🔻چرا در #نشست_اساتید حضور دارید؟
استاد علیدوست در نشست علمی ترویجی با موضوع جایگاه شناسی فقه و اصول درمنظومه علوم اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت حضورشان در #نشست_اساتید گفت:
🔹نشست اساتید ابتدائا برای مقابله با مسائلی مثل ورود رسائل در مدارس که بعضی دغدغه داشتند که این مسئله باعث از بین رفتن آزادی حوزه میشود ایجاد شد. بعدتر با آقای مقتدایی و مسئول آموزش صحبت شد و قرار شد این کار نشود. بعد از این مسائل عده ای از اساتید گفتند نشستی صنفی داشته باشیم و این شد که آرام و آرام نشست اساتید شکل گرفت. بعدا حرف و حدیث هایی گفته شد که این برنامه برای آنتی تز انقلاب و... ایجاد شده است. بنده تا الان به این نرسیده ام.
❗️به برخی از بزرگان گفته ام که اگر بنده بفهمم ساعت نه صبح که این نشست را #حضرت_آقا دوست ندارد بنده 9:05 دیگر در آن نیستم.
❌ بعضی از افراد حاضر در نشست حرکاتی دارند که بنده نپسندیده و تضاد هم دارم با آنها ولی احساس میکنم حضورم موثر بوده و هست. هنر ما نباید طرد باشد، این به نفع نظام نیست. احتمال جدی بدهید که دشمن پشت این کار است.
🌀 @zarreh_bin
هدایت شده از اسرار پیدا
💢سؤالهایی دربارهی فرمایش استاد علیدوست:
نکتهی مهم و ارزشمندی در فرمایش استاد علیدوست هست که بد نیست به ابعاد آن بپردازیم تا اصل نکتهسنجی ایشان بتواند به دیگر اساتید هم کمک رساند :
#عضو_جامعه_مدرسین_حوزه در ادامه خاطر نشان کردند:
🔹«به برخی از بزرگان گفته ام که اگر بنده بفهمم ساعت نه صبح که این نشست را #حضرت_آقا دوست ندارد بنده 9:05 دیگر در آن نیستم.»
🌷 نکته شایسته تقدیر و استقبال عمومی این است که تمایل حضرت آقا معیار و محور ایجاد تشکلهای بزرگ در حوزه دانسته شده است و طبعاً به اقتضای اهمیت ملی و حتی فراملی این امر، فراتر از تعدد نگاههای رایج مراجع عظام مورد اشاره قرار گرفته است.
🔹اما این نکته تکملهها و سؤالاتی را به دنبال دارد.از آن جمله:
1️⃣. از کجا باید فهمید که آقا رضایت دارند یا نه؟
2️⃣. اگر نفهیمیدیم ایشان رضایت دارد یا نه، آیا نمیتوان با ارزیابی عملکرد و کارکرد نشست به نتیجه رسید؟
حتماً استاد علیدوست بزرگوار این راه را نمیبندند.
3️⃣. بخشی از عملکرد نشست اساتید، معطوف به تصدی قسمتی از مدیریت حوزه است. مانند تلاش پیشین برای محوریت دو سه مدرسه خاص. دادن شهریه به اساتید، تنظیم برنامه تدریس و ...
آیا این موارد از مصادیق مدیریت در مدیریت، و تضعیف مدیریت حوزه علمیه نیست؟
🔹مهم آن است که مدیریت در مدیریت ایجاد نشود.
🔹بعید است کبرای این قضیه را استاد علیدوست بزرگوار و بسیاری از اساتید نفی کنند. اما مناقشه در برخی مصادیق هم نمیتواند مانع از حساسیت به اصل کبرا شود.
4️⃣. آیا اگر شبهنهادی مانند نشست دورهای در مسیر مرجعتراشی و نه کمک به مرجعشناسی حرکت کند، نمیتواند از کارکرد منفی برخوردار شده باشد؟
این کبرا هم بعید است مورد عنایت این بزرگوار و دیگران قرار نگیرد.
5️⃣ اگر شبهتشکلی که پیشتر متکی بر حمایت یا استقبال سه مرجع بود و اینک، دستکم حمایت و حتی استقبال آیت الله العظمی مکارم شیرازی را از دست داده است، نیاز به ارزیابی مجدد دربارهی کارنامهاش نیست؟
6️⃣ آیا کیفیت شرکت اساتید عزیز در جلسهای معنوی با حضور مراجع عظام، نباید مورد ارزیابی انتقادی قرار گیرد؟ بهطور نمونه، چقدر مجموعه اساتید بزرگوار در جلسات این نشست از نشستن برخی کنار مراجع و هزینهکردن آنان برای گرفتن چند عکس و زمینهسازی برخی برای مرجعیتهای خودخوانده رضایت دارند؟ و آیا نباید برای آن راه چارهای اندیشید ؟
7️⃣ آیا اگر پیشتر مدیریت حوزه توان پاسخ به نیازهای صنفی را کمتر داشت، باز هم باید از الگوی مدیریت در مدیریت، یا مدیریت دوگانه برای پوشش این نیازها و خواستهها بهره گرفت؟
♻️با تشکر از اشارهی استاد علیدوست که زمینه ی این دوبارهاندیشیدن را فراهم آورد.
ذبیح الله نعیمیان
💠اسرار پیدا
کانال جریانشناسی و تاریخ معاصر:
💠 @asrar_p
هدایت شده از روزنه
به گزارش خبرگزاری تسنیم.docx
55.3K
#پست_ویژه
💥 #سروش_محلاتی از بنیانگذاران #فقه_خوارجی در زمانه ما
🔻مقاله خواندنی حجتالاسلام استاد #داوود_مهدوی_زادگان در نقد افکار انحرافی یک #آخوند_اعتدالی #خشونتطلب
🔹بخشی از متن مقاله:
اکنون از ناحیه برخی فقهخواندهها شاهد طرح ناصواب مساله اعتراضات آبان۹۸ ذیل بعضی مباحث فقهی هستیم. خطای این افراد آن است که اعتراض مردم را در ذیل مفاهیم فقهی چون «مضطر حربی» (محارب مضطر) و «مضطر بغی» (باغی مضطر) مطرح میکنند. محاربه و بغی در فقه اسلامی بهطور مطلق حرام است و شارع مقدس برای آنها احکام جزایی خاصی وضع کرده است در حالی که شنیدن اعتراضات مردمی و رسیدگی به آن (ولو اینکه معترض مرتکب خطاهایی هم شده باشد) یکی از وظایف حاکم اسلامی است. در این صورت، چگونه برخی مدعیان فقه، مساله اعتراض مردمی را ذیل اعمال محرم طرح میکنند؟ این نحو از طرح مساله در فقه، تبعات و آسیبهای اجتماعی ناگواری بهدنبال دارد و آن عبارت است از «مشروعیتبخشی به اعمال محاربی و بغی در پوشش اعتراض مردمی» و تحریص و تشویق به رفتارهای خشونتآمیز و ویرانگر. چنین دیدگاهی را فقط در «فقه خوارجی» میتوان سراغ گرفت. پایهگذاری چنین فقهی در حوزههای علمیه بدعت خطرناکی است. لذا این رساله در پی نشان دادن «مرز میان اعتراض مردمی» -که امری است مشروع- با «اعمال نامشروع محارب و باغیِ متظاهر به اعتراض مردمی» و نیز «آشکارسازی وجوه پنهان فقه خوارجی» است.
متن کامل مقاله را در فایل پیوستی بخوانید...
❄️فقط فرهیختگان را به روزنه فرابخوانید👇
@rozaneebefarda
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 طرح ایده برای تکمیل شهرک مهدیه و ساخت مسکن سازمانی
📝 فعالکردن نمایندگان محترم ولی فقیه
🖋 علی مهدوی
🔹 امروز قریب ۸۵ درصد از اراضی شهرک مهدیه معطل مانده است؛ یعنی بیش از ۵۰۰ هکتار زمین. درحالی که طلاب بسیاری از سختی معیشت رنج میبرند و حتی امکان فراهمآوردن اجارهبهای منزلی محقر هم برایشان سهل و ممکن نیست. از طرفی دیگر حوزه علمیه بودجه لازم را برای ساخت مسکن سازمانی و تکمیل شهرک مهدیه ندارد. شهرکی که قدمتی قریب به سی سال دارد و قرار بود خیلی زود به ده هزار واحد مسکونی برسد؛ نهایتا در ۲۵۰۰ واحد متوقف و رها شد.
🔹 به عنوان ایده، راهکارهای مختلفی از جمله همراه کردن متدینین سرمایهدار را میتوان مطرح کرد؛ اما آنچه نگارنده در این یادداشت به عنوان ایده و طرح اجرایی مد نظر دارد، فعالکردن نمایندگان ولی فقیه در سطح کشور است. بیشک هریک از نمایندگان محترم ولی فقیه در حوزه استانی خود، نفوذ، امکانات و اعتباراتی دارد که میتواند بخشی از آن را برای تسهیل معیشت طلاب بکار بگیرد؛ در امر کمکرسانی به معیشت طلاب چهچیزی بهتر از تأمین سرپناه (مسکن)؛ آن هم به شکل سازمانی؛ تا برای نسلهای مختلف طلاب باقی بماند و استفاده داشته باشد.
🔹 مساحت حدود ۵۰۰ هکتاری اراضی مهدیه را بسته به ظرفیت طلاب هر استان یا اعتباری که هر نماینده ولی فقیه امکان تأمینش را دارد میتوان تقسیم کرد. البته از یک نکته مهم نباید غفلت کرد. تنها امتیازی که هر نماینده ولی فقیه دارد این است که در واحدهای ساختهشده فقط طلاب آن استان ساکن شوند. اما احراز صلاحیت و تعیین شروط دیگر سکونت در این واحدها باید بر عهده مدیریت حوزه علمیه و مدیریت شهرک باشد. وگرنه گرفتار انواع معضلات خواهیم شد؛ چه چیزی بدتر از، از دست رفتن تمرکز مدیریت.
🔹 در شهرک مهدیه قریب ۳۰ واحد مسکونی با تأمین اعتبار آقای هاشمی رفسنجانی ساخته شده است و مدیریت شهرک مهدیه عملا اختیار لازم را برای سکونت یا لغو سکونت طلاب این مجموعه ندارد؛ همچنین قریب ۴۰ واحدی که با تأمین اعتبار دفتر آیتالله العظمی سیستانی (ادام الله بقائه) ساخته شده است. این مطلب گفته شد تا فردا روزی مجدد چنین طرحهایی که عملا سلب اختیار از مدیریت متمرکز میکند تکرار نشود.
🔹 امید است شورای محترم عالی حوزههای علمیه و همچنین مدیریت حوزه علمیه نسبت به تکمیل شهرک مهدیه و تأمین هرچه بهتر معیشت طلاب، دغدغه بیشتری داشته باشند و بزودی شاهد اجرایی شدن طرحهای موجود باشیم؛ وگرنه روزبروز شاهد خسارات بیشتری به علمیت طلاب خواهیم بود.
📌 پ.ن:
آمار ارائه شده از مساحت شهرک مهدیه صرفا مربوط به #پلاک_اول این شهرک است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
#مهدیه
#شورای_عالی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅اگر فکر میکنید دوران تخلیه تلفنی توسط سازمان منافقین تمام شده این ویدئو را ببینید
🔅نمونه هایی جدید از تخلیه تلفنی توسط سازمان منافقین
🔅تخلیه تلفنی به اسم مسئول دفتر مراجع معظم تقلید
@salmanraoofi
#معرفی_کتاب
کتاب خوبی که توسط دوست بزرگوار جناب حجت الاسلام سعید هلالیان از مجموعه گفتارهای استاد مبلغی سامان یافته
@salmanraoofi
هدایت شده از روش شناسی اجتهاد | روشنا
📖 کتاب #درس_خارج_و_گام_های_اجتهاد
🔹کتاب درس خارج و گام های اجتهاد، از معدود کتاب هایی است که در حوزه #روش_شناسی_اجتهاد تالیف شده است که در تیرماه سال جاری رونمایی شد.
🔹این اثر ارزشمند، تقریر دروس روشی حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد #مبلغی است که با همت حجت الاسلام #هلالیان در 650 صفحه به نگارش درآمده و توسط موسسه #اشراق_حکمت_اسلامی، به چاپ رسیده است.
▫️پی نوشت:
سایت و شماره تماس ناشر: http://eshraghehekmat.ir، 09198044568 (قیمت در چاپ جدید، یکصد هزار تومان است)
#معرفی_کتاب
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅آن طور که علا هاشمی پسر ارشد آیت الله هاشمی شاهرودی میگوید
🔅آیت الله هاشمی شاهرودی به طب سنتی بی اعتماد شده بود
@salmanraoofi
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
#سومین جلسه نشست پژوهشی #روش_شناسی_اجتهادی حضرت آیت_الله_العظمی_خامنهای(مدّظلّهالعالی) براساس کتاب "درسنامهی غناء و موسیقی"
ارائه: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مبلغی
دبیرعلمی: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
زمان: چهارشنبه ۱۱دیماه۹۸، ساعت ۱۸:۰۰
مکان: بلوار سمیه، ابتدای خیابان شهیدین، مدرسهی فقهی آلیاسین علیهمالسلام
@qom_khamenei_ir
هدایت شده از سلمان رئوفی
باسمه تعالی
برادران بزرگوار نسبت به شرکت در مراسماتی چون راهپیمایی ۲۲ بهمن، یوم الله ۱۳ آبان و تجمعات رسمی فیضیه بی تفاوت نباشید
ولی طلبگی شرکت کنید
یعنی مثل بعضی مردم لازم نیست از ابتدا تا انتهای تجمعات یا تظاهرات حضور داشته باشید
به قدر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در زمان خوب آن تجمع حضور پیدا کنید و بعد دنبال درس و بحث طلبگی خود باشید
و مثل بعضی مدرسین از نشست اساتید یا غیر آن هم نباشید که کلا بی اعتنا باشید
بنده در درس یکی از مدرسین خارج مدت کوتاهی شرکت کردم
سطح درس مطلوب بنده نبود ولی موضوع بحث مطلوب بود
مردد بودم چه کنم تا دیدم ایشان در روزی که تجمع به مناسبت پاسداشت سپاه علیه تحریم آمریکا در فیضیه برقرار بود، بعد از درس آمدند در فیضیه که تجمع دقیقا همان موقع برقرار بود و بعد بسیار بی اعتنا از فیضیه بیرون رفتند تا به کارهای دیگر خود برسند
بنده هم بعد از اینکار، دیگر در درس ایشان شرکت نکردم
عالمی که قدر نیروهای امنیت بخش کشور را نداند و اهمیت این تجمعات را نشناسد و فهم خوبی از مسائل اجتماعی و سیاسی نداشته باشد، با این وضع زمانه فقیه موثری نخواهد شد و به شاگردان هم مطالب کاربردی و موثری القا نخواهد کرد
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
سلمان رئوفی
۱۳۹۸/۸/۱۴
@salmanraoofi
🔅مراسم پنجمین سالگرد ارتحال حکیم و عارف الهی، اسوه زهد و تقوا،
🔅یاردیرین انقلاب و رهبری
حضرت آیة الله حاج شیخ یحیی انصاری شیرازی
🔅سخنران: حجت الاسلام قادری
🔅مدیحه سرایی: حاج رضا عاصی
⏰چهارشنبه ۱۱دی ماه بعداز نماز مغرب و عشا
🕌میدان روح الله، مسجد سلماسی
@salmanraoofi
#معرفی_کتاب
🔅کتابهای جدید مرکز تحقیقات زن و خانواده منتشر شد
🔅مجموعه حجاب پژوهی (پژوهش های فقهی حجاب جلد دوم)
🔅معرفی: سدۀ اخیر شاهد مطالعاتی در حجاب است که با خوانشی نو از آیات و روایات، تصویر متفاوتی از حجاب اسلامی ارائه مینماید. این خوانشهای نو با اختلافات درونفقهی متفاوت است. حجاب برای فقیهی که نظری خلاف مشهور میدهد، مسئلهای دینی است.
🔅هدف او فهم صحیح مراد شارع است تا مقدمهای برای امتثال صحیح شریعت باشد. در مقابل، مسئلۀ حجاب برای این نواندیشان خاستگاه اجتماعی دارد؛ چون حجاب امری دینی تصور میشود بدحجابی در جامعۀ اسلامی معضل میگردد؛ زنان بدحجاب از دینداری خود ناخرسندند و شکایت از این نمادِ هویت دینی به هجران از دینداری میانجامد؛ در این دیدگاه اگر تفسیرهای نو از حجاب بتواند بار دینی آن را بکاهد، بدحجابی معضل نخواهد بود و مانند سایر امور اجتماعی به دگرگونی طبیعی خود ادامه میدهد. مجموعۀ حجابپژوهی در نقد تفسیرهایی ازایندست نگاشته شده است.
📚جهت خرید کتابها از روشهای ذیل اقدام فرمایید:
حضوری: قم: بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، شماره ۵
تهران: بلوار کشاورز، خیابان نادری، کوچه حجتدوست، شماره ۵۶
☎️ تلفنی:
قم: 58-32603357(025) داخلی 4664
مستقیم: 32144664(025)
تهران: 88983944(021)
@womenrc
@salmanraoofi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅خطر در کمین است
🔅روز های بحرانی در پیش است
🔅پشت رهبری را خالی نکنیم
🔅از شیعیانی که هنگام شبهات پشت امامشان را خالی کردند، عبرت بگیریم
🔅حجت الاسلام مسعود عالی
@salmanraoofi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅مدیحه سرایی حاج میثم مطیعی
🔅میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد
@salmanraoofi
62610-متن مقاله به فرمت PDF-343980-1-10-20191216.pdf
644.2K
✍مقاله جدید استاد واسطی
🔅روششناسی اجتهاد تمدنی
🔅ابزاری برای استخراج نظامها و فرآیندهای مورد نیاز در مقیاس یک تمدن
@feghheumanis
@salmanraoofi