❇️فراز سوم:داد و نداد خدا برای امتحان است:
🔸فَأَمَّا الْانسَانُ إِذَا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبىِّ أَكْرَمَنِ(15) وَ أَمَّا إِذَا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبىِّ أَهَانَنِ(16) كلاََّ … (17- فجر)
🔹هنگامى كه پروردگار متعال انسان را براى آزمایش، اكرام می كند و نعمت می بخشد، او مغرور شده و مىگوید: خداوند مرا گرامى داشته است و هنگامى كه براى امتحان روزى را بر او تنگ بگیرد مایوس شده و مىگوید: پروردگارم مرا خوار كرده است. هرگز چنین نیست كه شما خیال مىكنید.
🔹در این آیات، مساله امتحان كه معیار ثواب و عقاب الهى است و مهمترین مساله زندگى انسان محسوب مىشود را مورد بحث قرار داده است. نخست می فرماید: انسان اینگونه است که چون مورد اکرام الهی قرار گیرد و بر نعمت های او افروده شود فورا این اقبال مادی را به حساب تقرب خود نزد خداوند گذاشته و از امتحان بودن این وضعیت موجود، غفلت می کند و نیز هنگامی که برای امتحان، قدری شرایط مادی اش سخت می شود بلافاصله این وضعیت پیش آمده را دلیل بر سقوط ارزش خود، نزد خدا دانسته و باز هم به امتحان بودن آن توجه نمی کند.
🔰در پایان این بخش با کلمه «کَلَّا» هر دو پندار را نفی می کند تا انسان را متوجه خطای در برداشتش کند و به او بفهماند که هر دو حالت برای امتحان اوست.(7)
✅چند نکته:
1⃣دارایی و نداری، نشانه قرب و بعد معنوی نسبت به خداوند متعال نیست. تنها ملاک در این زمینه، تقواست که فرمود: «یا أَیُّهَا النَّاسُ … إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ؛ اى مردم! بىتردید گرامىترین شما نزد خدا، پرهیزكارترین شماست. یقیناً خدا دانا و آگاه است.»(8)
2⃣دریافت نعمت و یا از دست دادن آن هر دو برای امتحان است که غفلت از می تواند انسان را به ورطه خطرناک غرور و یا کفر بکشاند.
3⃣همگان در حال ابتلا و امتحان هستند؛ مثلا آنکه سلامت است مبتلا به سلامت است و آنکه بیمار است مبتلا به بیماری است؛ هر دو در جلسه امتحان قرار دارند.
❇️فراز چهارم:اینگونه کارها، سخت و آسان می شوند:
🔸فَأَمَّا مَنْ أَعْطَى وَ اتَّقَى(5) وَ صَدَّقَ بِالحُْسْنَى(6) فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْیُسْرَى(7) وَ أَمَّا مَن بخَِلَ وَ اسْتَغْنَى(8) وَ كَذَّبَ بِالحُْسْنَی(9) فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْعُسْرَى(10- لیل)
🔹اما كسى كه [ثروتش را در راه خدا] انفاق كرد و پرهیزكارى پیشه ساخت و وعده نیكوتر را [كه وعده خدا نسبت به پاداش انفاق و پرهیزكارى است] باور كرد؛ پس به زودى او را براى راه آسانى [كه انجام همه اعمال نیك به توفیق خداست] آماده مىكنیم و اما كسى كه [از انفاق ثروت] بخل ورزید و خود را بىنیاز نشان داد و وعده نیكوتر را تكذیب كرد؛ پس او را براى راه سخت و دشوارى [كه سلب هرگونه توفیق از اوست] آماده مىكنیم.
🔹در این آیات سختی و آسانی و یا اعطای توفیق و سلب توفیق نسبت به انجام کارهای خیر تحلیل شده است. ابتدا در مورد صاحبان توفیق سخن می گوید و بعد، علت بی توفیقی عده دیگر را بیان می کند.
🔹مراد از «اعطاء»، انفاق مال در راه رضاى خداست و منظور از «وَ صَدَّقَ بِالْحُسْنى» تصدیق وعده حُسنی است که آن، وعده ثوابى است كه خداوند متعال در مقابل انفاق به انگیزه رضاى او داده است. بی شک چنین انفاقی، تصدیق عملی مبدأ و معاد و رسالت است.
🔹كلمه«تیسیر» به معناى تهیه كردن و آماده نمودن است و كلمه «یسرى» به معناى خصلتى است كه در آن آسانى باشد و هیچ دشوارى در آن نباشد و منظور از آن این است كه توفیق اعمال صالحه را به او می دهد و انجام اینگونه اعمال را برایش آسان می کند؛ به طورى كه هیچ گونه دشوارى در آن نباشد و یا منظور این است كه او را آماده حیاتى سعید كند؛ حیاتى نزد پروردگارش، حیاتى بهشتى، و برای نیل یه این هدف توفیق اعمال صالحى را به او می دهد.
🔹كلمه«بخل» در مقابل كلمه «اعطاء» به معناى ندادن است و كلمه «استغناء» به معناى طلب ثروت از راه ندادن به دیگران و جمع كردن آن است و مراد از «تكذیب به حسنى»، انکار وعده حسنى و ثواب خدا است كه انبیاء علیهم السلام آن را به بشر رساندهاند و معلوم است كه كفر به آن وعده، كفر به مبدأ و معاد و رسالت است.
🔹و مراد از «تیسیر للعسرى»، ندادن توفیق اعمال صالح است به این شکل كه اعمال صالح را در نظرش سخت و دشوار جلوه می دهد و تحملش را براى ایمان به خدا زیاد نمی کند و یا او را برای عذاب شدن آماده می كند.(9)
🔰نتیجه اینکه هر کس ایمان را چاشنی عمل خیر کند و بر آن مداومت داشته باشد؛ رفته رفته انجام عبادات و کار خیر، بر او آسان می شود و اگر عکس این عمل کرد؛ یعنی نه ایمان داشت و نه اهل کار خیر بود؛ رفته رفته عبادات و اعمال صالح در نظرش از کندن کوه هم سخت تر خواهد شد و هیچ رغبتی به آن در خود نمی بیند.
@saleheinmaryam313114
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّک الفرج
❇️فراز پنجم:خدا از نفس نفس اسب چه کسی به بزرگی یاد کرده است؟
🔸وَ الْعَادِیَاتِ ضَبْحًا(1- عادیات)
🔹سوگند به اسبان تیزرو كه نفس نفس مىزنند.
🔹كلمه«عادیات» از مصدر «عدو» است كه به معناى دویدن با سرعت است و كلمه «ضبح» به معناى صوتى است كه از نفس نفس زدن اسبان در حین دویدن شنیده مىشود که معنای آیه این می شود: سوگند مىخورم به اسبان تیزتك، كه نفس نفس مىزنند.
💠در حدیثى آمده است كه این سوره بعد از جنگ «ذات السلاسل» نازل شد و ماجرا چنین بود:
🔹در سال هشتم هجرت به پیغمبر اكرم صلی الله علیه و آله خبر دادند كه دوازده هزار سوار در سرزمین «یابس» جمع شده و با یكدیگر عهد كردهاند كه تا پیامبر صلی الله علیه و آله و على علیه السلام را به قتل نرسانند و جماعت مسلمین را متلاشى نكنند از پاى ننشینند. پیغمبر اكرم صلی الله علیه و آله جمع كثیرى از یاران خود را به فرماندهی بعضى از صحابه به سراغ آنها فرستاد؛ ولى بعد از گفتگوهایى بدون نتیجه بازگشتند. سرانجام پیغمبر اكرم صلی الله علیه و آله، على علیه السلام را با گروه كثیرى از مهاجر و انصار به نبرد آنها اعزام داشت. آنها به سرعت به سوى منطقه دشمن حركت كردند و در صبحگاهی، دشمن را در حلقه محاصره گرفتار ساختند. نخست اسلام را بر آنها عرضه داشتند؛ چون نپذیرفتند هنوز هوا تاریك بود كه به آنها حمله كردند و آنان را درهم شكستند؛ عدهاى را كشتند و زنان و فرزندانشان را اسیر كردند و اموال فراوانى به غنیمت گرفتند.
🔹سوره«و العادیات» نازل شد در حالى كه هنوز سربازان اسلام به مدینه باز نگشته بودند. پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله آن روز براى نماز صبح آمد و این سوره را در نماز تلاوت فرمود. بعد از پایان نماز، اصحاب عرض كردند: این سوره را ما تا به حال نشنیده بودیم؟!فرمود: آرى، على (ع) بر دشمنان پیروز شد و جبرئیل دیشب با آوردن این سوره به من بشارت داد. چند روز بعد على علیه السلام با غنائم و اسیران به مدینه وارد شد.(10)
🔰بر اساس این روایت خداوند متعال، به اسب علی علیه السلام و سپاه او که در حمله و کارزار با دشمن، نفس نفس می زنند قسم یاد کرده است. شگفتا از این قسم! و این نمی شود مگر به واسطه علوّ مقامی که علی علیه السلام نزد خداوند متعال دارد.
✅شکرخدا که این مجموعه با «ذِکرُ عَلِیٍ» به پایان رسید.(11)
📚پی نوشتها:
(1) مانند این آیه « مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها» (160- انعام)
(2) مانند ادامه همان آیه « وَ مَنْ جاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلا یُجْزى إِلاَّ مِثْلَها وَ هُمْ لا یُظْلَمُونَ»
(3) إِنَّ اللَّهَ لا یَظْلِمُ مِثْقالَ ذَرَّةٍ (40- نساء)
(4) آیه 30 آل عمران و نیز آیه 49 سوره کهف
(5) آیه 31 سوره نساء و آیه 32 سوره نجم
(6) المیزان ج20 ص192
(7) ر.ک: تفسیر نمونه ج26 ص461-462
(8) 13/حجرات
(9) المیزان ج20 ص302-303
(10) به نقل از تفسیر نمونه ج27 ص240
(11) قَالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله: «ذِكْرُ عَلِیٍّ عِبَادَةٌ» یاد علی علیه السلام عبادت است. الاختصاص، ص223
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
🔴 دعاي آخرین جمعه ماه مبارک رمضان
🔵 جابربن عبدالله انصاری نقل می کند که در آخرین جمعه ماه رمضان بر رسول خدا صلّی الله علیه وآله وارد شدم. وقتی حضرتش مرا دید، فرمود: ای جابر! امروز آخرین جمعه ماه رمضان است، پس با آن وداع کن و بگو:
🌕 اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إيَّاهُ، فَإنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً
🔹 همانا کسی که این دعارا بخواند، یکی از این دو نتیجه نیکو شامل حالش خواهد شد: یا ماه رمضان سال بعد را درک می کند، و یا به غفران الهی و رحمتش می رسد.
🌷 در این ساعات جمعه پایانی این ماه عزیز دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج صاحب این روز ، آقا امام عصر ارواحنا فداه را فراموش نکنیم.
📚 وسائل الشيعة، ج ۱۰ ص ۳۶۵
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
4_5942622321041735887.mp3
6.93M
🌺 #ترتیل
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #سعد_الغامدی
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
4_5823421207457826875.mp3
23.31M
🌺 #تحدیر (تندخوانی)
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #احمد_دباغ
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
4_293413254921716498.mp3
4.1M
🌺 #تحدیر (تندخوانی)
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #معتز_آقائی
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
4_5942622321041735890.mp3
8.29M
🌺 #ترتیل
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #شاکرنژاد
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
Tahdir-Qasemian-www.Ziaossalehin.ir-.Joze30.mp3
11.52M
🌺 #تندخوانی ساده
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #حجت_الاسلام_قاسمیان
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
4_5942622321041735888.mp3
13.06M
🌺 #ترتیل
🌺 #جزء_30
🌺 توسط استاد #پرهیزگار
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
mafahime_qoran_haj_abolgasem30_179060.mp3
13.91M
📝توضیح مفاهیم جزء سی قرآن کریم
« آستان مقدسه حضرت معصومه
(سلام الله علیها)»
🎤استاد محمد #حاجابوالقاسم
🌺#ماه_رمضان ؛#جزء_30
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
❤بياد مولا، به رسم ادب،
اولین حاجت امروزمان را از خداوند رحمان،
فرج منجی عالم میخواهیم
به حرمت دعای فرج آن حضرت :
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ
فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ
اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ...
❤و برای سلامتی محبوب:
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه
في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة
وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
❤الهی...
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد،
یا عالیُ بِحَقِّ علی،
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه،
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن،
یا قَدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن،
عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حَضرَتِ زِینَب(س)
🌺 سلامتی و تعجیل در فرج آقا #صلوات ... 🌺
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث
امام علی علیه السلام فرمودند:
این، عید کسی که خداوند روزه او را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است و هر روزی که در آن خدا معصیت نشود آن روز عید است.
📚نهجالبلاغه؛الحکمه 428
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث
امیر المومنین علی (علیه السلام) :
عید فطر شبیهترین روز به روز قیامت است. چون در قیامت عدهای که زیانکارند ، تأسف میخوردند و غضبناک میگردند و عدهای که نیکوکارند رستگار و متنعم به نعمتهای الهی میشوند.
مجموعه ورام جلد 2 ص 158
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🔷دعای امام صادق علیه السّلام
در وداع با ماه مبارک #رمضان
💐ابابصیر از امام صادق علیهالسّلام روایت کرده که فرمودند در وداع ماه رمضان این دعا را بخوان:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللَّهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ فِي كِتَابِكَ الْمُنْزَلِ عَلَى نَبِيِّكَ الْمُرْسَلِ وَقَوْلُكَ الْحَقُّ:
شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ. وَهَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ قَدِ انْصَرَمَ فَأَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَكَلِمَاتِكَ التَّامَّاتِ. إِنْ كَانَ بَقِيَ عَلَيَّ ذَنْبٌ لَمْ تَغْفِرْهُ لِي وَتُرِيدُ أَنْ تُحَاسِبَنِي بِهِ، أَوْ تُعَذِّبَنِي عَلَيْهِ، أَوْ تُقَايِسَنِي بِهِ أَنْ يَطْلُعَ فَجْرُ هَذِهِ اللَّيْلَةِ، أَوْ يَنْصَرِمَ هَذَا الشَّهْرُ إِلَّا وَقَدْ غَفَرْتَهُ لِي. يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين».
🌷خداوندا! تو خود در کتابی که بر پیامبرت نازل شده فرمودی و کلام تو حق است: «ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، مایه هدایت و رستگاری مردم و وسیله تشخیص حق از باطل است.» اینک ماه رمضان به پایان رسید؛ پس تو را قسم میدهم و از تو تقاضا میکنم اگر بر من گناهی باقی مانده که هنوز آن را نیامرزیدهای و میخواهی به آن گناه عذابم کنی، تا فجر این شب آخر ماه مبارک که فرا نرسیده است، گناهانم را بیامرزی و از تقصیرم درگذری، ای مهربانترینِ مهربانان.
📗من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص ۱۶۴
#امام_زمان
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍁🍁🍃🍁🍁🍃🍁🍁🍃
#سوره_نساء ــ #آیه ۵۹
يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوٓا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ۖ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا
ای اهل ایمان! از خدا اطاعت كنید و [نیز] از پیامبر و صاحبان امر خودتان [كه امامان از اهل بیتاند و چون پیامبر دارای مقام عصمت میباشند] اطاعت كنید. و اگر درباره چیزی [از احكام و امور مادی و معنوی و خانوادگی و اجتماعی و جنگ و صلح] نزاع داشتید، آن را [برای فیصله یافتنش] اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید، به خدا و پیامبر ارجاع دهید؛ این [ارجاع دادن] برای شما بهتر واز نظر عاقبت نیكوتر است.
🍁🍁🍃🍁🍁🍃🍁🍁🍃
#تفسیر_قرآن
#سوره_نساء_آیه_پنجاه_نه
🍁🍁🍃🍁🍁🍃🍁🍁🍃
#تفسیر(آيه ٥٩) :
💢اين آيه و چند آيۀ بعد، دربارۀ يكى از مهمترين مسائل اسلامى، يعنى مسألۀ رهبرى بحث مىكند و مراجع واقعى مسلمين را در مسائل مختلف دينى و اجتماعى مشخص مىسازد.
💢نخست به مردم با ايمان دستور مىدهد، مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اطاعت كنيد خدا را» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللّهَ) . بديهى است براى يك فرد با ايمان همۀ اطاعتها بايد به اطاعت پروردگار منتهى شود، و هر گونه رهبرى بايد از ذات پاك او سر چشمه گيرد، و طبق فرمان او باشد، زيرا حاكم و مالك تكوينى جهان هستى اوست، و هر گونه حاكميّت و مالكيّت بايد به فرمان او باشد.
💢 در مرحلۀ بعد مىفرمايد: «و اطاعت كنيد پيامبر خدا را» (وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ) . پيامبرى كه معصوم است و هرگز از روى هوى و هوس، سخن نمىگويد، پيامبرى كه نمايندۀ خدا در ميان مردم است و سخن او سخن خداست، و اين منصب و موقعيّت را خداوند به او داده است.
💢 و در مرحلۀ سوّم مىفرمايد: اطاعت كنيد «اولى الامر (اوصياى پيامبر) را» (وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ) . كه از متن جامعۀ اسلامى برخاسته و حافظ دين و دنياى مردمند.
💢سپس مىفرمايد: «اگر در چيزى اختلاف كرديد آن را به خدا و پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» ارجاع دهيد اگر ايمان به پروردگار و روز باز پسين داريد، اين براى شما بهتر و پايان و عاقبتش نيكوتر است» (فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ ذلِكَ خَيْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْوِيلاً) .
🍁🍁🍃🍁🍁🍃🍁🍁🍃
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_نساء_آیه_پنجاه_نه
🍁🍁🍃🍁🍃🍁🍁🍃
💢«اولى الامر» چه كسانى هستند؟
💢همۀ مفسّران شيعه در اين زمينه اتّفاق نظر دارند كه منظور از «اولى الامر» امامان معصوم مىباشند كه رهبرى مادّى و معنوى جامعۀ اسلامى، در تمام شؤون زندگى از طرف خداوند و پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به آنها سپرده شده است، و غير آنها را شامل نمىشود. و البتّه كسانى كه از طرف آنها به مقامى منصوب شوند و پستى را در جامعۀ اسلامى به عهده بگيرند، با شروط معيّنى اطاعت آنها لازم است نه به خاطر اين كه اولى الامرند، بلكه به خاطر اين كه نمايندگان اولى الامر مىباشند.
🍁🍁🍃🍁🍁🍃🍁🍁🍃
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_نساء_آیه_پنجاه_نه
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت162
این سخن را با حدیث پربار دیگرى از امیرمؤمنان(علیه السلام) ادامه مى دهیم که فرمود: «جُمِعَ خَیْرُ الدُّنْیَا وَالاْخِرَهِ فِی کِتْمَانِ السِّرِّ وَمُصَادَقَهِ الاَْخْیَارِ وَجُمِعَ الشَّرُّ فِی الاِْذَاعَهِ وَمُوَاخَاهِ الاَْشْرَارِ; خیر دنیا و آخرت در دو چیز جمع شده است: «کتمان سرّ و دوستى با نیکان و تمام شرور در دو چیز جمع شده: فاش کردن اسرار و دوستى با اشرار».
البته این قاعده کلى مانند غالب قواعد کلّى استثناى محدودى نیز دارد و آن در موردى است که انسان مى خواهد با شخص عاقل و دانایى مشورت کند و با کلى گویى نمى تواند نظر او را جلب نماید، بلکه باید جزئیات مطلب را با او در میان بگذارد تا بتواند از مشورت او بهره گیرد. هرگاه چنین کسى انسان رازدارى باشد مى توان اسرار را در اختیار او براى رسیدن به اهداف مشورت گذارد.
امام صادق(علیه السلام) در حدیثى که درباره شرایط شخص مورد مشورت بیان کرده مى فرماید: «چهارمین شرط (بعد از عقل و دیانت و صداقت) این است: «أَنْ تُطْلِعَهُ عَلَى سِرِّکَ فَیَکُونَ عِلْمُهُ بِهِ کَعِلْمِکَ بِنَفْسِکَ ثُمَّ یُسِرَّ ذَلِکَ وَیَکْتُمَهُ فَإِنَّهُ… إِذَا أَطْلَعْتَهُ عَلَى سِرِّکَ فَکَانَ عِلْمُهُ بِهِ کَعِلْمِکَ تَمَّتِ الْمَشُورَهُ وَکَمَلَتِ النَّصِیحَهُ; چهارمین شرط این است که او را بر سرّ خود آگاه سازى و همان گونه که تو درباره موضوع مورد مشورت آگاهى دارى او هم آگاهى داشته باشد سپس سرّ تو را پنهان و مکتوم دارد…
هرگاه او را بر سرّت آگاه ساختى و علم او نسبت به آن موضوع مانند علم تو شد مشورت کامل مى شود و خیرخواهى به کمال مى رسد».
نکته: حفظ اسرار و اهداف مهم آن گاه سؤال مى شود که براى چه منظورى ما اسرار را کتمان کنیم و از دیگران پنهان داریم.
ادامه دارد...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
شرح دعای سی و چهارم صحیفه سجادیه
اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُعَلَى سِتْرِكَ بَعْدَعِلْمِكَ،وَ مُعَافَاتِكَ بَعْدَخُبْرِكَ،فَكُلُّنَا قَدِاقْتَرَفَ الْعَائِبَةَ فَلَمْ تَشْهَرْهُ،وَارْتَكَبَ الْفَاحِشَةَ فَلَمْ تَفْضَحْهُ وَ تَسَتَّرَبِالْمَسَاوِئِ فَلَمْ تَدْلُلْ عَلَيْهِ
خدایا!تو را سپاس بر پردهپوشیت بعد از آگاهیت و برقدرتت پس ازدانستنت.همه ما مرتکب گناهان ومعاصی شدیم و تو احدی از ما را بین مردم به گناه مشهور نکردی؛و به کارهای زشت و ناپسند آلوده شدیم و تو یک نفرازما را در برابربندگانت رسوا نساختی هر یک از ما خود را به پرده زشتی و گناه پوشاند و تو احدی را بر زشتیها و گناهانش راهنمایی نکردی.
كَمْ نَهْيٍ لَكَ قَدْأَتَيْنَاهُ،وَأَمْرٍ قَدْوَقَفْتَنَا عَلَيْهِ فَتَعَدَّيْنَاهُ وَسَيِّئَةٍ اكْتَسَبْنَاهَا،وَخَطِيئَةٍ ارْتَكَبْنَاهَا،كُنْتَ الْمُطَّلِعَ عَلَيْهَا دُونَ النَّاظِرِينَ، وَالْقَادِرَ عَلَى إِعْلَانِهَا فَوْقَ الْقَادِرِينَ،كَانَتْ عَافِيَتُكَ لَنَا حِجَاباً دُونَ أَبْصَارِهِمْ،وَ رَدْماً دُونَ أَسْمَاعِهِمْ
چه بسیار نهی تو را به جا آوردیم و چه بسیار دستور تو را که گفتی نسبت به آن قیام کنیم و آن را انجام دهیم،ما از آن تجاوز کردیم؛وچه بسیار زشتیهایی که به دست آوردیم و خطاهایی که مرتکب شدیم، درحالی که تو بر آنها آگاه بودی نه بینندگان دیگر؛و توبر افشایش قدرت داشتی؛قدرتی فوق همه قدرتمندان؛ولی عفو و چشمپوشی و نیرومندیت برای ما در برابر دیده بینندگان پردهای و در مقابل گوششان سدی بود.
فَاجْعَلْ مَاسَتَرْتَ مِنَ الْعَوْرَةِ،وَأَخْفَيْتَ مِنَ الدَّخِيلَةِ،وَاعِظاً لَنَا،وَزَاجِراً عَنْ سُوءِ الْخُلُقِ وَ اقْتِرَافِ الْخَطِيئَةِ،وَسَعْياً إِلَى التَّوْبَةِ الْمَاحِيَةِ وَ الطَّرِيقِ الْمَحْمُودَةِ
پس آنچه از زشتیها بر ما پوشاندی وآنچه ازعلل فساد وتباهی ازما پنهان کردی،برای ما پند دهنده و بازدارنده از بدخویی و نگاهدارنده ارتکاب معصیت و سبب کوشش به سوی توبه نابودکننده گناه و راه پسندیده،قرار ده
وَقَرِّبِ الْوَقْتَ فِيهِ،وَلَا تَسُمْنَا الْغَفْلَةَ عَنْكَ إِنَّا إِلَيْكَ رَاغِبُونَ،وَ مِنَ الذُّنُوبِ تَائِبُونَ
و زمان قرارگرفتن درتمام این امورمثبت را نزدیک گردان وداغ غفلت ازخود رابه پیشانی ما نزن که مابه سوی تو مشتاقیم و از گناهان تائبیم.
وَصَلِّ عَلَى خِيَرَتِكَ اللَّهُمَّ مِنْ خَلْقِكَ مُحَمَّدٍوَ عِتْرَتِهِ الصِّفْوَة منْ بَرِيَّتِكَ الطَّاهِرِينَ واجْعَلْنَا لَهُمْ سَامِعِينَ وَمُطِيعِينَ كَمَااَمَرْتَ.
خدایا!وبرانتخابشده ازآفریدههایت محمد وعترتش درود فرست؛عترتی که ازمیان تمام مخلوقاتت برگزیدی وعترتی که پاک و پاکیزهاندوما را گوش دهنده کلام آنان و فرمانبردار دستوراتشان قرار ده؛همانگونه که ما را به شنیدن کلامشان واطاعت از دستوراتشان،فرمان دادی
گرفتار رسوايى گناه
پديدارشدن زشتىهاى انسان درديدمردم دنيا يادر عرصه قيامت ازشرمآورترين و تلخترين اموربشر است وعذاب وجدان و شوردلى بزرگى بروجودآدمى وارد مىسازد و پيامدحادثهها و سرگذشتهاى خطاكاران، براى اهل ايمان عبرتآميز است.
مشاهده سرانجام شرمسارى و پردهدرى كردارآنان از جلوههاى نازيباى تاريخ بشر است؛زيرا حوادث،جلوهاى از حقايق مكافات عمل ورابطه بين تكوين وتشريع است وبا نافرمانى از اراده حق،قانون و نظام هستى ازمحور خود بيرون مىرودوآثار ناگوارى بر زندگى موجودات زمينى و آسمانى به جا مىگذاردو علاوه بروجود انسان حتى حيوانات و گياهان هم گرفتار نتيجه عمل برترين آفريده خداوند يعنى آدم مىشوند وصحنههايى از قيامت كبرى را به نمايش مىگذارند.
پيامبر عزيز اسلام(ص)دروصيت خويش به ابن مسعود مىفرمايد:
اى پسر مسعود! بترس از روزى كه در آن نامهها گشوده مىشود ورسوايىها آشكار مىگردد؛ زيرا كه خداوند بلند مرتبه مىفرمايد:«و ترازوهاى عدالت را در روز قيامت مىنهيم و به هيچ كس هيچ ستمى نمىشود؛واگر[عمل خوب يا بد]هموزن دانه خردلى باشد آن رامىآوريم وكافى است كه محسابگرباشيم(۱و۲)
بيشترگناهان همراه با لذت و شيرينى نفس است،هرچند روح وباطن آدمى به خاطر آن شادى گناه و زهركشنده فطرت و صفاى دلآزار مىبيندولى شيفتگى به شهوات و اميال كه خوشايندهواى نفس است،ننگ زيادى در پى دارد.
حضرت على(ع)در اين زمينه مىفرمايد:
شيرينى شهوات راننگ رسوايى تلخ مىكند۳
شخصى درنزدامام سجّاد(ع)از گناهان ياد كرد؛حضرت فرمود:
درشگفتم ازكسى كه از خوردن غذايى كه برايش ضرر دارد،پرهيز مىكند؛اما ازگناه كه مايه زيان ورسوايى است پرهيز نمیکند(۴)
گاهى شتاب انسان درارتكاب معاصى به قدرى زياد است كه اوخيال مىكندتنها راه نجات دراين مسيراست ولى نمىداند كم صبرى وتقوا پيشه نكردن چه خسارتهايى به بار مىآورد.
ادامه
👇👇
#صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_سی_سوم_چهارم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
در اين باره امام صادق(عليه السلام) فرمود:
ناشكيبايى، رسوايى و شرمسارى به بار مىآورد.(۵)
خداوند عزّوجل به عُزير پيامبر (عليه السلام) وحى فرمود:
هر گاه بلايى به تو برسد پيش بندگانم گله و شكايت مكن، همان گونه كه من وقتى بدىها و رسوايىهايت بالا مىآيد از تو پيش فرشتگانم شكايت نمىكنم.«6»
و هر روز بنده خدا با اعضاى بدن و روان خود به ويژه زبان و قلب، حق تعالى را كوچك مىشمارد و اگر پروردگار بخواهد كسى را رسوا كند، چه شود!!
از حضرت صادق(عليه السلام)روايت شده است كه فرمود:
هر گاه خداوند خوارى بنده را بخواهد؛ از راه زبانش او را رسوا مىكند.(۷)
و نيز فرمود:
سه چيز است كه هر كس به يكى از آنها گرفتار شود آرزوى مرگ كند؛ تنگدستى پى در پى، محروميّت رسوا و دشمن چيره شده.(۸)
و نيز فرمود:
مولاى مؤمنان على(عليه السلام)پيوسته فرمود: تو كه كارهاى رسوا كننده كردهاى! نيشت را به خنده باز مكن و كسى كه گناه كرده است، نبايد خود را از شبيخون خدا ايمن بداند.(۹)
و نيز به پسر جندب فرمود:
اى پسر جندب! بر هر مسلمانى كه نسبت به ما معرفت دارد لازم است كه در هر شبانه روز عمل خود را بررسى كند و حسابرس نفس خويش باشد. اگر ديد كار خوبى انجام داده است به دنبال بيشتر از آن باشد و اگر ديد كار بدى از او سر زده، استغفار كند، تا در روز رستاخيز سرشكسته و شرمنده نشود.(۱۰)
و نيز فرمود:
كسى كه پند و اندرز بپذيرد؛از رسوايى در امان ماند.(۱۱)
خداوندا! شعرى به درگاه لطفت زمزمه مىكنم كه شوريده حالى چون محيط قمّى زمزمه مىكرد:
اى ياد تو مونس دل من
رخسار تو شمع محفل من
فردوس نمىكنم تمنّا
تا كوى تو هست منزل من
شادم كه غم تو اى دل آرام
خو كرده مدام با دل من
ديوانه عشقم و نباشد
جز طرّه تو سلاسل من
مهرم به تو تازگى نباشد
اى دلبر نيك مقبل من
گر عشق تو اى صنم نورزم
باشد چه به دهر حاصل من
ديرى است چو روح در تن اى دوست
مهر تو سرشته با گل من
حاجت به چراغ نيست كافى است
رخسار تو شمع محفل من
خورشيد ز ذرّه هست كمتر
باشد چو رخت مقابل من
مشكل شده زندگى به هجران
حل كن ز وصال مشكل من
(محيط قمى)
پی نوشت ها:
(1)- انبياء (21): 47.
(2)- بحار الأنوار: 74/ 111، باب 5، حديث 1؛ مكارم الأخلاق: 457.
(3)- غرر الحكم: 304، حديث 6964.
(4)- بحار الأنوار: 75/ 159، باب 21، ذيل حديث 19؛ كشف الغمة: 2/ 107.
(5)- بحار الأنوار: 75/ 229، باب 23، ذيل حديث 107؛ تحف العقول: 315.
(6)- بحار الأنوار: 14/ 379، باب 25، حديث 25؛ الدعوات، راوندى: 169، حديث 472.
(7)- بحار الأنوار: 75/ 228، باب 23، حديث 101.
(8)- بحار الأنوار: 75/ 232، باب 23، حديث 107؛ تحف العقول: 318.
(9)- الكافى: 2/ 269، حديث 5؛ بحار الأنوار: 70/ 317، باب 317، حديث 4.
(10)- بحار الأنوار: 75/ 279، باب 24، حديث 1؛ تحف العقول: 301.
(11)- غرر الحكم: 226، حديث 4579.
صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_سی_سوم_چهارم
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج