سیدالعلماء
🔺 مراقبه در ماههای حرام (۱) 🔹 وقتی افرادی به نام #عارفان راستین در بین ما پیدا میشوند -و آنها #ت
🔺 مراقبه در ماههای حرام (۲)
✍ «فاجتهدی یا نفس فی حفظ قلبک و بدنک فی هذه الأشهر»؛ در ماههایی که خداوند اجازه #جنگ با #کفار هم نداده، بنابراین ملتفت باش، محافظت کن که #قلبت با خدا رفتار ناجور و ناشایستی نداشته باشد. با #بدنت با خداوند مخالفت نکنی.
بلکه در #قضا_و_قدر الاهی هم در خاطرت نارضایتی وارد نشود. یکی از راههای مخالفت با پروردگار همین ناراحت بودن در #دل است ولو در #زبان سخنی نگویی!.
چه وقت در دل مخالفت میکند؟ وقتیکه یک ناروایی در بدنش، در مالش، در مسائل مربوط به او پیدا میشود، که اسمش را میگذاریم #بیصبری، بیرضایتی در پیشآمدها.
زبانت هم بر فرض چیزی نگوید، دلت حرف میزند. نارضایتی احساس میکند. در دلت، پیش خودت هم نارضایتی نباشد.
اگر انسانی موفق شد به چنین مواظبت و #مراقبت و خودداری از دل، خداوند هم ربّ شکوری است. پاسخ بسیار بهتری میدهد به #انسان. برای این رضایتها، رضایت میدهد از انسان.
مثلاً دربارهی حضرت #صادق علیهالسلام نوشتهاند که فرزند عزیز و بزرگواری داشت به نام #اسماعیل که مردم #فکر میکردند او بعد از حضرت، #امام خواهد بود. جناب اسماعیل #مریض شد؛ حضرت در مرض او گرفته و ناراحت بود. بهطوریکه مردم فکر میکردند اگر چیزی بشود، نکند که بر مزاج شریف حضرت و بر حالات روانیاش تأثیر بگذارد. اتفاقاً از دنیا رحلت کرد. همانروز فرمود سفرهای بسیار پر #نعمت، طعامهای گوناگون فراهم کردند و مثل وقتیکه جشن و مهمانی هست؛ فرمودند: از حاضران پذیرایی کنید!. اینها خیلی تعجب کردند. عرض کردند که ما فکر نمیکردیم شما در این #مصیبت ناراحتی پیدا نکنید. فرمودند: وقتی جدّ من که أصدق الصادقین است، گفته که من میمیرم و شما هم میمیرید، پس این #مرگ یک چیزی است که حتمی است و خدا خواسته، وقتی آمد، ما چرا باید در برابرش چهره بگیریم، رو ترش کنیم، ناراحتی ابراز کنیم؟!
این است رضایت به قضای الاهی.
۸۵.۹.۱۲
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
زیارت عاشورا-@seyedololama.mp3
1.11M
📆 سالروز رحلت آیةاللَّه سيدمحمد #فشاركی (۳ #ذی_القعده ۱۳۱۶ ق)
🔺جریان شگفتانگیز نجات #شیعیان به وسیلهی زیارت #عاشورا و هدیهی ثواب آن به جناب #نرجس خاتون سلاماللهعلیها
۷۸.۹.۱
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 مراقبه در ماههای حرام (۲) ✍ «فاجتهدی یا نفس فی حفظ قلبک و بدنک فی هذه الأشهر»؛ در ماههایی که خد
🔺 مراقبه در ماه های حرام (۳)
🔹 ارزش رضای الاهی
✍ میفرماید: اگر کسی یک چنین حالی داشت با خدای خودش، خداوند ربّ شکوری است و پاسخی بهتر میدهد.
و اگر کسی بداند که رضایت خدا که به خاطر اینجور عمل متوجه او خواهد شد چه مقامی است، (یعنی خداوند از یک #بنده راضی باشد!) چون ببیند که هر پیشآمدی که میکند فغان و فریاد و ناراحتی ندارد، ممکن هم هست اشک بریزد، ممکن هم هست #مصیبتی به او سخت باشد، اما نه اینکه خلاف #رضای خدا، چیزی در دل او خطور بکند.
میفرماید: اگر کسی چنین حالی خدا به او داد و مورد رضایت خداوند قرار گرفت، اگر بداند که این چه مقامی است که خدا به او داده، راضی است که او را مثل گوسفندی که بدنش را قصاب پاره پاره میکند، همان #بلا به سرش بیاید که آن رضای خدا به او برسد!.
اینقدر مهم است!.
۸۵.۹.۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺«یعلمون ظاهراً من الحیاة الدنیا و هم عن الآخرة هم غافلون»؛ ( #روم :۷)
[ آنها ظاهری از دنیا را میبینند و از آخرت غافلاند]
🔹 ما الآن داریم در پوستهی #غفلت خودمان میگردیم و میچرخیم و میلولیم!! و #آخرت بر ما احاطه دارد و نمیدانیم فلذا #خواب میبینیم.
این خواب را خدا بر ما #حجت قرار داده. مثلا آدم خواب میبیند که فردا فلان آقا تشریف آورد مدرسه و طلبهها رفتند دور و برش، هیچ خبری هم نداشت!
آنوقت صبح میبیند که فلان آقا تشریف آورد، و پیش خود میگوید من همین خواب را دیشب دیدم!
این علامت اینست که جهان همین جهان ظاهری #مادی نیست.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اگر یک مکتبی آمد و #دولتی تشکیل داد، مهمترین کار آن #مکتب این است که مسائل مکتبی را در درون #مردم، #کشوریها، #لشکریها، #اداریها، #بازاریها و ما #طلبهها بکارد. اگر این کاشتن انجام بگیرد، این مکتب برقرار است و پرچمش هم بالاست.
اگر خدایی نکرده در این کار سستی شود ما مشکل داریم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #دل باید از متاع زرق و برق خالی باشد. #پیامبر صلی الله علیه وآله وقتی دید پردهای درخانه آویزان اس
با عرض سلام و ادب و احترام خدمت کاربران گرامی کانال سیدالعلماء
توضیحی که ظاهراً در مورد پیام گذاشته شده لازم است بیان شود این است که اینکه حضرت پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم منع از آویزان کردن این پرده در منزل نمودند از جهات مختلف قابل بررسی است مثل اینکه استفاده از این پرده در منزل غیر ضروری بوده به دلایلی مثل اینکه جنبهی استتارِ واجب برای منزل از دید نامحرم را نداشته است و مثل اینکه حالت زرق و برق در آن زمان و مکان و شرایط را داشته است و مثل اینکه شرایط اقتصادی بسیار بدی را اکثر مسلمانان مخصوصاً در اوایل اسلام داشتند تا جائیکه حتی برخی افراد لباس برای پوشش واجب خود نیز نداشتند، و دلایل دیگر که باید مدّ نظر داشت.
به طور کلی باید توجه داشت که در اسلام از زرق و برق به شدت نهی شده و تجملگرایی در اسلام ممنوع است، که این ممنوعیت علل زیادی دارد، و مقصود اصلی پیام مذکور نهی از تجملگرایی و تمایل به زرق و برق دنیا میباشد، و این همان امری است که باعث بروز بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی در جامعهی فعلی ما گردیده است.
یاد خدا-@seyedololama.mp3
897.1K
#ذکر
🔺الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ؛( #رعد :۲۸)
🔺#شادی و #آرامش واقعی با یاد خدای متعال
✅آیتاللهخسروشاهی
@seyedololama