⭕️عقد بیع:
طبق ماده۷قانون پيشفروش ساختمان چنانچه ساختمان پيشفروش شده از حيث متراژ مغاير باشد
۱/اگر اختلاف كمتر از پنج درصد باشد هيچيك از طرفين حق فسخ ندارند و مابه التفاوت قيمت بر اساس قرارداد از سوي پيشخريدار يا پيش فروشنده پرداخت ميشود.
۲/اگر مساحت ساختمان بیش از پنج درصد از مقدار مذكور در قرارداد بیشتر باشد، پيشخريدار ميتواند يا قرارداد را فسخ كند و يا اختلاف قيمت را بر اساس قيمت قراردادي بپردازد.
۳/اگر مساحت ساختمان بيش از پنج درصد كمتر از ميزان مذكور در قرارداد باشد، خريدار ميتواند يا قرارداد را فسخ كند و يا تفاوت قيمت را بر اساس نرخ روز از پيشفروشنده مطالبه كند.بر اساس ماده۱۴۹قانون ثبت اگر ملكي به شرط داشتن مساحت معين فروخته شود و بيشتر از آن ميزان باشد، ذينفع ميتواند با پرداخت هزينهها به صندوق ثبت تقاضاي اصلاح سند را بنمايد.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
✍سوال آیا شهرداری موظف است برای شهروندانی که در مناطق حاشیهای شهر ساکن هستند، خدمات شهری مانند آب، برق و آسفالت تأمین کند؟
✅پاسخ:به استناد ماده۵۵قانون شهرداریها، شهرداریها موظف به ارائه خدمات شهری به تمامی مناطق شهری و حاشیهای هستند. این قانون شامل ایجاد زیرساختهایی مثل آب، برق، گاز، آسفالت معابر، و جمعآوری زبالهها میشود. همچنین شهرداریها وظایفی مانند تأمین نیازهای اولیه شهروندان در حوزههای آب، برق و معابر را دارند. با این حال، تأمین این خدمات در برخی موارد نیازمند همکاری با دیگر نهادهای دولتی مانند وزارت نیرو و شرکتهای آب و برق است.
🌐 نقدعلی: «حق الثبت مهریه» ابزاری برای جلوگیری از تعیین مهریههای بالاست
🔹نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به برخی جزئیات این طرح اشاره و عنوان کرد: با توجه به اینکه تعیین سقف برای مهریه از نظر شرعی امکانپذیر نیست و مسلماً در صورت تعیین سقفی برای آن، با مخالفت شورای محترم نگهبان مواجه میشویم، ما جهت مهار و جلوگیری از شکل گرفتن مسابقه در زیاد شدن مهریه، از ابزاری به نام «حق الثبت» استفاده کردهایم؛ به این صورت که ابتدای کار و در زمان عقد، متناسب با میزان مهریه، باید حق الثبتی پرداخت شود.
🔹نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس عنوان کرد: هدف از تعیین این حق الثبت، ایجاد بازدارندگی جهت جلوگیری از ثبت مهریههای بالاست و سازوکار آن به این صورت است که متناسب با بالا رفتن مهریه، حق الثبت نیز به طور پلکانی افزایش مییابد.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
✍سوال:من ضامن پرونده ای شدم که برایم توقیف خودرو و حساب بانکی آمده و الان اگر بخوام کسی رو که ضامن شدم تحویل بدم چه مراحلی رو طی کنم و کجا تحویل بدم؟
✅پاسخ:شما میتونید از طریق شعبه ی اجرای احکام دادگاهی که پرونده شما مطرح هست اقدام کنید. متهم را معرفي كنيد و درخواست آزادسازی اموال توقيف شده را بدهيد و اگر متهم با شما همكاري نميكند ميتوانيد با مراجعه به شعبهی اجرای احکام و گرفتن حکم جلب شخص میتونید اقدام کنید.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
✍سوال:صیغه ۹۹ ساله با ازدواج دائم فرق دارد؟
✅پاسخ:ازدواج دائم، که در قانون مدنی ایران به عنوان نکاح دائم شناخته میشود، نوعی ازدواج است که بدون تعیین مدت و با قصد استمرار و دوام بسته میشود و تا زمانی که طرفین یا یکی از آنها تصمیم به جدایی نگیرند، ادامه دارد. در مقابل، صیغهای که برای مدت ۹۹ ساله بسته میشود، نوعی از ازدواج موقت است که در آن مدت زمان مشخصی برای ازدواج تعیین میشود و پس از اتمام آن مدت، عقد به طور خودکار منحل میشود.ازدواج موقت میتواند برای مدتهای کوتاه یا طولانی، حتی تا ۹۹ سال تعیین شود، اما این مدت باید صراحتاً در عقد ذکر شود و با پایان یافتن مدت، رابطه زوجیت خاتمه مییابد مگر اینکه طرفین تصمیم به تجدید یا تبدیل آن به ازدواج دایم بگیرند. ازدواج دایم و ازدواج موقت از نظر حقوقی و شرعی دارای احکام و تبعات متفاوتی هستند، به ویژه در زمینههایی مانند ارث، نفقه، حضانت فرزندان و دیگر مسائل خانوادگی.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⭕️مخصوص مدیران ساختمان:
راهکار قانونی برخورد با امتناع کنندگان از پرداخت شارژ ساختمان:
طبق ماده۱۰قانون تملک آپارتمان ها ، در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق ثبت اظهارنامه در دفاتر خدمات قضایی، به وی ابلاغ می کند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، وی سهم بدهی اش را پرداخت نکند
مدیر ساختمان می تواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری کند.لازم به گوشزد می باشد که منظور، فقط خدمات مشترک است، بنابراین اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ باشد، مدیر نمی تواند آن را قطع کند.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
✍سوال:آیا بدهیهای والدین فوت شده را باید فرزندان پرداخت کنند؟
✅پاسخ:بدهی متوفی از اموال باقی مانده شخص فوت شده پرداخت میشود.اگر والدین بدهی داشته باشند و هیچ ارثی نداشته باشند، فرزندان هیچ تعهد حقوقی در قبال پرداخت بدهی والدین خود ندارند.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
✍سوال:چه جرایمی قابل تعلیق نمی باشد؟
✅پاسخ:براساس ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی: صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست:
۱/جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، خرابکاری در تأسیسات آب، برق، گاز، نفت و مخابرات
۲/جرایم سازمان یافته، سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار، آدم ربایی و اسید پاشی
۳/قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر، جرایم علیه عفت عمومی، تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا
۴/قاچاق عمده مواد مخدر یا روان گردان، مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان
۵/تعزیر بدل از قصاص نفس، معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض
۶/اصلاحی ۱۴۰۳/۰۳/۳۰جرایم اقتصادی، با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون ۱/۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۷/در جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور در صورت همکاری مؤثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی سایر متهمان، تعلیق بخشی از مجازات بلامانع است. همچنین تعلیق مجازات جرائم علیه عفت عمومی (به جز جرائم موضوع مواد۶۳۸و۶۴۰کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب۲/۳/۱۳۷۵با اصلاحات و الحاقات بعدی) و کلاهبرداری و کلیه جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمی که مجازات کلاهبرداری درباره آنها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب می شود و شروع به جرائم مقرر در این تبصره، بلامانع است. رعایت ماده۴۶این قانون در خصوص این تبصره الزامی است.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⭕️نحوه تقسیم کردن ارث یا سهم الارث:
طبقات و درجات ارث در ماده۸۶۲قانون مدنی، مورد پیش بینی قرار گرفته که بر اساس آن، عبارتند از :
۱/طبقه اول: پدر ، مادر فرد فوت شده و اولاد و اولاد اولاد(نوه) وی
۲/طبقه دوم: اجداد و برادر و خواهر متوفی و اولاد آنها
۳/طبقه سوم: اعمام (عموها) و عمات (عمه ها) و اخوال (دایی ها) و خالات (خاله ها)ی متوفی و اولاد آنها
ماده۸۶۲قانون مدنی اشخاصی که به موجب نسب ارث میبرند سه طبقهاند:
۱/پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد.
۲/اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها.
۳/اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آنها.
در رابطه با ماده۸۶۲قانون مدنی، لازم است تا نکات زیر مورد توجه قرار گیرد:
۱/چنانچه در هر یک از این طبقات و درجات ارث شخصی وجود داشته باشد ، ارث به وی می رسد و نوبت به اشخاصی که در طبقه بعدی هستند نمی رسد . به عنوان مثال، اگر متوفی فرزند یا پدر و مادر داشته باشد، برادر ، خواهر و اجداد وی که در طبقه دوم می باشند، ارث نخواهند برد.
۲/در داخل یک طبقه نیز درجه وارثان رعایت شده و وارث با درجه نزدیک تر به متوفی، مانع ارث بردن وارث با درجه دورتر می شود. به عنوان نمونه، اگر متوفی فرزند داشته باشد، فرزند فرزند وی یا همان نوه او ارث نخواهد برد.
۳/ارث بردن در حقوق کشور ما اختصاص به خویشاوندان نسبی داشته، یعنی خویشاوندانی که از طریق تولد به یکدیگر مربوط می شوند. بنابراین خویشاوندان سببی یعنی اشخاصی که با ازدواج به یکدیگر مربوط می شوند، از یکدیگر ارث نمی برند، مگر زن و شوهر. با این توضیح که هیچ یک از وارثان طبقه های سه گانه مانع از ارث بردن زن و شوهر نمی شوند.
۴/تقسیم ارث تنها پس از ادای حقوق و دیونی که بر عهده میت است امکانپذیر می باشد . لذا ابتدا بایستی هزینه های کفن و دفن میت ، بدهی های مالی او و وصیت او پرداخت شود و سپس نوبت به تقسیم سهم الارث می رسد.یکی از شایع ترین اختلافات و دعاوی در دادگاه ها مربوط به اختلاف وراث در مورد تقسیم ارث و میزان سهم الارث هر یک از وراث است. بهترین راه حل برای تقسیم ارث، توافق میان وراث بوده که در غیر این صورت، تقسیم توسط مراجع قضایی صورت می گیرد.هنگامی که پدر خانواده فوت می کند، در رابطه با فوت پدر، اولین سوالی که برای وراث مطرح می شود آن است که قانون نحوه تقسیم ارث پدری بين فرزندان دختر و پسر و مادر به چه صورت می باشد؟ از آنجا که اطلاعات حقوقی افراد جامعه در زمینه مسایل مربوط به ارث کافی نبوده، این مساله که سهم ارث وراث از ماترک پدر به چه میزان می باشد، اغلب موجب اختلاف میان آنها و طولانی شدن روند تقسیم ارث می گردد.
⭕️قانون تقسیم ارث پدر و نحوه تعیین وراث وی:
۱/تقسیم ارث پدر، در مرحله اول میان فرزندان وی که شامل ارث بردن فرزند رضاعی نیز می شود و پدر و مادر پدر یعنی پدربزرگ و مادربزرگ خانواده، انجام می گیرد.
۲/چنانچه پدری که فوت شده، دارای فرزند و پدر و مادر نباشد، طبق قانون تقسیم ارث پدر، نوبت به برادر ها و خواهر های پدر فوت شده و اجداد پدر رسیده که ترکه وی را طبق قانون ارث میان خود تقسیم می کنند.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⭕️نمونه دادخواست تقسیط و اعسار از پرداخت محکومبه:
ریاست محترم دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان…………..
با سلام و عرض ادب:
احتراما به استحضار می رساند اینجانب ………….(خواهان) طی دادنامه قطعی شماره………… صادره از دادگاه خانواده شهرستان……….. محکوم به پرداخت…….. عدد سکه بهار ازادی/مبلغ ……….. تومان بابت مهریه به نفع (خوانده)خانم ……… شدهام.حال با توجه به لیست اموال و نیز استشهادیه پیوستی مبنی بر عدم توانایی پرداخت نقد و یکجای مهریه (محکوم به) به خوانده تقدیم حضور میگردد.فلذا با تقدیم این دادخواست و استنادا به ماده ۳ قانون نحوه ی اجرای محکومیت های مالی در مهلت ۳۰ روز از ابلاغ اجرائیه (رونوشت اجرائیه ضم دادخواست تقدیم حضور است) از دادگاه محترم تقاضای صدور حکم اعسار و تقسیط محکوم به مورد استدعا ست.
باتشکر و تجدیداحترام
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⭕️نمونه اظهارنامه مطالبه ثمن معامله:
مخاطب محترم جناب آقا/خانم..............
با سلام، احتراما به تجویز ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب درامور مدنی مطالب ذیل رسما و قانونا به شما ابلاغ میگردد:نظر به اینکه جنابعالی به موجب مبایعه نامه شماره........ مورخ.....یک باب آپارتمان/اتوموبیل و......... از اینجانب خریداری نمودهاید.همانطور که مستحضرید مبلغ ..... ريال را به اینجانب نقدا پرداخت نموده و مابقی آن را به اینجانب بدهکار میباشید.لذا با ارسال این اظهارنامه ، به شما ابلاغ میگردد ظرف مدت یک هفته نسبت به پرداخت مابقی ثمن معامله اقدام نمائید، در غیر این صورت از طریق مراجع قضایی اقدامات قانونی صورت خواهد پذیرفت.
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
⚖📚مدرسه قانون؛ ارائه نکات ناب
حقوقی به زبان ساده و روان📚⚖
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
🔘 به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی
📖 کامل ترین فهرست کتب درباره ایشان
👇👇
🔻عضویت در کانال:🔻
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
📚 کانال مباحثات فقه و اصول
دانشگاه علوم اسلامی رضوی📚
═══════ 🍃🌺🌺🍃 ═══════
1_6801862133.pdf
3.73M
📚 درسنامه جان فدا
✏️ نویسنده: حجت بهرمن
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
1_15964747514.pdf
1.39M
📚 بررسی شاخصه های تراز و الگوپذیر در مکتب حاج قاسم سلیمانی
✏️ نویسنده: بهزاد منصوری
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
1_1371812278_Processed.pdf
12.18M
📚 مکتب سرنوشت ساز
✏️ نویسنده: موسسه روایت سیره شهدا
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
1_1354691493 (1).pdf
3.89M
📚 سفیران مکتب حاج قاسم
✏️ نویسنده: شهید قاسم سلیمانی
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
قهرمان من.pdf
3.41M
📚 قهرمان من
✏️ نویسنده: سید امیررضا نجفی
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
cpwdv vpy tpsq cvyx bsytpuy.pdf
1.32M
📚 شاخص های مکتب شهید سلیمانی
✏️ نویسنده: علی شیرازی
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه
ztpu suvp typu xphc.pdf
1.07M
📚 تنها میان داعش
✏️ نویسنده: فاطمه ولی نژاد
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #حاج_قاسم #سرباز_وظیفه