#اطلاعیه
جلسه ی بعد از نماز مغرب حضرت استاد در مدرسه امام خمینی ره قم برگزار نمیگردد.
#تائبین
🌴يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرّ!ِ يَا كَاشِفَ الضُّرِّ! يَا عَظِيمَ الْبِرِّ! يَا عَلِيما بِمَا فِي السِّرِّ! يَا جَمِيلَ السِّتْرِ! اسْتَشْفَعْتُ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ إِلَيْكَ
💠اي اجابت کنندهي بيچاره! اي برطرف کنندهي گرفتاري! اي احسان کنندهي بزرگ! اي آگاه اسرار! اي پرده پوش نيکو! جود و کرمت را نزد تو شفيع قرار دادم
به مناسبت بحث توبه، مسئلهي ستاريت حق تعالي مطرح ميشود و اين که خداي متعال در برخورد با عبد، همواره با ستاريت خود معامله ميکند. بنابراين براي اين که عيوب انسان و لغزشهاي او از بين برود، چارهاي ندارد جز اين كه به صفت خاص حق تعالي متمسک گردد.
🔰هر يک از اين اوصاف به نوعي با تقاضاي عبد مناسبت دارد و هر کدام بر خصوصيتي دلالت ميکند که عبد با هر يک از اين خصوصيات مواجه ميباشد، هر چند در مقام توبه با مسئلهي ستاريت بيشتر مواجه است. اين اوصاف بيان ميشود تا هر يک به طور خاص براي عبد از جانب خداي متعال تحقق پيدا بکند.
حقيقت شفاعت اين است که انسان براي رفتن نزد خداوند از امري يا کسي کمک بگيرد تا او مشکلي را حل کند و يا کمالي را به انسان بدهد. شفيع در اين صورت يا حالات و اوصاف حق تعالي است يا جلالت قدر کساني است که نزد خداي متعال مقرب هستند، مانند انبيا و اولياء (ع).
🔰گاهي مسئلهي شفاعت مقداري دقيقتر مطرح ميشود. مثل اين فراز از مناجات که انسان از يک صفت الهي شفاعت ميجويد براي اين که به مرتبهي بالاتري از قرب الهي راه پيدا کند. شفيع قرار دادن، بعضي صفات الهي براي رسيدن به مقتضاي بعضي ديگر از صفات کمال حق تعالي، از نکات دقيقي است که گاهي در دعاها به صورت کنايي آمده و گاه به صورت صريح و در اين فراز به صورت صريح مطرح شده است:
👌«استشفعت بجودک و کرمک اليک.»
يعني اي کسي که پوشش زيبايي داري و به باطن من عالم هستي! نيکي تو عظيم است و تو برطرف کنندهي گرفتاري و جواب دهندهي مضطري. من جود و کرمت را شفيع به سوي خودت قرار دادهام و در حقيقت اين تو هستي که با اوصاف جماليهات ميخواهي به سوي خودت بيايم؛ چون همواره در مقام اظهار اوصاف جماليه هستي.
🔰بايد دانست که رسيدن به حق تعالي بدون توجه به اوصاف کماليهي او امکان ندارد؛ زيرا او حقيقت نامتناهي است و با اين اوصاف براي آفريدههاي خويش ظهور ميکند. اگرچه با نگاهي دقيقتر و عميقتر اوصاف کماليهي حق جداي از ذاتش نيست، اما از آنجا که بندگان محدود هستند جز با توجه و توسل به اين اوصاف نميتوانند مستقيماً به خداي متعال راه داشته باشند.
🔰لذا به او ميگوييم: «صفت جود را تو در عالم با هر موجودي و به هر چيزي ظهور دادهاي.» چون همهي موجودات ظهور يافتهي جود و کرم حق تعالي هستند که با دقت در آثار زيباي موجودات انسان به اين حقيقت راه پيدا ميکند و متوجه ميشود که ذات مقدس الهي حقيقتي غير متناهي است و اوصاف بسياري دارد که آنها را ظهور ميدهد.
قرآن کريم ميفرمايد اشاره فرموده است که از حق تعالي جز جميل صادر نميشود:
{ الَّذي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَه}
خدا آن کسي است که آفرينش هر چيزي را نيکو قرار داد.
💠اين فعل جميل، ظهور صفت جميل الهي است، چنان که حضرت امام علي (ع) ميفرمايد:
«إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَمِيلٌ يُحِبُّ الْجَمَالَ.»
به راستي خدا زيباست و زيبايي را دوست دارد.
ما نيز ميخواهيم از اين فعل جميل، به خود حق راه پيدا کنيم، چون صفت بدون موصوف نيست و فعل بدون فاعل معنا ندارد. انسان همواره از فعل به فاعل ميرسد و از صفت به موصوف دست پيدا ميکند. گاهي انسان با افعال شخص پي به خود شخص ميبرد و گاهي با اوصافش که البته اوصاف نوعاً با افعال ظهور دارد.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#گزارش
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
آنچه دین از ما خواسته است.mp3
292.6K
#کلیپ_صوتی
🌴آنچــه دیــن از مـا خواســته اســت؛
#دین
#سعادت
#کمال
#اعتقاد
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تصویری
🎥 موعظه ای اخلاقی از آیت الله مجتهدی تهرانی(رض)
در سالروز رحلت این عالم ربانی فاتحه ای نثار ایشان و اساتیدشان بکنیم.
#اخلاق
#معنویت
#گذشت
#اخلاق_معنویت
#مجتهدی_تهرانی
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#سیر_الی_الله
استاد تحریری:
🔰سالك براى سپاس از مقام استاد لازم است فرمايش #امام_سجاد عليه السّلام را الگوى عملى خود قرار دهد كه: «و حق ياد دهنده ى علم آن است كه به او تعظيم كنى، مجلسش را احترام كنى، خوب به او گوش دهى، بر او روكنى، صدايت را بر او بلند نكنى و به كسى كه از او مى پرسد، جواب ندهى تا او جواب دهد، در مجلس او با كسى سخن نگويى، نزد او غيبت كسى را نكنى، زمانى كه بدى او نزد تو گفته مى شود از او دفاع كنى، عيوبش را بپوشانى، خوبى هايش را آشكار كنى، با دشمنش ننشينى و با دوستش دشمنى نكنى؛ هنگامى اين كارها را انجام دادى، ملايكه ى خداوند براى تو گواهى مى دهند كه او را قصد كرده اى و علم او را براى #خداوند_جليل فرا مى گيرى، نه براى مردم.»
🔰 هم چنين آن امام همام در فرمايش ديگرى مى فرمايد: «عقلت را براى او فارغ، فهم خود را نزد او حاضر و #قلبت را براى او پاك كن و ديده ات را با ترك لذّتها و كم كردن شهوت ها جلا ده و بدان نسبت به آن چه به تو ياد مى دهد رسولش براى جاهلانى هستى كه با تو ملاقات مى كنند، پس بايد مطالب را خوب به آنان برسانى و در رسالتش به او خيانت نكنى و به انجام آن قيام كنى وقتى از جانب او آن را بر عهده مى گيرى.»
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#اطلاعیه
♦️درس اخلاق استاد آیت الله تحریری
🕚جمعه ساعت ۱۰صبح
از سایت صراط مستقیم:
http://seratemostaghim.ir/live
😷 استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی است(برادران و خواهران)
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#پوستر
🌴از اطمــینــان داشــتن به خـود بپرهــیز...
#اطمینان
#دام
#شیطان
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#روایت
🌴امام صادق -علیه السلام- چهار راهکار برای #حضور_قلب در نماز بیان میفرماید:
الف. در نماز، هنگام قیام به سجدهگاه خود نگاه کن و هنگام رکوع، بین دو پا و موقع سجده روی بینی و هنگام تشهد روی زانوی خود را نگاه کن. چون نگاه کردن به این سو و آن سو از تمرکز انسان میکاهد و حواس او را به امور دیگر متوجّه میکند، حضرت اولین راهکار را، #تمرکز در نگاه کردن بیان فرمود تا در هر بخشی از نماز، نگاه نمازگزار به موضعی خاصّ باشد.
ب. نماز را در وقتش بخوان. رعایت اوّلِ
وقت، به معنی داشتن تمرکز زمانی در #نماز است نه اینکه انسان هر وقت خواست نماز را به جا آورد و بگوید: وقت نماز وسیع است و هنوز قضا نشده است!
البته تمرکز مکانی هم داریم که این امر هم میتواند در حضور قلب مؤثر باشد؛ یعنی اگر شخص مقیّد باشد نماز خود را در مسجد یا حرم اهل بیت به جا آورد، به یقین تأثیر آن نماز و تمرکز شخص، بیشتر خواهد بود.
ج. نماز کسی که آخرین نماز اوست و وداعکننده این عالم است را به جای آور. یعنی توجه داشته باش، شاید آخرین نمازت باشد. هنگامی که انسان به خود وعدهی حتمی برای زنده بودن ندهد، برای او بریدن از دنیا و آرزوها راحتتر خواهد بود.
د. توجه به اینکه در پیشگاه چه کسی ایستادهایم؟ البته این بخش، سختتر از موردهای قبلی است. انسان باید درک کند در پیشگاه چه حقیقتی ایستاده؛ او ما را میبیند در حالی که ما او را نمیبینیم؛ پروردگار عظیمی که دارای قدرت، عظمت و کمال بیانتهاست و بهترین نمازهای ما نیز در برابر شأن و منزلت ربوبی، کوچک و ناچیز است.
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#پوستر
🌴اولــین و بــهتریــن راه بـرای کــنترل چــشم...
#اولین
#بهترین
#چشم
#فکر
#صراط_مستقیم
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#تائبین
🌴يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرّ!ِ يَا كَاشِفَ الضُّرِّ! يَا عَظِيمَ الْبِرِّ! يَا عَلِيما بِمَا فِي السِّرِّ! يَا جَمِيلَ السِّتْرِ! اسْتَشْفَعْتُ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ إِلَيْكَ
💠اي اجابت کنندهي بيچاره! اي برطرف کنندهي گرفتاري! اي احسان کنندهي بزرگ! اي آگاه اسرار! اي پرده پوش نيکو! جود و کرمت را نزد تو شفيع قرار دادم
رو نهادن به درگاه الهى و اظهار عجز در برابر آن ذات پاك نامتناهى، انسان خاكى را كمالى است كه او را تا عرش الهى بالا مىبرد و روحش را از خاكدان دنيا رهايى مىبخشد. اين معراج تعالى بخش، خود، سرّى است از اسرار دعا و رمزى است از رموز پنهانى توجه و درخواست از خدا؛ چرا كه خداوند به علم غيب خويش، از نياز و تقاضاى بندگان آگاه است و بر رفع كاستىهاى آنها قادر، ولى دوست دارد محبان و عابدان درگاهش، با اظهار عجز و فقر و نياز، به چنين كمالى دست يابند و مدارجى از قرب و وصال نايل شوند.
بنا بر روايتى، در تورات آمده است:
🎙«يا موسى! مَن اَحَبَّنى لَم يَنسِني و مَن رَجا مَعْرُوفى اَلَحَّ فى مَسألَتى. يا مُوسى! اِنّى لَستُ بِغافِلٍ عَن خَلقى وَلكن اُحِبُّ اَن يَسمَعَ مَلائِكَتى ضَجيجَ الدُّعاءِ مِن عِبادى و تَرى حَفَظَتى تَقَرُّبَ بنى آدمَ الىَّ بِما اَنَا مُقَوِّيهِم عَلَيهِ و مُسَبِّبُهُ لَهُم.»
اى موسى! كسى كه مرا دوست داشته باشد؛ فراموشم نكند و هر كه اميدوار و دلبستهى خوبىهايم باشد، در تقاضايش از من پافشارى و اصرار كند. اى موسى! من از آفريدگانم غافل نيستم، ولى دوست دارم ملايكهام، ضجه و فرياد بندگانم را هنگام دعا كردن بشنوند و حافظان اعمال را ببينند كه چگونه بنى آدم خود را در آن چه من به آنان نيرو دادم، و مسبب آن برايشان هستم، به من نزديك مىسازند.
حضرت صادق ع نيز در روايتى مىفرمايد:
🎙«اِنَّ اللّه تباركَ و تعالى يَعلَمُ حاجَةَ عَبدِهِ و ما يُريدُ، وَلكنَّهُ يُحِبُّ اَنْ تَبُثَّ اليه الحَوائِجَ.»
خداوند، خواسته و حاجت بندهاش را هنگام دعا كردن مىداند، ولى دوست دارد كه بنده، نيازمندىهايش را بر خداوند بىنياز خويش عرضه كند.
هم چنين حضرت صادق× مىفرمايد:
«روزى ابراهيم خليل اطراف كوه بيتالمقدس، براى يافتن چراگاهى گردش مىكرد تا گوسفندان خود را به آن ناحيه ببرد. در اين هنگام، صدايى به گوشش رسيد، مرد بلند قامتى را مشاهده كرد كه مشغول نماز است. از وى پرسيد: بندهى خدا براى كه نماز مىخوانى؟ جواب داد: براى پروردگار آسمان، پرسيد: از بستگان و خويشاوندان تو، كسى باقى مانده است؟ گفت: نه، ابراهيم× گفت: از كجا غذا تهيه مىكنى؟ اشاره به درختى نمود و گفت: ميوهى اين درخت را مىچينم و براى زمستانم ذخيره مىنمايم. از منزلش سؤال كرد، كوهى را نشان داد و گفت: در آنجا است، پرسيد: ممكن است مرا به منزل خود ببرى تا يك شب مهمان تو باشم؟ پيرمرد گفت: در راه منزلم آبى است كه عبور از آن مشكل است.
حضرت پرسيد: پس تو چگونه مىگذرى؟ پاسخ داد: من از روى آب مىگذرم، حضرت فرمود: دست مرا هم بگير، شايد خداوند به من نيز قدرت دهد تا از آب بگذرم. پيرمرد دست ابراهيم خليل ع را گرفته هر دو از آب گذشتند. وقتى به منزل رسيدند، حضرت ابراهيم ع پرسيد: كدام روز بزرگترين روزهاست؟ گفت روز قيامت كه خداوند پاداش اعمال مردم را در آن روز مىدهد. فرمود: خوب است با هم دعا كنيم كه خداوند ما را از شر آن روز ايمن دارد. پير گفت: دعا را براى چه مىخواهى؟ به خدا قسم سه سال است دعايى كردهام و حاجتى خواستهام اما هنوز مستجاب نشده. ابراهيم فرمود: مىخواهى بگويم چرا اجابت دعايت به تأخير افتاده است؟ گفت: آرى. حضرت به او فرمود:
🎙«اِنَّ اللّهَ ـ عزّوجلّ ـ اذا اَحَبَّ عبدا، اِحتَبَسَ دَعوتَهَ لِيُناجِيَهُ و يَسأَلَهُ و يَطلُبَ اِليه وَ اذا اَبغَضَ عَبدا عَجَّلَ لَه دَعوَتَهُ اَو اَلقى فى
قَلبِهِ اليَأسَ مِنها.»
💠خداوند وقتى بندهاى را دوست داشته باشد، اجابت دعايش را به تأخير مىاندازد تا مناجات كند و طلب نمايد، چون راز و نيايش او را دوست دارد، اما بندهاى كه خدا بر او خشمگين است، اگر چيزى درخواست كند، در برآوردن حاجت او تعجيل مىكند يا قلبش را از آن خواسته منصرف نموده، مأيوسش مىكند تا ديگر درخواست ننمايد.
🎙آنگاه پرسيد: حاجت تو چه بوده؟ پيرمرد گفت: سه سال پيش گلهى گوسفندى از اينجا گذشت، جوانى زيبا صورت كه دو رشته موى بر دو طرف سر داشت، گوسفندان را سرپرستى مىكرد. از او پرسيدم اين گوسفندها متعلق به كيست؟ گفت از ابراهيم خليل الرحمن است. آن روز درخواست كردم: خدايا! اگر در روى زمين خليل و دوستى دارى، به من نشان بده!
💠حضرت ابراهيم فرمود: خدا دعايت را مستجاب نموده، من ابراهيم خليل هستم. پيرمرد حركت كرد و آن پيامبر بزرگ الهى را در آغوش گرفت.»
🌿 کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir