«#محفل_ادبی»
🌹بــه چه کار آیــدت از گـل طبقی
از گلســــــتان مـــــن ببــر ورقـــــی
گل همین پنج روز و شش باشد
این گلستان همیشه خوش باشد🌹
💠سلسله نشستهای تابستانه کتابخانهی مجتهدالزمان برگزار میکند:
💥جلسات سعدیخوانی
«با محوریت گلستان»
💥شرح و تفسیر: مجید عابدی
💥ویژهی بزرگسالان
📅 شنبهها عصر ساعت ۱۸ تا ۱۹
🏢سالن هنرمند شهید محمدخالوئیان کتابخانه عمومی مجتهدالزمان بیدگلی
🌿«ضمنا شرکت در این جلسات برای عموم رایگان میباشد»
@lib_bidgoli_aranobidgol
🍭@shakhee_nabat
"#ذهن_فضانورد_من🧑🏻🚀"
#بخش۸
سلام! امیدوارم حالتان خوب باشد و مثل من خستهی گریز از دست زنداییتان نباشید.
انقدر مجبور به فرار شدم که حالا انگار خیلی زیاد از پلوتوی ترسو دور شدهام. آن کوتوله فکر میکند زرنگ است که با فراری دادن من دیگر اسرارش فاش نمیشوند اما کور خواندهاست! حالا که دیگر خطری من را تهدید نمیکند بگذارید از دلیل زیاد بودن یک سالِ پلوتو بگویم.
البته میدانید که سال در فضا به معنای یکدور، دور خورشید چرخیدن است و برای زمین این عمل ۳۶۵ روز و چهارساعت طول میکشد اما در دیگر سیارات این مقدار متفاوت است.
مثلاً سیارات نزدیک به خورشید طولِ سال کمتر و سیارات دور تر طولِ سال بیشتری دارند.
حال فکر کنم فهمیده باشید که چرا یک سالِ پلوتو انقدر زیاد است. آفرین به دلیل دور بودن آن از خورشید! حالا شما یک دانشمند هستید که توانستهاید چیزی را کشف کنید!
خب یک راز دیگر از پلوتو این است که جنس آن سیارک، برعکس چهار سیاره قبلی (نپتون، اورانوس، زحل، مشتری) که از گاز بودند، از سنگ و یخ است و حتی اندازه آن کوتولهیِ مغرور یک سوم ماه است!
اوه نگاه کنید! پلوتو آنقدر من را از خود دور کرده که حالا نپتون را میبینم. نپتونِ بیچاره! حتما بخاطر نزدیک بودن به پلوتو، بسیار اذیت میشود.
حتما این سوال در ذهنتان به وجود آمده که مگر نپتون به پلوتو نزدیک است؟ (یا اینکه چگونه ذهنتان را خواندم؟! من یک دانشمند فضایی هستم دیگر!)
خب باید بگویم فاصله نپتون تا پلوتو کمتر از فاصله نپتون تا اورانوس است و دلیل نزدیکی این است که در قدیم، موقعی که دانشمندان زمینی میخواستند پلوتو را از لیست سیارات حذف کنند، آن کوتوله برنامهای ریخت تا مخِ نپتون را بزند و بعد از اینکه نپتونِ بیچاره را به خود نزدیک کرد، همراه با شارون دَخل او را بیاورند و باقی مانده نپتونِ پخ پخ شده را به خود بچسبانند و خود را بهعنوان او جای بزنند تا از لیست سیارات حذف نشوند!
اما نپتون ماجرا را فهمید و در وسط راه دیگر به آنها نزدیک نشد.
پلوتو هم برای انتقام مدارِ گردش خود را به صورت یک بیضیِ کشیده و باریک، با فاصلهای ناهماهنگ از خورشید در میآورد و کمی هم آن را مایلتر از بقیه مدارها میکند تا یکجای مدارِ خود با مدارِ نپتون برخورد داشته باشد و در آینده بتواند با نپتون برخورد کرده و اورا پخ پخ کند! (جالب است بدانید بخاطر بیضی بودن مدار پلوتو، آن سیارک گاهی حتی فاصلهاش با خورشید کمتر از فاصله خورشید با نپتون میشود و به دلیل همین نزدیکی و همچنین از جنس یخ بودن پلوتو، او عرق میکند!)
اما دانشمندان زمینی باز نقشهی او را خراب کرده و میگویند: «برخورد این دو سیاره در وضعیت کنونی غیرممکن است!»
گفتم برخورد، یادِ اتفاقی که باعث تشکیل ماهِ خودمان شد افتادم! حتما کنجکاو شدهاید تا درباره آن بیشتر بدانید؟! حالا خیلی راه آمدهام و خستهام اما حتما حتما در قسمتهای آینده به طور کامل جریانِ برخورد زمین با سیارهای دیگر و تشکیل ماه را برایتان خواهم گفت. تا دیداری دیگر بدرود!
(راستی آیا برخورد نپتون با من خوب خواهد بود؟!)
📌سمیه بیشه، دانش آموز پایه نهم
🍭@shakhee_nabat
شنبه هر هفته با دنبال کردن هشتگ «#ذهن_فضانورد_من» میتونید قسمت بعدی داستان رو بخونید🛸
خواهشمندیم اگر مایل به انتشار این داستان در جای دیگری هستید، حتماً نشانی کانال شاخ نبات و نام نویسنده را ذکر کنید.
🍭@shakhee_nabat
🎼🎼🎼
#مهمان_موسیقی 🎶
«#ساز_و_نوا🎻»
تار از سازهای زهی_ مضرابی ایرانی است که با مضراب نواخته میشود. ساز تار دستهای بلند دارد که گوشیهای ساز در بالای آن قرار دارند. سمت دیگر دسته به «شکم» ساز یا همان جعبهٔ طنینی ساز متصل میشود که شامل دو قسمت است. چوب دسته هماره از چوپ درخت فوفل یا گردو انتخاب میشود. پردههای ساز روی دسته بسته میشوند و از جنس روده گوسفند هستند.
تار در ایران و برخی مناطق دیگر خاورمیانه مانند تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان و گرجستان و دیگر نواحی نزدیک قفقاز برای نواختن موسیقی سنتی این کشورها و بخشها رایج است.
در گذشته تار ایرانی پنج سیم (یا پنج تار) داشت. درویشخان سیم ششمی به آن افزود که همچنان به کار میرود.
بنابر روایتی تار از زمان فارابی موسیقیدان معروف ایرانی وجود داشته و بعد از وی توسط صفی الدین ارموی و دیگران به سمت کمال پیش رفتهاست.
با این حال، در نقاشیهای پیش از دورهٔ صفویه اثری از تار دیده نمیشود و در اشعار شاعران مقدم هم لفظ تار به معنای نام ساز به کار نرفتهاست.
تار سازی ایرانی است، اگرچه گسترهٔ کاربردش شامل کشورهای منطقهٔ قفقاز نیز هست ژان دورینگ و همکارانش در فرهنگنامه موسیقی و موسیقیدانان نیو گروو تار را به دو دستهٔ ایرانی و آذربایجانی_قفقازی تقسیم کردهاند و مینویسند که تار ایرانی، از نظر تاریخی مقدم بر نوع دیگر است. تار قفقازی در کشورهایی همچون آذربایجان و ارمنستان متداول است و در ازبکستان، تاجیکستان و ترکیه نیز به کار گرفته میشود.
🦋
🎼🎼🎼
🍭 @shakhee_nabat
23.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎼🎼🎼
#مهمان_موسیقی🎵
«#فیلم_موسیقی🎥»
قطعه: هم تن
آهنگساز و نوازنده تار: علی قمصری
🦋
🎼🎼🎼
🍭 @shakhee_nabat
4_5924974382026852565.mp3
4.38M
🎼🎼🎼
#مهمان_موسیقی 🎶
«#ساز_و_نوا🎻»
نسخه صوتی قطعه «هم تن» از علی قمصری
#موسیقی_ایرانی
#تار_نوازی
🦋
🎼🎼🎼
🍭 @shakhee_nabat
🌱صبحمون رو با یه آیه از قرآن شروع کنیم
« #نور ✨ »
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمْ ۖ وَإِنَّ فَرِيقًا مِنْهُمْ لَيَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ
گروهی که ما بر آنها کتاب فرستادیم، (محمد صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و حقّانیّت) او را به خوبی میشناسند همان گونه که فرزندان خود را، و لکن گروهی از آنان (از راه عناد) حق را کتمان میکنند در صورتی که علم به آن دارند.
( آیه ۱۴۶ سوره بقره)
🍭@shakhee_nabat
«#برای_یار❤️»
اگـــر به زلف دراز تــــو دست مــا نرسـد
گناه بخت پریشان و دست کوته ماست
#حافظ
🍭@shakhee_nabat
«#شعر_جهان🌎»
تمام گل هايم
محصول باغ تو
باده ام
ارمغان تاک تو
انگشتري هايم
از کان طلاي توست
و شعرهايم
امضاي تو را در پاي خود دارد
اي که قامتت
از بادبان بالاتر
و فضاي چشمانت
گسترده تر از آزاديست
تو زيباتري
از کتاب هاي نوشته و نانوشته من
و سروده هاي آمده و نيامده ام
🤍✨
#نزار_قباني
🍭@shakhee_nabat