد؛ چرا که ما عادت کرده ایم به یک سِری عادات، و ذائقۀ ما مشکل پیدا کرده است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
هدایت شده از حقیقت ناب
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
برداشت از آيات ۱۲۷ ـ ۱۲۶ #سوره_انعام
📌#صراط_مستقيم
#صراط_مستقيم همين #قرآن است که خدای تعالی آياتش را برای کسانی که در #غفلت نيستند و متذکرند با تفصيل بيان کرده و خانه #سلامتی را مختص آنها قرار داده و خدای تعالی به خاطر کارهای خوبی که کرده اند ولی آنها است.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
حقیقت ناب
💠 بیانات حضرت آیت الله خوشوقت ره 🔉 #شرح #حدیث #عنوان_بصری (قسمت اول) 📌 حدیث عنوان بصری #مبتنی بر #
««اهمیت سفارشهای امام صادق(ع)به عنوان بصری»»
استاد تحریری:
🔰اهميت سفارشهاى امام صادق عليه السّلام به #عنوان_بصرى به قدرى است كه عارفان و واصلانى هم چون آيت اللّه #سيد_على_قاضى رحمه اللّه، به شاگردان، مريدان وطالبان #سير_و_سلوك سفارش مى كردند كه روايت عنوان بصرى را نوشته و همواره باخود داشته باشند و هفته اى يك يا دو بار آن را مطالعه و به دستورهاى آن عمل كنند.
📚اين روايت علاوه بر غناى محتوايى، به لحاظ رفتار تربيتى امام صادق عليه السّلام نيز داراى مطالب عميقى است.
❓❓❓پرسش
این حدیث که هر کسی ده آیه از قرآن را در شب بخواند از غافلان نوشته نشود، صحیح است؟
🔰🔰پاسخ اجمالی
در آموزههای دینی برای اینکه انسان از خواب غفلت بیرون آید و راه مستقیم را برگزیند، راههای متعددی برشمرده شده است. یکی از این راهها تلاوت قرآن کریم است که میتواند هم در روز و هم در شب باشد، اما عبادات شبانه تأثیر بیشتری دارند. در همین راستا در روایتی از امام باقر(ع) به نقل از رسول خدا(ص) بیان شده: «کسی که در یک شب، ده آیه از قرآن را بخواند، نامش در میان غافلان نگاشته نخواهد شد؛ کسی که پنجاه آیه بخواند، نامش در زمره ذاکران نوشته خواهد شد؛ کسی که صد آیه بخواند، نامش در زمره اهل قنوت خواهد بود؛ کسی که دویست آیه بخواند، نامش در میان خاشعان به ثبت خواهد رسید؛ کسی که سیصد آیه بخواند، در میان رستگاران جای خواهد گرفت؛ کسی که پانصد آیه بخواند، از مجتهدان و تلاشگران خواهد بود؛ کسی که هزار آیه بخواند، برای او پاداش انفاق قطعهای از طلا نوشته شود که کوچکترین آنها به اندازهی کوه احد و بزرگترین آنها به اندازه آنچه میان زمین و آسمان است خواهد بود».[1]
آنچه در مورد سند این حدیث میتوان گفت، ضعف سندی آن بر اساس برخی مبانی است؛[2] زیرا در میان راویان آن شخصی به نام «سعد بن طریف» وجود دارد که در کتابهای رجالی تضعیف شده،[3] و از افراد ناشناس به شمار آمده است. اما با این وجود برخی از اندیشمندان، این حدیث را قوی و صحیح میدانند.[4]
با توجه به اینکه این روایت در بسیاری از کتابهای معتبر شیعی ذکر شده و روایات مشابهی نیز در این زمینه وجود دارد و مفاد آن منافاتی با عقاید شیعی ندارد، میتوان برای رسیدن به ثواب به آن عمل نمود:
رسول خدا(ص) فرمود: «کسی که صد آیه از قرآن را بخواند، از غافلان شمرده نمیشود».[5] مشابه این روایت از امام صادق(ع) نیز نقل شده است. [6]
امام علی(ع) فرمود: «هر کسی که شبی هفتاد آیه از قرآن بخواند، از غافلان و بیخبران شمرده نمیشود».[7]
امام باقر(ع) فرمود: « کسی که هنگام شب، سورهی ملک (دارای سی آیه) را بخواند، به اندازه کافی و با پاکیزگی قرآن را خوانده است و از غافلان نخواهد بود».[8]
تمام این روایات و حتی روایتی که خواندن دست کم ده آیه را توصیه میکند قابل پذیرش است؛ زیرا تلاوت هر اندازه از قرآن میتواند بخشی از پردههای غفلت را از بین ببرد، اما آنچه در اینجا توجه به آن ضروری به نظر میرسد؛ این است که ثواب و پاداشهایی که برای تلاوت قرآن به طور عموم، و یا سورهها و آیات به صورت خاص نقل شده است، به این معنا نیست که اگر انسان آنها را فقط از رو بخواند، چنین مقامهایی برای او در آخرت در نظر گرفته میشود، اگرچه خود قرائت قرآن دارای ثواب است، امّا این روایات به قرائت و خواندنی نظر دارند که از روی دقّت، تأمّل و فهم باشد.[9]
📚📚 منابع:
[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 2، ص 612، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. مجلسی، محمد باقر، مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، محقق، مصحح، رسولی، سید هاشم، ج 12، ص 496، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1404ق.
[3]. واسطی بغدادی، احمد بن حسین، الرجال( لابن الغضائری)، محقق، مصحح، حسینی، محمد رضا، ص 64، قم، دار الحدیث، چاپ اول، 1364ش.
[4]. مجلسی اول، محمد تقی، روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، موسوی کرمانی، سید حسین، اشتهاردی، علیپناه، طباطبائی، سید فضل الله، ج 13، ص 130، قم، مؤسسه فرهنگی اسلامی کوشانپور، چاپ دوم، 1406ق.
[5]. شیخ صدوق، معانی الاخبار، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ص 410، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1403ق.
[6]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 84، ص 115، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.
[7]. دیلمی، حسن بن محمد، ارشاد القلوب إلی الصواب، ج 1، ص 94، قم، الشریف الرضی، چاپ اول، 1412ق.
[8].ابن طاووس، علی بن موسی، فلاح السائل و نجاح المسائل، ص 259، قم، بوستان کتاب، چاپ اول، 1406ق.
[9]. «ثواب قرائت سوره های قرآن»، 872.
بزرگترین تکلیف ما در این دنیا توجه و پایبندی به عهد و میثاق با حجت خداست....
از این رو در زیارت آل یاسین می خو انیم: خداوند متعال این میثاق را از همه ما اخذ کرده و تأکید هم کرده که حواسمان باشد...
حواسمان باشد که اماممان را یاری کنیم و نگذاریم امام زمان ارواحنافداه با وجود ما آواره ، طرد شده ، تنها و یگانه شود ،
نگذاریم غصه بخورد؛ نگذاریم مضطر باشد. اجازه ندهیم دشمنانش با تبلیغات مسموم هیاهو و سر و صدا کنند که زمینهی ظهورش فراهم نشود. نگذاریم فساد در خانه محیط و جامعه ی ما رشد کند که امام زمان از خاطر مردم برود و مردم به دنبال عیش و نوش، فسق و فجور و شهوت های مادی، اقتصادی، گیاهی، حیوانی و نهایتاً چیزهای علمی باشند و احساس نیاز به وجود حضرت نداشته باشند. نگذاریم مردم به خواب بروند.
وقتی امام زمان ارواحنافداه را فراموش میکنیم، دنیا خودش به ما سخت میگیرد. دنیا نفرینمان می کند. دنیا انسان را لعنت می کند و میگوید: تو امام زمانت را تنها گذاشتی، تو هیچ خاصیتی برای لشکر امام زمان نداری. تو فقط مصرفکنندهای؛ میخوری و مصرف میکنی و دریافت میکنی؛ اما برای لشکر امام زمان خروجی نداری. کدام فعالیتت موانع ظهور حضرت را در سطح زمین برطرف می کند؟ با این سبک زندگی، فرشته ها هم ما را لعنت می کنند. مهمترین سوال روز قیامت، رفتار ما با امام زمان است. می گویند امام زمان در زمان شما آواره و طرد شده و تنها و یگانه بود؛ شما چگونه زندگی میکردید و چه کمکی به او میکردید؟؟؟
و خود را برای پاسخگوی به مهمترین سوال قیامت آماده کنیم که مرگ بسیار به ما نزدیک است!!!!....
💠 #تلنگر_کرونایی (6)
🔸#پروتکل های آسمانی، همان دستورات شرع است که بالاتر از #دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی و ستاد مبارزه با #کرونا است.
🔹ضامن اجرای آن هم وجدان و ایمان است.
🔸به دستور خدا #مشاغل پرخطری مانند: ربا، رشوه،احتکار، اختلاس، سرقت، گرانفروشی و کمفروشی باید #تعطیل شود تا اقشار آسیب پذیر له نشوند و اعمال #محدودیت در درآمدهای شبهه ناک هم باید جدی گرفته شود.
👈 به قلم استاد جواد محدثی
💠 پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله خوشوقت ره
❓#سند زیارتی كه دربارهی #حضرت_معصومه نقل شده، چگونه است؟
✅ اصلاً سند حضرت معصومه، #حضرت_رضا است که بانی #چراغ ایشان، مقبرهی ایشان، #گنبد_و_بارگاه ایشان و تمام تشكیلات ایشان شده است. حضرت روایاتی در #زیارت ایشان فرمودهاند. این باعث شد كه مردم عمل كردند و كار به اینجا رسیده است. بنابراین اصل قضیه، از ایشان است.
📌 در اصل زیارتشان و #دعا_كردن در كنار قبرشان هیچ شكی نیست. ایشان #مورد_نظر حضرت است. هم مورد نظر پدرشان است و هم مورد نظر حضرت رضا است.
﷽ #آداب_نماز
🌼 مستحبات و مكروهات اذان و اقامه 🌼
9️⃣ مستحب است كه انسان وقتى صداى اذان را مى شنود آن را همراه مؤذن آهسته تكرار كند.
0️⃣1️⃣ اگر مؤذن صدا را در گلو بيندازد، چنانچه غنا نشود، مكروه است. [اگر غنا شود حرام است]
1️⃣1️⃣ اگر نمازگزار بين اذان و اقامه بقدرى فاصله دهد كه اذانى را كه گفته است ، اذان اين اقامه حساب نشود، مستحب است كه اذان و اقامه را دوباره بگويد.
2️⃣1️⃣ اگر پيش از آنكه نمازگزار به اندازه #ركوع خم شود، يادش بيايد كه اذان يا اقامه را فراموش كرده است ، چنانچه وقت #نماز وسعت دارد، مستحب است كه براى گفتن #اذان و اقامه نماز خود را بشكند.
📚 النضيد، ج 2، ص 234 و توضيح المسائل مراجع ، مسأله 921 و 933 و 1164.
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
لطفا در مورد معنای شرح صدر و عوامل آن و آثار شرح صدر توضیحاتی مطرح بفرمایید.
قسمت اول:
🌺پاسخ:
الف:
شرح به معنای گسترش و گشایش است و مفاهیمی چون ضیق و تنگنا در برابر این معنی هستند؛ شرح صدر به معنای باز کردن سینه و برطرف ساختن دلتنگی و کنایه از تحقق استعداد رسیدن به کمال و توانمندی روحی و معنوی میباشد.
🌼خداوند خطاب به پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: «أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (1) آيا براي تو سينه ات را نگشاديم»
☘️علامه طباطبايي مي گويد:
«شرح صدر عبارت است از بسط سينه و جان آدمي با نور الهي و آرامشي كه از جانب خداوند، نصيب انسان مي شود.
از مجموع آيات سوره انشراح و نحوه بيان و ترتيب آيات آن سوره، معلوم مي شود كه مراد از شرح صدر در آيه ياد شده، آن است که دل و جان رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) به گونه اي بسط و گسترش وجودي يافته بود، كه نه تنها همه معارف وحي به او القا مي شد، و او به طور كامل دريافت و تبليغ مي كرد، بلكه تمام رنج هايي كه از اين ناحيه بر آن حضرت پديد مي آمد، به آسانی تحمل می كرد؛ بدين معنا كه نفس مقدس آن حضرت، كاملاً مستعد دريافت همه فيض الهي و انجام وظيفه خطير رسالت شده بود»(2)
ادامه دارد...
پی نوشت:
1.انشراح/1
2.طباطبايي، سيد محمد حسين، تفسير الميزان، تهران، نشر دارالكتب الاسلاميه، 1379 ش، ج 20، ص 449.
#اخلاقی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهکارهای ایجاد گرایش فرزندان به نماز
بخش اول
توجه به بسترهای گرایش به نماز
#راهکارهای_ایجاد_گرایش_فرزندان_به_نماز
🔸برداشت های نادرست از احکام👇 🔰🔰🔰رابطه تخم مرغ و چشم زخم
✅✅شکستن تخم مرغ برای دفع چشم زخم، هیچگونه منشا دینی و روایی ندارد و اگر هم جواب دهد ممکن است تصادفی باشد.
⛔️ولی متاسفانه عده ای وقتی با حوادث ناگوار مواجه می شوند راه های انحرافی و غير دينی را بر می گزينند، مثلا پيش رمال و فال گير و امثال آن ها می روند ⛔️یا تخم مرغ می شکنند، ✅كه همگی از خرافات بوده و شرعا كار نادرستی است.