8.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍به صورت قاطع باید خط بشکند. اینجا(فاو) ریسک یعنی کل عملیات...
🎥روایتی جذاب از #شهید_سیاف زاده، مسئول واحد طرح و عملیات قرارگاه کربلا در عملیات والفجر ۸💢
🆔 @shahid_sayafzadeh
🌹سردار شهید حاج احمد سیاف زاده 🌹
🎙 روایت #سردار_سیاف فرمانده وقت دانشکده دوره فرماندهی و ستاد سپاه(دافوس) از #عملیات_والفجر_هشت در سا
🎙 روایت #سردار_سیاف فرمانده وقت دانشکده دوره فرماندهی و ستاد سپاه(دافوس) از #عملیات_والفجر_هشت در سومین دوره آموزشی راویان فتح نیروی مقاومت بسیج/ سال ۱۳۸۱:
🟣 #قسمت_دوم:
🔹 خود این عملیات هم پیشینه قبلی دارد که اصلا چرا این منطقه انتخاب شد؟
ما نزدیک دو سال در منطقه هور عملیات کرده بودیم[عملیات بدر و خیبر] ولی نتایجی که اهداف اصلی عملیات بود را به دست نیامده بود. حالا این دفعه باید زمینی انتخاب می شد که هم آن دو سال هور را تقریبا" جبران میکرد و هم عملیات به صورت قاطع عملیاتی باشد که دنیا قبول کند که یک کار تقریبا" نظامی و حساب شده و درخور توجه داریم به دنیا و به مردم خودمان ارایه میکنیم.
🔹 بر این اساس #پانزده_منطقه و طرح عملیاتی به قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) ارسال شد. از این تعداد، دوازده تا قابل عمل نبود، یعنی اهداف جمهوری اسلامی را تامین نمی کرد. سه تا از این طرحها مورد قبول شد یکی شلمچه بود، همین کربلای پنج(که سال بعد انجام شد) یکی هم مجددا" منطقه هور بود و آخرین طرح هم منطقه فاو.
🔺در بحث و بررسی که نزدیک یک الی دو ماه صورت گرفت، در این سه طرح، عملیات در فاو به عنوان یک عملیاتی که هم نوآوری دارد هم جسارت زیادی می خواهد که کسی انجامش بدهد انتخاب شد. آن روزها بعضی از افراد وقتی می فهمیدند تنشان می لرزید، می گفتند از این رودخانه چه طوری می خواهیم عبور کنیم؟
🔶 عزیزان، من این رودخانه را با شناور از ابتدا تا انتهایش رفتهام. هر ده کیلومتر آن تقریبا مشخصات مختلفی دارد و بدترین موقعیت یک رودخانه در همین منطقه فاو است که حالت دریا دارد. یعنی ما رودخانهای با این مشخصات هیچ جای ایران نداریم.
حالا در این شرایط جسارتی می خواست که کسی قبول کند و این عملیات را انجام بدهد چرا که پشت این رودخانه اهداف خیلی جالبی بود، یعنی به فاصله هزار دو هزار متری ما، بهترین اهداف آماده بود که دسترسی به این اهداف ما را به تقریبا" به نتایج خیلی جالبی میرساند که پایان صحبتهایم خدمتتان می گویم.
🔰 شلمچه هم مشخصاتی داشت که یک بار تجربه شده بود در ایران(عملیات رمضان) از آن، و نمی توانستیم دوباره ریسک بکنیم. هور هم دو بار رفته بودیم، دشمن حساس شده بود؛ لذا دشمن اصلا تصور نمی کرد ما این جا بخواهیم عملیات کنیم، البته نه به این دلیل که جاذبه ندارد بلکه به دلیل این که کسی نمی تواند از این رودخانه به این راحتی عبور کند چرا که خود عراق هم وقتی که...
#ادامه_دارد ...
#روایت_احمد
#شهید_سیاف
#روایتگری
#دفاع_مقدس
#والفجر۸
🆔 @shahid_sayafzadeh
هدایت شده از بانک عکس دفاع مقدس
🌊 قهرمانان برای عبور از اَروند آماده میشوند ...
۱۹ بهمن ۱۳۶۴ خرمشهر
شب قبل از عملیات والفجر ۸
توجیه غواصان گروهان والعادیات
لشکر۱۰ سیدالشهدا(علیهالسلام) توسط
شهید رسول کشاورز برروی ماکت منطقه
شهید سیدمصطفی خاتمیان نیز در تصویر
دیده میشود.
💠 @bank_aks
هدایت شده از بانک عکس دفاع مقدس
ذکر مصیبت و توسل به اهلبیت (ع)
مایه تقویت روحیه معنوی در جبههها بود ...
بهمن ماه ۱۳۶۴
بیمارستان طالقانی خرمشهر
رزمندگان اسلام درحال توسل و استماع
ذکر مصیبت اهلبیت (ع) قبل از عزیمت
به عملیات والفجر هشت
#قهرمانان_وطن
#لشکر۱۰_سیدالشهداء
💠 @bank_aks
هدایت شده از بانک عکس دفاع مقدس
#عکس_یادگاری
#غواصان_لشکر۴۱ثارالله
فرمانده شهید غواص احمد پاسبان
(از راست نفر دوم) در کنار همرزمان
قبل از عملیات والفجر هشت
💠 @bank_aks
🌹سردار شهید حاج احمد سیاف زاده 🌹
🎙 روایت #سردار_سیاف فرمانده وقت دانشکده دوره فرماندهی و ستاد سپاه(دافوس) از #عملیات_والفجر_هشت در سو
🎙 روایت #سردار_سیاف فرمانده وقت دانشکده دوره فرماندهی و ستاد سپاه(دافوس) از #عملیات_والفجر_هشت در سومین دوره آموزشی راویان فتح نیروی مقاومت بسیج/ سال ۱۳۸۱:
🟣 #قسمت_سوم:
🔻چرا که خود عراق هم ابتدای جنگ وقتی خواست آبادان را بگیرد، اصلا" نیامد از طریق این رودخانه[اروند رود] آبادان را بگیرد. برای عراق آمدن از این رودخانه به این سمت و آبادان را گرفتن فقط یک عبور رودخانه می خواست و سپس آبادان در دستش بود و تمام ساحلش هم فقط نیروهای خودش بود اما چنین جرأتی نکرد و نمیکرد. با این که در منطقه جزیره مینو رودخانه دویست و پنجاه متر عرضش است، شما می توانید بروید و ببینید ولی این جا[رودخانه اروند] تا دوهزار متر عرض دارید. بر این اساس عراق هم محاسبه نمیکرد که ما از این جا عبور کنیم و بیاییم.
🔰 #جغرافیای_منطقه:
از مشخصات منطقه میتوان به جنگل نخلها اشاره کرد. این جنگل بعضا تا ۲ تا ۵ کیلومتر عرض داشت و دارای عقبهای بود که یک لشگر میتوانست به راحتی در آن استتار کرده و استقرار پیدا کند. همچنین دسترسی به آن راحت بود و یگانهای ما مشکلی از لحاظ حضور و رفت و آمد در منطقه نداشتند.
🔶 همچنین این منطقه سابقه صنعتی داشت و سابقه بندرگاهی داشت. از نظر تجهیزات مانند: راهها و تأسیسات استقراری مثل آب، برق، تلفن و... از جهت استقرار در آن خیلی مشکل نبود.
🔹از دیگر موضوعات بسیار مهم دیگر، نزدیکی اینجا به بصره و کشور کویت است. فاو پایان کشور عراق محسوب میشود و این موضوع یعنی دسترسی عراق به دریای آزاد.
✅ لذا این موارد از مشخصاتی بود که موقعیت[استراتژیک] این سرزمین را بالا می برد و خود عراقیها هم وقتی وارد زمین شان[فاو] شدیم ماکتهایی پیدا کردیم که نشان میداد آنها تصوراتی از حمله از طرف ما داشتند ولی نه از طریق این رودخانه بلکه از طریق خورعبدالله!
آنها پیشبینی میکردند نیروی دریایی ایران از طریق خلیج فارس وارد خورعبدالله می شود و از پشت فاو حمله می کنند.
🔅 ماکت هایی که ما در تیپ ۱۱۰ عراق دیدیم و نوع موانعی را که ما در خورعبدالله با آن برخورد کردیم نشان می داد عراق تک اصلی را از خورعبدالله می دانند. خب حق هم داشتند چرا که نه ما و نه عراق در این منطقه از ساحل خوبی برخوردار نیستیم و به دلیل جنس آن احتمال حمله از این منطقه را نمیدادند.
🔻به هر جهت این نشان دهندهی این است که این منطقه دارای موقعیت خیلی خوبی است برای عملیات و برای توسعه و ادامه گامهای بعدی عملیات.
🌐 از محاسن دیگر آن؛ وقتی نیروی هوایی ایران می خواهد روی این منطقه عمل کند یک دریا پشتش دارد که دریا برای جبهه خودش است و به راحتی میتواند مواضع عراق را مورد هدف قرار بدهد.
برای نیروی هوایی ما هم خیلی جالب بود و آن ها هم از طرح خیلی استقبال میکردند.
⭕️ نیرو دریایی هم به این محور نزدیک بود و هر تجهیزاتی از دریا می خواستیم وارد عمل کنیم، نیروی دریایی جواب می داد و ما را این جا میآورد.
نیروی زمینی هم که خدمتتان عرض کردم که تا پای رودخانه می توانست بیاید مستقر بشود و در نخل ها استقرار پیدا کند.
🛑 پس منطقه از نظر مشخصات نظامی برای هر ارتشی جالب است که از این منطقه یا سرپل بگیرد یا کل این منطقه را مورد هدف قرار بدهد.
💢 حالا با گذشت تقریبا" پنج شش سال از جنگ، باید یک ضربه مهلک به عراق وارد می کردیم تا حرفهای سازمانهای بین المللی و حرفهای جمهوری اسلامی را بپذیرد. برای این موضوع بهترین زمین(فاو) تشخیص داده شد برای عملیات و در نتایج هم خدمتتان می گوییم که واقعا" اثر خودش را از نظر روانی روی ملت خودمان و هم روی شرایط بین الملل گذاشت و اولین بار بود که دنیا فهمید که عراقی ها که این قدر ادعا دارند یک ارتش خیلی مدرن و پیشرفته دارند و می تواند جلوی چنین نیروهایی مثل بسیجیهای ما یا یگان های ارتش ما بایستد با انجام این عملیات این هیمنه پوشالی شکسته شد...
#ادامه_دارد ...
#روایت_احمد
#شهید_سیاف
#روایتگری
#دفاع_مقدس
🆔 @shahid_sayafzadeh