کانال شاخه طوبی
مطلب علامه شعرانی در کتاب دمع السجوم راجع به عید غدیر شمسی صفحه 466
#عید_غدیر_خم #عید_غدیر_شمسی
🔹علّامه ذوفنون شعرانی، (استاد علامه حسن زاده آملی) می فرماید:
«این حدیث (تقارن نوروز و غدیر)دلالت دارد که نوروز را عید گرفتن اگر نه برای احیاء سنّت مجوس باشد، جایز است.
🌿 و اولی آن است که مرد مؤمن به قصد وقوع نصب امیرالمؤمنین(ع) به خلافت در این ایام، آن را عید گیرد؛ چون بر حسب بعضی روایات، آن روز نوروز بود، و من از زیج هندی استخراج کردم تحویل آفتاب بر برج حمل (فروردین) در سال دهم هجری، چهارشنبه بیست و یکم ذیحجه، "سه روز پس از غدیر خم" بود (یعنی حدود 27 اسفند روز غدیر بوده است) و جشن گرفتن پس از سه روز هم مناسب است.»
☘آنچه علّامه شعرانی از «زیج هندی» استخراج فرموده است با محاسبات نجومی سایر منجمان و دانشمندان امروزی توافق دارد .
🍁 بنابراین منصوب شدن امیرالمؤمنین(ع) به خلافت در روز یکشنبه (27 اسفند سال 10 شمسی) با توجه به کبیسه بودن آن سال، صحیح به نظر میرسد، به ویژه که «زیج بهادری» اوّل ماه محرم سال یازدهم قمری را روز شنبه دانسته که برابر است با 10 فروردین سال یازدهم شمسی.
🌹کانال شاخه طوبی🌹
@shakhehtoba
💠انسانی که به گناه آلوده شود اگر توبه هم کند و خدا دست بردارد٬ مردم دست برنمی دارند! گاهی خدا می آمرزد٬ خلق نمی آمرزند! پناه بر خدا...!
🌹كانال شاخه طوبي 🌹
@shakhehtoba
🍁عـلامه حسن زاده آملۍ:
در مـقابل خدمت خود از دیگران
#تـوقـــع تشڪر و سپاس و مزد
و پاداش نداشـــته باش.
{در یڪــ ڪــلام #آقـــابــاش}
#شاخه_طوبي
@shakhehtoba
32.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقارن عید غدیر با نوروز
سخنرانی استاد صمدی آملی روحی فداه
۲۸/۱۲/۹۷
@shakhehtoba
4_6019227645496002306.mp3
3.11M
زیارت عاشورا
#استاد_صمدی_آملی_ حفظه_الله
@shakhehtoba
📗#معرفت_نفس 📗
#جلسه_شماره (101)
🍃بسم الله الرحمن الرحیم:🍃
♦️به تعبیر میرزا حسین فاطمیِ قمی که وقتی از ایشان خواسته شد تا از استاد خود، آقا میرزا جواد ملکی تبریزی مطلبی مرحمت فرمایند، فرمود: او خودش دستور العمل بود.شب که میشد دیوانه وار در صحن خانه قدم می زد و زبانش به این بیت مترنّم بود:
گر بشکافند سراپای من *
جز تو نیابند در اعضای من
♦️از این مقام در قرآن به مقام "خُلَّت" تعبیر می شود. مقام خُلّت مقامی است که در آن، حقیقت در سراسر وجود انسان تخلّل می یابد، "واتّخَذَ اللّهُ إبراهیمَ خلیلا" ( نساء/125). اگر به جناب ابراهیم علیه السلام خلیلُ اللّه لقب داده اند به این خاطر است که یکی از مقامات انسانی به نام مقام خُلّت در او تجلّی یافته بود و این فرمایش آقا میرزا جواد ملکی تبریزی هم بیان مقام خلیل اللّهی آن جناب است.
♦️مثل این که بدن به غذا بگوید: گر بشکافند سر و پای من * جز تو نیابند در اعضای من. همین آب و نان است که در جسم انسان تخلُّل کرده و تبدیل به خون شده و تمامی اعضا و جوارح انسانی را تشکیل داده است و از آن جا که غذا در مغتذی فرو می رود، پس هم غذا می تواند بگوید من مُغتذی شده ام و هم مغتذی می تواند بگوید من غذا شده ام؛ أنا أنت و أنت أنا. و در آن مقام از من و ما اثری نمی ماند زیرا ما موجودیم و جز ما، همه موجودند، ما جز وجود نیستیم و جز وجود را نداریم و جز وجود را نمی یابیم و جز وجود را نمی بینیم. توحید صمدی قرآنی که اهل اللّه قائل به آن اند، باید در همین دو سطر پیاده شود.
منبع،#شرح دروس #معرفت_نفس #علامه #حسن_حسن زاده_آملی حفظه الله تعاي
#شارح: استاد #صمدی_آملی
#lكانال_شاخه_طوبي
@shakhehtoba
اصحاب حال و صاحب همت
بداند که کسانی که گاهی اصحاب حال می شوند ، ارباب مکاشفه نمی گردند . مثلا به پیشامد واقعه و حادثه ای چون به زیارت اهل قبور رفتن ، و یا مرگ کسی را دیدن ، و یا در مجلس وعظ و خطابه نشستن و یا به آفاتی که روی آورده اند ، و از این قبیل امور ممکن است که شخص تا مدتی حالی و سوز و گدازی و التهاب و اضطرابی داشته باشد که کم کم چون بعد عهد منسی است آن حال از او گرفته شود ، این چنین افراد به مکاشفات نمی گردند . مکاشفات روزی کسانی می شود که #صاحب_همت_اند و #دوام و #استقامت در #طریقه دارند.
#هزار_و_یک_کلمه، ج۳ص۲-۳
@shakhehtoba
کانال شاخه طوبی
پدربزرگ مشتی حسن آهنگ و مادربزرگ ملاباجی فاطمه صغری آبکار(آهنگ) از اقوام حضرت علامه حسن زاده و هم درس مکتب قرآن ایشون
شادی روحشان صلوات
@shakhehtoba
4_556529625853854320.mp3
4.75M
#گزیده_بیانات_صوتی
💠 بیانات عرشی علامه حسن زاده آملی
______
@shakhehtoba
آفریدگارا! تو پاکی و پاکانت به سویت راه دارند، یاریم کن تا همواره تن و جانم پاک باشد.
#نامه_ها_برنامه_ها
#حضرت_علامه_حسنزاده_آملی_روحی فداه
@shakhehtoba
4_6039740417891631164.mp3
6.71M
حضرت علامه حسن زاده آملي
موضوع :
🔹آن كه نمي بيند در حجاب است
🔹حشر مداوم با قرآن به جان انسان دید و بصیرت می دهد.
🌹كانال شاخه طوبي 🌹
@shakhehtoba
سلام
فردا روز اول سال ۹۹ است و روز عید اما یادمان باشد:
👈 خانواده های زیادی داغدار عزیزان شان هستند
👈 دانشگاه های علوم پزشکی نیز داغدار همکاران شریف خود هستند
👈 یادمان باشد که روز جمعه روز اول فروردین ، روز نوروز
روز شهادت باب الحوائج حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام است.
👈 روز دوم فروردین هم رحلت حضرت ابوطالب علیه السلام پدر بزرگوار امیرالمومنین علیه السلام است.
👈 دوستان اطلاع رسانی کنند که در این وانفسای کرونایی هم با خانوادههای داغدار همدردی کنیم و هم خدای ناکرده اسائه ادبی به ساحت مقدس ائمه اطهار(ع) نشود.
ان شاءالله خداوند رحمن، شب و روز سوم فروردین که شب و روز عید مبعث است بحق رحمت للعالمین دل های غمگین را شاد و به همگان شرح صدر و انبساط خاطر عطا کرده، کشور شیعه شیعیان مسلمانان و بشریت را از این بلای خانمانسوز رهایی بخشد. الهی آمین.
جشن شادی عیدمان ان شاءالله بعد از غلبه بر ویروس کرونای جدید البته با همت مضاعف مردم.
#در_خانه_بمانیم
👉
💠*ضرورت محاسبه و معنای آن
🍂"بر تو باد محاسبه،در باب محاسبه ی عمل از "اصول کافی" به
اسنادش از ابالحسن ماضی "صلوات الله علیه" امام کاظم
"علیه السلام" آمده است که:
🔅لیس منّا من لم یحاسب نفسه فی کل یوم،فإن عمل حسنا
استزاد الله و إن عمل سیئاً استغفر الله منه و تاب إليه. 🔅
#پیر_و_جوان
#استاد_صمدی_آملی
امام کاظم(ع) میفرماید: کسی که در هر شبانه روز اعمالش را محاسبه نکند از ما نیست، به این صورت که حساب کند طی روز، اگر کار نیکی انجام داده بود از خدا فزونی آن را به طلبد و اگر گناهی مرتکب شده بود، استغفار و از آن توبه کند.
مرحوم حسن بن فضل طبرسی در ضمن وصایای پیامبر اکرم(ص) به ابوذر نقل میکند، پیامبر(ص) فرمود: ای ابوذر، انسان جزو متقین نخواهد بود، مگر اینکه هر روز، خودش را با دقتی بیشتر، از محاسبه شریک مالیاش محاسبه کند و بداند این غذا از کجا آمده است؟ این مایع نوشیدنی از چه راهی تهیه شده است؟ و این لباس که پوشیده چگونه به دست آمده است؟ آیا از مال حلال است یا حرام؟
📚#صراط_سلوك
حضرت#علامه_حسن_زاده_آملي روحي فداه
#شاخه_طوبي
@shakhehtoba
💠*از محاسبه تا فتوح!
♦️حضرت استاد حسن زاده به محاسبه خیلی عنایت داشتند و بر آن تأکید میورزیدند، روزی در محفل درس فرمودند: عزیزان! خودتان را حساب کنید تا مصداق «یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ یُرْزَقُونَ فِیهَا بِغَیْرِ حِسَابٍ» باشید، از بدیها استغفار کنید و از خوبیها حمد کنید که محاسبه، مراقبه میآورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح، به دنبال دارد!
#صراط_سلوك
دستور_العمل
حضرت علامه حسن زاده آملي روحي فداه
#شاخه_طوبي
@shakhehtoba
شرم از امام همام
وقتى خواجه نصيرالدين ، در بستر مرگ بود به او گفتند: آيا وصيت نمى كنى كه پس از مرگ جسدت را به نجف اشرف برند؟
خواجه مى گويد: خير! من از امام همام ، موسى بن جعفر عليه السلام شرم دارم كه فرمان بدهم پس از مرگ ، جسدم را از زمين مقدس آن بزرگوار خارج كرده ، به جايى ديگر منتقل كنند.
منبع:فضایل و سیره چهارده معصوم در اثار علامه حسن زاده آملی
@shakhehtoba
TAVASOL78.mp3
14.73M
دعای توسل
#استاد_صمدی_آملی_ حفظه_الله
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودتان را ارزان نفروشید. خداوند در قرآن فرمود که حالا که می خواهید خودتان را بفروشید به یک مشتری بفروشید که شما را خوب می خرد،قدر شما را می داند. آن مشتری هم من هستم. حالا که می خواهید خودتان را بفروشید،خداوند فرمود خودتان را به من بفروشید.من مشتری شما هستم. حیف شما نیست که خودتان را به سنگ و گل می ف وشید . حیف شما نیست که بله ،جان و دل را از دست بدهی . برای سنگ و گل و وو و....
@shakhehtoba
#اطلاعيه
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
در سال جدید به اذن خدای متعال و عنایت حضرت صاحب الامر عج ، کتاب طهارة الاعراق با شرح حضرت استاد صمدی آملی به صورت صوتی و خلاصه متني تايپ شده توسط گروه پر تلاش شاخه طوبي در این کانال قرار خواهد گرفت .
▫️ به امید خدا تا جايي كه توفيق داشته باشيم به ترتيب دروس روزانه یک جلسه بارگزاری خواهد شد
@shakhehtoba
تهذیب الاخلاق و تطهیر الاعراق (یا طهارة الاعراق ) ، کتابی به عربی در بارة علم اخلاق نوشتة ابوعلی احمدبن محمدبن یعقوب رازی ملقب به مسکویه ، فیلسوف قرن چهارم و پنجم . مسکویه در جاویدان خرد الحکمة الخالدة نوشته است که اصول اخلاق را در تهذیب الاخلاق آورده و این نشان می دهد که تهذیب الاخلاق پیش از جاویدان خرد تألیف شده است .
در سنّت فلسفة اسلامی پرداختن به اخلاق فلسفی به صورت مباحث عقلی چندان متداول نبوده و تهذیب الاخلاق یکی از معدود آثاری است که در آن تلاش شده تا اخلاق فلسفی با بهره گیری از مبانی اخلاق نزد افلاطون و ارسطو تبیین شود.
تهذیب الاخلاق در هفت مقاله تنظیم شده است (مسکویه ، مقدمة تمیم ، ص 24). بعضی آن را شامل شش مقاله و بعضی آن را مشتمل بر هشت مقاله دانسته اند و این ناشی از آن است که در برخی چاپها ترتیب مقالات تغییر کرده و بعضی بخشها با هم تلفیق شده است (رجوع کنید به همان، 1375 ش ، مقدمة امامی ، ص 14).
مسکویه غرض از تألیف کتاب را دست یافتن به اخلاق و کردار نیکو بیان می کند (1410، ص 27) و می افزاید که برای این منظور باید به معرفت نفس پرداخت ؛ یعنی ، کمال و غایت و قوا و ملکات نفس را شناخت (همان جا).
مقالة اول این کتاب مشتمل است بر تعریف نفس انسانی ، اثبات تجرد نفس ، فضائل نفسانی ، قوای نفس و فضائل متناسب با هریک ، بحث از چهار فضیلت یعنی حکمت و عفت و شجاعت و عدالت که در اینجا تأثیر نظرگاه یونانی بویژه افلاطون و سپس شرح نظریة ارسطویی اعتدال مشهود است . مقالة دوم مشتمل است بر بحثی در خلقیات و طبایع ، معرفی صناعت اخلاق که برای نیکوکردن رفتار آدمی و بهترین صناعت است ، نسبت میان نظر و عمل ، مراتب نفس ، و شیوة تربیت کودکان . مقالة سوم در بارة تفاوت میان خیر و سعادت و بحث در آرای گوناگون در این باره است . مقالة چهارم در بارة اعمال انسان ، شرح عوامل زیان کاری در رفتار و حق خالق بر انسان است و اشاره دارد به اینکه ارسطو در این باب تصریح بر عبادت نکرده است . مسئلة اختیاری بودن عدالت یا ستمکاری نیز در آن مطرح شده است . مقالة پنجم در باب انواع محبت ، رأی فلاسفه در باب دوستی و شرایط آن و بحث در بارة رأی ارسطو در مورد سعادت تام است . مقالة ششم ، مشتمل است بر بحث از امراض نفسانی و توصیه به محاسبة نفس برای مدافعة درونی در برابر رذایل و مقالة هفتم در بارة طب نفسانی و درمان بیماریهای اخلاقی ، مسئلة مرگ ، درمان اندوه و تأثیر ایمان در این امر است .
تهذیب الاخلاق مکرراً در هند و ترکیه و مصر و ایران و لبنان چاپ شده است.
خواجه نصیرالدین طوسی (متوفی ۶۷۲) در بخش اخلاق کتاب اخلاق ناصری ، بنا به تصریح خودش، خلاصه معانی تهذیب الاخلاق را آورده است.
میرزاابوطالب زنجانی (متوفی ۱۳۲۹) تهذیب الاخلاق را با نام کیمیای سعادت به فارسی ترجمه کرده و آن را بهترین نوشته در فلسفه عملی دانسته است.
این ترجمه یکدست نیست، گاه دقیق و مطابق متن است وگاه گزارشی است آزاد از متن.
نصرت بیگم امین ، بانوی مجتهد معاصر (متوفی ۱۳۶۲ ش)، نیز ترجمهای با نام اخلاق و راه سعادت از این کتاب دارد که ترجمه دقیق نیست، بلکه به تصریح مترجم در مقدمه، اقتباس و ترجمه است و افزودههایی بر متن دارد که در حاشیه آورده است.
این کتاب را زُرَیق به انگلیسی و محمد ارکون به فرانسه ترجمه کردهاند.
ترجمه فرانسه را باید شرحی مفصّل و انتقادی بر تهذیب الاخلاق دانست.
@shakhehtoba