📚احکام مربوط به لوازم و ملازمات خبر
▪️امر خبررسانی در اسلام، همانند راه رفتن روی طناب برگودال آتش است و حرکت بر روی تیغه شمشیر است و شخصی که خبری را تولید یا منتشر می کند به لوازم و ملازمات خبر نیز توجه کند. مثلاً اگر خبرگزاری خبری را منتشر می کند باید تمام جوانب محدده خبر را بررسی کند و نسبت به صحت آن مطمئن شود، البته این بخش اصلی است اما بخش دیگر توجه به لوازمات خبر و آثاری است که از خود به جا می گذارد؛ زیرا گاهی عناوینی وجود دارد که مربوط به خبر نیست، ولی خبر در شرایطی این عناوین را با خود همراه میسازد. مثلاً عنوان «القاء و ايجاد بأس»، بالدات با خبر ملازمه ای ندارد و برای خبر تعریف نشده است، ولی مخبر خبر گاهی در شرایطی خبر را نقل و منتشر میکند که موجب القاء و ایجاد یأس می شود.
▫️پس یک سلسله عناوین مانعه ای وجود دارد که کاری به خبر دهنده ندارد ولی به نشر آن ارتباط پیدا میکند و اینها به شکلی اهداف ثانوی خبر می شوند؛ هر چند به کارگیرنده خبر اصلا چنین هدفی نداشته باشد که در خبر خود از غیبت، تهمت، دروغ و اشاعه فحشاء حرفی به میان آورد ولی خبر او به دلیل استفاده از این نوع عناوین حرام و ممنوع شده است؛ چون با توجه به این که به جنبه غیبتی خبر نظری نداشته ولی با استفاده از غیبت که در ذات خود خبر از بدی مستور یک مؤمن است که شرعا عنوان حرمت روی آن بار شده است خبر را حرام کرده و این عنوان به صورت ذاتی روی خبر آمده است.
📔کتاب فقه رسانه در اسلام صفحه 288
#پارا_کتاب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
✅نشست تخصصی
🔻با موضوع:
«بررسی انتقادی جریانهای حاکم بر نقد و تحلیل فیلم و انیمیشن»
🎙 با حضور استاد سعید مستغاثی
(رئیس اسبق انجمن منتقدان سینمای ایران)
◀️ دبیر جلسه
جناب آقای عرفان سعیدی
📅سهشنبه ۲۷ آذرماه
🕰ساعت ۱۴
🖥📱در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakhtorg/film
✍️ راههای ارتباطی برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر؛
09917623582
@farajnejad
#موسسه_استاد_فرج_نژاد
#موسسه_شناخت
#نشست_تخصصی
#جریانشناسی
#نقد_تحلیل_فیلم_و_انیمیشن
#مستغاثی
🎓 مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد
📲 سایت | آپارات | اینستاگرام | ویراستی | ایتا
🔘سایههای آهنی: زوال آفرینش در عصر اتوماسیون
🔻قسمت اول
▪️"هایائو میازاکی" خالق انیمیشن شهر اشباح و از بنیانگذاران استودیو جیبلی همیشه تأکید داشته انیماتورها حتما تصویرسازی را با دست انجام دهند. خود میازاکی هم تصویرسازی را همیشه با دست انجام میدهد یعنی به صورت سنتی روی کاغذ طراحی کرده و از کامپیوتر استفاده نمیکند.
▪️او از نسل انیماتورهایی است که آثار خود را همچنان بهصورت دوبعدی، دستی و سنتی و با صرف وقت بسیار زیاد تولید میکنند. میازاکی معتقد است که طراحی دستی فرصت ساخت فضاهای تخیلی و کاراکترهای شخصی طراح را بهتر فراهم میکند. میازاکی میگوید:
«همه کارهایت را با دست انجام بده حتی زمانی که از کامپیوتر استفاده میکنی»
▪️میازاکی با وجود ۸۳ سال سن هنوز هم بعد از بازنشستگی به استودیو رفته و شروع به تصویرسازی میکند. خلافِ روال معمولی که امروزه در دنیا سراغ داریم. در عصر جدید، انسان دست به آفرینندگی نمیزند. کشاورز یا باغدار یا کسی که در خانه یا آپارتمانش گیاهی دارد، هرگاه که برگی میروید یا میوهای میدهد نشاط خاصی پیدا میکند. حس آفرینندگی و خلقت، حسی فطری است که در پایان کار به انسان روحیه و نشاط میدهد و خستگی از تنش به در میبرد: نقاشی که آخرین قلم را بَر بوم میزند، خیاطی که دوخت لباسش را به پایان میرساند، نویسندهای که داستان خود را به پایان میرساند، بنایی که خانه را میسازد و.... کار این انسانها بخشی از سلوک فرهنگی و معنوی آنهاست. بعد از اشتغالشان احساس خستگی نمیکنند که نیازمند سپری کردن اوقات فراغت در اینجا و آنجا باشند.
✍️میلاد حسنزاده
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘خرابکاری دیجیتال و تأثیرات روانی
▪️در عصر مدرن جنگ، درگیریها فراتر از میدان نبرد سنتی تکامل یافتهاند.
▪️با پیشرفت فناوری، ابزارهای جنگ به خرابکاری دیجیتال نیز گسترش یافتهاند، شکلی از جنگ سایبری که با هدف اختلال، تخریب یا آسیب رساندن به زیرساختهای فناوری دشمن طراحی شده است.
▪️در حالی که پیامدهای فیزیکی این اقدامات میتواند شدید باشد، تأثیرات روانی آن اغلب بسیار عمیقتر است و نهتنها بر نیروهای نظامی بلکه بر کل جمعیت غیرنظامی تأثیر میگذارد.
▪️خرابکاری دیجیتال شکلی منحصر به فرد از جنگ روانی است که میتواند اعتماد را تضعیف کند، ترس ایجاد کند و ساختار اجتماعی دشمن را بدون نیاز به نبردهای متعارف تضعیف نماید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#هوش_مصنوعی
🔘ابزار جدید Deep Research جمینای گوگل؛ از خلاصهسازی تا پاسخ به سؤالات پیچیده
▪️گوگل با معرفی قابلیت جستجوی عمیق (Deep Research) در «جمینای»، ابزاری جدید برای علاقهمندان فراهم کرده است که میتواند به نوشتن گزارشهای جامع یا خلاصه پیرامون موضوعات پیچیده کمک کند. این ویژگی از منابع مختلف از جمله وب، برای یافتن نتایج دقیق و جامع بهره میبرد.
▫️با استفاده از قابلیت جدید جمینای، کاربر میتواند ابتدا محور اصلی جستجو را مشخص کند و سپس متون مرتبط در وب را بیابد. پس از آن، کاربر میتواند از بخشهای جالبی که به تازگی پیدا کرده استفاده کند یا پروتکل جستجوی مخصوص به خود را تنظیم کند تا هوش مصنوعی مطابق آن، جستجو را ادامه دهد.
▪️هوش مصنوعی جمینای در هر مرحله از جستجو میتواند یافتههای مهم و کلیدی را به کاربر ارائه دهد. همچنین، کاربر میتواند از میان این یافتهها انتخاب کرده و روند جستجو را ادامه دهد یا درخواست کند تا جستجوی بیشتری برای دریافت نتایج متنوعتر انجام شود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘فضای مجازی ابزار جنگ نرم
▫️ مهمترین جنبه فضای مجازی کارکرد رسانهای آن است؛ چرا که پیشرفت تکنولوژی امکان ارسال و دریافت همه اشکال دادههای دیجیتال اعم از متن، صوت، تصویر، فیلم و... را در آن فراهم کرده است.
▫️بعد رسانهای فضای مجازی از آن جهت اهمیت دارد که رسانهها اغلب جایگاه بروز تحول در فرهنگاند، چه به معنای «هنر و اشکال نمادین و چه در معنای مدها، خلق و خوها، شیوههای زندگی و هنجارها» درست است که فرهنگ فرد، رفتار، عملکرد، چگونگی پوشش و تمدن او را تعریف میکند ولی اگر پوشش شخصی در تقلید از دیگران تغییر کند تحت تاثیر قرار گرفتن فرهنگ بومی وی از فرهنگ بیگانه امری طبیعی خواهد بود.
✍️ فاطمه سجادی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
📚حکم استفاده از وای فای بدون پسورد
🔷سؤال: گاهی علامت آنتن فرستنده وای فای روی سیستم دیده می شود که بدون پسورد است و احتمال دارد به اشخاص دیگر متعلق باشد. این مسئله چه حکمی دارد؟
🔶در صورتی که قرینه ای باشد که نشان میدهد مالک دارد، لازم است رضایت مالک به دست آید. همچنین اگر نمی دانیم صاحبش راضی است یا نه، استفاده از آن علی الاحوط اشکال دارد؛ اما اگر قرینه ای باشد که صاحب ندارد و خدمات رایگان عمومی ارائه شده است، مانند خدمات اینترنتی رایگان در مجامع عمومی مثل فرودگاه ها، هتل ها، رستوران ها، کافی شاپها و ایستگاههای مترو استفاده جایز است.
🔷از آیت الله مکارم در سایت ایشان این استفتا آمده است: در منطقه ما اینترنت وایرلسی وجود دارد که مالک آن با وجود اینکه میتواند بر روی آن رمز بگذارد، ولی این کار را انجام نمی دهد و ما بدون زحمت میتوانیم از فرکانسی که در فضا منتشر است، استفاده کنیم و به اینترنت وصل شویم. آیا این کار جایز است؟
🔶در پاسخ فرموده اند: «اگر رمز نگذاشتن نشانه رضایت او به استفاده دیگران باشد، مانعی ندارد. در غیر این صورت جایز نیست.
📔کتاب مجموعه گفتارهای فقه رسانه و ارتباطات جلد دوم صفحه ۳۰۳
#پارا_کتاب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#هوش_مصنوعی
🔘هوش مصنوعی جمینای اکنون میتواند فولدرهای گوگل درایو را خلاصه کند
▪️تعامل هوش مصنوعی جمینای با سرویس گوگل درایو، امکانات و قابلیتهای متعددی را در اختیار کاربران قرار میدهد که یکی از جدیدترین آنها، ویژگی خلاصهسازی محتوای فولدرها است. این دستیار مبتنیبر هوش مصنوعی حالا قادر است هرآنچه درون یک فولدر ابری قرار دارد برای کاربران خلاصه کند و صرفهجویی چشمگیری در وقت آنها بهدنبال داشتهباشد.
▪️قابلیت جدید جمینای با کلید Summarize this folder در قسمت بالایی صفحه گوگل درایو در دسترس قرار دارد و با یک کلیک فعال میشود. همچنین کاربران میتوانند از ویژگی مذکور برای یافتن فایل خاصی درون فولدر استفادهکنند یا سؤالاتی را درباره محتوای موجود در فولدر از چتبات بپرسند.
▪️قابلیت جدید گفته شده فعلاً تنها در اختیار مشترکین طرح پولی Google One AI قرار میگیرد و کاربران نسخه رایگان از آن بیبهره خواهند بود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
انجمن سواد رسانه طلاب
🔘سایههای آهنی: زوال آفرینش در عصر اتوماسیون 🔻قسمت اول ▪️"هایائو میازاکی" خالق انیمیشن شهر اشباح و
🔘سایههای آهنی: زوال آفرینش در عصر اتوماسیون
🔻قسمت دوم
▫️در ادامه بایید بگوییم:آقای "کوماراسوآمی" فیلسوف، محقّق و نویسنده هندیالاصل در کتاب "فلسفهٔ هنر شرقی و مسیحی" ابتدا این سوال را مطرح میکند که مردمِ قدیم اوقات فراغتشان را چگونه سپری میکردند؛ بدون اینترنت، هواپیما و دیگر اسباب مسافرت، موبایل، تلویزیون، سینما و...؟ سپس توضیح میدهد که مفهوم "اوقات فراغت" مولود دنیای مدرن است؛ برای کسی که بین کار و زندگی فاصله میگذارد و دوست دارد آن مدت محدودی که در شنبه و یکشنبه دراختیارش است، هرطور که هست زندگی کند و این برایش مهم میشود. اسم این بخش، زندگی و اوقات فراغت است و بقیهاش شرّ است، چون کار خستهاش میکند؛ به این دلیل که در کار آفرینندگی ندارد.
▫️ماشین دارد به جای انسان کار میکند. مانند ظهور صنایع مختلف که عملاً آفرینندگی را در مشاغل بسیاری از بین بردهاند و موجی از افسردگی را بجای گذاشتهاند. مثال امروزیترِ آن هوش مصنوعی است که در ظهور و بروزهای اولیه خود، هنرهای نویسندگی، عکاسی، تصویربرداری، تصویرسازی، نقاشی، فیلمسازی و ایدهپردازی و... را تحتالشعاع قرار داده و آرام به سمت انزوا میبَرد.
▫️شهید آوینی در کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب در اینباره میگوید: «انسان آفرینندگیاش را از دست داده است. ماشین جای انسان را گرفته است. ماشین موجودیت خودش را دارد: بیگانگی ایجاد میکند، مشکل روانی می سازد. دنیای مدرن باید طوری این مشکلات را سامان دهد؛ چون آدمها نشاط ندارند و باید کارشان، شرّ مطلق را از سر بگذرانند. با این اعصاب خرد، کارآمد نخواهند بود و در نتیجه چرخ اقتصاد سرمایهداری نخواهد چرخید. دنیای مدرن برای ایجاد شعف در آنها دیسکوها، شرابخانهها، تلویزیونها، برنامههای تفریحی و ستاره بارانهای نورانی تدارک دیده است. "دیزنی لَند" را به همین منظور، بعد از جنگ جهانی دوم در آمریکا ساختند. چیزی باید مردم را سَرِ حال آورد. مردمی که خسته از ده - دوازده ساعت کار به خانه میرسند باید با جوکهای تلویزیونی و شرابخانهها و دیسکوها انبساط خاطر بیابند.»
▫️ترافیک سنگینِ جادههای شمال در آخر هفتهها و تعطیلات مناسبتی چند روزه، گویای این است که برخی از افراد جامعه ما نیز به آفت عدم آفرینندگی و رسوخ مدرنیسم ابتلایِ زیادی پیدا کردهاند. در حالی که آفرینندگی به قدری اهمیت دارد که "شهید مطهری" در سخنرانی اسفندماه سال ۵۲ در دانشگاه ملی آن را یکی از معیارهای شخصیت انسانی نام میبرد. همچنین در کتاب فطرت ذیل فصل گرایشهای مقدس میگوید: «يکی ديگر از گرايشها،....خلّاقيت و ابداع است. اين گرايش در انسان هست که میخواهد خلق کند و بيافريند، چيزی را که نبوده است به وجود بياورد. درست است که بشر برای رفع حوائج زندگیاش هم به کار صنعت و خلّاقيت و ابداع پرداخته است، ولي همين طور که علم، هم وسيلهای بوده برای زندگی و هم خودش براي انسان هدف بوده است [خلّاقيت نيز چنين بوده است.]...و اين تمايل در هر انسانی هست که میخواهد آفريننده باشد.»
✍️میلاد حسنزاده
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘مقاومتی قهرمانانه از دریچه یک آلبوم خانوادگی
▪️مستند «آلبوم خانوادگی من» ساخته محمدرضا نوروزبیگی، داستان مقاومت ملت فلسطین را از دریچه یک آلبوم خانوادگی روایت میکند.
این اثر، زندگی انسانهایی را به تصویر میکشد که سالها درگیر جنگ با رژیم کودککش هستند و در این مسیر، خانوادههای بیشماری را نشان میدهد که شهیدانی را برای آزادی قدس تربیت کردهاند.
▪️با توجه به حوادث پس از طوفان الاقصی در یک سال و نیم اخیر در فلسطین، این مستند توانسته است با ایده استفاده از عکسهای بینام و نشان، روایت ملموس و منطبق با واقعیتهای تاریخی را ارائه دهد. این رویکرد، علاوه بر تأثیرگذاری عاطفی، بُعدی مستندگونه و قابلباور به اثر افزوده است.
▪️انتخاب موسیقی تأثیرگذار در کنار نریشن خوب، که با صدای امین زندگانی همراه است، از نقاط قوت مهم این مستند محسوب میشود. همچنین، روایت رنج آوارگی در کنار ایستادگی دایی خانواده بهعنوان نمادی از پیام مقاومت در برابر اشغالگران، از دیگر جنبههای درخشان این اثر است.
▪️این مستند موفق شده است میان روایتهای شخصی و مسئلهای جهانی، پلی هنرمندانه بزند و مخاطب را همزمان با درد، امید و استقامت مردم فلسطین همراه کند.
✍️ رضا قریبی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام