شرح حال
امام مرد میدان و عمل روزنامه عصر ایرانیان. @sharhe_hal
✍️ امام مرد میدان علم و عمل...
🔻به نظر شما طبق خاطرات و زندگانی امام، ویژگیهای ممتاز روحالله موسوی خمینی که ایشان را تبدیل امام خمینی میکند، چیست؟
سلام و رحمة الله
بسمالله الرحمن الرحیم
شاید برخلاف انتظار شما و بیان خیلیها که میخواهند امام را متفاوت از همه علمای طول تاریخ شیعه نشان دهند، باید بگویم اینچنین نیست. معتقدم قبل از امام خمینی نیز ما عالم و روحانی ممتاز که ویژگیهای شبیه به امام را داشته است، داشتهایم، مثلاً آیتالله بروجردی، آیتالله شاهآبادی، آیتالله مدرس شخصیتهای شبیه به امام هستند که نیاز به توضیح دارد. بعد از امام خمینی نیز علمایی که ویژگیهای شبیه به امام را داشته باشند داریم، شهید سید محمدباقر صدر، شهید بهشتی، حضرت آقا همگی ویژگیهای شبیه به امام دارند که آنها را مثل امام ممتاز میکند. البته یک نکته مهم وجود دارد که این افراد مثل امام زیاد نیستند، در هر زمانهای اینچنین گوهرهایی نادر هستند. ویژگیهای ممتاز و مشترکی که در امام و همه این علما وجود دارد و وجود مجموع این ویژگیها در کنارهم، امام را امام میکند، شهید صدر و حضرت آقا را متمایز میکند، شهید مدرس را متمایز میکند. اگر بخواهم این ویژگیها برشمرم به نظر مهمترین آنها چند چیز است:
یک نکته اینکه این علما همگی شأن خود را در فقط محدود مرحله فهم و بیان دین نمیدانند، آنها همگی به دنبال محقق کردن دین و پیادهشدنش هستند، علم فقط در سینهها و کتابهای این علما جا خوش نکرده، علم را به صحنه عمل و اجرا میکشانند. این علما چون به دنبال تحقق دین هستند با مردم کار دارند، با گفتن یک مسئله احساس رفع تکلیف نمیکنند، اینطور نیست که مسئله را گفتند دیگر کاری نداشته باشند که حالا من گفتم کسی شنید؟! نشنید؟! برایشان مهم نباشد، یک مسئله را که میگویند، میروند دنبالش که محقق شد؟ نشد؟ چرا؟ چطور بگوییم که محقق شود؟ چه مقدماتی دارد که شنیده نمیشود؟ چه کنم که بهتر شنیده شود؟ آنها که شنیدند بعدش چه؟ برایشان چه برنامهای داشته باشم؟ آنها که نشنیدند برایشان چه برنامهای داشته باشم؟! مثل یک مسیر است که این جنس علما، نسبت به آنهایی که کاری به تحقق دینندارند، حالا حالاها باید جلو بروند و زحمت بکشند و فکر کنند و تلخی بکشند. جنس انبیاء هم همینطور بود، با دلسوزی میرفتند تا توحید را به صحنه اجتماع بکشانند، همین جهت هم است که موجب میشود این علما با مردم کار داشته باشند، اجتماع و مردم برایشان مسئله مهمی برایشان باشد.
نکته دیگر این علما همگی افق نگاهشان افق تمدنی است، منحصر در یک مسئله یا دو مسئله نیستند، افق نگاهشان افق راهبری امت است، افق حل مسائل امت است، افق درگیری دو تمدن اسلام و طاغوتهای زمان است، بزرگ فکر میکنند، همتها و عزمهای بزرگ دارند، میتوانند مسائل را از بالا ببیند و تحلیل کنند، رابطه یک مسئله را با دیگر مسائل کلان جامعه میفهمند، تجربیات تاریخی را بهدقت مطالعه کردهاند، بهراحتی دور نمیخورند. فرق است بین یک عالمی که شأن خود را این میبیند که در مورد مسائل کشور و امت حرف بزند، با عالمی که دنیایش به یک روستا یا شهر یا مدرسه و... محدود میشود، فرق است بین عالمی که نگاه نمیکند این حرفش در فضاهای دیگر چه تاثیراتی دارد با عالمی که میفهمد این حرف در جای دیگر چه تاثیری دارد، چطور برداشت میشود، اصلا آن فضای دوم که جهان اهل تسنن یا فلان طیف اجتماع و... باشند از این بیان چه برداشتی میکنند، علمای مثل امام اگر در یک لایه و فضا کار میکنند به ارتباط این لایه و فضا با دیگر فضاها نیز دقت دارند. این علما دغدغه وحدت شیعه وسنی و گروههای مختلف جهان اسلام دارند، دغدغه وحدت حوزه و دانشگاه را دارند، دغدغه اصلاح حوزه دارند، چرا؟! چون نگاهشان کلان است، به سرزمینها و سالهای بعد هم فکر میکنند.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/7589
نکته دیگر اینکه این علما همگی از سر پختگی و یک وزانت عمیق علمی و باروحیه انقلابی وارد صحنه تحقق دین شدهاند، نه از سر یک هیجان، سالهای دراز نکات دقیق علمی را باحوصله و صبر فهم کردهاند، نگاهی سطحی ندارند، عمق دین را طی سالها زحمت فهم کردهاند، تنها فقیه نیستند، عارف و حکیم و تاریخدان و فیلسوف و کلامی هم هستند، دارای جامعیت هستند و به مسائل از یک بعد نگاه نمیکنند میتوانند هر مسئله را از ابعاد مختلفش فهم کنند. امام بعد از قریب به ۲۰ سال تحصیل علوم حوزوی، سالها علوم مختلف را در بالاترین سطح ممکن تدریس کرده است، معروفترین استاد اخلاق قم هستند، معروفترین استاد فلسفه و عرفان قم هستند، در فقه و اصول پرشمارترین درس را دارند. سالهای تدریس اخلاق ایشان ۹ سال، فلسفه ۲۰ سال و فقط تدریس خارج فقه و اصول ایشان ۲۹ سال طول کشیده است، یک شخصیت عمیق علمی است که باروحیه انقلابی وارد میدان مبارزه شده است، نه یک جوان پرشور و سطحی! این عمق باعث میشود که چهارتا بهظاهر روشنفکر نتوانند ایشان را دور بزنند، فرق است بین عالمی که با دیدن چند تا آدم پرطمطراق خودش را میبازد و کسی که غنای نفسی دارد که خود را نمیبازد، فرق است کسی که به آنچه میگوید و میفهمد اطمینان دارد و کسی که با یکعالمه شک و ابهام وارد صحنه میشود، فرق است بین کسی که با یک آشوب و بحران خودش هم به شک میافتد با کسی که هرچقدر هم فتنهها و چالشها و پیچیدگیها زیاد میشود باز با آرامش و اطمینان خاطر عمل میکند و دیگران میتوانند به او اتکا کنند. فرق است بین کسی که به واسطه اعتماد تامش به خداوند رئیسجمهور آمریکا هم تهدید کند، به هیچ حساب نمیکند با عالمی که جلو فرماندار شهر و رئیس یک اداره هم احساس حقارت میکند! فرق است بین عالمی که وقتی یک کشور به کشور شما حمله کرده است، میگوید یک دیوانهای آمده سنگی انداخته و رفته حلش میکنیم با یک عالمی که رنگ خون میبیند حالش بد میشود!
نکته بعد این علما همگی پاکباخته و با شجاعت و امید وارد میدان شدهاند، این شجاعت و امید که حاصل از عدم تعلق به دنیا و توکل و اتکا تام به خداوند قادر مطلق است، امر خیلی مهمی است و واقعاً خیلیها همینجا پایشان میلغزد، دلشان میلرزد، ناامید میشوند، برخی حرفها در اینجا هست که قابلگفتن نیست و در اسناد دفن میشود و میرود و کسی که اهلش باشد، اسناد را دیده باشد، میفهمد که فلانی کجا خالی کرد، کجا کم آورد، اما همان جا امام کم نیاورد، شهید صدر کم نیاورد. این جنس علمای مانند امام همه آمدهاند تا هزینه شوند برای دین، نیامدهاند تا برای خودشان دکان و دستگاهی درست کنند به چیزی جز خداوند تعقل ندارند.
امام خاطرهای دارد که مربوط به اولین منبر رفتنشان در اوایل جوانی است، میگوید: «پیشنهاد شد منبر بروم، استقبال کردم. آن شب کم خوابیدم، نه از ترس مواجه شدن با مردم، بلکه با خود فکر میکردم فردا باید روی منبری بنشینم که متعلق به رسول الله (ص) است. از خدا خواستم مدد کند که از اولین تا آخرین منبری که خواهم رفت، هرگز سخنی نگویم که جملهای از آن را باور نداشته باشم و این خواستن عهدی بود که با خدا بستم. اولین منبرم طولانی شد، اما کسی را خسته نکرد... و عدهای احسنت گفتند. وقتی به دل مراجعه کردم از احسنت گوییها خوشم آمده بود، به همین خاطر دعوت دوم و سوم را رد کردم و چهار سال هرگز به هیچ منبری پا نگذاردم.» این آدم خودش را از همان اول ساخته است و تکلیفش را با خودش مشخص کرده است.
https://eitaa.com/sharhe_hal/7587
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 خمینی خمینی خمینی...
❗️ بفهمیم ما هیچ هستیم!...
@HozeTwit
13.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸همین قرآن بود، همین نهج البلاغه بود ولی او نبود...
و ما روز به روز عقبتر می رفتیم،
او به ما وجود و حيات بخشيد...
امام باید خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید.mp3
3.56M
باید خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید.
@sharhe_hal
هدایت شده از عصر ایرانیان
💬 باید به قله برسیم
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
شرح حال
💬 باید به قله برسیم ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کامل روز
✍ امام قله بود...
🔻 ما پرسیدیم ویژگیهای ممتاز سید روحالله موسوی خمینی که ایشان را امام میکند، بگویید، شما گفتید: «معتقدم قبل از امام خمینی نیز ما عالم و روحانی ممتاز که ویژگیهای شبیه به امام را داشته است، داشتهایم و برخی را نام بردید و گفتید: بعد از امام خمینی نیز علمایی که ویژگیهای شبیه به امام را داشته باشند داریم و کسانی چون شهیدان صدر و بهشتی و حضرت آقا را نام بردید.» آیا یعنی واقعاً شما همه این بزرگان را در یک سطح میدانید؟!
بسمالله الرحمن الرحیم.
خیر؛ آنچه عرض کردم ویژگیهایی بود که جنس امام را از جنس خیلیهای دیگر متمایز میکرد، اما این ویژگیها به قول طلبهها تشکیکی هستند، جنس همه این علمایی که نام بردم از جنس امام است همه آنها اینطور است که از یک عمق علمی و پخته و با جامعیت به مسائل مینگرند، نگاهی کلان و تمدنی دارند، همگی به دنبال تحقق دین در صحنه عینی اجتماع هستند، اهل اتکا به خداوند و شجاع و امیدوار هستند، همگی خودساخته هستند و... اما این صفات مانند ایمان است، اهل ایمان که شدی اهل نجات هستی؛ اما خود ایمان نیز مراتب دارد. خود حضرت آقا در مورد امام میفرمایند: «حقیقتاً امام بزرگوار ما یک استثنا در تاریخ ما و یک قلهٔ بلند در حرکت ملت ایران بود... رجال تاریخى کشور را ما مىشناسیم. بنده کموبیش با تاریخ آشنا هستم. این شخصیت جامع نه در بین علماى بزرگ ما نظیر دارد، نه در بین زمامداران این کشور نظیر دارد، نه در بین مصلحان و منادیان تحول در این کشور نظیر دارد... ما علما و فقهاى بزرگى داشتیم که سخنان و مطالب آنها در اختیار ماست؛ امام بزرگوار در ردیف اول اینگونه شخصیتها قرار مىگیرد. بنده شرححال بسیارى از فلاسفه، عرفا، دانشمندان علوم عقلى، سیاسیون، پیرمردهاى پخته و آدمهای سنجیده را در کتابها خواندهام یا در زندگىام با آنها برخورد داشتهام؛ حقاً فاصلهٔ بین آنها و امام بزرگوار، فاصلهى زیادى است. هر کدام از ابعاد گوناگون این شخصیت، بهتنهایی از نظایر خود جلوتر و پیشتر است.» (۱۰ خرداد ۱۳۸۴)
در جای دیگری میفرمایند: «شخصیت عظیم رهبر کبیر و امام عزیز ما، حقاً و انصافاً پس از پیامبران خدا و اولیای معصومین، با هیچ شخصیت دیگری قابلمقایسه نبود.» (۱۷ خرداد ۱۳۶۸) این جنس توصیفات را از امام فقط ایشان هم ندارند، مثلا آیتالله جوادی و آیتالله بهاءالدینی و خیلیهای دیگر امام را که میخواهند توصیف کنند، میگویند: «تالی تلو معصوم». یعنی کسی که معصوم نیست؛ ولی پا جای پای معصوم گذاشته، میخواهی در عصر خودت شبیهترین شخصیت به معصوم را درک کنی امام را ببین.
پس اینکه عرض کردم، افراد ممتازی از جنس امام، یعنی کسانی که اهل قیام لِله برای تحقق تمام دین با آن ویژگیها که عرض شد قبل و بعد از امام هستند، اما این به معنی این نیست که در این جنس ممتازین همه یک شکل هستند، بلکه در میان این ممتازین امام قله است، امام فرصت یافته است که همه این ویژگیهایی که عرض شد را به شكل كاملی به فعليت برساند. بعد از امام، تربيت آدمهای از جنس امام در ذيل شخصيت مثل امام فراهمتر شد.
مثلا در يك بازهای نزديك به پيروزی انقلاب وقتی امام در مقابل آمريكا موضع محكم و تند ميگيرد، بزرگی چون شهيد مطهری میگويد ایکاش امام چنين نمیكرد. آیتالله ریشهری نقل میکند: «در آن وقت امام تازه به پاریس رفته بودند یا میخواستند بروند و در ارتباط با مسائل سیاسی جاری، اعلامیهٔ تندی علیه رژیم شاه و حمایت آمریکا از او صادر کرده بودند. استاد در پاسخ اینجانب و در تحلیل شرایط جاری فرمود: اعلامیهٔ امام تند است، اینگونه که امام با آمریکا برخورد میکند، آمریکا نخواهد گذاشت انقلاب پیروز شود. نفت ایران برای آمریکا مانند آب برای موجود زنده است. آمریکا نمیتواند از نفت ایران صرفنظر کند، لذا اگر احساس کند با سقوط رژیم شاه، حکومتی در ایران تحقق خواهد یافت که در آن آمریکا هیچ منفعتی ندارد، با تمام توان مانع از سقوط رژیم خواهد شد. ازاینرو برخوردهای امام باید بهگونهای باشد که آمریکا منافع خود را در ایران صددرصد در خطر نبیند. هر چند مقصود استاد، ضرورت رعایت ملاحظات سیاسی برای تحقق پیروزی انقلاب اسلامی از ناحیهٔ امام بود، لیکن کاملاً مشهود بود که استاد نمیتوانست باور کند که راهی را که امام در پیش گرفته است به سقوط شاه و استقرار جمهوری اسلامی، خواهد انجامید» اما کسی مثل شهید مطهری با مسیر امام پیش میرود و میبیند شد و آمریکا نتوانست غلطی کند.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/7596
در یک بازهای قبل از پیروزی انقلاب در خرداد ۵۷ کمتر از چند ماه مانده به پیروزی انقلاب، علما و حتی روحانیون انقلابی شعارشان میشود مبارزه منفی، یعنی هزینه ندهیم با عدم حضور خودمان مبارزه کنیم، امام میگویند: مبارزه فعال در صحنه داشته باشید، نمیشود به دریا زد و دامن انسان تَر نشد، علما همراهی نمیکنند میگویند جواب این خونها را چه کسی میدهد و خلاصه کار میرسد به جایی که دولت و رسانههای خارجی اینطور انعکاس میدهند که مبارزات تمام شد و روحانیت با رژیم مصالحه کردند! اینجاست که آن فضلای روحانی و چهرههای شاخص که قبلش با جریان مبارزه منفی که توصیه مراجع قم است همراه شده بودند پشیمان میشوند و مثلا روحانیون تبعیدی در یک اقدام هماهنگ بیانیهای صادر میکنند و مینویسند: «در حال حاضر عموم طبقات ملت ما اعم از روحانی و دانشگاهی و بازاری و کارگر و کشاورز و غیرهم دچار اضطراب و التهاب شدید شده و از آن بیم دارند که مبادا مبارزهی خونین و مقدسی که به قیمت جان عزیز صدها بیگناه و ... [آغاز شد] دیگر تمام شده است، متوقف یا کند شود و یا سطح آن تنزل یابد.... ملت ایران و ناظران مسلمان سراسر جهان برای نجات ایران چشم امید به مبارزات مراجع عظام تقلید دوخته تا ببیند که با پشتیبانی آنان از مبارزه بیامان مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتالله العظمی الخمینی چگونه آزادی و استقلال و ثروت و عزین این کاروان غارتزده را از دشمن باز میستاند و چگونه در سایه عنایات پروردگار این قافله گمگشته را به مقصد میرسانند؟ از نظر مراجع عظام مخفی نخواهد ماند که انتظار ملت از آنان انتظاری است قرین حق و توأم با صدق و شک نیست که فرمان خدا و رسالت تبلیغ رهبران دینی را بر آن میدارد که با استفاده از موقعیتهای حساس و مناسب به پیشنهادهای ما که از مراکز تبعید به سنگر مبارزه ارسال میشود، توجه مبذول فرموده تا شاید بدین وسیله گذشته اسف انگیز جریان چهلم اخیر قم جبران گشته و آب رفته به جوی بازگردد.» این فضلا خودشان در جریان مبارزات فهمیدند که جز از راهی که امام مشخص میکند نمیتوان به مقصد رسید.
در يك بازهای در اولین روزهای آغاز جنگ وقتی حضرت آقا گزارش وضعيت نيروي هوایی ما را میشنود دلش خالی میشود و نزد امام میرود. حضرت آقا میگوید: «كاغذ را گرفتم، بردم خدمت امام، جماران؛ گفتم: آقا! اين آقايان فرماندهان ما هستند و ما داروندار نظاميمان دست اينهاست. اينها ... مىگويند ما هواپيماهاى جنگيمان تا حد اكثر مثلاً پانزده شانزده روز ديگر دوام دارد و آخرين هواپيمايمان كه هواپيماى سى ۱۳۰ است و ترابرى است، تا سى روز و سى و سه روز ديگر بيشتر دوام ندارد. بعدش، ديگر ما مطلقاً هواپيما نداريم. امام نگاهى كردند، گفتند - حالا نقل به مضمون مىكنم، ... اين حرفها چيست! شما بگوئيد بروند بجنگند، خدا مىرساند، درست مىكند، هيچ طور نمىشود. منطقاً حرف امام براى من قانعكننده نبود؛ چون امام كه متخصص هواپيما نبود؛ اما به حقانيت امام و روشنائى دل او و حمايت خدا از او اعتقاد داشتم، مىدانستم كه خداى متعال اين مرد را براى يك كار بزرگ برانگيخته و او را وانخواهد گذاشت. اين را عقيده داشت؛ لذا دلم قرص شد، آمدم به اينها - حالا همان روز يا فردايش، يادم نيست - گفتم امام فرمودند كه برويد همينها را هرچه مىتوانيد تعمير كنيد، درست كنيد و اقدام كنيد. همان هواپيماهاى اف ۵ و اف ۴ و اف ۱۴ و اينهائى كه قرار بود بعد از پنج شش روز بهکلی از كار بيفتد، هنوز دارد تو نيرو هوائى ما كار مىكند! بيست و نُه سال از سال ۵۹ مىگذرد، هنوز دارند كار مىكنند!»
اینها نمونههایی بود که خواستم نشان دهم که این امام که قله است، چطور دست بقیه را میگیرد و با خود بالا میکشد، چطور بقیه را با خود رشد میدهد. امام قله است و با دیدن این قله خیلیها راه برایشان روشن شد، خیلیها توانستند بالا بیایند.
@sharhe_hal
FJR3.pdf
424.7K
امام یک قله بود؛
روزنامه عصر ایرانیان.
https://eitaa.com/sharhe_hal/7594
https://eitaa.com/sharhe_hal/7596
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من از آن آدمها نیستم که اگر حکمی دادم بنشینم و چُرت بزنم...
@sharhe_hal
✍️ موضع اختلاف ما با آقای پزشکیان، ظریف و امثالهم...
🔻 نوع تعامل ما با دیگران چگونه باید باشد؟! یک جاهایی قرآن میگوید با برخی از کافران خوبی کنید با قسط با آنها رفتار کنید، یک جاهایی میگوید با برخی از کافران با غلظت و شدید برخورد کنید، اصلاً چرا با آنان نمیجنگید؟! یک جاهایی میگوید از اطاعت آنها دوری کنید و... حالا تکلیف چیست؟! نسخه ما چیست؟! خوبی کنیم؟ بجنگیم؟ اطاعت نکنیم؟! ملاک چیست؟! گارد اولیه ما چه باشد؟! گارد جنگ یا صلح و دوستی؟ یا انقطاع؟! و...
🔻 نکته مهم که متأسفانه حتی در سطوح بالا مثل ریاستجمهوری نیز به آن دقت نمیشود، اینکه فکر میکنند باید همه را یککاسه کرد و یا با همه از سر صلح و دوستی درآمد، یا از سر جنگ! اما در واقع موضوع هر کدام از احکامی که دین و قرآن برای ما مشخص میکند، متفاوت است؟
🔻 گارد اولیه و حاکم ما نسبت به همه طاغوتها و هرآنچه غیر خداوند است، عدم اطاعت باید باشد، فرقی ندارد که روبروی ما مسلمان است یا کافر، هرکس جز از طریق ولایت الهی و جاریکننده قوانین الهی، بخواهد اعمال ولایت کند، ما موظفیم که از رفتن ذیل ولایت و قوانین او اجتناب کنیم. قرآن میگوید: این شعار همه انبیاء در همه سرزمینها و زمانها بود که: «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوت» (نحل:۳۶) خداوند را اطاعت کنید و از طاغوت اجتناب کنید. اجتناب به معنای بروید بجنگید نیست، یعنی از او دوری کنید، منقطع باشید از او، مقابلش استقلال داشته باشید، از او اطاعت نکنید، به او تکیه نکنید، او را دوست خودتان نگیرید. وقتی بحث ولایت و سرسپردگی و اطاعت شود، غیر از خداوند همه طاغوت هستند و باید از آنها اجتناب کرد. حالا در این مسیر عدم اطاعت ممکن است گاهی لازم شود قدرت داشته باشیم و با اعمال قدرت و جنگ اجازه ندهیم، طاغوتها اراده خود را بر ما تحمیل کنند و گاهی هم ممکن است قدرت نداشته باشیم و تقیه کنیم و بهظاهر و بهضرورت، بهصورت محدود جاهایی از آنها اطاعت کنیم؛ اما این اطاعتکردن محدود، خلاف اصل است و موقت و بهقدر ضرورت. قرآن این عدم اطاعت و حفظ استقلال مقابل دیگران را جهاد کبیر میگوید: «فَلا تُطِعِ الْكافِرينَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً كَبيراً» (فرقان:۵۲).
🔻 حال که گارد و اصل اولیه روشن شد، ممکن است برخی از کفار باشند که بنایی ندارند که اراده خود را بر شما تحمیل کنند و بر سر دین شما نیز با شما جنگی ندارند و با استقلال و حاکمیت ارضی شما نیز کاری ندارند، نسبت به این دسته از کفار، قرآن میگوید: با آنان با خوبی وارد شوید، محبت کنید با قسط و برابری رفتار کنید: «لا يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ لَمْ يُقاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ لَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطينَ» (ممتحنه:۸) خدا شما را از كسانى كه در [كار] دين با شما نجنگيده و شما را از ديارتان بيرون نكردهاند، باز نمىدارد كه با آنان نيكى كنيد و با ايشان عدالت ورزيد، زيرا خدا دادگران را دوست مىدارد.
🔻 با این جنس کفار روابط سیاسی و تجاری و علمی و... داشته باشید؛ اما برخی از کفار و طاغوتها هستند که دستبردار نیستند، با دین شما کار دارند، به حاکمیت ارضی و استقلال شما تجاوز میکند، میخواهند اراده خود را بر شما تحمیل کند، با آنها چه باید کرد؟ با آنها هم صلح و دوستی؟ با آنها هم در عین زورگویی و تحریمکردنشان، در عین کارداشتنشان با دین ما، در عین تجاوزگریشان، دست دوستی و برادری بدهیم؟! اینجا را قرآن میگوید:
«إِنَّما يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ قاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ أَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ وَ ظاهَرُوا عَلى إِخْراجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» (ممتحنه:۹) فقط خدا شما را از دوستى با كسانى باز مىدارد كه در [كار] دين با شما جنگ كرده و شما را از خانههايتان بيرون رانده و در بيرونراندنتان با يكديگر همپشتی كردهاند و هر كس آنان را به دوستى گيرد، آنان همان ستمگراناند.
📌 اینجاست که ما به آقای ظریف، پزشکیان، روحانی، خاتمی و امثالهم اشکال داریم، قرآن میگوید: مقابل رئوس و بزرگ این جنس کافران محکم بایستید و بجنگید، تا دست از این رفتار زورگویانه و تجاوزگریشان بردارند: و اگر سوگندهاى خود را پس از پيمان خويش شكستند و شما را در دينتان طعن زدند، پس با پيشوايان كفر بجنگيد، چرا كه آنان را هيچ پيمانى نيست، باشد كه [از پيمانشكنى] باز ايستند. (التوبه:۱۲) چرا با گروهى كه سوگندهاى خود را شكستند و بر آن شدند كه فرستاده [خدا] را بيرون كنند، و آنان بودند كه نخستينبار [جنگ را] با شما آغاز كردند، نمىجنگيد؟ آيا از آنان مىترسيد؟ با اينكه اگر مؤمنيد خدا سزاوارتر است كه از او بترسيد. (التوبه:۱۳)
@sharhe_hal
موج رسانهای جدید حمله به عنوان تندرو، رادیکال و متحجر است!
طرف مقابلش هم ظریف به عنوان معتدل و عاقل قرار گرفته!
برای تطبیق این عناوین هم بالاخره یا کسی را پیدا میکنند یا درست میکنند پس بسیار باید مراقب بود، یک داد زدن، یک حرف بیسند و... میتواند بهانه تطبیق را جور کند، پس با آرامش و منطقی و روشن باید عملکرد تا دروغبافها و تمتزنندگان دستشان بسته بماند.
متأسفانه ممکن است برخی هم ندانسته در تنور این حمله بدمند.
@sharhe_hal