🚨 معنای توقف جنگ برای اسرائیل و حماس؟
✍ هادی خسروشاهین، پژوهشگر مسائل بینالملل نوشت:
🔻آتشبسها و توقفها در منازعات به اندازه خود جنگها اهمیت راهبردی دارند و مثل یک موجود زنده سخن میگویند اگر چه به رمز ولی تحلیلگر موظف است از این زبان رمزگشایی کند.
🔻جمز اسمیت در کتاب «توقف جنگها» تعریف موانع آتشبس به خوبی از این مهم بر میآید و البته در کنار وی الکساندر دوکالسکی در مقالهای در سال ۲۰۱۵ با تحلیل موردی منازعات از سال ۱۹۴۸ تا ۲۰۱۱ در میانمار به این پرسش بنیادین میپردازد که چرا برخی گروهها آتش بس را میپذیرند و برخی دیگر زیربار آن نمیروند.
🔻از چارچوب تحلیلی این دو نویسنده بزرگ میتوان این موارد را استخراج کرد؛ دلایل خودداری از پذیرش آتش بس: «ممانعت از ضعیف به نظر آمدن و جستوجو برای قدرت بیشتر در صحنه جنگ»، «تخمین بهدست آوردن قدرت چانهزنی از هر پیروزی یا مجموعهای از پیروزیها»، «ترس از اعطای مشروعیت به طرف متخاصم»
🔻اما علل پذیرش آتشبس یا وقفه در جنگ؛ «کسب مزیت نظامی از طریق تسلیح مجدد»، «سازماندهی جدید یا بهدست آوردن فضای تنفس»، «ایجاد یک محیط مناسب برای مذاکرات آتشبس طولانی»
🔻حال این نکات را در ذهن بسپارید تا معادله آتشبس موقت میان حماس و اسرائیل را بررسی کنیم. اسرائیل بهدلیل مجهز بودن به تسلیحات مدرن تلاش داشت از طریق بازدارندگی از طریق تخریب بالا مانع از ورود بازیگر سوم به منازعه شود و در عین حال حماس را از پا بیندازد. اما ۴۵ روز گذشت اسرائیل تقریباً به هیچ یک از اهداف حیاتی خود نرسید؛ یعنی «دسترسی به مرکز کنترل و فرماندهی حماس در غزه»، «کشف تونلها و نابودی آنها»، «ترور یا از میان بردن رهبران حماس» و از همه مهمتر «نابودی و ریشهکن کردن حماس و آزادی زندانیان با تحت فشار قرار دادن میدانی و عملیاتی»
🔻البته در این میان نه تنها نابودی حماس هم مهیا نشد بلکه از طریق ورود به گفتوگوها برای توقف جنگ به رقیب خود مشروعیت هم داد؛ همان رقیبی که تروریست میخواندش. در اینجا تنها تخریب در سطح بالا را به عنوان دستاورد و اهرم فشار در مذاکرات توقف محور قرار داد و تلاش کرد که قدرت تخریب بالا و وحشتناک علیه غیر نظامیان را به ابزاری برای بده بستان امتیازات تبدیل کند تا از طریق آزادی زندانیان خود از فشار داخلی بر دولت بکاهد.
🔻اما حماس در این معادله چه کرد؟ فشار بر مردمان غیرنظامی را موقتاً کاهش داد؛ زمینه تسهیل کمکهای بشردوستانه را فراهم کرد و بهصورت حداقلی به مطالبه آزادی زندانیان فلسطینی دست یافت.
🔻در عمل این مسأله را تثبیت کرد که راه رفع تنش نه از «رامالله» بلکه از «غزه» میگذرد. در عین حال زمینه برای تسلیح و سازماندهی مجدد و ایجاد فضای تنفس را نیز برای خود فراهم کرد. همچنین با وقفههای بشردوستانه محیط مناسب برای مذاکرات آتشبس طولانی در میان مدت تا حدی فراهم می شود. اما چنین عدم توازنی در داده و ستانده به قول والری استیکر در مرکز بررسی مطالعات بینالمللی آکسفورد انگیزه لازم را به طرف اسرائیلی برای نقض مکرر توقفهای بشردوستانه و فرار از آتشبس میدهد؛ مگر اینکه اسرائیل به این نتیجهگیری صریح و قاطع برسد که ادامه جنگ فاقد مزیتهای نظامی و دستیابی به اهداف تعیین شده خواهد بود. یعنی آتشبس مزیت نظامی خواهد داشت و در عین حال این گزینه امکانی را برای مذاکرات و چانهزنی برای کسب امتیازات بیشتر فراهم میکند. البته احتمال چنین نتیجهگیریای دور از ذهن نیست.
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین #حماس #غزه
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 آیا ارامنه و آذریها همانند دورانی که تحت حاکمیت ایران بودند، مجدداً بدون واسطه و میانجیگر، به صلح و زندگی مسالمتآمیز خواهند رسید؟
🔻زرتشت علیزاده، از تحلیلگران منطق گرا در جمهوری آذربایجان گفت: این فکر که جمهوری #آذربایجان و #ارمنستان بطور مستقیم و بدون واسطه برای صلح گفتگو کنند، مبتنی بر پایههای سالم است. زیرا، در هر گفتگویی که میانجی وارد شود، منافع خودش را هم دنبال میکند و در این صورت، منافع یکی از طرفین گفتگو پایمال میشود. این نشست میتواند در مرز دو کشور و یا در کشور همسایه گرجستان برگزار شود. در چنین حالتی، هیچ یک از طرفین به حامی ثالث نیاز ندارند. بنابراین هر دو طرف منافع خود را متقابلاً بر همدیگر منطبق میکنند. بنابراین، گفتگوی دوجانبه چارچوب بسیار درستی است!"
🔸 زرتشت علیزاده گفت: "بدون شک در این صورت، گزینه قابل قبول جمهوری آذربایجان مبنا خواهد بود. جمهوری آذربایجان در دوره شوروی سابق جایگاه یک جمهوری ضعیف را نداشت. هنگامی که قانون اساسی اتحاد جماهیر شوروی در سال ١٩٧٨ تصویب شد، مواد بسیاری که حق حاکمیت جمهوریها را تضمین میکرد، در آن گنجانده شده بود. اصل ٧۶ آن قانون اساسی تصریح میکرد که سرزمین هیچ جمهوری بدون موافقت آن جمهوری قابل تغییر نیست. بر اساس ماده ٧۶ بود که رهبری اتحاد جماهیر #شوروی آذربایجان در سال ١٩٨٨ درخواست جدایی استان خودمختار #قراباغ کوهستانی سابق را رد کرد. چون در آن زمان میخواستند آذربایجان شوروی را ترک کنند. در همان زمان، تصمیم شورای عالی جمهوری ارمنستان شوروی مبنی بر الحاق قراباغ سابق لغو شد، زیرا این تصمیم برخلاف قانون اساسی شوروی بود. امروز کشورهای اروپا باید به معاهده هلسینکی مراجعه میکنند. مرزها در اروپا بر اساس این معاهده معین شدهاند. آذربایجان و ارمنستان نیز در بحث مرز باید به معاهده هلسینکی مراجعه کنند. طرف ارمنی میتواند خیلی چیزها را ادعا کند. آنها همچنین به مرزهایی اشاره میکنند که قدمت آنها تقریباً ٣۰۰۰ سال پیش است. اینها رؤیاهای خام هستند. اما ارامنه فراموش نکنند که #زنگزور در سال ١٩٢٩ به ارمنستان داده شد. بنابراین، مناقشه در نقشههای مربوط به سالهای مختلف موفقیتآمیز نخواهد بود."
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 اقدام تحریکآمیز و نامعقول مقامات باکو در نصب پرچمهای ترکیه در خانکندی!
🔹 مقامات #باکو در اقدامی نامعقول و تحریکآمیز که حساسیت و نفرت ارامنه کوچانده شده از خانکندی، مرکز #قراباغ کوهستانی را برانگیخته میکند، پرچمهای #ترکیه را در این شهر نصب کردند!
🔻به گزارش ینیمساوات، شبکه دولتی آذ.تی.وی. جمهوری #آذربایجان تصاویر اهتزاز پرچمهای ترکیه در شهر خانکندی در کنار پرچمهای جمهوری آذربایجان را پخش کرد!
🔸پیشتر نیز مقامات دولتی جمهوری آذربایجان، در پی جنگ دوم قراباغ در سال ۲۰۲۰، پرچمهای رژیم جنایتکار صهیونیستی را در باکو و #شوشا و گنجه و لنکران و سایر مناطق جمهوری آذربایجان نصب کردند که حساسیت منفی و نفرت مسلمانان را در پی داشت!
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨گذرگاههای مرزی جدید و گمرک در مرز دولتی آذربایجان و ایران ساخته میشود.
🔻 بر اساس دستوری که به امضای الهام علیاف، "رئیس حکومت" جمهوری #آذربایجان رسید، دولت این جمهوری موظف شد بر اساس "برنامه عمل سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶"، گذرگاههای مرزی جدید و گمرک در #آقبند و #آستارا در مرز #ایران و نیز گذرگاه مرزی جدید در مرز گرجستان احداث کند تا ظرفیت حمل و نقلی جمهوری آذربایجان افزایش یابد!
🔸 #باکو به منظور افزایش ظرفیتها و درآمد حمل و نقلی جمهوری آذربایجان، توافقنامههای مهمی همچون احداث پلهای جدید در آستاراچای و آقبند و نیز مشارکت در ساخت خط آهن رشت - آستارا با تهران امضاء کرده، اما تاکنون هیچیک از طرحهای مهم مشترک با ایران را اجرایی نکرده است! باکو بهعلت نگرش نادرست به ایران و همچنین فرمانبری از #انگلیس و #اسرائیل و #ترکیه و #آمریکا و #روسیه، مناسبات با ایران را در حدی محدود نگه میدارد!!
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۵۴
↩️ شامل آیات ۳۰ تا ۳۷ سوره مبارکه #آل_عمران
🔻امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«اِنَّ القُرآنَ ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیقٌ»؛
ظاهر قرآن شگفتانگیز و زیبا و باطنش ژرف و عمیق است.
📚 (اصول کافی، ۲/۵۹۹)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_آل_عمران
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨یک مقام ریاستجمهوری آذربایجان اعلام کرد حکومت باکو برای بازگشت یا برداشتن لوازم خانگی ارامنه فراری داده شده از قراباغ کوهستانی مهلت تعیین خواهد کرد!
🔻 به گزارش آخار فرید شفیاف، مدیر مرکز تحلیل مناسبات بینالمللی ریاستجمهوری #آذربایجان ادعا کرد #باکو حکم صادره دیوان بینالمللی عدالت را رعایت میکند و مهلت تعیین خواهد کرد که هرکس میخواهد بازگردد و زندگی کند و هرکس میخواهد بیاید و لوازمش را ببرد!
🔸 باکو طرحهای گستردهای برای تغییر بافت مردمی #قراباغ کوهستانی و نواحی اطراف آن دارد که تحت پوششهایی نظیر بازسازی و اسکان اجرا میکند. در این میان تغییر بافت مردمی ارمنینشین قراباغ کوهستانی بهعلت انتقادهایی که از سوی غرب مطرح میشود، با مشکل مواجه شده است، اما طرحهای تغییر بافت مردمی نواحی اطراف قراباغ کوهستانی در جوار مرز #ایران به شیوههای مزورانهای نظیر ساخت روستای هوشمند توسط #اسرائيل در حال پیگیری است!
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 اقدام نمادین دهۀ هشتادیهای تبریز در حمایت از مردم مظلوم غزه
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین #حماس #غزه
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 رسانه حکومتی باکو و انتشار شبنامه گروهک تروریستی منافقین یا گروهکهای زیرزمینی "ترک گرا" ضد قاضی تبریزی
🔻 سایت فارسی "آخار" که #باکو برای تبلیغات ضدایرانی و حمایت رسانهای تروریستهای ضدایرانی راه انداخته است، شبنامه گروهک تروریستی منافقین یا گروهکهای تروریستی زیرزمینی "ترک گرا" (وابستگان فکری سازمان تروریستی گرگ خاکستری) را برای بسترسازی ترور یک قاضی تبریزی و نیز لجنپراکنی ضد قوۀ قضائیه ایران بهعنوان "خبر" منتشر کرد!!
◾️متن این شبنامه که آخار منتشر کرد، از این قرار است:
" #داود_حملبر مجرد؛ رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب #تبریز، قاضی پروندههای سیاسی و حلقۀ اتصال قاچاقچیان مواد مخدر با قوه قضاییه نزدیک به دو دهه است که امضای یک قاضی در صدها حکم صادرشده علیه فعالان مدنی و شهروندان معترض در تبریز تکرار میشود.
به گزارش آخار، پرویز یاری ژورنالیست و پژوهشگر وضعیت زندانیان دراین باره در صفحه ایکس خود اطلاعرسانی کرده است.
داود حملبر از پرنفوذترین مقامهای قضایی استان آذربایجان شرقی است، روابط پیچیدهای با نهادهای امنیتی دارد و یکی از کانالهای حلوفصل پروندههای کارتلهای مواد مخدر در دستگاه قضایی است.
داود حملبر مجرد، ۵۲ساله، متولد تبریز، شماره شناسنامه ۴۹، به شماره ملی ۱۳۷۶۴۸۵۰۸۷ و رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز. او چهرهای آشنا برای تمامی فعالان سیاسی و مدنی در تبریز است. صدور احکام اعدام، زندان، شلاق، تبعید و جریمههای سنگین مالی، ممانعت از ارائۀ دفاعیه از سوی وکلای متهمان، رفتارهای توهینآمیز با متهمان و تهدید خانوادههای آنها و عدم رعایت اصول اولیه دادرسی منصفانه، از پرتکرارترین رفتارهای فراقانونی این مقام قضایی است.
قاضی حملبر، روابط پیچیدهای با نهادهای امنیتی دارد. برخلاف شماری از مقامهای قضایی که مستقیماً با وزرات اطلاعات و یا اطلاعات سپاه همکاری (فرمانبرداری) میکنند، حملبر با هر دو نهاد روابط نزدیکی دارد؛ هرچند بیشتر پروندههایی که وزارت اطلاعات، ضابط قضایی آن است، برای صدور رأی به شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی حملبر ارسال میشود.
به شهادت دستکم سه فعال سیاسی که او قاضی پرونده آنها بوده، داود حملبر مجرد بدون اخذ دفاعیه و بیتوجه به شواهد و مدارک ارائه شده توسط متهم، عیناً رأیی را صادر کرده است که پیشتر بازجو در جریان بازجوییها به متهم اعلام کرده بود.
ردپای فرمانبرداری داود حملبر مجرد از نهادهای امنیتی برای صدور احکام فراقانونی علیه فعالان سیاسی و شهروندان معترض را میتوان در روابط مالی و ارتباطات این قاضی با برخی از کارتلهای مواد مخدر در آذربایجان یافت. قاضی حملبر یکی از مهمترین کانالهای حلوفصل بزرگترین پروندههای مواد مخدر در دستگاه قضایی #آذربایجان است.
تنها در یک نمونه، قاضی حملبر مجرد در تاریخ ۲۰فروردین۱۴۰۰، مبلغی معادل ۲۰ میلیارد تومان را از یک شهروند تبعه #ترکیه دریافت کرد تا او و سایر متهمان بازداشتشده را از پرونده تزانزیت مواد مخدر تبرئه کند!
هرچند اتحادیه #اروپا در سال ۱۳۹۱، داود حملبر مجرد را به دلیل «نقض فاحش حقوقبشر» در فهرست تحریمهای خود قرار داده است؛ اما بررسی روابط مالی این مقام قضایی با خواهرانش که یکی از آنها در آلمان و دیگری در دانمارک ساکن هستند، میتواند ابعاد جدیدی از زندگی این قاضی بیرحم را آشکار کند.
قاضی حملبر همکاری و روابطی نزدیک با شمار دیگری از مقامهای قضایی و مأموران امنیتی در تبریز مانند سیدعلی موسوی اقدم دارد که آنها نیز پروندههایی مشابه و مملوء از نقض فاحش حقوقبشر دارند."
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
📸 من با یزید نیستم، فقط بهشون نعل می فروشم
🔹من با اسرائیل نیستم، فقط بهشون نفت می فروشم
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی #ترکیه #اردوغان #آذربایجان #باکو #الهام_علی_اف
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نیمه پنهان الهام علیاف
▪️گزارشی از رابطهٔ خاص یک شرکت نفتی با رئیس رژیم باکو
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی #آذربایجان #باکو #الهام_علی_اف
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 رئیسجمهوری عراق که پس از جمهوری آذربایجان به ارمنستان سفر کرده است، از بزرگترین معبد کردهای ایزدی که در ارمنستان قرار دارد و نیز بنای یادبود نسلکشی ارامنه دیدن کرد!
🔻 به گزارش سایت مدراتور باکو به نقل از منابع ارمنستانی، واحد مطبوعاتی ریاستجمهوری عراق اعلام کرد در بازدید از معبد کردهای ایزدی، عبداللطیف رشید را رئیس گروه دوستی ارمنستان و عراق، رستم باکویان، معاون ایزدی فراکسیون "گام من" در مجلس ملی ارمنستان همراهی میکرد. رئیسجمهوری عراق در صفحات اجتماعی خود نوشت: «عراق افتخار میکند که ایزدیها و ارامنه بخشی از تاریخ و فرهنگ آن هستند. ایزدیها نیز در ادامه نسلکشی که در سال 1915 علیه ارامنه انجام شد، نسلکشی شدهاند!"
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫