#معارف_نماز
🌼 نماز مؤدبانه 🌼
❤️ [شاید همه ما نتوانیم نماز خاشعانه یعنی با #حضور_قلب کامل بخوانیم ولی نماز مودبانه که می توانیم بخوانیم]
❤️ نماز مودبانه یعنی اول وقت نماز خواندن یعنی قرائت صحیح داشتن، یعنی مستحبات حداقلی نماز را رعایت کردن، یعنی عجله نکردن برای تمام کردن نماز.
❤️ خدا میگوید : «من که نگفتم دلت را برای من بیاور ، میدانم که دل به این سادگی ها گیر نمی افتد و در میرود. من فقط گفتم بدنت را بیاور و مودبانه #نماز بخوان».
📚 #استاد_پناهیان ، چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ صفحه ۱۱۷.
💠 پرسش:
آیا فقط شیعیان بهشتی هستند؟
....................................................................................................
✍️ پاسخ:
در پاسخ به سؤال فوق سه دیدگاه وجود دارد:
1️⃣دیدگاه افراطی (کثرتگرایان):
این گروه معتقدند: همه مذاهب و شرایع حق بوده و پیروان آنها هم اهل نجات میباشند. باید توجه داشته باشیم عقل سلیم چنین دیدگاهی را متناقض نما(پارادوکسیکال) و غیر مقبول میداند و نمیپذیرد.
از باب مثال: چگونه ممکن است؛ همعقیده کسی که میگوید خدا جسمانی است و همعقیده کسی که میگوید خداوند غیر جسمانی است، جمع شود؟!!!
2️⃣دیدگاه تفریطی (انحصارگرایان):
این طیف معتقد هستند: یک مذهب حق هست و پیروان همین مذهب حقه، اهل نجات میباشند و بهشت جای اغیار نیست.
اما با توجه به آیات شریفه قرآن کریم و روایات آل الله علیهم صلوات الله این نظر نیز با این کلیت، صحیح نیست.
3️⃣دیدگاه اعتدال: (شمول گرایان)،:
این گروه بر این عقیده هست که: هرچند مذهب حق، یک مذهب بیشتر نمیتواند باشد (شیعه)، ولی پیروان دیگر مذاهب میتوانند اهل نجات باشند با این شرط که، در شناخت مذهب حق کوتاهی نکرده و به تعبیری جاهل مقصر نباشند(لجوج ومعاند نسبت بهحق) که د راین صورت استحقاق عذاب دارند و الا اگر جاهل قاصر بوده، یعنی مذهب حق به آنها نرسیده و یا اتمامحجت بر آنها نشده باشد ، اهل نجات هستند .
قران کریم در تأیید این نظریه میفرماید: «وَ ما كُنَّا مُعَذِّبينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولا»؛ «و ما تا رسول نفرستيم (و بر خلق اتمام حجّت نكنيم) هرگز كسى را عذاب نخواهيم كرد». (1)
پینوشت:
1. اسراء/15
✨✨✨✨✨✨
هدایت شده از حقیقت ناب
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_نازعات
#سوره_نازعات #نازعات
🔅🔅🔅
نگاشت 12: تفسیر صوتی آیات 15تا 19سوره نازعات
📼استاد حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی
🍀🍀🍀
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه حضرت امام هادی سلام الله علیه
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم و از قرآن کمک بگیریم
#یادآوری #مهم
💠 نماز توبه یکشنبه ماه ذیالقعده
🔻«انسبنمالک» میگوید: رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در یکشنبۀ ماه ذیقعده از منزل بیرون آمدند و فرمودند: ای مردم! کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه میخواهیم توبه کنیم.
فرمود:
1⃣ غسل کنید؛
2⃣ و وضو بگیرید؛
3⃣ و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) _در هر رکعت یک بار «سوره حمد»، سه بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین (سوره فلق و سوره ناس) را یک بار_ بخوانید؛
4⃣ سپس (پساز اتمام ٤ ركعت نماز) ۷۰ بار استغفار کنید
5⃣ و آن را به «لا حولَ و لا قوةَ الا بالله العلی العظیم» ختم کنید؛
6⃣ آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».
🔸 سپس رسول خدا (ص) فرمود: هر بندهای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: ای بندۀ خدا! عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد...
🔹 در ادامه روايت آثار زيادى براى اين نماز ذكر شده كه عبارتند از اينكه در روز قیامت، دشمنانت را از تو راضی مینمایند. با ایمان از دنیا میروى. دینت از تو گرفته نشده و قبر تو وسیع و نورانى خواهد شد. پدر و مادرت راضی میشوند، پدر و مادر، تو و خاندانت بخشیده شده و در دنیا و آخرت خوشرزق خواهى بود. جبرئیل با فرشته مرگ پیش تو آمده و به او دستور میدهد که با تو خوشرفتار بوده، بهخاطر مرگ آسیبی به تو نرسانیده و به نرمى، روح را از بدنت خارج نماید».
🔸 اين روايت در كتاب اقبالالاعمال ذكر شده و در كتاب المراقبات و همچنين مفاتيحالجنان به آن اشاره شده است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞استجابت دعا با توبۀ واقعي
🎙آیت الله مظاهری
#صوت
❓❓پرسش
آیا آه از نامهای خداوند است؟!
🔰🔰پاسخ اجمالی
در متون روایی ما حدیثی وجود دارد که در آن «آه» به عنوان نامی از نامهای خداوند متعال ذکر شده است: «قَالَ حَدَّثَنِی جَعْفَرُ بْنُ یَحْیَى الْخُزَاعِیُّ عَنْ أَبِیهِ قَالَ دَخَلْتُ مَعَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع عَلَى بَعْضِ مَوَالِیهِ یَعُودُهُ فَرَأَیْتُ الرَّجُلَ یُکْثِرُ مِنْ قَوْلِ آهِ فَقُلْتُ لَهُ یَا أَخِی اذْکُرْ رَبَّکَ وَ اسْتَغِثْ بِهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع إِنَّ آهِ اسْمٌ مِنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَمَنْ قَالَ آهِ فَقَدِ اسْتَغَاثَ بِاللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى»؛[1] راوی میگوید: همراه امام صادق(ع) به عیادت یکى از دوستان و پیروانش رفته بودم، آن بیمار را دیدم که پشت سر هم «آه» میکشید، به او گفتم که اى برادر من، (به جای آنکه آه بکشی) پروردگارت را بخوان و به او استغاثه نما، امام صادق(ع) (با شنیدن سخن من) فرمود: آه نامى از نامهاى خداى عز و جل است، پس کسى که آه بکشد گویا به خداى تبارک و تعالى استغاثه نموده است.
گفتنی است؛ ظاهراً معنای این روایت آن است که انسان مؤمن با آهکشیدن عملاً خدای خود را مخاطب قرار داده و از او کمک میخواهد؛ از اینرو گویا «آه» واژگانی کنایی است که ذات خدا را به خاطر بیمار آورده و او با همین واژه با پروردگار خویش ارتباط برقرار میکند، همانگونه که در بسیاری از موارد، با شنیدن ضمیر مفرد غایب «هو»، ذات مقدس پروردگار در نظرمان مجسم میشود، اما این بدان معنا نیست که «هو» یکی از نامهای خدا باشد.
[1]. شیخ صدوق، محمد بن علی، التوحید، محقق، مصحح، حسینی، هاشم، ص 219، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1398ق.
💠 مفاتیح الحیات
#تفکر_و_تدبر
🔸 رسول خدا ص می فرماید: ای ابن مسعود! هرگاه خواستی كاری كنی از روی دانش و خرد باشد و از كار بدون #تدبر_و_دانش بپرهیز، چرا كه خدای جلیل می فرماید: [در سوگندهای خود] مانند آن زن نباشید که بافته اش را پس از آن که محکم می کرد از هم می گسست و رشته رشته می کرد.[1]
🔸 همچنین می فرماید: دو ركعت نماز سَبُكِ #با_تدبر از نماز در تمام شب بهتر است[2] و باز می فرماید: #نشانه_خردمند این است كه هرگاه خواست سخن بگوید تدبر می كند؛ اگر مفید بود سخن می گوید و سود می برد و اگر زیانبار بود خاموش می شود و در امان و سلامت می ماند.[3]
[1] . یا ابْنَ مَسْعُودٍ! إِذَا عَمِلْتَ عَمَلاً فَاعْمَلْ بِعِلْمٍ وَ عَقْلٍ وَ إِیاكَ وَ أَنْ تَعْمَلَ عَمَلاً بِغَیرِ تَدَبُّرٍ وَ عِلْمٍ، فَإِنَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ یقُولُ: ﴿و لا تكونوا كالَّتى نَقَضَت غَزلَها مِن بَعدِ قُوَّةٍ اَنكـٰثًا﴾ [سورهٴ نحل، آیهٴ 92] (مكارم الاخلاق، ص458).
[2] . رَكْعَتَانِ خَفِیفَتَانِ فِى تَدَبُّرٍ خَیرٌ مِنْ قِیامِ لَیلةٍ (مكارم الاخلاق، ص300).
[3] . و صِفَةُ الْعَاقِلِ... إِذَا أَرَادَ أَنْ یتَكَلَّمَ تَدَبَّرَ، فَإِنْ كَانَ خَیراً تَكَلَّمَ فَغَنِمَ وَ إِنْ كَانَ شَرّاً سَكَتَ فَسَلِمَ... (تحف العقول، ص28 ـ 29).
📚 مفاتیح الحیات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ 70
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 از طاعتهایم بگذر
🎙استادعلی صفایی حائری(عین.صاد)
👌برکاترفاقتباامامزمان(عج)✨
💠خداوند در آیه 69 سوره مبارکه نساء می فرماید: «وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا؛ و آنان که اطاعت خدا و رسول کنند البته با کسانی که خدا به آنها لطف فرموده یعنی با پیغمبران و صدّیقان و شهیدان و نیکوکاران محشور خواهند شد، و اینان نیکو رفیقانی هستند.»
🛑 نکتــه ها: 👇
1⃣-در سوره حمد گروه «أَنعَمتَ عَلَيهِم» مصداق رهپویان صراط مستقیم ذکر شده و این بار دوم است که در کنار آیه صراط مستقیم گروه «أَنعَمَ اللَّهُ عَلَيهِم» مطرح شده است. گویا غیر از انبیا، شهدا، صدیقان و صالحان دیگران به بیراهه می روند و راه مستقیم منحصرا راه این چهار گروه است.
2⃣-رفیق انبیا، شهدا، صدیقان و صالحان هستند. رفقای دنیایی را هم باید با همین خصلت ها گزینش کرد. «حَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا»
🌟رسول اکرم(ص) در تفسیر این آیه فرمود: «مِنَ النَّبِیِّیِنَ یعنی مُحَمَّد وَ مِنَ الصِّدِّیقینَ یعنی عَلِیُّ بنُ اَبِی طاَلِب و مِنَ الشُّهداءِ یعنی حَمزَة و مِنَ الصّالِحِینَ یعنی الحَسَن وَ الحَُسَینُ وَ حَسُنَ اوُلئک رَفیِِقاً یعنی القائم من آل محمد».(1)
👌امام رضا علیه السلام در حدیثی مفصل در بیان ویژگی های امام فرمودند: «الاِمامُ الأنِیسُ الرَّفیق؛ امام همدم و رفیق واقعی است.»(2)
☑️حضرت مهدی علیه السلام ما را دوست دارند و فرمودند: «همانا ما از رعایت حال شما کوتاهی نمی کنیم و شما را از یاد نمی بریم؛ چرا که در غیر این صورت، سختی ها و گرفتاری ها بر شما فرود می آید و دشمنان شما را ریشه کن کرده و از بین می برند.»(3) حالا که امام زمان عجل الله تعالی فرجه ما را فراموش نمی کنند ما هم نباید ایشان را فراموش کنیم.
👈ولی این تداوم یاد حضرت(عج) و فراموش نکردن ایشان نیاز به تمرین و تقویت اراده دارد و یکی از کارهایی که باعث تقویت اراده می شود آن است که با افرادی که اراده قوی دارند رفیق شویم. با کسی رفیق شویم که به ما انرژی و آینده نگری بدهد.
📜در حدیث آمده است که رسول خدا صل الله علیه وآله فرمودند: «حواریون به عیسی علیه السلام گفتند: یا روح الله! با که بنشینیم؟ فرمود: با کسی که دیدارش شما را به یاد خدا اندازد و سخنش دانش شما را زیاد کند و کردارش شما را به آخرت تشویق کند.»(4)
🔸پدر شیخ صدوق بچه دار نمی شد. نامه ای به محضر مبارک امام زمان علیه السلام نوشت تا حضرت(عج) در حقش دعا کند و نامه را به وسیله حسین بن روح به آن حضرت(عج) رساند. امام علیه السلام در حقش دعا کردند و در جواب نامه اش نوشتند: «قد دعونا الله لک بذلک و سترزق ولدین ذکرین خیرین»(5)
🔸پس از آن به برکت دعای آن حضرت(عج)، صاحب دو فرزند عالم و فقیه شد. یکی از آن ها شیخ صدوق معروف به ابن بابویه است که قبرش نزدیک حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می باشد.
👈در مورد امام زمان علیه السلام آمده است که ایشان عامل تألیف دل هاست. «أین مولف شَمل ِالصَّلاح ِ والرِّضا»(6)
📎 پی نوشت ها:
1.شواهد التنزیل، ج 1، ص 297
2. الکافی، ج 1، ص200
3.احتجاج، ج2 ، ص 497
4. الکافی، ج1، ص39
5. رجال نجاشی، ص 261 6
6. اقبال الاعمال، ص 297
✍برگرفته از پرتوی از آیه های مهدوی؛ نوشته محسن قرائتی
✧❁﷽❁✧
#عینیت_حقیقت_قرآنیه_و_حقیقت_علویه
1️⃣ حدیث فوق در نظر دقیق ترین، متعصب ترین، عالم ترین دانشمندان حدیث اهل سنت یعنی: بخاری، مسلم،حاکم و ذهبی، صحیح و معتبر است.
2️⃣ أم المومنین أم سَلَمة رضی الله عنها، همسر رازدار و با وفای رسول گرامی اسلام می گوید: از رسول الله شنیدم که می گفت:
🔸 «عليٌّ مع الْقرآنِ و القرآنُ مع عليٍّ لن يَفْتَرقَا حتَّى يردا عليَّ الْحوض»
🔸 علی با قرآن است و قرآن با علی! این دو هرگز از همدیگر جدا نمی شوند تا اینکه در حوض (روز قیامت) بر من وارد شوند.
3️⃣حدیث فوق گویای #عینیت_حقیقت_قرآنیه_و_حقیقت_علویه است. زیرا معیّت به صورت مطلق و طرفینی است. تنیجه این گونه از معیت و همراهی امور زیر است:
⏺ قرآن هدایت برای انسان های با تقوا (هدیً للمتقین)، روشن کننده حق از باطل(الکتاب المبین) است. امیرالمومنین نیز چراغ هدایت برای متقین و روشن کننده حق از باطل است.
⏺ الإسراء 9 : قرآن بشر را به محکم ترین امور هدایت می کند و بشارت دهنده برای مومنین است. امیرالمومنین نیز بشر را با محکم ترین امور هدایت کرد و در لحظات مرگ برای مومنین بشارت بهشت می دهد.
⏺ الإسراء 82: قرآن شفا و رحمت برای مومنین و مایه خسارت برای ظالمین است. امیرالمومنین شفا و رحمت برای مومنین و خسارت برای ظالمین است.
⏺ فصلت 42 : قرآن هیچ امر بیهوده و باطلی در آن نیست امیرالمومنین نیز مصداق آیه تطهیر است که از هر امر باطل و بیهوده ای پاک و طاهر است.
✅ آیا با وجود #قرآن_ناطق سزاوار است به امور دیگر تمسک و اعتماد کرد؟