فطریه امسال چقدر است؟
🔹آیتالله خامنهای: ۴۰ هزار تومان
🔹آیتالله سیستانی: ۴۰ تا ۲۲۵ هزار تومان
🔹آیتالله شبیری زنجانی: ۴۰ هزار تومان
🔹آیتالله مکارم: ۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان
🔹آیتالله وحیدخراسانی: ۴۰ تا ۱۴۰ هزار تومان
🔹آیتالله نوری همدانی: ۴۰ هزار تومان
طبق نظر اکثر مراجع همچنین میتوان معادل قیمت ۳ کیلو برنج یا آرد در محل زندگی خود را فطریه داد.
@serat_zanjan
⭕عصبانیت نتانیاهو از مقاله روزنامه کیهان
#خبر_تحلیلی
👤نتانیاهو در واکنش به تیتر صفحه اول روزنامه کیهان:
اسرائیل نباید به نادیده گرفتن ایران ادامه دهد. آنها حتی امروز هم در روز هولوکاست، به انکار این رویداد و تهدید موجودیت ما ادامه میدهند.
🔹ما باید برای تامین امنیت و آینده مردم خود در برابر رژیمهای تروریستی به رهبری ایران که علیه ما اقدام میکنند، هر کاری از دستمان برمیآید، انجام دهیم.
🔻کیهان امروز نوشت؛
گزارش کیهان در واقع تحلیل و بررسی فیلم ویدئویی بود که به بررسی عملکرد گروههای مقاومت در سراسر جهان و چگونگی «حمله موشکی شبکهای» این ائتلاف به فلسطین اشغالی میپرداخت. نتانیاهو که عصبانی شده بود با انتشار تصویر صفحه نخست روزنامه کیهان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «اسرائیل نباید...» واکنشی که بیش از هر چیز نشانگر وحشت و ترس جناب نتانیاهو از خوابی است که، مقاومت بزرگ منطقه برای پایان اشغالگری آنها دیده است!
🔻کانال اخبار تحلیلی حوزه
@Akhbare_howzeh
پایگاه تحلیلی صراط
انالله و انا الیه الراجعون 🏴 سرباز امام زمان، یار دیرین «شهید آوینی» و سردار جبهه فرهنگی انقلاب اس
🔻 توصیههای مرحوم استاد طالبزاده به طلاب و حوزویان/اسفند۹۵ در دیدار مجازی با طلاب حوزه خراسان
🔹 طلاب علوم دینی در فضای مجازی فعال باشند؛
به روز کردن جامعه و مطلع کردن مردم از مسائل روز امر مقدسی است؛
بررسی عقبه حوزه علمیه نشان می دهد که امروز طلاب باید در فضای رسانه ای فعال و به روز باشند.
🔹 حوزه علمیه باید اولویت ها را بشناسد و در مورد آن ها اطلاعات کسب کرده و تبلیغ کند و برای رسیدن به اهداف روی تصمیم گیران کشور فشار بیاورد.
🔹 برای فعالیت در فضای مجازی و رسانه ای به ایجاد مراکز توفان فکری متشکل از فعالان و نخبگان حوزوی نیاز داریم.
❗️ عموم مردم باید از اتفاقاتی که در کشورهایی چون آمریکا رخ می دهد باخبر باشند؛ طلاب باید در این عرصه نیز نقش تبلیغی خود را داشته باشند و در زمینه های مختلف صاحب نظر باشند.
@serat_zanjan
⛔️9 مخرج مشترک ویرانگر
✍️ محسن مهدیان
رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان فرمودند که برای مطالبه گری مراقبت کنید با دشمن مخرج مشترک پیدا نکنید. اما در مراقبت از این مخرج مشترک شوم چه باید کرد؟
✅این 9 مورد را مرور کنیم:
1⃣یکم. مطالبه گری بی مبنا
شعار عدالتخواهی را چه کسی در این عصر به بروز و ظهور کشاند؟ امام خمینی با شکل گیری انقلاب. پس پی گیری چنین ارزشی را هم باید از مکتب امام گرفت. با این توضیح لازمست پیش از مطالبه گری، نظام اندیشه و مبانی انقلابی مان را تقویت کنیم. نسبت ولایت با عدالتخواهی. نسبت قانون با عدالتخواهی. نسبت مصلحت با عدالت خواهی و ...
در غیر این صورت عدالتخواهی شبه مارکسیستی یا عدالتخواهی خوارجی و متحجرانه، در دامن مخرج مشترک با دشمن خواهد نشست.
2⃣دوم.مطالبه گری غیراخلاقی
مطالبه گری که در آن اخلاق رعایت نشود بدون تردید همسفره با شیطان است؛ ولو با نیت های خیرخواهانه و انقلابی باشد. روح و معنای مطالبه گری انقلابی همین اخلاق و شریعت است. کسی که بی اعتنا به اخلاق باشد، عدالتخواهی اش ظالمانه است.
3⃣سوم. مطالبه گری کور
مطالبه گری که به علت های عمیق و اصلی توجه نمی کند و تنها مصادیق را فریاد می کند، مطالبه اش کور است. این مدل مطالبه گری چون علت ها را نمی بیند قدرت فهم اصل و فرع را ندارد و فرع را جای اصل و برعکس فریاد می کند. چنین مطالبه گری تنها به یک داد زن تقلیل می یابد.
4⃣چهارم. مطالبه گری خیال انگیز
مطالبه گری خیال انگیز، آرمانگرایی بدون واقع بینی است. کسانی که بی اعتنا به واقعیت ها برای رسیدن به آرمان ها، فریاد می کشند سهم بالایی در ناامیدی خود و دیگران دارند. این دسته کمک می کنند غرض دشمن محقق شود و آنهم ناامیدی از اصلاح و حرکت است.
5⃣پنجم. مطالبه گری در بن بست
مطالبه گری که در آن هیچ راه حل معقول و متکی بر واقعیت و کارشناسی ارائه نمی شود، مطالبه گری در بن بست است. مدلی که هیچ روزنه روشن و شفافی از امکان اصلاح نشان نمی دهد.
6⃣ششم. مطالبه گری کاریکاتوری
این مدل مطالبه گری فقط سیاهی ها را می بیند و قدرت دیدن سیاهی در کنار زیبایی ها و دارایی ها را ندارد. از منظر این مطالبه گری آدم ها یا صفرند یا یک و با هر خطا شمر می شوند و در نتیجه جز معصوم کسی در دایره جبهه حق نمی ماند.
7⃣هفتم. مطالبه گری شتابزده
مطالبه گری که هرچی دید و هرچه دستش رسید را سر دست می گیرد و پیش از آنکه نسبت به درستی آن علم پیدا و تحقیق کند دست به افشاگری می زند.
8⃣هشتم. مطالبه گری سوپرمنی
مطلبه گری که هدفش تنها و تنها شهرت و لایک و فیو و ممبر است. این نوع مطالبه گری هدف نهایی اش اینست که بت من و سوپرمن شود و برای این راه تلاش می کند همه نهادهای نظارتی و قضائی را تعطیل معرفی کند تا از خود یک قهرمان دست ساز بسازد.
9⃣نهم. مطالبه گری فریبنده
این نوع مطالبه گری یک فریب بزرگ برای ایجاد خطای ادراکی است چرا که با ساخت تعمیم های ناروا، یک جز و مصداق را گرفته و به کل تعمیم می دهد. این مدل مطالبه گری روش اصلی خناسان و رسانه های شیطانی است که با کنار هم قرار دادن چند مصداق تلاش می کنند همه چیز را سیاه تصویر کنند.
✅و در نهایت؛ اگر قرار باشد این 9 خطای فاحش را در یک گزاره خلاصه کنم چنین خواهد بود:
اگر نقطه پایان یک مطالبه را گذاشتیم و در نهایت مخاطب از گذشته و آینده انقلاب ناامید شد بدانیم که به اسم عدالت و عدالتخواهی، بزرگترین ظلم را رقم زده ایم. فرقی هم نمی کند نیت مان عدالتخواهی یا انقلابی گری یا اصولگرایی یا اصلاح طلبی است؛ هرچه باشد مخرج مشترکش، طاغوت است ولاغیر.
@serat_zanjan
🔻نادر طالبزاده یک «نماد» بود و نه یک «شخصیت»
✍️ استاد اصغر طاهرزاده؛
در سوک نادری که در جایگاه تاریخی خود نادر بود.
فرزندان انقلاب هر کدام با هویت خاص خود ابعاد نهفته انقلاب را که در آینده انسانها به ظهور میآید، در خود آشکار میکنند، چه آنهایی که در دیروزِ تاریخی ما یعنی شهید چمران و سپس حاج قاسم باشند، که هر کدام پدیدهای خاص برای نمایش ابعاد نهفته انقلاب اسلامی بودند؛
و چه آقای نادر طالبزاده که نماد فهمِ حضور جهانی انقلاب اسلامی بود و به خوبی و خیلی زود متوجه شد این انقلاب اولاً: جایگاه جهانی دارد و ثانیاً: جوابگوی طلب و تقاضای فرهیختگان جهانِ امروزین است
و راز فعالیتهای بینالمللی و کنفرانسهای بینالمللی که توسط آن مرد بزرگ انجام میشد را باید در این بُعد از شخصیت او به نظاره نشست تا ما نیز خود را در هماهنگی با آن روحی که همچنان با رجعتهای مختلف به ظهور میآید، جستجو کنیم.
مرحوم نادر طالبزاده پدیده خاصی است که باید نسبت به او بسیار اندیشید تا در آینده انقلاب که تنها با سلوکی خاص محقق میشود، حاضر گشت.
آیندهای که از جنس انتظار نسبت به چشماندازی است که ما را در بر گرفته و به سوی ابعادِ متعالیتری راهنمایی میکند، مشروط بر آنکه با همان تقوای انتظار یعنی حضوری امروزین ولی در بیکرانههای دور، خود را حاضر کنیم و این نیاز به سلوک و تقوای خاصی دارد و از جنس عهدبستن با انقلاب اسلامی و حضرت امام و رهبر معظم انقلاب است. کاری که شهدا در انجام آن موفق بودند.
آنچه عرض شد غیر از سجایای ارزشمندی است که رفقا و آشنایان و دلسوزانِ نسبت به انقلاب از او گفتند و باز همچنان باید گفت. زیرا کسی که او و زندگی و فعالیتهای او را از ابتدا تا انتها بشناسد تصدیق میکند که او یک «نماد» بود و نه یک «شخص».
چگونه میتوان از وجوه معنوی و قدسی او که در تکتکِ کلماتش ظاهر میشد، غفلت کرد؟ آیا سیمای او حکایت از روحی زلال و معنوی نمیکرد تا ما را بر آن دارد امروز او را فراموش نکنیم؟
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
⭕️جماعت پهلوان پنبه!
جماعتی که شعار آزادی بیانشان گوش جهان را کر کرده است!
وقت انتخابات جمهوری اسلامی یا اکران فیلمی که باب میلشون نیست می شود، عربده کش سر گذر می شوند!
پ.ن:
با یه سیلی پرویز پرستویی دچار آسیب جسمی و روحی شد، ببین با موشک باران سپاه در عین الاسد عمق ضربه ملایم مغزی تا چه حدی بوده...!!
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با توجه به سیلی پرویز پرستویی به ضد انقلاب😅
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
پایگاه تحلیلی صراط
⭕️جماعت پهلوان پنبه! جماعتی که شعار آزادی بیانشان گوش جهان را کر کرده است! وقت انتخابات جمهوری اسلا
📣 مشاور فرمانده هوافضا: در حمله به عین الاسد 140 جسد روی دست آمریکا ماند
🔹سردار علی بلالی مشاور فرمانده #هوافضا نیروهای مسلح ایران در صحبت های اخیر خود اشاره کرده به اینکه در حمله به #عین_الاسد صد و چهل جنازه روی دست آمریکایی ها مانده است...
@serat_zanjan
⭕شهید مطهری؛ مبارزه با خط التقاط و #نفوذ
◀️ شهید محمد جواد باهنر:
🔹مسئلهای که برای استاد و این معلم بزرگ زیاد مطرح بود و بد نیست که در این زمینه مقداری صحبت کنیم و توقف کنیم روی این بحث به موضعگیری حادی که داشت در برابر #خطوط_انحرافی در درون برداشت های اسلامی.
🔸اگر کسی بیاید با نام ضد اسلام سخن بگوید، مسئله مشکلی نیست، دشمن در باره اسلام مطالب ناروایی میگوید. اما بهتر از آن، آن است که به نام اسلام و با دلسوزی برای اسلام سخن #انحرافگونه گفته شود.
🔹 در طول 14 قرن اسلام گرفتار اینچنین انحرافهایی بوده است، یعنی اشخاص با برداشتها و پیشداوریهایی وارد مطالعه اسلامی میشوند. قبلا مواضع فکری خودشان، #مواضع_ایدئولوژیکی خودشان را انتخاب کرده بودند از روی مکتبهایی که با آنها آشنا بودند. از روی رسوم و سنتهایی که با آن دمخور بودند مردمی با آن پیش داوریها وارد صحنه میشدند. برای اینکه اسلام را تفسیر کنند.
📎پینوشت صراط؛
امروز هم با وجود جریانهای فکری منحرف و التقاطی داخل اسلام و انقلاب اسلامی، وجود اندیشمندانی چون #شهید_مطهری برای روشنگری و هدایت فکری نسل جوان بسیار احساس نیاز میشود و شایسته است #حوزه_علمیه به این نکته عنایت لازم و کافی داشته باشد.
🔻🔻🔻🔻
📚ویژه نامه ششمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری،نشریه شماره ۷۴، تهیه و تنظیم حزب جمهوری اسلامی (ص۹۰-۸۲)
https://eitaa.com/serat_zanjan
❌ ۹ مخرج مشترک ویرانگر
▪️رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان فرمودند که برای مطالبه گری مراقبت کنید با دشمن مخرج مشترک پیدا نکنید. اما در مراقبت از این مخرج مشترک شوم چه باید کرد؟
✅این ۹ مورد را مرور کنیم:
یکم. مطالبه گری بی مبنا
دوم..
سوم..
▪️اگر قرار باشد این ۹ خطای فاحش را در یک گزاره خلاصه کنم چنین خواهد بود:
اگر نقطه پایان یک مطالبه را گذاشتیم و در نهایت مخاطب از گذشته و آینده انقلاب ناامید شد بدانیم که به اسم عدالت و عدالتخواهی، بزرگترین ظلم را رقم زده ایم. فرقی هم نمی کند نیت مان عدالتخواهی یا انقلابی گری یا اصولگرایی یا اصلاح طلبی است؛ هرچه باشد مخرج مشترکش، طاغوت است ولاغیر.
🔻این ۹ مورد را بخوانید..
.
#توئیت
رهبر انقلاب:
مرحوم #شهید_مطهّری، مرد دانشمندی بود، مرد متفکّری بود، واقعاً عالِم بود، فیلسوف بود، فقیه بود، به مسائل فکری تسلّط کامل داشت؛ این خصوصیّات در این بزرگوار بود لکن آن خصوصیّت خیلی مهم و ویژگی ایشان این بود که هم #تولید_فکر میکرد، هم #نشر_فکر میکرد؛ نشر فکر خیلی مهم است.
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
#رویت_هلال
بسم الله الرحمن الرحیم
بحث رویت هلال و اعلام عید فطر امثال به وحدت آراء علما منجر شد ولی باید توجه داشت که منشا اختلاف در تفاوت مبنایی در حقیقت رؤیت است و اینکه مقصود از رویت، رویت مسلح یا غیرمسلح و نیز تمایز در وحدت یا اختلاف افق است.
روایات شیعه و اهل سنت بر رؤیت تاکید میکند و بیشک مقصود از رؤیت، رؤیت متعارف در عرف جامعه است.
پس موضوع افطار و امساک شرعی، تولد هلال نیست که با محاسبات ریاضی به صورت یقینی کشف میشود چون متعلق چنین یقین ریاضی، تولد هلال است؛ نه رویت هلال که موضوع حکم شرعی است. موضوع حکم شرعی، رویت معرفتشناسانه است نه تولد هستیشناسانه هلال.
این مفهوم متعارف عرفی از رؤیت در اعصار مختلف مصادیقی دارد؛ از جمله مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در حیاط یا پشت بام منزل، مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در مکانهای مرتفع و بالای کوهها که در عصر ائمه استفاده میشد، مشاهده هلال با چشم مسلح متعارف همچون عینک و دوربینهای معمولی نه تلسکوپ و سی سی دی کمیرا.
پس نباید گرفتار یکسانانگاری مفهوم رؤیت عرفی با مصداق آن در عصر نبوی یا ولوی شد.
بنابراین مصداق مشاهده متعارف هلال در عصر ما اعم از رؤیت مسلح(عینک و دوربینهای متعارف) و رؤیت غیرمسلح است که به عنوان رؤیت شرعی به شمار میآید.
شایان ذکر است که هلال پس از دوازده ساعت از تولدش با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است؛ هر چند موانع جوی وجود داشته باشد و لکن قابلیت رؤیت هست و همین برای حکم شرعی کفایت میکند و فقیه باید به مصداق استهلال عرفی دست یازد.
غروب بیست و نهم ماه مبارک رمضان امسال، کمتر از ۱۲ ساعت از تولد رویت هلال می گذرد و لذا رؤیت هلال حتی با چشم مسلح متعارف میسر نبود.
پس در وضعیت متغیرهای جوی در دنیای کنونی و تحولات سماوی باید فقیه با کمک کارشناسان متدین از زمان تولد هلال مطلع گردد.
همچنین اگر رؤیت شرعی در نقطهای از زمین تحقق یابد؛ نقاط دیگری که قریب الافق یا در عرض جغرافیایی مقارن(با وجود اختلاف در طولهای جغرافیایی) رؤیت به شمار میآید. پس اشتراک نقاط مختلف زمین در بخشی از شب کفایت میکند.
✍ عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم
سیم رمضان ۱۴۴۳
@khosropanah_ir
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 | حسرت مرحوم نادر طالبزاده از نرفتن به حوزه علمیه
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
حلول ماه شوال و عید سعید فطر را بر شما مخاطبان عزیز تبریک عرض میکنیم.
📣 شما که الان ناسزا میگویید اگر به قدرت برسید چه میکنید؟
🎙 #رضا_کیانیان خطاب به فحاشان #ضدانقلاب:
🔹اگر حکومتی بر مبنای عقاید شما برپا شود، مطمئنید آن زمان همه آزادند؟ مطمئنید آن زمان همه میتوانند عقاید خودشان را داشته باشند؟ یا فقط به خودیها آزادی میدهید و بقیه را از میدان به در میکنید؟
🔸باید به هر عقیدهای که #پرویز_پرستویی دارد، احترام بگذارید. در همان آمریکا وقتی از کسی سوال میکنید و طرف نمیخواهد پاسخ دهد، حق ندارید پرسشتان را تکرار کنید. اگر به #دموکراسی معتقدید اجازه دهید هرکس عقیده خودش را داشته باشد. بازجویی نکنید. به همین سادگی و به همین دردآوری.
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
❌«افق نو» با دستور فوری ظریف تعطیل شد.
👤جواد شمقدری، معاون سینمایی دولت دهم:
همایش «افق نو» میراث ارزنده و ماندگار «نادر طالب زاده» است.
شبی که آقای «جنتی» وزیر وقت فرهنگ رأی اعتماد گرفت، به من زنگ زد و گفت: «فلانی فردا به دفترم بیا! با تو کار دارم». او در آن دیدار به من گفت که کنفرانس «افق نو» باید کاملا تعطیل شود و من پاسخ دادم که نمی شود!
او وقتی دید که حریف سماجت من نمی شود، گفت که شخص آقای «ظریف» تماس گرفته و گفته است که کنفرانس باید فورا و بدون فوت وقت تعطیل شود!!
متأسفانه در نهایت این اتفاق افتاد و کنفرانس تعطیل شد و دولت «روحانی» به تعبیر خودشان در پی این بود که درها را باز و باب مذاکرات را فراهم کند.
طبیعتا حضور مدعوین کنفرانس افق نو» که در غرب زندگی می کردند و در عین حال، منتقد هژمونی غربی و مدافع انقلاب اسلامی بودند، می توانست تبعات سنگینی برای دولت یازدهم به همراه داشته باشد.
@serat_zanjan
#توئیت
✍️علی اکبر رائفی پور
▪️به عنوان کسی که هیچ پستی در این دولت ندارد و هیچ نفعی از آن نبرده است عرض میکنم انگیزه ها در انتقاد از عملکرد دولت رئیسی به هیچ وجه یکسان نیست.
عده ای از منتقدین از قضا انقلابی اگر دستشان در دولت بند می شد قطعا الان این چنین جلز و ولز نمی کردند؟ امان از نفس و شهوت جاه.
▪️بزرگترین ایراد دولت رئیسی ، بی برنامگی و خامی تیم رسانه ای او و جولان عده ای مثلا جوان انقلابی است که هر را از بر تشخیص نمی دهند.
خصوصی بارها تذکر دادم ، انگار نه انگار با خودم گفتم اگر بیش این چیزی بگویم تصور می کنند برای رسیدن به پستی نقشه کشیده ام./ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
⭕ با مردم حرف بزنید.
✍️حمید رسائی
🔹برخی اقدامات درست دولت به دلیل عدم اطلاعرسانی در زمان لازم، تبدیل به پاشنه آشیل آن خواهد شد.
🔸چرا آقای #رییسی قبل از اجرای برخی تصمیمات، با مردم سخن نمیگوید و با بیان مشکل و راهکارهای حل آن توسط دولت، آنها را آماده پذیرش و همراهی نمیکند؟!
🔹این دقیقا توصیه #رهبر_انقلاب است که مغفول مانده. از جمله اشکالات بزرگ دولت روحانی، حرف نزدن با مردم در بزنگاههای لازم بود. دولت رییسی اما نشان داده که مردمی است. بنابر این باید به این لوازم مردمی بودن دولت نیز پایبند باشد.
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan
🔥تصمیم!!
✍️ علی مهدیان:
🔻دولت قوی را به تصمیم گیری هایش باید شناخت. دولتی که قدرت تصمیم گیری ندارد و لو همه ارکانش دانشمند هم باشند، ولو خوب هم سخنرانی کنند، ولو خوب هم ادعا کنند، دولت قوی نیست.
ساده نگیرید تصمیم گیری را. اهل علم چند صباحی درس میخوانند، مکتب علمی خاصی را انتخاب میکنند،تحلیل میکنند و نظر میدهند. آخرش هم قبل یا بعد از تصمیمها مینشینند و حرف میزنند یا تایید میکنند یا رد میکنند. خوب است لازم است اما تصمیم گیری این نیست.
🔹تصمیم گیری در زندگی فردی هم در نقاط حساس و شرایط خاص، شجاعت و جسارت و حکمت و علم و فهم صحنه را میطلبد. اما مدیریت یک ساختار، آنهم ساختاری که ارزش محوری اش «#مردمسالاری» است در عین «#حق_سالاری» که بنا است مبارزه کند که بنا است راهبردهای کلان پیشرفت و تعالی را هم پیش ببرد، دشوارتر است.
هشت سال پیش وقتی جناب دولت میخواست تصمیم بگیرد خود را پشت دیگر ارکان نظام مخفی میکرد، پشت رهبری پشت رووسای قوای دیگر، پشت شوراهای کلان، چرا ، چون جسارت تصمیم گیری نداشت. چرا نداشت، چون اعتماد مردم را نابود کرده بود. اعتماد مردم و بلکه همراهی مردم وقتی نیست، دولت پنهانکارتر میشود، و هزینه تصمیماتش را هم بر عهده نمیگیرد. آنکه میگفت من خودم جمعه فهمیدم، به نظرم هدفش استهزا مردم نبود، او میترسید تصمیم را گردن بگیرد.
🔸فارغ از بحثهای اقتصادی که بین مکاتب مختلف در جریان است و یک طرف بحث آثار و تبعات بی عدالتی ناشی از یارانه پنهان و زمینه سازی قاچاق و رانت و امثالهم را مطرح میکند و یک طرف هم بحث مضرات شوک درمانی و تورم روانی و امثالهم را، اما این دولت چند اتفاق مهم را در تصمیم گیری رقم زده است.
اولا نخبگان مختلف از جریانهای فکری متنوع را جمع کرده.
ثانیا بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندان جوان نظرات خود را با او در میان گذاشته اند. ایده دادند. نقد کردند. اثبات کردند. رد کردند.
ثالثا گفتگوهای مفصل با دیگر قوا مثل نمایندگان مجلس روبروی ملت انجام دادند. بحث از حذف یارانه پنهان و ارز ۴۲۰۰ مطرح شد. دولت پیش چشم مردم زیر بار تبعات این تصمیم هم رفت و آن را گردن گرفت.
رابعا مدیران مختلف نیز آمدند و توضیح دادند.
خامسا در نهایت هم خود دولت به تنهایی بدون پنهان شدن زیر عبای رهبر و دیگر قوا این تصمیم دشوار را گرفت.
این ها همه ارزشمند است. من فارغ از بحثهای اقتصادی اش میگویم. دولتی که هم شفاف است. هم جماعت نخبگان و اهل علم را به کار میگیرد. هم خودش پای تصمیمش میایستد. هم مردم را توجیه میکند. قوی است و ارزشمند است.
🔻من با مخالفین دولت انقلابی و تکمیل کنندگان پازل دشمن و کی و کی کار ندارم. با آنها هم که قیافه خیرخواهانه و بی طرف میگیرند اما در واقع نقد میکنند تا بگویند خیلی به فکر مردمند تا فالور جمع کنند هم کار ندارم.
اما تو دوست عزیز که نقدهایت را گفته ای. مستقیم به مسوولین گفته ای. مناظره کرده ای. حالا جمع بندی دولت وفق نظرت نبوده. لااقل اینقدر انصاف داشته باش دولت را به لجن نکش. منتقد هم هستی مستبد و بی انصاف نباش.
نقد کن. مطالبه کن. اما تو داری اعتماد مردم را نابود میکنی. و دولتی که اعتمادی به او نباشد تصمیم گیری برایش دشوار میشود. و در دولت قبل دیدیم که خطر تصمیم نگرفتن گاهی از تصمیم غلط گرفتن بیشتر است. مجیزگو نباشید اما لجن پراکنی و طعنه زنی هم نکنید خواهشا. باز هم خودتان بهتر میدانید از ما گفتن./ @ali_mahdiyan
🔻عضو صراط شوید.
https://eitaa.com/serat_zanjan