👈 در میان آدم ها تیپ های متفاوتی وجود دارد، مربیان فرهنگی هم تیپ های مختلفی دارند.
🍁 برخی از آنها به اصطلاح «مربی فکری» اند. اینها حرف بلدند. اهل مطالعه اند. به سوالات و شبهات بچه ها تسلط و آگاهی دارند. این دسته به درد بچه ها و مخاطراتشان می خورند.
🍁 عده ی دیگری از مربیان، «مربی رفتاری» هستند. اینها همه کار بلدند. جذاب اند. قوی اند. با عرضه اند. توانایی های جالب دارند و در چشم بچه ها قهرمان به حساب می آیند.
🍁 برخی دیگر از مربیان، «مربی عاطفی» اند. اینها دوست داشتنی اند. محبت بلدند. بچه ها به سمتشان کشش دارند. عواطف و احساسات و محبت، بینشان برقرار است.
اما!!!
🌹🌹مربی_خوب آن است که هر سه اینها را با هم داشته باشد. هم فکری، هم رفتاری و هم عاطفی باشد تا بتواند بچه ها را نگه دارد و راهبری کند.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
ده نکته کلیدی برای همه مربیان و سرگروه ها که می خواهند تربیت کنند:
۱. هيچوقت در گروه از "این کار را بكن و آن کار را نكن" سخن نميگوييم.
۲. دينداري را با سختگيری به بچهها تحميل نميكنيم.
۳. با كمك سه عنصر #لبخند، #تواضع و #صميميت، “رفاقت” را به اعضای گروه هديه ميكنيم.
۴. تلاش ميكنيم تا روحيات، انديشهها، آرزوها و احساسات مخاطبانمان را بشناسيم.
۵. با لحن قيم مآبانه و بزرگمنشانه با آنان سخن نميگوييم.
۶. با ديدن ظاهر افراد در مورد آنها قضاوت منفي نميكنيم.
۷. به شخصيت آنها بهاء ميدهيم و سخنانشان را ميشنويم.
۸. جلوههاي زيباي دينداري و الگوهاي عملي همسو با جاذبههاي فطري جوانان و نوجوانان را به آنها معرفی مي كنيم.
۹. دين را مخالف شادي، نشاط، زندگي و سرزندگي معرفي نميكنيم.
۱۰. شيوه برخوردمان آمرانه نيست.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠 حکایتی از احسان حضرت امام هادى (ع) به تهيدست🌺
📝 در كتاب باارزش كشف الغمه روايت شده: روزى حضرت هادى (ع) براى انجام كارى از سامراء بيرون شدند، عربى در جستجوى حضرت بود، او را به محل كار حضرت راهنمائى كردند، پس از شرفياب شدن به محضر امام عرضه داشت قرضى سنگين بر عهده دارم و كسى جز شما را نمي شناسم كه مرا از اين بار سنگين نجات دهد
📝حضرت فرمودند اندوهگين مباش سپس فرمودند: من تو را به مطلبى راهنمائى مي كنم اما با مطلب من مخالفت نكن، من به خط خودم مي نويسم كه تو مبلغى از من طلبكارى، چون به شهر آمديم به منزل من بيا و آن را درخواست كن، هرچه از تو مهلت خواستم تو گوش نده و پول خود را از من بخواه و در آنچه گفتم كوتاهى مكن.
📝چون حضرت به شهر بازگشت مرد عرب در برابر عده اى كه در محضر حضرت بودند و در ميانشان بعضى از اطرافيان حاكم عباسى قرار داشتند طلب خود را به صورتى جدّى درخواست كرد.
📝حضرت از او تقاضاى مهلت نمودند ولى عرب راضى نشد و طلب خود را درخواست مي كرد، اطرافيان حاكم عباسى جريان را به حاكم منتقل كردندو حاكم را به فكر فرو برد و در نتيجه سى هزار درهم براى حضرت فرستاد
📝امام مرد عرب را احضار نموده و همه سى هزار درهم را در اختيار او گذاشتند و فرمودند قرضت را ادا كن و مازاد آن را هزينه خانواده ات كن، مرد عرب گفت پسرپيامبر! يك سوم اين مبلغ مشكل مرا حال مي كرد، براستى چنين است كه خدا درباره شما فرموده: خدا داناتر است كه رسالتش را كجا قرار دهد.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ زنگ خطر سرگروه
استفاده از سخنران و معلّم به جای
مربی و سرگروه
❓شرح مسئله: برخی میپرسند که هزینه حقالتدریس سخنران، مبلّغ و مدرس دعوتشده به حلقهها را چه کسی میپردازد؟! ایاب و ذهابشان با کیست؟! آیا میتوان اگر در مسجدی مربی نبود، از سایر مساجد سطح شهر برای این کار مربی میهمان دعوت کرد؟! و پرسشهایی از این دست.
توضیحات لازم: آنچه در پاسخ به این قبیل سؤالات و پرسشها، لازم به یادآوری است، این است که حلقه صالحین، سرگروه و مربی دارد، نه آموزگار و معلم و نه سخنران و مبلغ؛ زیرا آموزگار کارش تدریس و تعلیم است و سخنران و مبلغ نیز کارشان تذکر و پند و اندرز گفتن؛ امّا #مربی اینطور نیست؛ بلکه مربی در وهله نخست کارش تربیت و پرورش دینی است و در واقع وظیفه اصلی مربی، تربیت جوانان و نوجوانان است.
حال از آنجا که انسان شدن و رشد و کمال در زندگی انسان بیش از همه، محصول تربیت است و نه محصول تعلیم، آموزش، موعظه و اندرز؛
پس نقش مربی برای این کار به مراتب از نقش معلم و مبلغ بیشتر و اثرگذارتر است.
بر این اساس، یک نفر انسان دلسوز و متعهد که خودش یک قدم به سعادت و کمال از دیگران نزدیکتر است با کمک متولیان امر و با حمایت و جهت دهی مسئولان، ابتدا توان تربیتی دینی خود را افزایش داده و سپس به عنوان سرگروه حلقه تربیتی، تعدادی از جوانان و نوجوانان محل سکونت خود را به راه درست دعوت نماید که چنین فردی، کسی است که در همان محل سکونت دارد، نه کسی که با آژانس بیاید، یک جلسه تدریس کند و از آنجا برود.
به دیگر سخن آنکه، سرگروه، کسی است که مثلاً جمعهها صبح با بچههای گروهاش، فوتبال بازی میکند، با آنها به نماز جمعه میرود، هر شب در نماز جماعت مغرب و عشا اعضای حلقه تربیتی خود را در مسجد میبیند و از رفتار و گفتار آنان در زندگی روزمره، شناخت کاملی دارد و میتواند در مواقع لازم و ضروری حتیالامکان به اصلاح گفتار و رفتار آنان بپردازد؛ پس بنابراین، چنین کسی مربی میهمان از مسجد و محلهای دیگر و سخنران، مبلغ و آموزگار مدعو نمیتواند باشد.
به بيان دیگر، اگر در جریان کلی فرایند تربیت، تنها همین اتفاق ارزشمند بیفتد که در هر مسجد و محله و مجموعه ای چند مربی و سرگروه واقعی تربیت شوند، به طور قطع و یقین، در همین مرحله ارزشمند و پرسود، انقلاب اسلامی سالهای متمادی بیمه خواهد شد، چه رسد به اینکه در این راه، هر مربی و سرگروه صالحین بتواند به مرور زمان، پانزده تا بیست نفر را نیز با اسلام آشنا نماید و مسیر سعادت و هدایت را به آنها نشان دهد.
#زنگ_خطر_سرگروه
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
✅باید ها و نباید های سرگروه
🔵بایدها:
۱- بیان درست موضوع
۲- رغبت زایی و انگیزه سازی
۳- سؤال برانگیزی در بحث
۴- دو طرفه شدن مباحث
۵- ورود همه اعضاء به بحث
۶- جمعبندی و نتیجه گیری
.......................................
🔴نبایدها:
۱- یک طرفه سخن گرفتن
۲- اطاله کلام و رغبت زدایی
۳- پیش داوری و قضاوت
۴- خروج از موضوع اصلی
۵- تخریب، تمسخر و انتقاد
۶- شوخیهای مکرر و بیجا
#حلقه_داری
#مهارتهای_سرگروه
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ آفت های سرگروه:
(خلاصه)
🔸غفلت از:
ارتباط با اعضاء
شناخت مشكلات
رفع مشكلات
همدردي
🔸خود محوری
عوامل آن :
احترام و تبعيت اعضاء
كم ظرفيتي
عدم نظارت بر فعاليت سرگروه
🔸عدم تطابق قول و فعل
نصيحت هايي مي نمايد كه متربیان، ايشان را عامل به آنها نمي يابد؛
مثالً: توصيه به نماز شب مي نمايد درحالي كه خود هيچ اهتمام و سعي در انجام اين مستحب ندارد.
🔸تكبر و غرور
🔸مريد پروری
تبعيت كوركورانه، محبت افراطي
🔸وابستگي به اعضای گروه
مسائل مادي و ظاهر اعضاء
🔸افراط در علاقه ها و عواطف
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پویانگاری
به مناسبت عيد سعيد غديرخم درباره آداب و سفارشات اهل بیت«علیهم السلام» درباره غدیر
پویش اطعام عید غدیر
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
پایه تربیت جوان
📍شناخت تمایلات طبیعی و خواهش های فطری جوانان و ارضای صحیح و معتدل هر یک ازآن خواسته ها و تمایلات فطری، اساسی ترین پایه تربیت نسل جوان است.
📍 مربی لایق کسی است که در درجه اول، ساختمان طبیعی و استعداد های فطری جوانان را و یا هر گروه سنی که خواهان تربیت آنان می باشد، مورد مطالعه دقیق قرار داده و برنامه ای جهت رویارویی با آن خواسته ها و نسبت به آن گروهی که با آن ها مواجه خواهد بود تنظیم نماید. در این صورت به دلیل اینکه برنامه ای مدون در رابطه با آن خواسته ها که فطری هستند، تدوین نموده، در نتیجه تربیت او ثمر بخش تر و آسیب آن کم تر خواهد بود.
📍البته لازم به بیان است که این خواهش های فطری در درون هر انسانی به طور مشترک نهاده شده اما به دلیل برخی شرایط همچون نوع تربیت در خانواده و اجتماع، این خواسته های فطری با شدت و ضعف در افراد مواجه هستند.
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام؛ زمانی که بچه ها (نوجوانان پسر) از من در مورد رابطه با جنس مخالف سؤال می پرسند، چگونه باید جوابشان را بدهم؟ در صورتی که می گویند روابط ما محدود به صحبت کردن می باشد؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
برای پاسخ به این سؤال متربیان، نکات زیر پیشنهاد می شود:
۱. آنها را نسبت به آثار گناه آگاه کنید. عموما جوانان نسبت به روحیه غیرتمندی حساس هستند، می توانید غیرت او را تحریک کنید؛ چرا که یکی از نتایج ارتباط نامشروع این است که نوامیس فرد را در خطر دچار شدن به مشکلی قرار می دهد که او برای دیگران به راه انداخته است. او هرگز به دیگران اجازه ارتباط نامشروع با نوامیس خود را نمی دهد، پس چگونه این امتیاز را به خود واگذار کرده است. همچنین به او گوشزد کنید که این کار، راه رفتن بر لبه پرتگاه است و هر لحظه احتمال سقوط در دره وجود دارد. به آنها بفهمانید که شیطان وعده نداده است که شما در حد این تماس تلفنی بمانید و هر لحظه شما را به سمت گناهان بزرگتری سوق می دهد.
٢. از خود آنها بخواهید که با عقل خویش در مورد این مسئله قضاوت کنند و حتی می توانید در صورت تشخیص اینکه آثار منفی نداشته باشد، آن را به صورت کلی در حلقه مطرح نمایید و پاسخ های خود بچه ها را دریافت نمایید. مطمئنا در یک فضای مناسب عقلانی از میان حرفهای خود بچه ها و تضارب آرای بین آنها، جوابهای خوبی به دست خواهد آمد، که چون به وسیله خود آنها بوده است، بعدأ خیلی به کار شما خواهد آمد. البته برای طرح این بحث در حلقه باید بسیار دقیق و جدی و با در نظر گرفتن همه جوانب اقدام نمایید. در همین جلسات می توانید اثرات و آسیب های این ارتباط، در فرد و جامعه را با آنها به بحث بگذارید.
٣. بیان خاطرات و یا نمایش مستندها و فیلم هایی از شهدا، در جهت تقویت اراده بچه ها که مهم ترین عامل بازدارنده از این آسیب هاست، بسیار مؤثر است.
۴. بیان روایات و سخنانی از معصومین علیهم السلام در جهت ارتباط نزدیک تر آنها به امام زمان (عج) و انس با ایشان که «عين الله ناظره» است و ما در منظر نگاه او هستیم، به گونه ای که فکر کنیم اگر در آن لحظه حضرت را ببینیم چقدر حالت شرمساری برای ما ایجاد خواهد شد. بنابراین هرگاه چنین کاری برای ما پیش آید، با این تصور که واقعی هم هست، می توانیم اراده خود را در ترک عمل غیرصالح محکم تر کنیم، لذا رعایت تمام این توصیه ها برای کمک به بچه ها در جهت دور شدن از این پرتگاه خطرناک بسیار مؤثر است.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام؛ یکی از افراد گروه سعی دارد که ارتباطش را با جنس مخالف قطع کند اما نمی تواند، چگونه او را کمک کنم؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 باسلام خدمت شما پرسشگر محترم
رابطه با نامحرم کار حرامی است که در نتیجه ضعف ایمان صورت می پذیرد و راه حل اساسی برای جلوگیری از آن تقویت فضايل الهی و رعایت تقواست. مسلما اگر متربیان با فضای معنوی و الهی انس گرفته و ذکر و فکر آنها حرکت به سوی رشد و تربیت دینی باشد، جایی برای چنین مسائل هوس آلودی نمی ماند. اما، از آن جایی که سرگروه نقش به سزایی در به وجود آوردن فضای دینی و معرفتی دارد، می توان راه کارهای زیر را برای رسیدن به آن پیشنهاد کرد:
ا- ایجاد توجه و التفات به مسؤلیت چشم و گوش و دیگر اعضای بدن و این که عملکردشان در قیامت مورد سؤال قرار خواهد گرفت.
۲- توجه به پلیدی این عمل و بیان آثار مخرب دنیوی و اخروی آن
۳- درک حضور و آگاهی خداوند متعال و امامان معصوم (علیهم السلام) از نگاه ها و انگیزه های درونی
۴- ارتقاء سطح حیا و عفت و غیرت در متربیان
۵- یادآوری مرگ و قیامت تا جایی که قلب آنها با این معارف انس بگیرد.
۶- برگزاری جلسات معنوی و مناجات های الهی که باعث ایجاد محبت خداوند در قلب متربیان است چراکه، در مناجات شعبانیه محبت را عامل خارج شدن از معصیت شمرده است.
۷- بازگویی سرنوشت زیبای کسانی که در رابطه با نامحرم خود را حفظ و کنترل کردند.
۸- تشویق و ترغیب افراد به گفتن ذکر «لا حول ولا قوة الا بالله العلى العظيم» چراکه این ذکر، شیطان جنی را از انسان دور می کند.(روایت از پیامبر صلی الله علیه و آله» بحار الانوار ج ۹۵)
٩- تشویق به ازدواج جوانان در هنگام وجود شرایط
تذکر: برخی مربیان از داستانهای عبرت انگیز در خصوص عاقبت رابطه حرام استفاده می کنند که تا حدی می تواند به بازدارندگی افراد کمک کند. ولی، باید توجه داشت که خود این امر موجب بدآموزی و تعلیم راههای فساد و انحراف نگردد. بهترین الگوی بیان انحرافات اخلاقی در قرآن کریم، سورة يوسف است که می بینید یک داستان عشقی را به ظریف ترین شکل بیان کرده و بدون این که زمینه انحراف و اشتباه را فراهم نماید، فضای توبه و تقوی و آثار آن را ترسیم می نماید. بنابراین، مسئول گروه با استفاده از این نکات و راهکارهای بیان شده و هم چنین از راه تقویت اراده و اعتماد به نفس می تواند فرد مذکور را کمک کند تا بر این تصمیم درست خود استوار و راسخ باشد و آن را اجرایی کند.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
تاثیر کار بر قلب و احساس
همچنين كار روى احساس انسان اثر مى گذارد، آن كه در اصطلاح قرآن «دل» گفته مى شود و آن چيزى كه رقّت، خشوع، قساوت، روشنى و تاريكى به او نسبت داده مى شود، مى گوييم: فلانكس آدم رقيق القلبى است، فلانى آدم قسىّ القلبى است، يا مى گوييم: قلبم تيره شد، قلبم روشن شد؛ آن كانونى كه در انسان وجود دارد و ما اسمش را دل مى گذاريم.
كار از جمله آثارش اين است كه به قلب انسان خضوع و خشوع مى دهد، يعنى جلو قساوت قلب را مى گيرد. بيكارى قساوت قلب مى آورد و كار، اقلّ فايدهاش براى قلب انسان اين است كه جلو قساوت قلب را مى گيرد. در مجموع، كار در عين اينكه معلول فكر و روح و خيال و دل و جسم آدمى است، سازنده خيال، سازنده عقل و فكر، سازنده دل و قلب و به طور كلى سازنده وتربيت كننده انسان است.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
👈👈اطلاعیه👉👉
سلام و درود خدا.اساتید ،سرمربیان ، مربیان و سرگروه های محترم صالحین
درمسیر تعامل با «جشنواره عمار».درصورتی که کار فاخری درباره تربیت تشکیلاتی تولید شده داشته باشید را جهت انعکاس به جشنواره ارسال فرمایید قطعا در صورت تایید تخصصی و محتوایی با نام خودتان ارسال می گردد .
(فیلم کوتاه،مستند،نماهنگ،سرود،عکس،نقاشی و...)
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام برای افرادی که بدون فکر حرف می زنند و عجول هستند، چند راهکار عملی برای وادار کردنشان به تفکر قبل از عمل و حرف زدن ارائه بدهید.
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
قبل از هر چیز باید به عواقب عجله و شتاب زدگی و حوادث بسیار ناراحت کننده ای را که بر اثر شتاب زدگی در کارها دیده شده، به خاطر آورد و نمونه های تاریخی آن را مورد توجه قرار داد. با مطالعه در این امور، هر کس به خوبی در می یابد که عجله نه تنها او را زودتر به مقصد نمی رساند بلکه، چه بسا هرگز به مقصد نرسد. جمله هایی مانند؛ «العجلة من الشيطان: عجله و شتاب از شیطان است.»(بحارالانوار، ج ۷۴، ص ۱۴۹) باید به صورت شعارهایی در زندگی فردی و اجتماعی درآید و همیشه نصب العين افراد عجول گردد تا با مشاهده آن از عجله باز ایستد و حدیث رسول خدا(صلی الله علیه و آله) را به ذهن خویش بسپارند که فرمود: «شتاب زدگی و عجله مردم را به هلاکت می افکند.»
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام علیکم، آیا فقط افزایش معنویت در نوجوان و جوان باعث می شود که آنها انحرافات اخلاقی را ترک کنند و یا راههای دیگری هم وجود دارد؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
باید کاری کرد که آنها تصمیم جدی به ترک گناه بگیرند و از اراده آهنین خود در این باره کمک بگیرند. راههای تقویت ارده را دنبال کنند. از مکان های آلوده به گناه، تصاویر مبتذل و رفتارهای غیراخلاقی و دوستان ناباب دوری کنند، اوقات فراغت را با برنامه های بانشاط، ورزش و تفریحات سالم پر کنند، با دوستان مؤمن ارتباط برقرار کنند، در مجالس معنوی و برنامه های مذهبی شرکت کنند، به عواقب گناه فکر کنند، پیامدهای دنیوی و اخروی چنین انحرافاتی را در نظر داشته باشند. همه این کارها در ترک گناه از جانب نوجوانان و جوانان مؤثر است.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
جهت عضویت در کانال صالحین استان البرز از لینک زیر استفاده نمایید.
https://eitaa.com/Salehin_alborz
⭕ تشویق و تنبیه
🔻تشـــــویق:
یکی از روشهای مهم در تربیت اسلامی روش #تشویق است کما این که مسئله #تنبیه نیز در تعلیم و تربیت اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است . اصولاً اساس کار انبیاء (ع) بر تبشیر و انذار قرار داشت . البته از نظر تربیت اسلامی تشویق و تبشیر مقدم و بیشتر بر تنبیه و انزار است . انسان ذاتاً تمایل دارد که مورد تشویق و تحسین قرار گیرد و باید از این تمایل که ریشه در گرایش کمال وجودی انسان دارد در راه تربیت بهره برداری کرد . چه بسا یک آفرین و یک احسن ، فرد را به جنب و جوش وا داشته و او را به انجام کارهای پسندیده تشویق کند .
در آزمایشی که از عده ای دانش آموز به عمل آمد آنها را به چند گروه تقسیم کردند . گروهی که مورد تشویق قرار می گرفتند ، روز به روز پیشرفت می کردند ولی سایرگروهها ( که مورد تشویق نبودند و یا ملامت می شدند ) چنین نبودند.
🔷 در تشویق نکات زیر باید مراعات شود :
🔸عمل نیک شخص مورد تحسین قرار گیرد نه شخص او
🔸علت تشویق معین شود
🔸فرد احساس کند که تشویق حق اوست
🔸تشویق صورت رشوه به خود نگیرد
🔸تشویق گاه به گاه باشد نه دائماً
🔸تشویق در حضور جمع انجام گیرد .
🔸از حد لازم تجاوز نشود که سبب غرور می شود
🔸تشویق وسیله است و نباید تبدیل به هدف و غایت شود
🔸تشویق مناسب با سن ، متفاوت می شود
تنبـــــیه:
تنبیه نیز یکی از روشهای تربیتی است که معمولاً مکاتب تربیتی دچار افراط و تفریط شده اند ولی مکتب اسلام در این زمینه در حد اعتدال و حد وسط را برگزیده است.
ژان ژاک رو سو معتقد است که در تربیت کودکان نیاز به تنبیه و مجازات نیست،
هربرت اپسنسو نیز بهترین وسیله تنبیهی را این می داند که فرد نتیجه کارهای خود را به طور طبیعی ببیند و از طرفی بعضی راه افراط را در پیش گرفته اند و تنبیه های زیانباری را در راه تربیت پیشنهاد می کنند ولی اسلام حد متعادل را پیشنهاد می کند.
شخصی خدمت امام کاظم (ع) شکایت کرد که پسر (شلوغ و بی تربیتی ) دارم . حضرت فرمود او را نزن ، با او قهر کن ولی قهر را طولانی نکن و خلاصه اینکه اسلام تنبیه را رد نمی کند.
🔶نکاتی که باید در تنبیه مورد توجه قرار گیرد :
🔹تنبیه بدنی تجویز نمی شود
🔹تنبیه آخرین روش تربیتی است.
🔹در جمع اعمال نشود .
🔹علت تنبیه قبلاً کشف شده و طرف را متوجه آن نموده باشیم
🔹عمل بد متربی باید مورد تقبیح قرار گیرد نه شخصیت او
🔹از زیاده روی خود داری شود .
🔹در هنگام تنبیه خوب است دیگری واسطه شود تا تنبیه انجام نشود.
🔹تنبیه به صورت مضاعف نباشد ( یعنی متربی هم از برنامه های مورد علاقه ی خود محروم شود و هم ملامت و سرزنش شود و ...)
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz