💢 قبول مسئولیت؛ عرصه مؤاخذه الهی
🌷قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
🍃 إنَّ اللّه تعالی لَیَسْألُ العَبدَ فی جاهِهِ کَما یَسألُ فی مالِهِ فیقولُ یا عَبدی رَزَقتُکَ جاها فهلْ أعَنْتَ بهِ مَظلوما أوْ أغَثْتَ بهِ مَلْهوفا .
🌷پیامبر خدا صلی الله علیه وآله و سلم فرمود:
🍃همان گونه که خداوند درباره دارایی بنده از او سؤال می کند، درباره مقام و موقعیت او نیز می پرسد و می فرماید: بنده من! من، مقام و موقعیت، روزی تو کردم؛ آیا به وسیله آن ستمدیده ای را یاری رساندی؟ یا به فریاد غمزده ای رسیدی؟
📚 مستدرک الوسائل ج ۱۲ ص ۴۲۹
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍂 امیرالمؤمنین عليه السلام در قرآن (90)
📖 وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَكَ إِلاَّ رِجالاً نُوحي إِلَيْهِمْ فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
(انبياء/7)
📖 ما پيش از تو، جز مردانى كه به آنان وحى مىكرديم، نفرستاديم [همه انسان بودند] اگر نمىدانيد، از آگاهان بپرسيد.
📍عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَهًَْ عَنْ عَلِیٍّ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (ع) فِی قَولِهِ عَزَّوَجَلَّ «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» قَالَ: نَحنُ أهلُ الذِّکرِ.
اصبغ بن نباته میگوید: از اميرالمومنين (ع) در مورد آیه: «فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّکْرِ إِن کُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ» سؤال پرسیدم، فرمود: «ما اهل ذکر هستیم».
📗 تأویل الآیات الظاهرة ص ۳۱۸
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 بلعیدن خرده های غذا هنگام نماز
❓سوال:
آیا در هنگام نماز، خوردن و آشامیدن و یا بلعیدن خرده های باقی مانده دردهان، جایز است؟
✅ پاسخ:
🌷آیت الله خامنه ای:
خوردن و آشامیدن در حال نماز، آن را باطل می کند چه کم باشد یا زیاد، ولی فرو دادن خرده های غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن شیرینیِ قند و شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.
همچنین اگر سهواً یا از روی فراموشی چیزی بخورد یا بیاشامد به شرطی که از صورت نماز خارج نشود، نماز باطل نمی شود.
🌷آيت الله نوری همدانی:
احتیاط واجب آن است که در بین نماز، غذایی را که لای دندانها مانده فرو نبرد، ولی اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و درحال نماز کم کم آب شود و فرو رود نمازش اشکال پیدا می کند
🌷آيت الله سیستانی:
اگر در بین نماز، غذایی را که لای دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمی شود، و اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود نمازش نمازش اشکال ندارد.
🌷آيت الله مکارم:
خوردن و آشامیدن به گونه ای که صورت نماز را به هم زند، موجب باطل شدن نماز است ولی اگر ذراتی از غذا و مانند آن در دهان باشد و موقع نماز فرو برد نماز را باطل نمی کند.
🌷آيات عظام بهجت و نوری:
اگر در بین نماز، غذایی را که لای دندانها 1 مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمی شود، و اگر3 قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و درحال نماز کم کم آب شود و فرو رود نمازش اشکال پیدا نمی کند.
🌷ساير مراجع عظام تقليد (مثل: مرحوم امام، خوئی، گلپایگانی، تبریزی، زنجانی، و صافی):
اگر در بین نماز، غذایی را که لای دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمی شود، و اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و درحال نماز کم کم آب شود و فرو رود نمازش اشکال پیدا می کند.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 زن و مرد نامحرم در آسانسور
❓سوال:
آیا حضور یک زن و مرد نامحرم در یک آسانسور، هرچند به مدت کم، خلوت با نامحرم محسوب شده و اشکال دارد؟
✅ پاسخ:
اگر مرد و زن نامحرم در محل خلوتی باشند که کسی در آنجا نباشد و دیگری هم نمی تواند وارد شود، چنانچه بترسند که به حرام بیفتند باید از آنجا بیرون بروند.
🔺اما معمولاً با توجه به توقفی که آسانسورها در طبقات دارند، این حالت عرفاً مصداقی از خلوت با نامحرم نیست و اشکالی ندارد.
⚠️ ولی اگر به هر دلیل ترس افتادن در گناه یا مفسده دیگری مانند قرارگرفتن در موضع تهمت وجود داشته باشد، باید از این کار اجتناب شود.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ در جنگ صفین عده ای از یاران امیرالمؤمنین علیه السلام به شامیان فحاشی می کردند. حضرت فرمود:
إِنِّي أَكْرَهُ لَكُمْ أَنْ تَكُونُوا سَبَّابِينَ وَلَكِنَّكُمْ لَوْ وَصَفْتُمْ أَعْمَالَهُمْ وَذَكَرْتُمْ حَالَهُمْ كَانَ أَصْوَبَ فِي الْقَوْلِ وَأَبْلَغَ فِي الْعُذْرِ وَقُلْتُمْ مَكَانَ سَبِّكُمْ إِيَّاهُمْ اللَّهُمَّ احْقِنْ دِمَاءَنَا وَدِمَاءَهُمْ وَأَصْلِحْ ذَاتَ بَيْنِنَا وَبَيْنِهِمْ وَاهْدِهِمْ مِنْ ضَلَالَتِهِمْ حَتَّى يَعْرِفَ الْحَقَّ مَنْ جَهِلَهُ وَيَرْعَوِيَ عَنِ الْغَيِّ وَالْعُدْوَانِ مَنْ لَهِجَ بِهِ
خوشم نمی آید شما اهل دشنام باشید اگر اعمالشان را توصیف کنید و حالشان را متذکر شوید به صواب نزدیک تر است.
سپس فرمود:
به جای فحش دادن، دعا کنید که خدایا خون ما و آنها را حفظ کن و بین ما و آن ها صلح ایجاد کن.آن ها را از گمراهی به هدایت برسان تا کسی که نادان است حق را بشناسد. و آن كه شيفته گمراهى است از آن باز ايستد.
📘نهج البلاغه، خطبه 206
📜مردی از اولاد عمر بن خطاب در شهر مدینه، امام موسی بن جعفر (ع) را آزار میداد. هر جا با حضرت روبرو میشد ناسزا میگفت و از علی (ع) بدگویی میکرد.
یکی از اطرافیان امام عرض کرد: اجازه دهید این مرد نابکار را به قتل برسانیم.
حضرت سخت وی را از این کار بازداشت، سپس سراغ آن مرد را گرفت. گفتند در اطراف مدینه به کشاورزی مشغول است.
امام (ع) سوار شد و به سوی مزرعه او حرکت کرد و داخل زمینهای وی شد. آن مرد از دور فریاد زد که: زراعت ما را لگدمال نکن!
اما حضرت توجهی نکرد و همچنان رفت تا به او رسید، در کنارش نشست و با رویی گشاده فرمود: برای این زراعت چقدر خرج کردهای؟
گفت: صد دینار، حضرت فرمود: انتظار چه مقدار محصول داری؟
عرض کرد: من غیب نمیدانم!
حضرت فرمود: گفتم چقدر امید داری؟
پاسخ داد: دویست دینار.
امام (ع) یک کیسه که سیصد دینار در آن بود به وی داد و فرمود: خداوند از زراعتت نیز همان مقدار که امید داری به تو خواهد داد.
آن مرد از جا برخاسته سر مبارک حضرت را بوسید و از حضرت خواست از خطاهایش درگذرد، حضرت تبسمی کرد و به مدینه بازگشت.
فردای آن روز که امام (ع) وارد مسجد شد همان مرد (به احترام حضرت) از جا برخاست، به وی نگاه کرد و گفت: «الله اعلم حیث یجعل رسالته»
دوستانش پرسیدند: قضیه چیست؟ تو پیش از این با او غیر از این رفتار میکردی؟ گفت: ولی اکنون که دیدید چگونه رفتار کردم!
و شروع کرد امام را دعا کردن.
رفقایش با او به ستیز برخاستند (ولی او بر موضع خود استوار بود).
امام کاظم (ع) به خانه بازگشت و به اصحاب (و آنان که تنها راه را کشتن آن مرد میدانستند) فرمود: آیا کاری که من کردم بهترین راه نبود؟ من با مقداری پول شرش را دفع و امرش را اصلاح کردم.
📕بحار الانوار ج 48 ص 102
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
بعضی به اشتباه گمان می کنند می توان نماز جعفر طیار را به جای تمام یازده رکعت نماز شب بجای آورد، در ح
عده ای دائم در حال بررسی و افشای عیوب و اشتباهات دیگران هستند و از خویش غافلند، درصورتی که اگر خود را خوب بنگرند، عیوبی دارند که اصلاح آن ، فرصت برای عیب جوئی از دیگران باقی نمی گذارد
🔹 امام علی علیه السلام فرمود:
طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاس
خوشا بحال كسى كه پرداختن به عيب خود ، او را از عيب ديگر مردم بازمى دارد
📔 نهج البلاغه، خطبه ۱۷۶
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✨﷽ ✨
✳️ سفارش به ايتام (12)
📖 و إِنْ خِفْتُمْ أَلّا تُقْسِطُوا فِي الْيَتامی فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنی وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ ذلِكَ أَدْنی أَلاَّ تَعُولُوا
سوره نساء آيه 3
📖 و اگر ترسیدید که در مورد یتیمان [= ازدواج با دختران یتیم] به قسط رفتار نکنید، پس به نکاح درآورید آنچه مورد پسندتان است از زنان، دوتایی، ویا سهتایی، و یا چهارتایی؛ ولی اگر ترسیدید که به عدالت رفتار نکنید، پس [اکتفا کنید به] یکی، یا آنچه تحت ملکیت شماست [= کنیزان]؛ این امر نزدیکتر است که ستم و کجروی نکنید.
📌شبهات تعدد زوجات
❌ شبهه اول: عواطف زن و ظلم به او
تعدد زوجات چون موجب نادیده گرفتن عواطف زنان میگردد، امر نامطلوبی است؛ بویژه که اغلب مردان عدالت را رعایت نمیکنند.
✅ پاسخ:
🔹اولا: اگر جایی پای عدالت و حق عدهای از افراد در میان باشد، مخالفت عاطفی دیگران، نمیتواند دستمایه تضییع حق آن افراد اول شود. اشاره شد که همه زنان حق تأهل و تشکیل خانواده و تجربه کردن مادری را دارند؛ و نمیتوان به بهانه عواطف عدهای این حق را از بقیه سلب کرد.
🔹 ثانیا: اسلام همان گونه که اصل تعدد زوجات را مطرح کرده، شروطی – از جمله عدالت – را برای آن قرار داده است؛ و اینکه عدهای به اسم قانون اقدامی کنند اما شروطی که قانون تعیین کرده رعایت نکنند، نقص خود قانون نیست. مثلا اگر قانون اجازه سرپرستی کودکان یتیم را به زن و شوهری که باردار نمیشوند بدهد و دادن حق سرپرستی را مشروط کند که به آن بچه ظلم نکنند، اما زن و شوهری پس از گرفتن حق سرپرستی، به آن بچه ظلم کنند، آیا دلیل میشود که اصل قانون نادرست بوده و باید لغو شود؟ یا باید با این افراد خاطی برخورد کرد؟
🔹 ثالثا: ساده ترین دلیل بر اینکه تعدد زوجات «لزوما» با عواطف زنان ناسازگار نیست، خیل عظیم زنان دوم و سوم و … در جوامع مختلف هستند که با علم به اینکه شوهرشان زن دیگری دارد حاضر به ازدواج با او میشوند. آیا آنان زن نیستند و عواطف زنانه ندارند؟! هماکنون در برخی از کشورهای آفریقایی که منع قانونی از تعدد زوجات وجود دارد، چون بقیه زنان نیاز به تاهل و … دارند، عملا بسیاری از مردان بیش از یک زن دارند و آن زنان دوم و … هم از آن مرد بچهدار میشوند؛ تنها فرقش این است که به لحاظ حقوقی هیچ پشتوانهای ندارند و مرد قانونا هیچ مسئولیتی در قبال آنان ندارد.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🚨هشدار از فساد اجتماعى
🗯 امير المومنين عليه السلام فرمود:
✴️ عبَادَ اللَّهِ، إِنَّكُمْ وَ مَا تَأْمُلُونَ مِنْ هَذِهِ الدُّنْيَا أَثْوِيَاءُ مُؤَجَّلُونَ وَ مَدِينُونَ مُقْتَضَوْنَ، أَجَلٌ مَنْقُوصٌ وَ عَمَلٌ مَحْفُوظٌ، فَرُبَّ دَائِبٍ مُضَيَّعٌ وَ رُبَّ كَادِحٍ خَاسِرٌ.
✴️ اى بندگان خدا، شما و آرزوهايتان در اين دنيا، همانند مهمانانى هستيد كه زمان درنگش معين شده يا همانند وامدارى هستيد كه مدت وامش سرآمده و اكنون طلبكاران به مطالبه آمده اند. زمان كوتاه است و اعمالتان را ثبت كرده اند. چه بسا، كسانى در كارى مى كوشند و سرانجام، تباهش مى كنند و چه بسا، كسانى كه در كارى رنج مى برند و سرانجام، زيان مى بينند.
📙نهج البلاغه، بخشى خطبه 129
📢 امام (ع) در اين عبارت وضع مردم دنيا را به مهمانانى تشبيه فرموده است که براى مدّت محدودى در جايى به مهمانى دعوت شده اند و به افراد بدهکارى که طلبکاران آنها را رها نمى کنند.
➖بديهى است ميهمان، خانه ميزبان را سراى ابدى نمى بيند، هرگز دل به آن نمى بندد و بر آن تکيه نمى کند و به خاطر آن، دل نمى سوزاند.
➖شخص بدهکارى که از طرف طلبکاران پيوسته دنبال مى شود چاره اى جز اين ندارد که هر چه پيدا مى کند تدريجاً به آنها بدهد به اميد روزى که تمام بدهى، پرداخته شود.
🔺گويى عمرى را که خدا به ما داده است جزو بدهکاريهاى ماست که لحظه به لحظه از ما گرفته مى شود و مشکل مهم اين جاست که در کنار اين عمر ناپايدار و به سرعت گذرا، اعمالى که ما انجام مى دهيم به طور کامل حفظ مى شود و بايد پاسخگوى آن باشيم.
💢 بعضى از شارحان نهج البلاغه در اين جا سخنى از بعضى از ارباب معنى نقل کرده اند که مى گويد:
«مَا اَدْرِي کَيْفَ أَعْجَبُ مِنَ الدُّنْيَا ! أَمِنْ حُسْنِ مَنْظَرِهَا وَقُبْحِ مَخْبَرِهَا أَمْ مِنْ ذَمِّ النّاسِ لَهَا وَتَنَاحُرِهِمْ عَلَيْها»
«نمى دانم چگونه از اين دنيا تعجّب کنم، ظاهرش چقدر زيباست اما باطنش چقدر زشت، مردم همه آن را نکوهش مى کنند ولى براى به چنگ آوردنش با يکديگر مى جنگند !».
📓شرح نهج البلاغه (ابن ابى الحديد) ج 8 ص 247
📢 امام (ع) در ادامه اين سخن مى افزايد:
«چه بسيار کوشش کننده اى که به جايى نرسيد و زحمت کشنده اى که جز زيان چيزى نصيبش نشد»
🔺درست است که تلاش و کوشش، رمز پيروزى و موفقيّت است ولى اين يک قانون کلّى نيست، کسانى را مى شناسيم که يک عمر تلاش و کوشش کردند و شب و روز زحمت کشيدند و به جايى نرسيدند و اين يکى از بدبختيهاى انسان در زندگى دنياست.
♨️ اين تعبير همچنان که ممکن است، اشاره به تلاشهاى مربوط به امور مادى باشد، احتمال دارد مربوط به تلاشهاى معنوى نيز باشد، زيرا بسيارند کسانى که براى رسيدن به مقامات معنوى و نجات اخروى تلاش مى کنند اما هواى نفس و شيطان در لحظات حسّاسى به سراغ آنها مى آيد و آتشى در خرمن طاعات آنها مى افکند و همه را مى سوزاند.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🚨 انکار غدیر، مایه عاق شدن
حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) نهتنها پدران معنوی شیعه، بلکه پدران معنوی امت مسلماناند؛ چنانکه حضرت رسول (ص) فرمود:
«أَنَا وَ عَلِيٌّ أَبَوَا هَذِهِ اَلْأُمَّةِ»
«من و علی پدران این امتیم»
📒ينابيع المودة لذوي القربى (قندوزي) ج 1 ص 370 (از منابع اهل سنت)
📗عيون أخبار الرضا (ع) ج 2 ص 86 (از منابع شيعه)
💯 همچنین خداوند در آیه مباهله، حضرت علی (ع) را نفس و جان پیامبر (ص) میخواند؛ آنجا که میفرماید: «...أَنفُسَنا وَأَنفُسَكُم»
👈 بر همین اساس در واقعه غدیر، جانشینی امام علی (ع) همان ولایت حضرت رسول (ص) تلقی میشود و بر اساس همین معادله، اذیت کردن حضرت علی (ع) به منزله اذیت کردن نفس و جان پیامبر (ص) خواهد بود و هرکس - در هر زمانی - از آنها سرپیچی کند، موجبات عاق شدن خود را فراهم آورده است.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
👌فضیلتهای امیرالمومنین قابل انکار نیست
نقل شده است که روزى معاويه با يزيد و عمروعاص نشسته بودند.
در آن حال جامهاى به رسم پيشكش براى معاويه آوردند. جامه بسيار نفيس بود و دل معاويه به آن جامه مايل شد.
🔹عمروعاص خواست آن جامه را از معاويه بگيرد و گفت كه اين نيكو جامهاى بوده است.
معاويه گفت: بلى، نيكو جامهاى بوده است!
عمروعاص فهميد كه دل معاويه بدان جامه مايل است، ديگر سخن نگفت.
🔹سپس يزيد گفت: اين نيكو جامهاى بوده است.
معاويه گفت: بلى، نيكو جامهاى بوده است!
يزيد نيز فهميد كه دل معاويه به آن جامه مايل است و ديگر سخن نگفت.
🔸آنگاه عمروعاص خواست كه جامه را از چنگ او بيرون آورد، از راه شيطنتى كه داشت گفت: هر كدام از ما در مدح على بن أبى طالب شعرى مىگوييم، هر يك بهتر گفتيم جامه را برمى داريم؛ و گمانش اين بود كه معاويه از مدح كردن او امتناع خواهد كرد.
💢معاويه گفت:
خَيرُ الْوَرَی مِن بعدِ أحمدِ حيدرُ
و النّاسٌ أرضٌ و الوصىُ سماءُ؛
🔺بهترين مردم بعد از رسول خدا حيدر است
و مردم، زمين هستند و وصى پيامبر، آسمان است.
💢عمروعاص گفت:
و هو الذى شَهِدَ العَدوُّ بِفضلِهِ
و الفضلُ ما شهِدَتْ به الأعداءُ
🔺آن حضرت كسى است كه دشمنش (یعنی معاویه) شهادت به فضلش مىدهد،
و فضيلت آن است كه دشمن به آن شهادت دهد.
💢سپس يزيد (عليه اللعنة و العذاب) گفت:
كَمَليحةٍ شَهِدَتْ بِحُسنِها ضَرّاؤُها
و الحُسنُ ما شَهِدَتْ به الضَّراءُ
🔺علی مثل زن صاحب جمالى است كه هووى او (یعنی معاویه) شهادت دهد به نیکی و حُسن او،
و حُسن و خوبی آن است كه هوو به آن شهادت دهد.
❇️ بعد از این جریان بیتی که عمرو عاص سروده بود، مورد قبول دو نفر دیگر واقع شد و او توانست آن پیراهن نفیس را تصاحب کند، و از آن به بعد این بیت شعر در کلمات مردم و علماء رواج پیدا کرده و مشهور شد و به مناسبت از آن بهره میبرند.
📚منابعی که این جریان را نقل کردند:
1- مجموعهی خطی به شماره (189/15) کتابخانه آیت الله گلپایگانی
2- چهره درخشان قمر بنی هاشم (ربانی خلخالی علی) ج 3 ص 27-28
3- التحصيل في أيّام التعطيل (طبسی حائری سید علینقی) به نقل از کتاب مودّة القربى ص: 356-357
4- نور الأفهام في علم الكلام (سيد حسن حسينى لواسانى) ج 2 ص 41
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💢 تشخیصِ خطِ درگیرى
🔷 بصیرت در این دوران و در همه دوران ها به معناى این است که شما خط درگیرى با دشمن را تشخیص دهید؛ کجا با دشمن درگیرى است؟ بعضى ها نقطه درگیرى را اشتباه می کنند؛ خمپاره و توپخانه خودشان را آتش می کنند به سمت یک نقطه اى که آنجا دشمن نیست، آنجا دوست است. بعضى ها رقیب انتخاباتى خودشان را شیطان اکبر به حساب مى آورند! شیطان اکبر آمریکاست، شیطان اکبر صهیونیسم است؛ رقیب جناحى که شیطان اکبر نیست، رقیب انتخاباتى که شیطان اکبر نیست.
✍️ من طرفدار زیدم، شما طرفدار عمرویى؛ من شما را شیطان بدانم؟ چرا؟ به چه مناسبت؟ در حالى که زید و عمرو هر دو ادعاى انقلاب و اسلام می کنند، در خدمت اسلام و در خدمت انقلابند. خط درگیرى با دشمن را مشخص کنیم.
🎙 حضرت آيت الله خامنه ای مدظله العالی؛ ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❎ فقر مسلمانان در زمان امام علی، پیامد فراموشی غدیر
در روایات بسیاری از زهد و ساده زیستی امیرالمومنین (ع) سخن گفته شده است.
👆ابی اسحاق سبیعی نقل میکند:
روزی با پدرم به نماز جمعه رفتیم. امیرالمومنین علی (ع) در حالی که خطبه میخواند آستین لباس خود را گاهی تکان میداد.
از پدرم پرسیدم آیا امیرالمومنین به خاطر گرما چنین میکند و خودش را باد میزند؟ پدرم گفت: نه او پیراهنش را شسته و چون هنوز خشک نشده است آن را تکان میدهد تا خشک شود و به جز این یک پیراهن، پیراهن دیگری ندارد تا آن را بپوشد.
📘الغارات ج ۱ ص ۹۸ و ۹۹
♦️میدانیم که حضرت امیر به عنوان امام و خلیفه وظیفه خود میدانستند، همانند اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه زندگی کنند؛ بنابراین این نوع لباس پوشیدن حضرت نه از سر نداری یا ریا و دورویی؛ بلکه به خاطر وظیفه حضرت به عنوان خلیفه و حاکم مسلمانان بوده است.
❓با این وجود پرسشی که در این جا به ذهن میرسد، چرایی فقر شدید در جامعه آن روز مسلمانان است. گسترش فتوحات اسلامی در زمان خلفا، غنائم و مالیات سنگینی را در اختیار مسلمانان قرار داده بود. با این وجود چگونه میتوان باور کرد در شهری همانند کوفه که مرکز خلافت است، تعداد زیادی مسلمان نیازمند حضور داشته باشد؟
✅ خوشبختی و سعادت امت اسلامی در گرو حرکت در مسیر رسول خداست. امام علی (ع) تنها شخصی بود که میتوانست مسلمانان را به درستی هدایت کرده و مانع انحراف امت اسلامی شود.
اما متاسفانه بعد از پیامبر، مسلمانان غدیر و پیامش را فراموش کردند. همین امر نیز موجب کجروی برخی صحابه بعد از رسول خدا شد.
👆 یک نمونه از این کجرویها را میتوان در تقسیم بیت المال مشاهده نمود:
طلحه و زبیر که از صحابه مهم پیامبر به شمار میرفتند، در طی دوران خلفای سه گانه دچار انحرافات شدیدی شدند؛ به گونهای که حضرت امیر (ع) مجبور هست با این دو نفر به خاطر عمل به سیره پیامبر (ص) نزاع و کشمکش داشته باشد.
🔹امام علی در پاسخ به اعتراض طلحه و زبیر به کمبود دریافتیشان از بیتالمال، فرمود: «آیا رسول خدا بیت المال را به تساوی میان مسلمانان تقسیم نمیکرد؟ این روشی نبود که به رای خود و یا با خواسته دل خود انجام داده باشم؛ بلکه من و شما این گونه رفتارها را از دستورالعمل های رسول خدا آموختیم.»
📕مناقب آل ابیطالب ج ۲ ص ۱۱۱
✔️ در زمان پیامبر منابع مالی بیت المال اندک بود و بیشتر آن را نیز خمس و زکات تشکیل میداد. طبق احکام اسلامی خمس و زکات به فقراء و مستمندان داده میشود و سایر اموال بیت المال که مقدار اندکی بود نیز توسط پیامبر به طور مساوی میان مسلمانان تقسیم میشد.
این رویه بعد از پیامبر تغییر پیدا کرد. پس از فتح شام و ایران و مصر به دست مسلمانان، مالیات و غنائم جنگی فراوانی به مرکز خلافت سرازیر شد. درآمدهای بیت المال دیگر محدود به خمس و زکات نبود و رشد فراوانی پیدا کرد. این امر باعث تاسیس دیوان در زمان حکومت خلیفه دوم شد.
در این دیوان اسامی تمامی مسلمانان و میزان مقرری آنها ثبت و ضبط میگشت. عمر بن خطاب بدون توجه به سیره پیامبر بیت المال را به طور نامساوی در میان مسلمانان تقسیم کرد. طبق این شیوهی جدید به برخی همسران پیامبر بالغ بر ده تا دوازده هزار درهم پرداخت میشد. در حالی که بعضی مسلمانان تنها دویست درهم دریافت میکردند.
📔تاریخ الامم والملوک ج ۳ ص ۶۱۴
این شیوه در زمان خلیفه سوم نیز ادامه یافت. عثمان مبالغ هنگفتی را برای نزدیکان و خویشانش در نظر میگرفت و آن را در خزائن خود ذخیره میکرد. نقل شده هنگام مرگ او صد و پنجاه هزار دینار و یک میلیون درهم در خزائن حکومت وجود داشته است.
📙مروج الذهب ج ۲ ص ۳۴۱
✅ نتیجه:
فقری که دامن جامعه مسلمانان را در زمان امام علی (ع) گرفته بود، ریشه در انحراف و کجروی مالی سران جامعه بعد از رسول خدا داشت. اگر امت اسلامی در همان مسیری که پیامبر در روز غدیر مشخص کرده بود، حرکت میکرد، هرگز جامعه به مشکلات مالی و اقتصادی دچار نمیگشت.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃