May 11
این کانال جهت اجرای برنامه های صالحین حوزه حضرت مریم ناحیه زنجان ایجاد شده است لطفاسرگروه های پایگاهها ی خود را عضو نمایید از این به بعد محتوای بارگزاری شده درکانال مرجع اصلی حلقه ها خواهد بود عملکردحلقه های صالحین با توجه به ارسال گزارش سنجیده خواهد شد
اخلاق سازمانی
💢 در برخورد با موسسات، کانونها، مراکز و مجوعه های فرهنگی، با کمی دقت اموری جالب توجه را میشود کشف نمود مثلا
⭕️ بیشترشان گمان میکنند:
🔸 ساختاری منحصر به فرد و شرایطی کاملا ویژه دارند.
🔹 ممتازند و بهترین عملکرد را نسبت به بقیه دارند.
🔸 نیازشان منحصر به خودشان است و کسی جز خودشان این را درک نمیکند.
🔹 و چندان به تعامل با دیگران احتیاج ندارند.
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
کار تشکیلاتی در نهج البلاغه
بی نظمی آفت کار فرهنگی و تربیتی
سفارش امیرالمومنین(ع) به رعایت تقوا و رعایت نظم در کارها همراه با نگاهی #جمع_گرایانه است، یعنی می توانیم آن را در کارهای جمعی یا همان کار تشکیلاتی استفاده کنیم....
ایشان می فرمایند: در کارهایتان نظم داشته باشید؛
الف) کارهای شخصی و فردی؛
ب) کارهای جمعی و گروهی؛
این نظم در جمع هم میتواند معانی مختلفی داشته باشد وقتی از کسی سؤال می کنند نظم یعنی چه؟ می گوید: یعنی هر چیزی را در جای خودش قرار دهیم؛ آیا قرار دادن کتاب در کتابخانه و قراردادن البسه در کمد و یا قرار دادن وسایل آشپزخانه به ترتیب در کنار یکدیگیر رعایت نظم است؟
تا حدی می توان گفت: بله، این رعایت نظم است، اما کنار هم چیدن فقط رعایت نظم نیست بلکه به عدالت و انصاف چیدن خیلی مهم تر از چیدمان تنهاست؛ ما در زندگی شخصی باید نسبت به لوازم اطراف که مادی است و همچنین لوزام زندگی و حیات که معنوی است، عدالت را رعایت کنیم؛ مثلا عدالت در نظم یعنی وسایل مورد نیاز یک کودک را پایین تر قرار دهیم تا بتواند به آسانی از آن استفاده کند؛ وسایل خطرناک را در دسترس کودک قرار ندهیم تا در غفلت ما خودش را به خطر بیاندازد؛ این می شود انصاف؛ برای وسایل حساس مکانی را در نظر بگیریم که دچار آسیب نشوند، از وسایل زندگیمان به نحو احسنت مواظبت کنیم؛ انصاف و نظم در شهرسازی یعنی به فکر عبور و مرور معلولین نیز باشیم...
در حیات معنوی هم باید رعایت عدالت و انصاف کنیم اینکه هر حرفی نزنیم، هر چیزی بشنویم به هر چیزی نگاه نکنیم یا نظم فکر و اعتقادی ما دچار خدشه نشود؛
سخن گفتن، خندیدن، شوخی، بحث و جدل، گوش دادن، محبت کردن، تنبیه، تشویق، تأیید یا رد کردن، همنشینی، صله رحم، عبادت و در کنار خانواده بودن قسمت کوچک از حیات معنوی ما است که باید در آن رعایت عدالت، انظباط، انصاف و اخلاق بشود...
در کار #فرهنگی که حیات معنوی #مربی و #متربی است، نظم، عدالت، انصاف و اخلاق حرف اول را میزند، متربی باید با یک نحوه آموزش و یه نحوه رفتار در مجموعه مواجه باشد و اگر حس کند بی نظمی و بی انصافی در مسائل جاریِ فعالیت فرهنگی، نحوه آموزش و همچنین طرزِ برخورد و رفتار است سعی میکند خود را از مجموعه دور کند و تلاش مسئولین و مربیان عزیز راه به جایی نمیبرد...
البته یأس و ناامیدی متربی کمترین عکس العمل است، شدت عکس العمل به شدت بی نظمی بستگی دارد و شدت عکس العملها میتواند مشکلات مجموعه را بیشتر کند، اگر دانش پژوه ما ، فعال فرهنگی ما و متربی ما مجموعه را ترک کند میتواند دیگران را نیز با خود همراه کند، آن هم با استدلال قویی ای مثل بی نظمی و بی عدالتی و بی انصافی، مثلاً اینکه تعدادی از متربیان نورچشمی هستند و دیگران مورد توجه نیستند و مسائلی مانند این...
هر عقل سلیمی این استدلال را میپذیرد البته اگر واقعاً این ضعفها وجود داشته باشد...
#بی_نظمی بزرگترین #آفت گروهها و حلقه های فرهنگی است، آفتی که اکثر مراکز فرهنگی به آن دچار هستند، مراکز و گروههایی که دچار چالش میشوند، ریزش دارند، حرکتشان بسیار کند است و نمیدانند مشکلاتشان چیست و از چه ناحیه ای ضربه میخورند باید اول نگاه به نظمشان بیاندازند...
لازم است مجدداً عرض شود نگاهتان به مقوله نظم خیلی وسیع باشد، کوچکترین برنامه ها و رفتارها باید نظم داشته باشند، باید از یک قائده ی منطقی و دینی بهره مند باشند، باید پشت اش به استدلالات قوی و اصول اخلاقی و دینی گرم باشد، مستدل و مستحکم در مقابل هر هجمه و سؤال محکم بایستد و میدان را به تعارضات و شبهات و اخلالها ندهد... مثلاً اگر یک متربی راجع به یک رفتار یا برنامه سؤال کرد باید بتوانید با استدلال منطقی و عقلی جوابش را بدهید تا جایی که برنامه و رفتار شما را برگرفته از تعالیم دینی بیابد؛ هرچند این مسئله نیز آفتی دارد و آن شعاری بودن اقتباسها و استدلالهاست، یعنی نباید شعار دهیم که ما به دستورات دینی و اخلاقی عمل میکنیم بلکه باید در عمل آن را عرضه کنیم...
✍حجة الاسلام خاتمی خوانساری
#تشکیلات
#نظم #مربی
#برنامه_ریزی
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
#امام_خامنه_ای
«ما در این جنگهای حملات دوران هشتساله، حملات #موفق داشتیم، حملات #ناموفق داشتیم، فرض کنید در حمله رمضان یا کربلای چهار...؛ حملات موفقی هم داشتیم فرض کنید والفجر هشت... اما همان حملات موفق، حملاتی بود که با #صدها _مشکل همراه بود. انسانها همه یکجور نیستند. دشواریهای فراوان بود. بعضیها از بین راه بر میگشتند. بعضیها پشیمان میشدند. بعضیها جلو نمیرفتند. بعضیها بیش از آنچه که به فکر انجاموظیفه باشند به فکر این بودند که درباره ما چه میگویند. اینجوری هم داشتیم. اینها را هم بگوییم، اشکالی ندارد. در بین همه این #مجموعه هست که آن تلألؤهای فوقالعاده خودش را نشان میدهد. آن انسانهای ناب، شهدای عزیز، عالیقدر.»
#درس_تشکیلاتی
باید قبول کنیم #کار_تشکیلاتی توأم با موفقیتها و ناکامیها هست. نه باید از موفقیتها مغرور شد و نه از ناکامیها ناامید. ما باید در تشکیلات #با_هم_کار_کنیم و اگر در بین راه عضوی از تشکل همراهی نکرد و کم آورد، نباید در روحیه بقیه اعضا تأثیر بگذارد. راه را باید با بقیه افراد ادامه داد، دقیقاً مانند شهدا.
پس از انتخاب #هدف_الهی و #جهت_الهی برای تشکیلات و کار دستهجمعی، باید همواره به وظیفه عمل کرد و از سرزنشها و نکوهشها نترسید.
با وجود صدها مشکل باز هم باید کار تشکیلاتی را پیش برد. یک نیروی تشکیلاتی باید قدرت مواجهه با واقعیتها را داشته باشد، هرچند تلخ باشد!
#تشکیلات #مربی
#به_وقت_تشکیلات
#مربی_محور
مربی محور ،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
با متربی بدزبان چه کنیم؟
برخی متربیان نوجوان در اثر تربيت غير صحيح، حرف هاي زشت مي زنند.
با اين متربیان و يا با پدر و مادر آنان چگونه برخورد نماييم؟
➕پاسخ به اين سؤال به دو بخش تقسيم مي شود:
۱. برخورد با متربی كه حرف هاي زشت مي زنند.
۲. برخورد با پدر و مادر او
🔸در بخش اوّل، به چند نكته بايد توجه شود:
۱. بايد با اين گونه بچه ها ابتدا از راه اظهار محبّت و دوستي، كه اولين نياز دروني هر كودك يا نوجواني است، وارد شويم، يعني ابتدا با ابراز محبّت و علاقه مندي با آنان دوستي كنيم . وقتي كه با آنان دوست صميمي شديم و ارتباط ما با آنان نزديك تر شد و از سوي ما جاذبه و محبت و صداقت يافتند آن وقت با نصيحت و تذكر و بيان مفاسد بد زباني آنان را از كار زشتشان باز داريم .
۲. احياي شخصيت و كرامت نفس در كودكان و نوجوانان عامل بسيار مهمي در تربيت آنان است . منشأ بيش تر بدرفتاري ها و اختلالات رفتاري آنان برخورد ناصحيح و تحقير شخصيت انساني آنان است.
انسان ها در هر سنّي كه باشند مشكلات موجود در روابطشان و اختلال ها و ناهنجاري هاي رفتاريشان , معمولاً نتيجه فقدان احترام متقابل و بي ارزش شدن شخصيتشان است.
اگر ما بتوانيم با اخلاق و برخورد صحيح ,شخصيت از بين رفته آنان را به آن ها برگردانيم مي توانيم آنان را به سوي هدايت رهنمون کنیم.
🔹اما در مورد برخورد صحيح با پدر و مادر متربیانی كه بد زبان هستند، بايد نكاتی را مورد توجه قرار دهيم:
۱. منشأ بد زباني در برخي كودكان , پدر يا مادر و يا هر دو و يا دوستان كوچه و محلّه است.
بايد ببينيم منشأ بد زباني كدام يك از موارد است . اگر علّت بد زباني ، پدر يا مادر است ، با توجيه آنان و نشان دادن راه صحيح ، به آنان گوشزد كنيم آثار بدزباني، فرزندتان را به بيراهه مي كشد و باعث بي آبرويي آن ها مي شود. پدر و مادرها بايد از گفتن حرف هاي زشت پرهيز كنند و از فحاشي و بد زباني و گفتن الفاظ ركيك دوري كنند تا فرزندانشان از آنان به طور نا خود آگاه تأثير منفي نپذيرند.
۲. بسياري از پدران و مادران بر اثر تربيت غلط و بي توجهي به آثار منفي بدزباني، باعث تأثير گذاري درفرزندانشان مي شوند، بنابراين بايد با آموزش صحيح به آنان، زمينهء اصلاح فرزندان را فراهم كنيم.
برگزاری جلسات مشاوره ای برای خانواده ها میتواند راهگشا باشد.
#مهارتهای_سرگروه
#خانواده
#تربیت
✡ ردپای یهود در کشف حجاب رضاخانی (١)
1⃣ پس از تحکیم حاکمیت رضاخانی، وقتی #محمدعلی_فروغی یعنی همان فراماسونر بابی ازلی و از عوامل اصلی صعود #رضاخان به سلطنت، مجدداً رئیسدولت شد، قضیهٔ #کشف_حجاب در ایران از محورهای این مرحله بود. مرحلهای که در واقع اساس و ماهیت روی کارآوردن #رژیم_پهلوی توسط کانونهای صهیونی در تداوم فرقههای ضالّه #بابیت و #بهاییت را روشن میساخت.
2⃣ در کابینهٔ جدید فروغی، مجموعهای از #یهودیان_مخفی و #فراماسونها حضور داشتند و آنچه در این میان بیش از هر مورد دیگر هدف تهاجم حلقهٔ ماسونهای فروغی قرار داشت، فرهنگ و ارزشهای اسلامی و ملی بود. این ادعا را میتوان از انتخاب فراماسون مرموزی همچون #علیاصغر_حکمت به #وزارت_معارف دریافت.
3⃣ برای آشنایی با پیشینهٔ علیاصغر حکمت بهتر است به خاطرات #مئیر_عزری اولین سفیر رژیم غاصب صهیونیستی در ایران رجوع کنیم. عزری مینویسد:
✍ «تیمسار کیا دیدار مرا با علی اصغر حکمت برنامهریزی کرد. چندی پیش از این دیدار به من گفته بود «او از خود شماست» من بهخوبی به گفتهاش پی نبرده بودم، تا اینکه پس از چندی دانستم خانواده حکمت (به معنی حاخام)، از #یهودیان سرشناس شیراز بودهاند و بالای ١٢٠سال پیش از سر ناچاری از کیش خویش دست شستهاند. شاید هم خواستهاند با گزینش نام خانوادگی «حکمت» از تنها یادگار خانوادگی پاسداری کنند، چراکه واژهٔ #حاخام در زبان عبری برابر با خردمند، فرهیخته، دانشور، دانا یا پژوهنده است. حکمت، هرگز گرایشی به گشودن این راز نداشت…»
#کشف_حجاب
#حجاب
#عفاف
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✡ متن کامل یادداشت «ردپای یهود در طرح کشف حجاب رضاخانی» را بههمراه منابع آن در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/pahlavi/12944
#کشف_حجاب
#حجاب
#عفاف
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✡ ردپای یهود در کشف حجاب رضاخانی (٢)
1⃣ #علیاصغر_حکمت بعداً در شورای عالی تشکیلات #فراماسونری جعفر شریفامامی بهنام «حکومت متحده جهانی» حضور جدّی داشت و همراه ماسونهایی همچون سردار فاخر حکمت، دکتر هومن، دکتر علیآبادی، احمد متیندفتری و… براساس #آرمانهای_یهودی، سناریوی حکومت بلامنازع تشکیلات جهانی فراماسونری را در ایران و سایر کشورهای دنیا دنبال میکردند.
2⃣ نخستین اقدام دولت فراماسون فروغی برای بهوجود آوردن #اصلاحات_صهیونی در ایران، فرستادن #رضاخان به خارج کشور و ترکیه بود. اسناد موجود حاکی از آن است که رضاخان نیز پس از دیدار از ترکیه تحت تأثیر القائات افرادی همچون #محمدعلی_فروغی، محمود جم و علیاصغر حکمت، شیفتهٔ اصلاحات استعماری در آن کشور شد و نقشهٔ فراماسونهای فوق را برای عملی ساختن تهاجم #صهیونیسم به فرهنگ ایرانیان تایید کرد.
3⃣ علیاصغر حکمت در کتاب خاطراتش تحت عنوان «سی خاطره از عصر فرخنده پهلوی» شرح کاملی از ماجرای #کشف_حجاب و تمهیداتی که برای اجرای آن اندیشیده بود، میدهد. حکمت که ۶سال متمادی بر منصب بسیار حساس #وزارت_معارف تکیه زده بود، با طرح موضوع در جلسه هیئت وزیران و سپس تشکیل #کانون_بانوان، پروژهٔ کشف حجاب را کلید زد. وظیفهٔ این کانون، آنچنان که حکمت در خاطراتش ذکر کرده، آمادهسازی افکار عمومی برای اجرای طرح کشف حجاب بود.
4⃣ حکمت در گوشهگوشهٔ خاطراتش، خود را نفر اول در قضیهٔ کشف حجاب معرفی نموده است. حتی مینویسد که روز و مکان جشن ١٧ دی ١٣١۴ برای مراسم علنی کشف حجاب و حضور خاندان سلطنت در این مراسم را وی به رضاخان پیشنهاد داده بود.
#کشف_حجاب
#حجاب
#عفاف
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
سوالات مسابقه از وصیت نامه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
1- سردار شهید سلیمانی جمهوری اسلامی را چگونه توصیف میکند؟
الف ) جمهوری اسلامی مرکز اسلام وتشیع وحرم است
ب) جمهوری اسلامی فصل الخطاب وقرارگاه شیعیان است
ج) جمهوری اسلامی ایران قرارگاه شیعیان ومظلومان است
2- سردار دلها حاج قاسم خطاب به برادران وخواهران دینی اش جهان اسلام را نیازمند چه رهبری می داند ؟
الف) رهبری مورد تایید خبرگان و منصوب شرعی
ب) رهبری متصل ومصوب شرعی وفقهی به معصوم
ج)رهبری برخواسته از مردم ومتصل به معصوم
3- توصیف سردار دلها از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العضمی خامنه ای دامت برکاته چه می باشد؟
الف) فقیه ِ مدیر ِمدبر وشجاع
ب) حکیم ِ مظلوم ِوارسته در دین ِفقه وعرفان ومعرفت
ج)فقیه مدیر ومدبر ِشجاع ِحکیم ووارسته
4- توصیف سردار دلها از شهدا چیست وتکلیف همگان را در برابر شهدا چه می داند؟
الف) شهدا محور عزت وکرامت همه ما هستند –وصیت شهدا را بخوانید وبه آن عمل کنید
ب) شهدا محور عزت وکرامت همه ما هستند-خون شهدا را حفظ کنید
ج)شهدا محور عزت وکرامت همه ما هستند –آنها را در چشم ودل وزبان خود بزرگ ببینید همانگونه که هستند
5- شهید حاج قاسم خطاب به سیاسیون شرط با هم بودنشان را در چه چیزی می داند ؟
الف )توافق وبیان صریح حول اصول داشته باشند
ب) با هم به تفاهم برسند وبر محور اول باشند
ج)با هم به تفاهم برسند واختلافاتشان را کنار بگذارند
6- در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران روز بصیرت ومیثاق امت با ولایت مطابق با چه تاریخی است ؟
الف) ۱۹ دی ماه ب) ۱۳ دی ماه ج) ۹دی ماه
7- شهید حاج قاسم خطاب به علما و مراجع عظام راه صحیح برای حفظ انقلاب را در چه می داند؟
الف) حمایت بدون هر گونه ملاحظه از انقلاب وجمهوری اسلامی وولی فقیه
ب)التزام عملی به ولایت فقیه وحفظ خون شهدا
ج) حمایت همه جانبه از رهبری
8- شهید حاج قاسم بهترین مسیر برای فرزندان شهدا را در چه چیزی معرفی می کند؟
الف )اعتقاد عملی به ولایت فقیه است یعنی این که نصیحت او را بشود با جان ودل به توصیه وتذکرات او به عنوان طبیب حقیقی ِشرعی وعملیِ ِ عمل نمایید
ب)شهیدتان را در خودتان جلوه گر کنید به طوری که هر کس شما را می بیند بعینه خود شهید را احساس کند با همان معنویت ؛صلابت وخصوصیت
ج)برای دفاع از خودتان ؛ مذهبتان واسلام وکشور احترام کنید
9- جملات زیبای وصیت نامه سردار سلیمانی ؛"میدان مرگ ؛عدل ومعاد.......حق است "در کدام یک از دعاهای پر فیض آمده است؟
الف دعای جامعه ب) دعای توسل ج) هیچکدام
10- شهید سلیمانی مجازا از حضور یاران شهیدش در کدام یک از اعضای خود نام می برد ؟
الف ) قلبش ب) ذهنش ج) قلب و چشمش
11- شهید سلیمانی از لفظ حکیم در مورد کدام شخصیت استفاده می کند
الف) مقام معظم رهبری ب)امام خمینی (ره) ج) حضرت فاطمه زهرا (س)
12- به عقیده سردار دلها اگر این انقلاب آسیب ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
الف) جامعه به الحادگری محض وانحراف عمیق می رود
ب)از دوران شاه هم بدتر می شود
ج) همه موارد
13- سردار سلیمانی چه کسانی را خاردر چشم دشمنان می داند ؟
الف) سپاه وارتش ب) علما ج) لشکر ثارلله ونیروی با عظمت سپاه قدس
14- شهید سلیمانی چه کسانی را منشا فریب وبه سکوت کشاندن علما می داند؟
الف )آمریکا ب)منافقین ج)خناسان
15- شهید سلیمانی شناخت به موقع دشمن واخذتصمیم به موقع را وظیفه چه قشری می داند ؟
الف)سپاه وارتش ب) علما ج) سپاه
16- شهید سرافراز از چه قشری به عنوان روشنایی جامعه یاد می کند ؟
الف شهدا ب) فرزندان شهید ج) علما
17- شهید سلیمانی چه کسی را دوست عزیز معرفی میکند که با صبر ومتانت ؛ ایشان را تحمل کردند؟
الف حسین پور جعفری ب) سردار قاآنی ج) اعضای سپاه قدس
18- شهید سلیمانی به کدام قشر می فرماید من دست مبارکتان را می بوسم
الف ) سپاهیان ب)خانواده شهدا ج) علما
19- شهید عزیز خطاب به علما :من ...........را خیلی مظلوم و...................... می بینم
الف) سپاه ؛ بی یاور ب) علما ؛ تنها ج) آیت الله خامنه ای ؛تنها
20- شهید در بخشی از وصیت نامه می نویسند :من در صدای پدر ومادر شهدا وجود ..............احساس می کردم.
الف)اولیاء الله ب) پدر ومادرم ج)شهیدهمت
#حکمت_های_سیاسی
#عترت_شناسی
#حکمت_های_نهج_البلاغه
✅حکمت اول
قال علی علیه السلام :
کُنْ فِی الْفِتْنَةِ کَابْنِ اللَّبُونِ، لاَ ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ، وَلاَ ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ
در فتنه ها همچون شتر کم سن و سال باش; نه پشت او قوى شده که سوارش شوند نه پستانى دارد که بدوشند .
🔶شرح حکمت اول 👇
هدف امام این است که انسان به هنگام شورش هاى اهل باطل و فتنه هاى ناشى از خصومت آنها با یکدیگر نباید آلت دست این و آن شود ، باید خود را دور نگه دارد و به هیچ یک از دو طرف که هر دو اهل باطل اند کمک نکند.
در این هنگام باید این افراد بلکه تمام افراد، خواه ضعیف باشند یا قوى نهایت مراقبت را به خرج دهند که در دام لانه گران و غوغاسالاران نیفتند مبادا دین و یا دنیای آنها آسیب ببیند .
#نهج_البلاغه
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت دوم
امیرالمومنین در حکمت دوم ، به پیامد ها و آثار سوء
" سه رذیله ی اخلاقی " ، اشاره فرمودند:
أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَرَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَهَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ.
هر کس طمع را پیشه کند خود را حقیر کرده
و کسى که ناراحتى هایش را (نزد این و آن بدون هیچ فایده) فاش کند به ذلت خویش راضى شده
و آنکس که زبانش را بر خود امیر کند شخصیتش حقیر خواهد شد.
🔶شرح حکمت دوم 👇
بدیهى است که افراد طماع براى رسیدن به مقصود خود باید تن به هر ذلتى بدهند و دست سؤال به سوى هرکس دراز کنند و شخصیت خود را براى نیل به اهداف طمعکارانه خود بشکنند.
نقطه مقابل طمع قناعت است که سبب عزت آدمى مى شود همان گونه که امیرمؤمنان فرمود: ( عَزَّ مَنْ قَنَعَ ) ؛
آن کس که قناعت پیشه کند عزیز خواهد بود .
2_در دومین نکته میفرمایند:
کسى که سفره دل خویش را (نزد این و آن بدون هیچ فایده) باز کند و مشکلات خود را فاش سازد رضایت به ذلت خود داده است .
3_ امام علیه السلام در جمله سوم مى فرماید:
کسى که زبانش را بر خود امیر سازد شخصیت او تحقیر مى شود .
منظور از امیر شدن زبان آن است که از تحت کنترل عقل و فکر خارج شود و هرچه بر زبانش آمد بگوید.
کوتاه سخن این که انسان عاقل باید زبانش را در اختیار عقلش قرار دهد نه این که عقلش را در اختیار زبان که اولى مایه سعادت است و دومى اسباب حقارت.
#نهج_البلاغه
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🌺🌿🌺🌿
ÈíÇäÇÊÏÑÏíÏÇÑÌãÚìÇÒÇÞÔÇÑãÎÊáÝãÑÏãÞãÈåãäÇÓÈÊÓÇáÑæÒÞíÇãäæÒÏåãÏíãÇåþموسیقی.mp3
960.3K
طبق نقشهی دشمنان اسلام و ایران، تصمیم را بر این گرفتند که زن ایرانی را از دائرهی عفاف و حجاب خود بیرون کنند.
بیانات در دیدار مردم قم در سالروز قیام نوزدهم دی.
۱۳۸۶/۱۰/۱۹
#برکت_عفاف_زن
#طرح_استعماری_کشف_حجاب
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
ديدارباجوانانوفرهنگياندرمصلاىرشتموسیقی.mp3
1.05M
رضاخان قلدر وقتی خواست از غرب برای ما سوغات بیاورد، اولین چیزی که آورد، عبارت بود از لباس و رفع حجاب.
بیانات در دیدار با جوانان و فرهنگیان در مصلای رشت.
۱۳۸۰/۰۲/۱۲
#سوغات_غرب
#طرح_استعماری_کشف_حجاب
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
#تفسیر_قرآن
⚜ تفسیر یک دقیقه ای قرآن
☘ ادامه تفسیر آیه1 سوره حمد
🔸بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (1)🔸
🔹سیمای بسم الله🔹
📌 بسم الله رمز توحید،رمز عشق به خدا و توکل به اوست
📌 بسم الله گام اول در مسیر بندگی خداست
📌 بسم الله ذکر خداست یعنی خدایا من فراموشت نکردم و در همه کارها از نام تو یاری می گیرم.
🔹الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🔹
همانطور که در جلسه های قبلی گفتیم
الرحمن یعنی رحمت عام خداوند که شامل همه می شود و الرحیم یعنی رحمت خاص خداوند که شامل افراد خاصی مانند مومنان می شود.
🍁 اگر می بینید که انسانها به یکدیگر مهربانی می کنند اگر می بینید مادر به فرزندش محبت می کند اگر می بینید کبوتر دانه بر می دارد و در دهان بچه اش می گذارد همه این ها از رحمت الهی سرچشمه می گیرد.
#قرآن
#تفسیر_قران
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
#تفسیر_قرآن
⚜ تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌿 ادامه تفسیر آیه2سوره حمد
🔸الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ(2)🔸
🍀ترجمه:سپاس مخصوص خدایی است که پروردگار جهانیان است
🍁 الحمدلله بهترین نوع تشکر از خداست ذکر الحمدلله از جمله اذکاری است که بسیار سفارش شده است که انسان در شبانه روز پیوسته به یاد خدا باشد و همیشه سپاسگزار خدا باشد
تربیت کار کیست ❓
👈 تربیت کار همان کسی است که همه ما و همه عالم، خورشید،ماه و زمین، فصل های بهار، تابستان، پاییز، زمستان و روز و شب و مانند آن را تربیت کرده و تربیت می کند و آن کار رب العالمین است.
🦋 کودک 👶وقتی به دنیا می آید دارای تربیت است بچه ها در آغاز اهل دروغ، غیبت و اهل گناه نیستند کم کم که بزرگتر می شوند این صفات ناپسند را از بزرگترها یاد می گیرند. این ما همان کودکان بوده ایم که یک زمانی نه غم و غصه ای نه افسردگی و نه اهل گناه بودیم ولی به مرور زمان تربیت پاک و خالصانه الهی خود را از دست دادیم اگر بخواهیم دوباره به اصل و اصالت خود برگردیم باید خودمان را به خدا بسپاریم.
🔹پیام های آیه2سوره حمد🔹
📌همه حمد و ستایش ها برای خداست
📌خداوند پروردگار همه مخلوقات است
📌رابطه خداوند با مخلوقات رابطه دائمی و همیشگی است
#قرآن
#تفسیر_قران
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
#تفسیر_قرآن
⚜ تفسیر یک دقیقه ای قرآن
(جلسه_10)
🌿آیه2سوره حمد
🔸الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2)🔸
{ترجمه آیه:سپاس مخصوص خدایی است که پروردگار جهانیان است}
🍀 الحمد:سپاس و ستایش
🍀 لله:برای خدا
🍀 رب:پروردگار
🍀 العالمین:جهانیان
🍁هر خوبی که در عالم می بینیم آن خوبی به برکت وجودخداست به همین دلیل باید گفت{الحمدلله}حمد و سپاس فقط ویژه خداست. در آیه1سوره حمد گفتیم که خداوند دارای نام و صفت هایی است نامش الله و صفت هایش{رحمان و رحیم}است صفت سومی که می خوانیم آن {رب} است.
رب به چه کسی گفته می شود❓
رب به کسی گفته می شود که هم مالک و هم مربی و هم تربیت کننده است.
خداوند هم صاحب حقیقی عالم و هم مدبر و پروردگار آن است.
🔆 عالمین:جمع عالم و از ریشه علم می آید علم به معنای شناختن و دانستن است پس عالم یعنی هر چیزی که انسان با آن خدا را می شناسد و از خدا شناخت و آگاهی پیدا می کند. پس عالم یعنی هر چیزی مانند گل، گیاه،کوه، زمین، آسمان، ماه، خورشید و سایر مخلوقات می باشد. که انسان با دیدن آنها از خود می پرسد چه کسی آنها را آفریده و تربیت و مدیریت می کند رب العالمین آنها را آفریده و تربیت و مدیریت می کند.
#قرآن
#تفسیر_قران
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
#تفسیر_قرآن
⚜ تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌿آیه3سوره حمد
🔸الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (3)🔸
ترجمه:بخشنده و مهربان است
🌸 اگر خدا به انسان ها عزت و آبرو و اعتبار می بخشد ریشه در مهربانی و رحمت اوست. (و کتب ربکم علی نفسه الرحمه) خداوند رحمت را بر خود واجب کرده است و رحمت او بر همه چیز سایه گسترده است همچنین پیامبر و قرآن مایه رحمت هستند.
🌸 آفرینش و پرورش خداوند بر اساس رحمت است و اگر گناهان انسان را بعد از توبه و عذر خواهی می بخشد و به انسان ها فرصت جبران گناهان و اشتباهات می دهد همه نشان دهنده رحمت و مهربانی خداست
🔹پیام های آیه3سوره حمد🔹
📌 تعلیم و تربیت الهی همراه محبت و رحمت و مهربانی است.
📌 بخشیدن گناهان انسان بعد از توبه ریشه در رحمت و مهربانی خداست
#قرآن
#تفسیر_قران
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
•┈┈••✾❀🕊🌸🕊❀✾••┈┈•
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
⚜ حکمت_سوم ⚜
قال #امام_علی_علیه_السلام :
الْبُخْلُ عَارٌ، وَالْجُبْنُ مَنْقَصَهٌ، وَالْفَقْرُ یُخْرِسُ الْفَطِنَ عَنْ حُجَّتِهِ، وَالْمُقِلُّ غَرِیبٌ فِی بَلْدَتِهِ.
بخل ننگ است و ترس مایه نقصان، فقر شخص زیرک را از بیان دلیلش گنگ مى سازد و آنکس که فقیر و تنگدست است حتى در شهر خود غریب است.
📌شرح حکمت سوم
امیرالمومنین در این حکمت به چهار رذیله اخلاقی اشاره میکنند
و آثار سوء هر کدوم رو بیان میفرمایند
1_ «بخل ننگ است»؛ (الْبُخْلُ عَارٌ)
بخل آن است که انسان حاضر نباشد چیزى از مواهب خداداد را در اختیار دیگران بگذارد، هرچند امکانات او بسیار بیش از نیازهاى او باشد و نقطه مقابل آن سخاوت و کرم است که گاه سبب مى شود انسان حتى وسائل مورد نیاز خود را به دیگران ببخشد و خود به کمترین مواهب حیات قناعت کند.
2_ ترس مایه نقصان مى شود ؛ (وَالْجُبْنُ مَنْقَصَهٌ)
افراد ترسو هرگز نمى توانند از قابلیتها، شایستگى ها و استعدادهاى خود استفاده کنند و نتیجه آن عقب ماندگى در زندگى است.
به علاوه هنگامى که دین و جان و ناموس و کشور آنها به خطر بیفتد از جهاد ابا دارند و به جاى اینکه در صف مجاهدان باشند در صف قاعدان و بیماران و از کار افتادگان و کودکان قرار مى گیرند.
ادامه دارد....
#نهج_البلاغه
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🌺🌿🌺🌿
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#عترت_شناسی
#حکمت_های_نهج_البلاغه
⚜حکمت سوم ⚜
قسمت دوم
قال #امام_علی_علیه_السلام
الْبُخْلُ عَارٌ، وَالْجُبْنُ مَنْقَصَهٌ، وَالْفَقْرُ یُخْرِسُ الْفَطِنَ عَنْ حُجَّتِهِ، وَالْمُقِلُّ غَرِیبٌ فِی بَلْدَتِهِ.
بخل ننگ است و ترس مایه نقصان، فقر شخص زیرک را از بیان دلیلش گنگ مى سازد و آنکس که فقیر و تنگدست است حتى در شهر خود غریب است.
📌شرح حکمت سوم
امیرالمومنین در این حکمت به چهار رذیله اخلاقی اشاره میکنند و آثار سوء هر کدوم رو بیان می فرمایند
(در پیام قبل دو رذیله را بیان نمودیم و در ادامه )
3_ فقر شخص زیرک را از بیان دلیلش گنگ مى سازد ؛
(وَ الْفَقْرُ یُخْرِسُ الْفَطِنَ عَنْ حُجَّتِهِ)
از یک سو افراد فقیر در خود احساس حقارت مى کنند و هر اندازه فَطِن و باهوش باشند بر اثر این احساس حقارت از گفتن حرف حساب خود و دفاع از حقوق خویشتن باز مى مانند و از سوى دیگر چون مى دانند بسیارى از مردم براى سخنان آنها بهایى قائل نمى شوند چون غالباً دنیاپرستند و براى افراد ثروتمند شخصیت قائلند همین احساس سبب مى شود که فقیران نتوانند حرف حق خود را بیان کنند.
4_ آنکس که فقیر و تنگدست است حتى در شهر خود غریب است.؛
(وَالْمُقِلُّ غَرِیبٌ فِی بَلْدَتِهِ)
زیرا غریب کسى است که دوست و آشنایى ندارد و احساس تنهایى مى کند و مى دانیم دنیاپرستان از افراد فقیر و تنگدست فاصله مى گیرند و آنها را در شهر خود غریب مى گذارند و به عکس ثروتمندان حتى در بلاد دوردست از وطنشان غریب نیستند .
#نهج_البلاغه