⭕ تئوری حکومت اسلامی
🔹️«توجه به جهان اطراف» و بررسی «وضعیت حال و آینده» از نشانه های بارز استاد والا مقام، مرحوم علامه طباطبایی است.
🔹️ ایشان در سالهای دهه ۲۰ و ۳۰ نقش حساس در هدایت جامعه داشت. با هجوم شبهات دشمنان، سلاح قلم به دست گرفته و کاری کارستان می کرد. فلسفه مادی و افکار غربی را پوچ و بی مقدار جلوه داد و حساسیت های زمان را به کار گرفت. هدایت فوج فوج جوانان کار کم نظیری بود که «علامه» یارای آن را داشت و به خوبی از عهده آن برآمد.
🔹️پس از رحلت آیت الله العظمی بروجردی «حکومت اسلامی» موضوع درس وی گردید و مقالاتی در این زمینه نگاشت و در آن ها توانایی حکومت اسلامی را در اداره جامعه و قدرت ولایت فقیه را اثبات کرد.
🔺️"روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶/۲/۱۳۶۹، از حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی؛ یادها و یادگارها، از آیت الله جوادی آملی، ص ۷۳"
@serat_zanjan
♨️همراهی صدرالساداتی با مسیح علینژاد در حمایت از اغتشاشات آبان ۹۸
🔹صدرالساداتی با انتشار چند استوری، به کمپین راهاندازی شده توسط مسیح علینژاد به عنوان "دادخواهی مادران کشتهشدگان اغتشاشات آبان ۹۸" پیوست!
@serat_zanjan
4_6003314057224914725.mp3
6.88M
⭕️گوهر کنز محبتدی رضانین باجیسی
▪️وفات حضرت معصومه سلام الله علیها تسلیت باد.
@seart_zanjan
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تیزر
🔴#ماجرای_فکر_فیرحی
♨️سلسله یادداشت های انتقادی پیرامون افکار "مرحوم داوودفیرحی"
▪️اصلی ترین پروژه فکری فیرحی چه بود؟! خوانش متمایز وی از فقه سیاسی نسبت به استادش عمید زنجانی از کجا نشات می گرفت؟
▪️در میزگرد نقد پایان نامه دکتری فیرحی چه گذشت؟
🔷پاسخ به این سوالات را در سلسله یادداشتهای #ماجرای_فکر_فیرحی در کانال صراط زنجان مطالعه کنید.
👇👇
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
May 11
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1)
⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 1 از 3
✍️محمدجواد نوروزي
دانشيار مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني
🔹شخصیت علمی آقای فیرحی را از دو منظر میتوان مورد بررسی قرار داد؛ بعد اولی که در شخصیت ایشان می شود به آن پرداخت به لحاظ تبار شناسی و جریان شناسی است.
🔸مهم ترین مسألهای که جریان روشنفکری از عصر فتحعلی شاه تاکنون با آن روبرو بوده این است که چطور می توان از وضعیت کنونی که کشور در آن قرار دارد خارج شد و به مدرنیته رسید به صورتی که ظاهر دین حفظ شود اما به لحاظ فکری و مبنایی ذیل مدرنیته تعریف بشویم.
🔹براین اساس رویکردهای مختلفی توسط جریان روشنفکری مورد توجه قرار می گیرد؛ رویکرد اول نقد دین است، به گونهای که به تبیین مبانی فکری غرب به عنوان الگوی پیشرفت در عرصه های مختلف به ویژه در عرصه نظامی، سیاسی و اقتصادی و دیگر عرصه ها پرداخته میشود.
🔸رویکرد دوم تأویل مفاهیم غیر دینی در قالب مفاهیم دینی و استدلال دینی برای مفاهیم غربی است و شاید بتوان میرزا ملکم خان را پایهگذار این روش دانست که معتقد بود در جامعه دینی نمیتوان به مواجهه مستقیم با مبانی دینی رفت.
🔹اگر این خط تبارشناسی را تا به امروز امتداد دهیم خواهیم دید در زمان ما سعی شده است این تأویل با رویکرد فقهی، فلسفی، ناسیونالیستی و یا ایرانشناسی آقای طباطبایی مورد توجه قرار بگیرد و در عصر مشروطه علمایی چون مرحوم نائینی و شیخ فضلالله سعی کردند این مواجهه مدرنیته با مفاهیم دینی را با تصرف در تفکرات مدرنیته و حفظ سیادت اسلام حل و فصل کنند.
ادامه مطلب
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1314
پایگاه تحلیلی صراط
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1) ⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار بخش 1 از 3 ✍️محمدجواد نوروزي دانشيار مؤسس
🔻نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 2 از 3
🔹بعد دوم شخصیت آقای فیرحی جنبه فکری ایشان است؛ وی تلاش میکند مفاهیم و مؤلفههای غربی را با چارچوب فقهی مورد تبیین قرار دهد و نقد وی به سروش و امثال او این است که چرا این افراد دستگاه فقه را نادیده گرفته اند، چرا که فقه مهمترین دستگاهی است که می شود از آن برای تعدیل مفاهیم غربی و ارائه مبانی و مؤلفه ها و مبانی غربی در چارچوب فقه و با روکش فقهی بهره برد.
🔸بنابراین، این نکته که برخی تفکر فیرحی را استمرار تفکر مرحوم نائینی و مرحوم طالقانی می دانند به هیچ وجه درست نیست و مرحوم نائینی و شیخ فضلالله نوری از موضع فقه اجتهادی به مواجهه با مدرنیته برخاستند و تنها تفاوت این دو در تحلیل آنها از موقعیت زمانه بود و استمرار تفکر شیخ فضلالله و نائینی به حکومت ولایت فقیه می انجامید.
🔹البته جریان روشنفکری تلاش می کند مرحوم نائینی را به نفع مبانی فکری التقاطی خود مصادره کند اما مطالعه در شیوه مرحوم نائینی و مواجهه واقع بینانه با اندیشه وی، ما را به نقطه ای که روشنفکران معاصر بر آن ایستادهاند نمی رساند.
🔸با مداقه در سلوک شخصیتی آقای فیرحی این نکته را خوهیم یافت که وی بیشترین تأثیرپذیری را از دکتر بشیریه دارد و در یک کلام می توان گفت خاستگاه فکری وی مدرنیته است و تلاش می کند هر مسأله ای را با نقطه عزیمت مدرنیته آغاز کند و مؤلفههای فکری غربی که پس از رنسانس شکل گرفته است برای او اصالت دارد و از فقه به عنوان یک دستگاه فکری در خدمت توجیه مبانی فکری غربی استفاده می کند.
🔹پشتوانه تئوریک نظریه نظام انقلابی، اسلام ناب است در مقابل نظریه اسلام غیر انقلابی که حاصل آن دموکراسی است و دو نوع اسلام از آن می تواند متولد شود، «اسلام متحجر» و «اسلام سکولار یا اسلام رحمانی» که آقای فیرحی در قالب اسلام سکولار می گنجد.
🔺اگر ما مجموعه آثار و نوشتههای ایشان را مورد بررسی قرار دهیم به هیچ وجه بین خود و جریان روشنفکری سکولار که مصادیق آن امثال سروش، شبستری و دیگران هستند، مرزبندی نمیکند و مواجهه او با این افراد مواجهه شکلی است به این معنا که از دریچه فقه باید ورود کرد یا از دریچه ای دیگر.
@serat_zanjan
🔻نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 3 از 3
🔸یکی از اصول انقلاب و اسلام ناب مرزبندی با نظام سلطه است و فیرحی تلاش می کند این ویژگی و اصل را به شدت کمرنگ کند و سعی میکند اندیشه انقلاب اسلامی را در ذیل مدرنیته معرفی کند؛ بنابراین چیزی تحت عنوان علوم اسلامی نخواهیم داشت و از اساس تقسیم بندی علوم انسانی به اسلامی و غیر اسلامی بی معنا خواهد بود.
🔹در اندیشه فیرحی فقه هم به دستگاهی برای موجه سازی مبانی فکری مدرنیته و مفاهیمی که در دانش سیاسی وجود دارد، فروکاسته شده، بنابراین دانش همان چیزی است که در غرب رشد و نمو یافته و تنها کاری که ما در قبال دانش می توانیم انجام دهیم بومی سازی است و این بومی سازی به معنای داشتن یک دانش مستقل نیست؛
بنابراین فیرحی خود را پل سازی معرفی می کند که به عرفی سازی مبانی تفکر غرب می پردازد.
🔸اگر از دیدگاه مبانی امام و انقلاب اسلامی به عملکرد فیرحی بنگریم شاید داعیه داری او برای اسلام از یک سو و تئوری پردازی برای جریان اصلاحات از سوی دیگر نشانه تناقض رفتاری او باشد اما اگر به دیدگاه تئوریکی که وی نظریه پرداز آن است توجه کنیم و سلوک علمی و عملی او را زیر نظر بگیریم خواهیم دید که هیچ تناقضی در رفتار وی وجود ندارد چرا که اسلامی که فیرحی داعیه دار آن است تقویت کننده جریان فکری سکولار به سردمداری اصلاحات است.
@serat_zanjan
#رئیسی_در_زنجان
⭕️ رئیس جمهور در بدو ورود به زنجان:
🔸️استان زنجان، مفاخر، علما، حکما و فلاسفهی بزرگی دارد که نه تنها در ایران که در تمام جهان پرآوازه هستند.
🔹این استان با توجه به ظرفیتهای بالای کشاورزی، صنعتی، معدنی و نیروی انسانی جای توجه و کارهای ویژهای دارد.
🔸در این سفر امیدواریم بخشی ازکمبودها و مشکلات را در استان تصمیم گیری و حل کنیم و بخشی نیز به عنوان مصوبات سفر است که با سازوکار پیش بینی شده این مصوبات پیگیری خواهد شد.
@serat_zanjan
#رئیسی_در_زنجان
⭕️ مشکلات و اولویت های اصلی زنجان به انتخاب کاربران
👤 محسن افشارچی، استاندار زنجان در آستانه سفر رئیس جمهور به زنجان:
🔹️15 اولویت انتخابی شما مردم زنجان به ترتیب بیشترین تکرار در حدود سه هزار پیام ارسالی بدین شرح است.
@serat_zanjan