🔥 روز سیاه مدیریت غربگرایان
🔻فتنه بنزینی سال ۹۸ دستپخت مدیریت ترسناک حسن #روحاني و اصحاب میرحسین در دولت دوازدهم بود.
🔻در تقویم باید بیست و چهارم #آبان، به عنوان «روز سیاه مدیریت غربگرایان» نامگذاری شود.
✍حمیدرضا ابراهیمی
@serat_zanjan
هدایت شده از مدرسه مطالعات فقه نظام
✅ دانشگاه_باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی
به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت_الله_عباسعلی_عمید_زنجانی(ره)
برگزار می کند:
🔹 همایش فقیه_فقه_سیاسی"
🔻با سخنرانی:
1️⃣ آیت الله اراکی
2️⃣ آیت الله علیدوست
3️⃣ حجت الاسلام دکتر ارسطا
4️⃣ حجت الاسلام دکتر موسی_زاده
✅ دبیر علمی همایش: حجت الاسلام دکتر رهدار
🕐 زمان: پنجشنبه، 27 آبان 1400 ساعت 8:30 الی 12
▪️مکان: پردیسان، بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، طبقه سوم، سالن جلسات حوزه ریاست
#فقه_نظام
#فقه_سیاسی
🔎@fiqhenezam_com
پایگاه تحلیلی صراط
✅ دانشگاه_باقرالعلوم(ع) با همکاری جمعی از مراکز علمی به مناسبت دهمین سالگرد رحلت آیت_الله_عباسعلی_عم
#فقیه_فقه_سیاسی
⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی
#قسمت_اول
⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص ترین چهره های علمی کشور در تاریخ دهم فروردین 1316 در شهرستان زنجان بدنیا آمد و بامداد روز 8 آبان ماه سال 1390 دارفانی را وداع گفت.
🔹وی عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و عضو وابسته گروه آموزشی حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. همچنین در مقطعی رئیس دانشگاه تهران و در دو دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ایران بوده است.
🔸استاد عمید زنجانی با سابقه پنجاه سال تدریس و تالیف بیش از چهل جلد کتاب و هفتاد مقاله علمی دروس بسیاری را در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه های مرتبط با حقوق اسلامی مانند فقه سیاسی، حقوق بین الملل اسلام، فقه تطبیقی و حقوق اساسی (کلیات و حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران و حقوق اساسی تطبیقی) و مبانی حقوق عمومی در اسلام تدریس داشته است.
🔹وی همچنین در بیش از 180 همایش داخلی و بین المللی با ارائه مقاله یا به عنوان سخنران شرکت داشت. راهنمایی بیش از140 تز و رساله کارشناسی ارشد و دکتری از جمله فعالیتهای علمی استاد بوده است.
🔸استاد عمید زنجانی در بازنگری قانون اساسی به سال 1368 به عنوان منتخب مجلس در شورای بازنگری حضور فعال داشته است.
🔺وی موسس پژوهشکده مطالعات و تحقیقات علوم اسلامی بود که از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده است. وی همچنین در روند سیاستگذاری و فعالیتهای اجرایی انقلاب فرهنگی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی همکاری موثری داشت.
روحش شاد و گرامی باد.
@Serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
#فقیه_فقه_سیاسی ⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی #قسمت_اول ⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص تر
⭕️#فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد #عمید_زنجانی
#قسمت_دوم
🔹این فقیه تئوری پرداز فقه سیاسی اهل بیت(ع)، مدافع جدی نظام امت و امامت بود. وی که شاگرد پرکار و یار وفادار امام راحل امت(ره) و همراه جدی و واقعی انقلاب بود، بیش از نیم قرن در شهر های زنجان و قم و نجف و تهران، همواره در راه حفظ وتعلیم و گسترش علوم اهل بیت(ع) به تحصیل و تدریس و تألیف اهتمام داشت. وی با داشتن سابقه علمی و اخلاقی و تحصیلات حوزوی و درجه اجتهاد ترجیح داد در محیط دانشگاه بماند و عمر گرانمایه خویش را در حوزه علوم انسانی، به ویژه فقه سیاسی وقف کند.
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
⭕️ #فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد #عمید_زنجانی
#قسمت_سوم
🔺فقه "نماد علمی تشیع"
🔹استاد در یک مقایسه و مطالعه تطبیقی، فقه را "نماد علمی تشیع" بر می شمرد و بر این اعتقاد بود: "اگر فقه شیعه همراه با دولت های شیعه به معنای واقعی، نه مانند قاجاریه، افشاریه، صفویه، حتی دیالمه و آل بویه، بلکه حکومت هایی مثل جمهوری اسلامی بود هم سرعتش و هم رشد کمّی و کیفی اش ده ها برابر حالا بود. دلیلش هم این است که اکنون در بطن جمهوری اسلامی ایران، جوانه هایی که در این فقه زده و شاخه های ارزنده ای که به وجود آمده در گذشته نبوده است. وقتی ما فقه جزا و فقه کیفری را در بطن این حکومت آزمایش می کنیم خیلی چیزها را درمی یابیم و فقه توسعه پیدا می کند."
🔹استاد معتقد بود: "اگر در تاریخ تجربه حکومتی داشتیم، فقهمان بیشتر رشد می کرد و صاف تر می شد. اکنون بسیاری از بحث ها در خلأ است و آزموده نشده است. خواه ناخواه فرصت جدید چند ساله ای به وجود آمده که فقه به عرصة عمل بیاید تا خود را نشان دهد. باید با این فقه جامعه ای ایجاد کرد که الگو و نمونه باشد. در آن صورت، می توانیم در دنیا بگوییم که فقه شیعه نماد علمی تشیع است ولی فقهی که آزموده نشده و فقط نظری صرف است این کارآیی را ندارد. فقه یعنی: قانون. بنابراین، فقه ما باید با قانون گذاری های دنیا رقابت کند. و خود را نشان بدهد."
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
#فقیه_فقه_سیاسی ⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی #قسمت_اول ⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص تر
⭕️#فقیه_فقه_سیاسی
یادنامه استاد#عمید_زنجانی
#قسمت_چهارم
🔺"نسبت توسعه فقه و حکومت اسلامی"
🔹ایشان جایگاه ولایت فقیه و مصلحت را در نظام بسیار والا می دانست و در خصوص نسبت توسعه فقه و حکومت اسلامی قائل بود: "در بطن حکومت ها، فقه خیلی می تواند توسعه پیدا کند، در حالی که مسئلة رؤیت هلال یک مسئله جزئی است، هیچ طوری هم نمی شد که بگوییم به طور سنّتی نگاه کنید و ماه را پیدا کنید و روزه بگیرید یا افطار کنید ولی می بینیم که فقه در این زمینه چه رشدی پیدا کرده است! یا مثلاً فرض کنید همین مصلحت فقط لفظش در فقه شیعه بود اما اکنون ابعادی پیدا کرده است! خود من یکی از مجلّدات فقه سیاسی را تحت عنوان مصلحت در 500 صفحه نگاشته ام، باز هم جا دارد. شما جای جای فقه را بگردید، می بینید مصلحت جا دارد، منتها گاه گاهی مصلحت ها، مصلحت های منصوص است آنها دیگر بحثی ندارد. اما بعضی جاها مصلحت ها غیرمنصوص است. از مصلحت فتوا متولد نمی شود. مصلحت مثل کتاب و سنّت و مثل برائت عقلی و شرعی حکم زا نیست، ولی در حوزة اختیارات و ولایتی که فقیه دارد، مصلحت اثر مستقیم دارد. این مسئله تا حالا خوب بحت نشده بود، ولی اکنون بحث مفصّلی است." (دکتر فیروز اصلانی، در رثای استاد، جهان نیوز)
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأله #علامه_طباطبائی است.
🔰ایشان از شاگردان عرفانی مرحوم آیت الله #قاضی بوده اند.
🔹️ و بزرگانی همچون مقام معظم رهبری، شهید مطهری و آیت الله مکارم شیرازی از شاگردان ایشان هستند.
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأ
🔰عقبه حِکمی معنوی انقلاب
✍علیرضا معاف
🔹️ اگر شکلگیری، پیروزی و دوام انقلاب اسلامی را علاوه بر شخصیت بینظیر تاریخ اسلام و رهبر منحصر به فرد این انقلاب یعنی حضرت امام خمینی (ره)، مدیون و مرهون دو شخصیت استثنایی عصر حاضر یعنی علامه محمدحسین طباطبایی و آیت الله محمدتقی بهجت نیز بدانیم، ادعای گزافی مطرح نکرده ایم.
🔹ساده انگاری است اگر انقلاب بزرگ روحالله کبیر را منحصر در تغییرات سیاسی صرف و روبنایی بدانیم و از عقبه عمیق و باطن انیقش در عرصه اندیشه، فلسفه، معرفت، فقه، معنویت و عرفان غافل شویم؛ هر چند این انقلاب فکری فلسفی هنوز در رگ و پی بسیاری از ساختارها و ساز و کارهای نظامِ برآمده از انقلاب اسلامی، ریشه نداونیده است.
🔻#بخوانید🔻
▪️https://eitaa.com/tange_ohod/5712
@serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
🗓 ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن، عارف پرآوازه، نویسنده پر کار، فقیه عالی مقام و فیلسوف متأ
🔻گام دوم، جوانان انقلابی، دولت اسلامی و ضرورت رجوع به مکتب #علامه_طباطبایی
🔹امروز هم در گام دوم انقلاب و برای شکل دهی دولت اسلامی با حضور جوانان مومن انقلابی از سه جهت مبنایی نیاز به رجوع به مکتب علامه طباطبایی احساس می شود.
🔹اول؛ التزام به معنویت و سلوک اخلاقی مکتب علامه یک واجب عینی برای همه جوانان انقلابیای است که حضور در سیاست و مسئولیت را برای خود جهاد می دانند.
🔹دوم؛ دولت سازی، نظام سازی و ساختارسازی در گام دوم برای پیشبرد انقلاب و حل مسائل و مشکلات مزمن کشور، جز با ابتناء بر فلسفه سیاسی و فلسفه اجتماعی اسلام محقق نخواهد شد. در این مسیر قطعا مکتب حِکمی علامه پیش رو و پیش گام است.
🔹سوم؛ تقویت بنیه فکری و اعتقادی جوانان که مدیران آینده هستند، در دورانی که افکار بی ریشه غرب با سرعت و شدت به مغز و قلب جوانان پمپاژ می شود هم ضرورت دیگری است که مکتب فکری و فلسفی علامه نشان داده میتواند به خوبی از پس آن برآید.
👈🏻متن کامل :
jaaar.com/kiosk/archives/9day
@serat_zanjan
⭕ تئوری حکومت اسلامی
🔹️«توجه به جهان اطراف» و بررسی «وضعیت حال و آینده» از نشانه های بارز استاد والا مقام، مرحوم علامه طباطبایی است.
🔹️ ایشان در سالهای دهه ۲۰ و ۳۰ نقش حساس در هدایت جامعه داشت. با هجوم شبهات دشمنان، سلاح قلم به دست گرفته و کاری کارستان می کرد. فلسفه مادی و افکار غربی را پوچ و بی مقدار جلوه داد و حساسیت های زمان را به کار گرفت. هدایت فوج فوج جوانان کار کم نظیری بود که «علامه» یارای آن را داشت و به خوبی از عهده آن برآمد.
🔹️پس از رحلت آیت الله العظمی بروجردی «حکومت اسلامی» موضوع درس وی گردید و مقالاتی در این زمینه نگاشت و در آن ها توانایی حکومت اسلامی را در اداره جامعه و قدرت ولایت فقیه را اثبات کرد.
🔺️"روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶/۲/۱۳۶۹، از حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی؛ یادها و یادگارها، از آیت الله جوادی آملی، ص ۷۳"
@serat_zanjan
♨️همراهی صدرالساداتی با مسیح علینژاد در حمایت از اغتشاشات آبان ۹۸
🔹صدرالساداتی با انتشار چند استوری، به کمپین راهاندازی شده توسط مسیح علینژاد به عنوان "دادخواهی مادران کشتهشدگان اغتشاشات آبان ۹۸" پیوست!
@serat_zanjan
4_6003314057224914725.mp3
6.88M
⭕️گوهر کنز محبتدی رضانین باجیسی
▪️وفات حضرت معصومه سلام الله علیها تسلیت باد.
@seart_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تیزر
🔴#ماجرای_فکر_فیرحی
♨️سلسله یادداشت های انتقادی پیرامون افکار "مرحوم داوودفیرحی"
▪️اصلی ترین پروژه فکری فیرحی چه بود؟! خوانش متمایز وی از فقه سیاسی نسبت به استادش عمید زنجانی از کجا نشات می گرفت؟
▪️در میزگرد نقد پایان نامه دکتری فیرحی چه گذشت؟
🔷پاسخ به این سوالات را در سلسله یادداشتهای #ماجرای_فکر_فیرحی در کانال صراط زنجان مطالعه کنید.
👇👇
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
May 11
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1)
⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 1 از 3
✍️محمدجواد نوروزي
دانشيار مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني
🔹شخصیت علمی آقای فیرحی را از دو منظر میتوان مورد بررسی قرار داد؛ بعد اولی که در شخصیت ایشان می شود به آن پرداخت به لحاظ تبار شناسی و جریان شناسی است.
🔸مهم ترین مسألهای که جریان روشنفکری از عصر فتحعلی شاه تاکنون با آن روبرو بوده این است که چطور می توان از وضعیت کنونی که کشور در آن قرار دارد خارج شد و به مدرنیته رسید به صورتی که ظاهر دین حفظ شود اما به لحاظ فکری و مبنایی ذیل مدرنیته تعریف بشویم.
🔹براین اساس رویکردهای مختلفی توسط جریان روشنفکری مورد توجه قرار می گیرد؛ رویکرد اول نقد دین است، به گونهای که به تبیین مبانی فکری غرب به عنوان الگوی پیشرفت در عرصه های مختلف به ویژه در عرصه نظامی، سیاسی و اقتصادی و دیگر عرصه ها پرداخته میشود.
🔸رویکرد دوم تأویل مفاهیم غیر دینی در قالب مفاهیم دینی و استدلال دینی برای مفاهیم غربی است و شاید بتوان میرزا ملکم خان را پایهگذار این روش دانست که معتقد بود در جامعه دینی نمیتوان به مواجهه مستقیم با مبانی دینی رفت.
🔹اگر این خط تبارشناسی را تا به امروز امتداد دهیم خواهیم دید در زمان ما سعی شده است این تأویل با رویکرد فقهی، فلسفی، ناسیونالیستی و یا ایرانشناسی آقای طباطبایی مورد توجه قرار بگیرد و در عصر مشروطه علمایی چون مرحوم نائینی و شیخ فضلالله سعی کردند این مواجهه مدرنیته با مفاهیم دینی را با تصرف در تفکرات مدرنیته و حفظ سیادت اسلام حل و فصل کنند.
ادامه مطلب
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1314
پایگاه تحلیلی صراط
|#ماجرای_فکر_فیرحی (1) ⭕️نظريه پردازي براي اسلام سکولار بخش 1 از 3 ✍️محمدجواد نوروزي دانشيار مؤسس
🔻نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 2 از 3
🔹بعد دوم شخصیت آقای فیرحی جنبه فکری ایشان است؛ وی تلاش میکند مفاهیم و مؤلفههای غربی را با چارچوب فقهی مورد تبیین قرار دهد و نقد وی به سروش و امثال او این است که چرا این افراد دستگاه فقه را نادیده گرفته اند، چرا که فقه مهمترین دستگاهی است که می شود از آن برای تعدیل مفاهیم غربی و ارائه مبانی و مؤلفه ها و مبانی غربی در چارچوب فقه و با روکش فقهی بهره برد.
🔸بنابراین، این نکته که برخی تفکر فیرحی را استمرار تفکر مرحوم نائینی و مرحوم طالقانی می دانند به هیچ وجه درست نیست و مرحوم نائینی و شیخ فضلالله نوری از موضع فقه اجتهادی به مواجهه با مدرنیته برخاستند و تنها تفاوت این دو در تحلیل آنها از موقعیت زمانه بود و استمرار تفکر شیخ فضلالله و نائینی به حکومت ولایت فقیه می انجامید.
🔹البته جریان روشنفکری تلاش می کند مرحوم نائینی را به نفع مبانی فکری التقاطی خود مصادره کند اما مطالعه در شیوه مرحوم نائینی و مواجهه واقع بینانه با اندیشه وی، ما را به نقطه ای که روشنفکران معاصر بر آن ایستادهاند نمی رساند.
🔸با مداقه در سلوک شخصیتی آقای فیرحی این نکته را خوهیم یافت که وی بیشترین تأثیرپذیری را از دکتر بشیریه دارد و در یک کلام می توان گفت خاستگاه فکری وی مدرنیته است و تلاش می کند هر مسأله ای را با نقطه عزیمت مدرنیته آغاز کند و مؤلفههای فکری غربی که پس از رنسانس شکل گرفته است برای او اصالت دارد و از فقه به عنوان یک دستگاه فکری در خدمت توجیه مبانی فکری غربی استفاده می کند.
🔹پشتوانه تئوریک نظریه نظام انقلابی، اسلام ناب است در مقابل نظریه اسلام غیر انقلابی که حاصل آن دموکراسی است و دو نوع اسلام از آن می تواند متولد شود، «اسلام متحجر» و «اسلام سکولار یا اسلام رحمانی» که آقای فیرحی در قالب اسلام سکولار می گنجد.
🔺اگر ما مجموعه آثار و نوشتههای ایشان را مورد بررسی قرار دهیم به هیچ وجه بین خود و جریان روشنفکری سکولار که مصادیق آن امثال سروش، شبستری و دیگران هستند، مرزبندی نمیکند و مواجهه او با این افراد مواجهه شکلی است به این معنا که از دریچه فقه باید ورود کرد یا از دریچه ای دیگر.
@serat_zanjan
🔻نظريه پردازي براي اسلام سکولار
بخش 3 از 3
🔸یکی از اصول انقلاب و اسلام ناب مرزبندی با نظام سلطه است و فیرحی تلاش می کند این ویژگی و اصل را به شدت کمرنگ کند و سعی میکند اندیشه انقلاب اسلامی را در ذیل مدرنیته معرفی کند؛ بنابراین چیزی تحت عنوان علوم اسلامی نخواهیم داشت و از اساس تقسیم بندی علوم انسانی به اسلامی و غیر اسلامی بی معنا خواهد بود.
🔹در اندیشه فیرحی فقه هم به دستگاهی برای موجه سازی مبانی فکری مدرنیته و مفاهیمی که در دانش سیاسی وجود دارد، فروکاسته شده، بنابراین دانش همان چیزی است که در غرب رشد و نمو یافته و تنها کاری که ما در قبال دانش می توانیم انجام دهیم بومی سازی است و این بومی سازی به معنای داشتن یک دانش مستقل نیست؛
بنابراین فیرحی خود را پل سازی معرفی می کند که به عرفی سازی مبانی تفکر غرب می پردازد.
🔸اگر از دیدگاه مبانی امام و انقلاب اسلامی به عملکرد فیرحی بنگریم شاید داعیه داری او برای اسلام از یک سو و تئوری پردازی برای جریان اصلاحات از سوی دیگر نشانه تناقض رفتاری او باشد اما اگر به دیدگاه تئوریکی که وی نظریه پرداز آن است توجه کنیم و سلوک علمی و عملی او را زیر نظر بگیریم خواهیم دید که هیچ تناقضی در رفتار وی وجود ندارد چرا که اسلامی که فیرحی داعیه دار آن است تقویت کننده جریان فکری سکولار به سردمداری اصلاحات است.
@serat_zanjan
#رئیسی_در_زنجان
⭕️ رئیس جمهور در بدو ورود به زنجان:
🔸️استان زنجان، مفاخر، علما، حکما و فلاسفهی بزرگی دارد که نه تنها در ایران که در تمام جهان پرآوازه هستند.
🔹این استان با توجه به ظرفیتهای بالای کشاورزی، صنعتی، معدنی و نیروی انسانی جای توجه و کارهای ویژهای دارد.
🔸در این سفر امیدواریم بخشی ازکمبودها و مشکلات را در استان تصمیم گیری و حل کنیم و بخشی نیز به عنوان مصوبات سفر است که با سازوکار پیش بینی شده این مصوبات پیگیری خواهد شد.
@serat_zanjan
#رئیسی_در_زنجان
⭕️ مشکلات و اولویت های اصلی زنجان به انتخاب کاربران
👤 محسن افشارچی، استاندار زنجان در آستانه سفر رئیس جمهور به زنجان:
🔹️15 اولویت انتخابی شما مردم زنجان به ترتیب بیشترین تکرار در حدود سه هزار پیام ارسالی بدین شرح است.
@serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رئیسی_در_زنجان
⭕️ گفتوگوی مردم زنجان در کوی ثمین با رئیس جمهور
🔹️رئیس جمهور: نامه ها و درخواست های خود را تحویل دهید. مطالبات پیگیری می شود.
@serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رئیسی_در_زنجان
🎥بغض رئیس جمهور هنگام سخنرانی در مورد غواصان دفاع مقدس
@serat_zanjan