4_289901509271880056.mp3
1.49M
🌺 عید سعید فطر مبارک
🔺تذکرات و توضیحاتی پیرامون دعا نماز عید فطر؛ اللَّهُمَّ أَهْلَ الْكِبْرِيَاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ أَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 انسان در هر شبانهروز بايد برنامه تفکر را از دست ندهد.
تفکر در اینکه وظیفهام نسبت به مالک الملوک چیست؟
واين تفکر پشت سر خودش عبادت، سجده، دعا و تضرع میآورد، که خدايا دست ما و جامعه ما را بگير، دست خانواده ما را بگير. ما غرق در طبيعيات شده و از تو غافل شدهایم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 انسان در هر شبانهروز بايد برنامه تفکر را از دست ندهد. تفکر در اینکه وظیفهام نسبت به مالک الملوک
☄ خداوند از ما انسانها گله دارد که من سینیِ طعامِ لذیذِ خوبی برای شما تقدیم کردم تا روی میزتان بگذارید و حظّ ببرید. اما چرا یاد من نیستید؟ چرا نمیگویید: صاحب خانه! دست شما درد نکند!
این حمد و این عبادت و مسجد رفتن، یعنی دست شما درد نکند. پیشانی روی زمین گذاشتن یعنی ما هیچیم.
بر فرض از یک سلول هم باشیم باز آن سلول هم برای خودمان نیست.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
قصور از شناخت واقعی خدا.@seyedololama.mp3
585.4K
🔺 بیان عجز بشر از شناخت و عبادت خدای متعال
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 جذب از راه معنویت
🔹 شما مکاید خفی شیاطین جن و انس را ببینید که امور معنوی را صورتسازی میکنند. مثلاً بگوید: ما میخواهیم نسل جوان #جذب بشوند.
نسل جوان را باید به زهد جذبشان کرد. امیرالمؤمنین (علیهالسلام) با یک کفش پاره سلطنت میکرد و نسل خودش را، آنکسیرا که قابل بوده را جذب میکرد، نه با یک کفشهای قشنگ که از سلطان روم برایش فرستاده، آن را بپوشد، بیاید نماز جمعه تا جوانان خوششان بیاید!.
درست وضع دارد عوض میشود!.
امیرالمؤمنین علیهالسلام در بین خطبه خواندن لباسش را تکان میداد.
چرا؟! چون یک پیراهن داشت، شسته بود، غسل کرده بود، آمده بود نماز جمعه،
لباسش تر بود، پیراهنش را تکان میداد؛ چون لباس نداشته عوض بکند بیاید نماز جمعه!.
آیا او نمیخواست جوانها را جذب بکند؟! او میخواست جذب از راه جلب #توجه به معنویت انجام بگیرد نه جذب به اینکه این مسجد چقدر زیباست! چقدر دیوارش اینجور است، گلدستهاش اینجور است و فلان. پیغمبر صلواتاللهعلیهوآله هم مبارزه داشت. وقتی میآمد، میدید مثلاً -در سختی دوران اسلام- حضرت زهرا (علیهاالسلام) یک پردهای در خانه انداخته که میشود این را داد به یک فقیری تا پیراهنش بکند، سلام علیک نکرده بر میگشت. حضرت زهرا (علیهاالسلام) هم مقصود ایشان را میفهمید. روی همان حساب آن پرده را میداد به یک فقیر.
الآن هم فقر نسل جوان به #ازدواج و به #مسکن ، عین همان فقر زمان پیغمبر است! منتهی به این شکل امروزی در آمده.
آن زمان یک دانه خرما، یک شخص را نجات میداد از گرسنگی؛ حالا یک ملیون مثلاً که یک جوان بگیرد، یک ازدواجی، در یک سطح نازلی انجام بدهد مثل همان یک خرما است.
امروز باید اینجوری مردم مجاهد بشوند. بازاریها، تجار، اداریها، وزرا. کفش اضافی برای عوض کردن آقای وزیر نداشته باشد از بس رسیدگی کرده باشد به زیردستش، به کارمنداش، به جوانهایی که میشناسد. به همسایهها، به خانواده.
مرحوم آیت الله گلپایگانی اعلیاللهمقامه از خودشان شنیدم که فرمود: زمان حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (رحمهالله) من و همسرم یک کفش داشتیم. من صبح میپوشیدم، میرفتم درس حاج شیخ عبدالکریم. بر میگشتم، او میپوشید، میرفت به آشپزخانه برای کار غذا پختنش و اینها. اینکه مالِ زمان جاهلیت و هزار سال پیش نیست، مالِ هشتاد سال پیش است.
اگر این کارها را ظرفیت پیدا کند و جا باز کند در تلویزیون، در تبلیغات، در روزنامهها، در همهجا، کشور یک انقلاب جهادی پیدا میکند، نه فقط جهاد دانشگاهی، یا مثلاً بسیج و اینجور چیزها. نه، بسیج عمومی باید باشد؛ عمومی اگر بشود شاید یک مورد نیاز، مثلاً جوانی که الآن وظیفهی شرعیاش ازدواج باشد، پیدا نشود یا بی مسکن نباشد؛ چون این کاخهای شصت طبقه، پنجاه طبقه بالا میرود، اینها همه از یک بینش ضد اسلامی تولید میشود!.
شهردار و شهرداریهای پنج سال پیش، ده سال پیش که اینها را ترویج میکردند، -حالا نمیدانم هنوز ترویج میکنند- اینها از این نکات غافل بودند: همسایهها از آفتاب محروم میشوند، از هوای خوب محروم میشوند، بچهها در رفت و آمدها و پلهها و به هم برخورد کردنها، اخلاقشان فاسد میشود.
صد جور عیب دارد. ولی یک برج برود، بالا کشور زینت پیدا میکند! میگویند: ایران ترقی کرده!. دینشناسی الآن کمیاب است؛ مغز دین یعنی چی؟ عدالت یعنی چی؟ ریاست یعنی چی؟ اینها را همهاش را حضرت علی (علیهالسلام) داشت با یک پیراهن! امام جمعه، خلیفه، مشغول خطبهها بود، پیراهنش را برای خشکیدن تکان میداد! چرا؟ چون وقتی میخواست بیاید نماز، غسل بکند، لباسش را عوض بکند، نداشت، فقط پیراهنی داشت، این را که شسته بود، هنوز خشک نشده بود، پوشیده بود آمده بود نماز جمعه. پیراهنش را تکان میداد که رطوبتش مثلاً برود، توی آن هوای گرم که اصلاً باید فوری خشک شده باشد.
هدیه به امیرالمؤمنین علیهالسلام صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 روش جذب افراد در سیرهی ائمه اطهار علیهمالسلام
🔹 حالات مولا امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
🔸 وظیفهی همگانی در قبال فقر نسل جوان در ازدواج و مسکن
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 وصیتی بسیار مهم از مرحوم علامه میرزا ابوالحسن شعرانی؛ (۷ شوال ۱۳۹۳ ق=۱۲ آبان ۱۳۵۲ش)
📜 خوانندگان حقجوی را که کتاب برای آموختن میخوانند نه برای یاد داشتن الفاظ و خودنمایی، نصیحت میکنم که در سلوک راه خدا جز از خدا استمداد نجویند...
و به دعا و توجه و فیض خواستن از ارواح اولیاء علیهمالسلام به صلوات پی در پی هدایت طلبند که بی دستگیری آنان از ورطات نجات نتوان یافت ...
و همیشه چند دلیل روشن و واضح نبوت خاتم انبیاء و ولایت ائمه هدی را در خاطر داشته باشند...
چون همه شبهات شیطانی و وساوس و اوهام راجع به هر یک از اصول دین به ادله نبوت دفن میشوند...
(مقدمهی مرحوم #شعرانی بر اسرار الحکم ص ۳۹)
💠 خلاصهی بحث مرحوم استاد علامه شعرانی در مقدمه اسرار الحکم این است که به ما توصیه کردهاند که کرامات و معجزات پیامبر (صلی الله عليه وآله) را جمعآوری کنید و همواره در خاطر داشته باشید.
❎ چون از طرفی ذهن انسان مشغولیات میخواهد، و از طرفی شیطان هم مانع انتخاب احسن میشود. مثلاً وقتی انسان به حجره یا مجلس خانوادگی و… دعوت میشود، شیطان خیلی تلاش میکند که آنها را طوری مشغول کند که این یک ساعتی که دور هم هستند چیز مفیدی عایدشان نشود. لذا طبق وصیت استاد شعرانی همیشه باید از آن مطالب عقیدتی همراهمان باشد. اگر توانستیم مجلس یا اطرافیان را مشغول کنیم وگرنه خودمان با آنها در #غفلت شرکت نکنیم.
۸۷٫۱۲٫۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
▪️ هشتم شوال المکرم ۱۳۴۴ق=۳۱ فروردین ۱۳۰۵ش؛ سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام به دست وهابیت جنایت کار
❌ مقایسه عقیده شیعه و وهابیت درباره حیات و مرگ اولیای الهی
🔘 ما این دانش را داریم که پیامبر و خلفای پیامبر زنده هستند نه اینکه مرگی داشته باشند، مثل اینکه مردهها میمیرند!. مثل عقیده عربستانیهای وهابی که میگویند: خود پیامبر و تمام انبیاء وقتی میمیرند با مردههای دیگر هیچ فرقی نمیکنند! هیچ کاری از آنها ساخته نیست! اگر شما به آنها عرض غصه و غمی بکنید؛ مثل این است که شما با دیوار و درخت صحبت کردید، نه جوابی در کار است و نه فهمی و نه خطابی!.
✅ اما شیعه میگوید: خدایا من معتقدم به زنده بودن آنها. این اعتقاد، اعتقاد قلبی است و اعتقاد قلبی هم باید با فکر درست شود.
مثلاً ما الآن روی زمین قرار داریم و زمین با سرعت مافوق جت در حال حرکت است. ما معتقدیم جاذبهای وجود دارد که ما را نگه داشته و پرتاب نمیشویم اما آن را نمیبینیم، ولی میبینیم با اینکه زمین متحرک است و حرکتش بسیار سریع است و باید هرچه رویش هست به این طرف و آن طرف پرتاب شود، اما همه اینها روی زمین قرار گرفتهاند و ما هم بر روی آن راه میرویم، میخوابیم و آسودهایم، لذا میفهمیم یک نیروی جاذبهای را خداوند در این زمین قرار داده است که هر چه در اطراف آن هست را نگه میدارد و نمیگذارد دور شود؛ درباره اعتقاد قلبی هم همین حرف هست.
❎ ما باید در دبستان، دبیرستان و حوزه علمیه همانطور که به جاذبه علم پیدا کردیم و خاطرمان جمع شد که هنگام شب که میخوابیم به آسمان پرتاب نمیشویم، همانطور با نیروی علم و دانش و اعتقاد، خودمان را متصل به قدرت خدا؛ به نام امام زمانمان و ائمه بدانیم که اینها مایه حفظ زمین، نیروی جاذبه، نیروی خورشید، هوا و ... هستند.
🌹 همه چیز به برکت وجود آنها برقرار است و دنیا هم به امید آنها میچرخد؛ چون عاقبت به دست آنها میرسد. زمین و زمان ارث خدا است که برای آنها قرار داده شده است.
☄ لذا هیچ وقت این فکر که خودمان را بکشیم تا از غصه راحت بشویم با این اعتقادات نمیسازد. اما آنها که این اعتقادات را ندارند تا دیدند مقداری ناراحتی وجود دارد؛ ناچارند که خودکشی کنند تا از این ناراحتیها خلاص شوند!. به عقیده خودشان چون خبری بعد از مرگ نیست میگویند: دیگر راحت میشویم!. اما ما میگوییم طبق اخبار و احادیث اینگونه نیست بلکه اگر کسی در این دنیا راضی به آنچه خدا برای او خواسته نشد به وسیله خودکشی و مردن کارش مشکلتر میشود!. چون خدای جهان اجازه نابود شدن به کسی نداده است. میتواند از خواب به بیداری در بیاید، از بیداری به خواب در بیاید، از تنفس به مرگ در بیاید اما فقط تنفسش از بین میرود و از این هوا استفاده نمیکند، بقیه مسائل موجود است. روح جای دیگر نمیرود بلکه گرفتار است و مأمورین او را میگیرند. هر کس از این دنیا وارد جهان پس از این جهان میشود گرفتار مأمورین است و یک نفر هم نمیتواند خودش را مخفی و رها کند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#توحید
کسی که چون تو گلی را به باغ دل دارد
دگر کجا هوس گل، زآب و گل دارد
نگار خانگی من عجب خوش اندامی است
که سرو باغ جنان را زخود خجل دارد
(شعر: مرحوم آیت الله شیخ عباس #طهرانی )
✅ مرحوم آیت سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مظلومیت #سادات و #شیعه در طول تاریخ
🔹 غارت اموال خانوادهی امام رضا علیهالسلام به دستور هارونالرشید لعنهالله
▪️ عزاداری همیشگی برای وقایع کربلا
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 به مناسبت روز معلم
🔺 در روایت است که وقتی یکی از کودکان معصوم (سلام الله علیه) به نزد معلمی آیهی «بسم الله الرحمن الرحیم» را آموخت، جایزهی بسیار بزرگی گرفت. ظاهراً این جایزه بهخاطر این بوده که آن اولاد معصوم، از مطالب کودکی خارج شده بوده و به مطالب واقعی رسیده بودند.
مرحوم استاد شهید (در کتاب جهان بینی توحیدی، ج ۲) این مطلب را توضیح دادهاند و فرمودهاند جهانبینی اسلامی به این است که انسان برای خودش و جهان شخصیتی قائل نباشد، و حقیقت خودش و جهان را از اویی و به سوی اویی بداند، یعنی «اِنّا لِلّه و اِنّا اِلیه راجِعون».
🔹 ما مالِ پروردگار جهان هستیم و سرانجام ما هم بهوسیلهی مرگ، عالم توحید اوست. اینجا عالم تکثیر است و آنجا عالَمِ توحید.
ما از موقع تولد گرفتارِ تکثیر شدهایم و خود و پدر و مادر و گندم و جو و آب و اکسیژن و همهی موجودات را بدون صاحبشان درک کردهایم. بههمین دلیل است که نمیتوانیم «بسم الله الرحمن الرحیم» بگوئیم مگر کودکانه، که یک لفظی یاد بگیریم و معلّم به ما جایزه بدهد.
🔸 وارد کردنِ حقیقتِ «بسم اللّه» در عمل و دل، ما را پناهنده میکند به یک چنین اللّاهی که به نامِ او مأموریم که عرض کنیم: «قل أعوذ بربّ النّاس».
شما فرض کنید زمانی را که صدایِ بلندگو به گوش ما برسد: «توجّه توجّه! حمله هوائی شده» اینجا همه، دست کودکان را میگیرند و اگر نمیتوانند راه بروند آنها را در آغوش گرفته و با عجله به پناهگاه میروند. چرا؟ چون در آن مکانی که بوده تحوّلی رخ داده و انسان تا این مطلب (حملهی هوایی) را بفهمد از مکان خود که نا امن بود به مکانی امنتر پناه میبرد. امّا آن طفل که به دست یا آغوش او بود بههیچوجه نمیفهمد که پناه بردن یعنی چه؟! و اینکه چه تلاطم و آشوبی در زنگی ایجاد شده که فوراً باید از محل زندگی خود خارج شویم و به جای دیگری برویم؟!
🔘 پس پناه بردن واقعی کار افرادی است که میفهمند، و کودکان تنها در آغوشِ آنها پناهنده میشوند، ولی نمیدانند به چه کسی و چرا پناهنده شدهاند؟
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ضرورت #توسل برای موفقیت در جهاد در فعالیتهای فرهنگی و جذب افراد به گونهای که خودمان وارد فضای غفلت نشویم
🔹 توصیه به توسل به ساحت امثال جناب هانی بن عروة (رضوان الله تعالی علیه)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 صلی الله علیک یا اباعبدالله
🔹 حاج علی بغدادی رحمهالله این سعادت نصیبش شد که به محضر شریف حضرت مهدی (علیهالسلام) رسید. این دیدار و این سؤالات، از آن مسائل بسیار صحیح کتاب مفاتیح الجنان است؛ بخوانید و در آن فکر کنید. هم درس است، هم علم و هم ولایت است. از عرایضی که حاج علی بغدادی به محضر شریف حضرت کرد این بود: برای ما نقل شده که یک نفر در خواب دید بین زمین و آسمان، یک هودجی در حرکت است. پرسید: این چیست؟ گفتند: در این هودج فاطمه زهرا و خدیجه کبری سلامالله علیهما هستند. پرسید: کجا میروند؟ گفتند: شب جمعه است. میخواهند بروند کربلا، زیارت امام حسین علیهالسلام. دید از این هودج ورقههایی پخش میشد و میریخت روی زمین که رویش نوشته بود: «اَمانٌ مِنَ النّارِ لِزُّوارِالحُسَینِ عَلَیهِالسَّلامُ فی لَیلَةِ الجُمُعَة، اَمانٌ مِنَ النّارِ یَومَ القیامَةِ». هرکسی این ورقه به دستش برسد، زیارت کند حسین را شب جمعه؛ ما از خدا خواستهایم که او را نجات دهد. آنوقت این شخص میگوید که گفتم: آیا این مطلب در مورد کسیکه شب جمعه مشرّف شود و این زیارت را درک کند، صحیح است؟ آقا فرمود: صحیح است و اشک مبارکش جاری شد. این معنی حسینی بودن است. این معنی درس عاشورا دادن است.
خدایا به حق اشک مبارک ولیّت در مصیبت جدش؛ به حق زیارت حضرت زهرا و مادرش در شب جمعه؛ قبل از مرگ، در حال مرگ، و بعد از مرگ ما را حسینی قرار بده. فرزندان ما را به گونهای قرار ده که از دامن مادر به بعد، از دبستان تا دبیرستان، حسینی تربیت شوند. فرهنگ و معلمین و پولدارهای ما و هرکسیکه از او کاری برمیآید، توفیق حسینی شدن به همهی ما بده.
۸۸/۱۰/۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 تذکر #هنگام_خواب
«یعلمون ظاهراً من الحیاة الدنیا و هم عن الآخرة هم غافلون»؛ (روم:۷)
[ آنها ظاهری از دنیا را میبینند و از آخرت غافلند]
💠 ما الآن داریم در پوسته ی #غفلت خودمان میگردیم و میچرخیم و میلولیم! و آخرت بر ما احاطه دارد و نمیدانیم فلذا خواب میبینیم.
💤 این خواب را خدا بر ما حجت قرار داده. مثلا آدم خواب میبیند که فردا فلان آقا تشریف آورد مدرسه و طلبهها رفتند دور و برش، هیچ خبری هم نداشت!
آنوقت صبح میبیند که فلان آقا تشریف آورد، و پیش خود میگوید من همین خواب را دیشب دیدم!
این علامت اینست که جهان همین جهان ظاهری مادی نیست.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
⚫️ نیمه شوال المکرم، سالروز شهادت حضرت حمزه سلام الله علیه و وفات جناب عبدالعظیم حسنی علیه السلام را خدمت شما تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 پناه بردن به خدا چیز آسانی نیست که انسان بگوید با زبانم این سوره را خواندم! بله، درست است که در نیمه شب و در نماز شفع و وتر با زبان میخوانیم، اما این خواندنها مقدمه است، نه خودِ پناه بردن.
🔸 اگر مثلاً از مصر قاری آمد و مشغول قرائت شد، جوانان ما مجذوب دهان و چشم و ابرو و صدای او نشوند و خیال نکنند قرآن همین چیزی است که این میخواند! ممکن است همین الآن که قرآن میخواند در تصرف شیطان باشد!. چرا؟ برای این که آیات مربوط به قیامت را، همان آیاتی که پیامبر و معصومین را منقلِب میکرد، [این قاری] میخواند اما هیچ تأثیری در او نمیکند، مشغول تربیت صدا و وضع خودش است. بعد هم یک ژست و چهرهی خاصی میگیرد و قرآن میخواند. جوانهای ساده و بیچاره نیز، مثل او دهانشان را میچرخانند و سر و صدایشان را مطابق او می کنند، کأنَّه قرآن دیگر خوانده شد و تعلیم داده شد!. اینطور نیست.
🔹 قرآن یک سرش از دفتر عرش الهی است و آویزان شده به قلب انسان، آنوقت در اطراف آن دشمنان ایستادهاند که فرصتی پیدا کنند تا لبّ و مغز قرآن خواندن را هم از انسان سلب کنند و ریشه و عطر درونش را با خباثتهایشان از بین ببرند.
🔻 این سوره [الناس] از سورههای بسیار مهمی است که مخصوصاً باید مورد توجه ما حوزویها و منبریها قرار بگیرد که وقتی میخواهیم صحبت کنیم، علاوه بر طهارتِ ظاهری، طهارتِ باطنی هم پیدا کنیم. و پناه واقعی به خدا ببریم. پناهی که از شب گذشته، از نیمه شب، از بین الطلوعین شروع شده باشد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama