شرح حال
امروز بنده خدایی از طرف یکی از روزنامهها، زنگ زده بودند برای مصاحبه در مورد امام، دکتر سعید جلیلی و
این را گفتم یاد یک خاطره دیگر هم همین الآن افتادم، یادم هست زمان دانشجویی کارهایی فرهنگی در شیراز مسجد ابوالفضل کلبه میکردیم، یک بار نشستم برخی تجربیات کارهای فرهنگیام را نوشتم و در وبلاگم گذاشتم، یک یا دو سال بعد که آمده بودم حوزه، سال اول حوزه بودم که چندباری از تهران زنگ زدند، گرم درس و بحث بودم و جور نمیشد جواب دهم، بالاخره جواب دادم، بنده خدایی بود که او را وحید جلیلی مأمور کرده بود که این باقری را بگرد پیدا کن و برای بکار گرفتنم برنامهای داشت، میگفت: هر روز آقای جلیلی میآید در دفتر راه، میگوید: این باقری را پیدا کردی؟! وحید جلیلی نشسته بود یک متن از تجربه کار فرهنگی در وبلاگ من را خوانده بود و حالا پیگیر بود این ظرفیت را فعال کند و رشد دهد، البته بنده دنبالش را نگرفتم و همکاری نکردم و گفتم آمدهام حوزه و درس و بحث دارم ولی این خاطره که این آدم اینقدر دقیق میگردد یک جوان در یک مسجد را هم پیدا میکند و برایش برنامه میریزد برایم خیلی جالب بود.
@sharhe_hal
شرح حال
حضرت آقا بارها فرمودند نشر اخبار ناامید کننده بازی در طرح دشمن است. وظیفه صاحبان رسانه را امید آفرین
توضیحات بانک مهر درباره طرح وفاق مهر
🌐 qardalhasan.ir/x4MN
.....
@sharhe_hal
قبل از انتخابات میگفتند: اگر جلیلی رأی بیاورد اینجور میشود، آنجور میشود، بعد که خودشان رأی آوردند و خدا زد توی سرشان و هرچه در مورد رقیب گفته بودند، بر سر خودشان آمد!
حالا میگویند: اگر جلیلی رئیس جمهور شده بود، از این هم بدتر میشد بلکه جنگ میشد! خدا را شکر کنید که ما آمدهایم لااقل دیگر جنگ نشده!
خدایا به تو پناه میبریم که باز همان شود که میگویند: اگر جلیلی میآمد، میشد!
@sharhe_hal
هدایت شده از عصر ایرانیان
💬 جرأت طوفان
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
شرح حال
امام مرد میدان و عمل روزنامه عصر ایرانیان. @sharhe_hal
✍️ امام مرد میدان علم و عمل...
🔻به نظر شما طبق خاطرات و زندگانی امام، ویژگیهای ممتاز روحالله موسوی خمینی که ایشان را تبدیل امام خمینی میکند، چیست؟
سلام و رحمة الله
بسمالله الرحمن الرحیم
شاید برخلاف انتظار شما و بیان خیلیها که میخواهند امام را متفاوت از همه علمای طول تاریخ شیعه نشان دهند، باید بگویم اینچنین نیست. معتقدم قبل از امام خمینی نیز ما عالم و روحانی ممتاز که ویژگیهای شبیه به امام را داشته است، داشتهایم، مثلاً آیتالله بروجردی، آیتالله شاهآبادی، آیتالله مدرس شخصیتهای شبیه به امام هستند که نیاز به توضیح دارد. بعد از امام خمینی نیز علمایی که ویژگیهای شبیه به امام را داشته باشند داریم، شهید سید محمدباقر صدر، شهید بهشتی، حضرت آقا همگی ویژگیهای شبیه به امام دارند که آنها را مثل امام ممتاز میکند. البته یک نکته مهم وجود دارد که این افراد مثل امام زیاد نیستند، در هر زمانهای اینچنین گوهرهایی نادر هستند. ویژگیهای ممتاز و مشترکی که در امام و همه این علما وجود دارد و وجود مجموع این ویژگیها در کنارهم، امام را امام میکند، شهید صدر و حضرت آقا را متمایز میکند، شهید مدرس را متمایز میکند. اگر بخواهم این ویژگیها برشمرم به نظر مهمترین آنها چند چیز است:
یک نکته اینکه این علما همگی شأن خود را در فقط محدود مرحله فهم و بیان دین نمیدانند، آنها همگی به دنبال محقق کردن دین و پیادهشدنش هستند، علم فقط در سینهها و کتابهای این علما جا خوش نکرده، علم را به صحنه عمل و اجرا میکشانند. این علما چون به دنبال تحقق دین هستند با مردم کار دارند، با گفتن یک مسئله احساس رفع تکلیف نمیکنند، اینطور نیست که مسئله را گفتند دیگر کاری نداشته باشند که حالا من گفتم کسی شنید؟! نشنید؟! برایشان مهم نباشد، یک مسئله را که میگویند، میروند دنبالش که محقق شد؟ نشد؟ چرا؟ چطور بگوییم که محقق شود؟ چه مقدماتی دارد که شنیده نمیشود؟ چه کنم که بهتر شنیده شود؟ آنها که شنیدند بعدش چه؟ برایشان چه برنامهای داشته باشم؟ آنها که نشنیدند برایشان چه برنامهای داشته باشم؟! مثل یک مسیر است که این جنس علما، نسبت به آنهایی که کاری به تحقق دینندارند، حالا حالاها باید جلو بروند و زحمت بکشند و فکر کنند و تلخی بکشند. جنس انبیاء هم همینطور بود، با دلسوزی میرفتند تا توحید را به صحنه اجتماع بکشانند، همین جهت هم است که موجب میشود این علما با مردم کار داشته باشند، اجتماع و مردم برایشان مسئله مهمی برایشان باشد.
نکته دیگر این علما همگی افق نگاهشان افق تمدنی است، منحصر در یک مسئله یا دو مسئله نیستند، افق نگاهشان افق راهبری امت است، افق حل مسائل امت است، افق درگیری دو تمدن اسلام و طاغوتهای زمان است، بزرگ فکر میکنند، همتها و عزمهای بزرگ دارند، میتوانند مسائل را از بالا ببیند و تحلیل کنند، رابطه یک مسئله را با دیگر مسائل کلان جامعه میفهمند، تجربیات تاریخی را بهدقت مطالعه کردهاند، بهراحتی دور نمیخورند. فرق است بین یک عالمی که شأن خود را این میبیند که در مورد مسائل کشور و امت حرف بزند، با عالمی که دنیایش به یک روستا یا شهر یا مدرسه و... محدود میشود، فرق است بین عالمی که نگاه نمیکند این حرفش در فضاهای دیگر چه تاثیراتی دارد با عالمی که میفهمد این حرف در جای دیگر چه تاثیری دارد، چطور برداشت میشود، اصلا آن فضای دوم که جهان اهل تسنن یا فلان طیف اجتماع و... باشند از این بیان چه برداشتی میکنند، علمای مثل امام اگر در یک لایه و فضا کار میکنند به ارتباط این لایه و فضا با دیگر فضاها نیز دقت دارند. این علما دغدغه وحدت شیعه وسنی و گروههای مختلف جهان اسلام دارند، دغدغه وحدت حوزه و دانشگاه را دارند، دغدغه اصلاح حوزه دارند، چرا؟! چون نگاهشان کلان است، به سرزمینها و سالهای بعد هم فکر میکنند.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/7589
نکته دیگر اینکه این علما همگی از سر پختگی و یک وزانت عمیق علمی و باروحیه انقلابی وارد صحنه تحقق دین شدهاند، نه از سر یک هیجان، سالهای دراز نکات دقیق علمی را باحوصله و صبر فهم کردهاند، نگاهی سطحی ندارند، عمق دین را طی سالها زحمت فهم کردهاند، تنها فقیه نیستند، عارف و حکیم و تاریخدان و فیلسوف و کلامی هم هستند، دارای جامعیت هستند و به مسائل از یک بعد نگاه نمیکنند میتوانند هر مسئله را از ابعاد مختلفش فهم کنند. امام بعد از قریب به ۲۰ سال تحصیل علوم حوزوی، سالها علوم مختلف را در بالاترین سطح ممکن تدریس کرده است، معروفترین استاد اخلاق قم هستند، معروفترین استاد فلسفه و عرفان قم هستند، در فقه و اصول پرشمارترین درس را دارند. سالهای تدریس اخلاق ایشان ۹ سال، فلسفه ۲۰ سال و فقط تدریس خارج فقه و اصول ایشان ۲۹ سال طول کشیده است، یک شخصیت عمیق علمی است که باروحیه انقلابی وارد میدان مبارزه شده است، نه یک جوان پرشور و سطحی! این عمق باعث میشود که چهارتا بهظاهر روشنفکر نتوانند ایشان را دور بزنند، فرق است بین عالمی که با دیدن چند تا آدم پرطمطراق خودش را میبازد و کسی که غنای نفسی دارد که خود را نمیبازد، فرق است کسی که به آنچه میگوید و میفهمد اطمینان دارد و کسی که با یکعالمه شک و ابهام وارد صحنه میشود، فرق است بین کسی که با یک آشوب و بحران خودش هم به شک میافتد با کسی که هرچقدر هم فتنهها و چالشها و پیچیدگیها زیاد میشود باز با آرامش و اطمینان خاطر عمل میکند و دیگران میتوانند به او اتکا کنند. فرق است بین کسی که به واسطه اعتماد تامش به خداوند رئیسجمهور آمریکا هم تهدید کند، به هیچ حساب نمیکند با عالمی که جلو فرماندار شهر و رئیس یک اداره هم احساس حقارت میکند! فرق است بین عالمی که وقتی یک کشور به کشور شما حمله کرده است، میگوید یک دیوانهای آمده سنگی انداخته و رفته حلش میکنیم با یک عالمی که رنگ خون میبیند حالش بد میشود!
نکته بعد این علما همگی پاکباخته و با شجاعت و امید وارد میدان شدهاند، این شجاعت و امید که حاصل از عدم تعلق به دنیا و توکل و اتکا تام به خداوند قادر مطلق است، امر خیلی مهمی است و واقعاً خیلیها همینجا پایشان میلغزد، دلشان میلرزد، ناامید میشوند، برخی حرفها در اینجا هست که قابلگفتن نیست و در اسناد دفن میشود و میرود و کسی که اهلش باشد، اسناد را دیده باشد، میفهمد که فلانی کجا خالی کرد، کجا کم آورد، اما همان جا امام کم نیاورد، شهید صدر کم نیاورد. این جنس علمای مانند امام همه آمدهاند تا هزینه شوند برای دین، نیامدهاند تا برای خودشان دکان و دستگاهی درست کنند به چیزی جز خداوند تعقل ندارند.
امام خاطرهای دارد که مربوط به اولین منبر رفتنشان در اوایل جوانی است، میگوید: «پیشنهاد شد منبر بروم، استقبال کردم. آن شب کم خوابیدم، نه از ترس مواجه شدن با مردم، بلکه با خود فکر میکردم فردا باید روی منبری بنشینم که متعلق به رسول الله (ص) است. از خدا خواستم مدد کند که از اولین تا آخرین منبری که خواهم رفت، هرگز سخنی نگویم که جملهای از آن را باور نداشته باشم و این خواستن عهدی بود که با خدا بستم. اولین منبرم طولانی شد، اما کسی را خسته نکرد... و عدهای احسنت گفتند. وقتی به دل مراجعه کردم از احسنت گوییها خوشم آمده بود، به همین خاطر دعوت دوم و سوم را رد کردم و چهار سال هرگز به هیچ منبری پا نگذاردم.» این آدم خودش را از همان اول ساخته است و تکلیفش را با خودش مشخص کرده است.
https://eitaa.com/sharhe_hal/7587
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 خمینی خمینی خمینی...
❗️ بفهمیم ما هیچ هستیم!...
@HozeTwit
13.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸همین قرآن بود، همین نهج البلاغه بود ولی او نبود...
و ما روز به روز عقبتر می رفتیم،
او به ما وجود و حيات بخشيد...
امام باید خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید.mp3
3.56M
باید خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید.
@sharhe_hal
هدایت شده از عصر ایرانیان
💬 باید به قله برسیم
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
شرح حال
💬 باید به قله برسیم ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کامل روز
✍ امام قله بود...
🔻 ما پرسیدیم ویژگیهای ممتاز سید روحالله موسوی خمینی که ایشان را امام میکند، بگویید، شما گفتید: «معتقدم قبل از امام خمینی نیز ما عالم و روحانی ممتاز که ویژگیهای شبیه به امام را داشته است، داشتهایم و برخی را نام بردید و گفتید: بعد از امام خمینی نیز علمایی که ویژگیهای شبیه به امام را داشته باشند داریم و کسانی چون شهیدان صدر و بهشتی و حضرت آقا را نام بردید.» آیا یعنی واقعاً شما همه این بزرگان را در یک سطح میدانید؟!
بسمالله الرحمن الرحیم.
خیر؛ آنچه عرض کردم ویژگیهایی بود که جنس امام را از جنس خیلیهای دیگر متمایز میکرد، اما این ویژگیها به قول طلبهها تشکیکی هستند، جنس همه این علمایی که نام بردم از جنس امام است همه آنها اینطور است که از یک عمق علمی و پخته و با جامعیت به مسائل مینگرند، نگاهی کلان و تمدنی دارند، همگی به دنبال تحقق دین در صحنه عینی اجتماع هستند، اهل اتکا به خداوند و شجاع و امیدوار هستند، همگی خودساخته هستند و... اما این صفات مانند ایمان است، اهل ایمان که شدی اهل نجات هستی؛ اما خود ایمان نیز مراتب دارد. خود حضرت آقا در مورد امام میفرمایند: «حقیقتاً امام بزرگوار ما یک استثنا در تاریخ ما و یک قلهٔ بلند در حرکت ملت ایران بود... رجال تاریخى کشور را ما مىشناسیم. بنده کموبیش با تاریخ آشنا هستم. این شخصیت جامع نه در بین علماى بزرگ ما نظیر دارد، نه در بین زمامداران این کشور نظیر دارد، نه در بین مصلحان و منادیان تحول در این کشور نظیر دارد... ما علما و فقهاى بزرگى داشتیم که سخنان و مطالب آنها در اختیار ماست؛ امام بزرگوار در ردیف اول اینگونه شخصیتها قرار مىگیرد. بنده شرححال بسیارى از فلاسفه، عرفا، دانشمندان علوم عقلى، سیاسیون، پیرمردهاى پخته و آدمهای سنجیده را در کتابها خواندهام یا در زندگىام با آنها برخورد داشتهام؛ حقاً فاصلهٔ بین آنها و امام بزرگوار، فاصلهى زیادى است. هر کدام از ابعاد گوناگون این شخصیت، بهتنهایی از نظایر خود جلوتر و پیشتر است.» (۱۰ خرداد ۱۳۸۴)
در جای دیگری میفرمایند: «شخصیت عظیم رهبر کبیر و امام عزیز ما، حقاً و انصافاً پس از پیامبران خدا و اولیای معصومین، با هیچ شخصیت دیگری قابلمقایسه نبود.» (۱۷ خرداد ۱۳۶۸) این جنس توصیفات را از امام فقط ایشان هم ندارند، مثلا آیتالله جوادی و آیتالله بهاءالدینی و خیلیهای دیگر امام را که میخواهند توصیف کنند، میگویند: «تالی تلو معصوم». یعنی کسی که معصوم نیست؛ ولی پا جای پای معصوم گذاشته، میخواهی در عصر خودت شبیهترین شخصیت به معصوم را درک کنی امام را ببین.
پس اینکه عرض کردم، افراد ممتازی از جنس امام، یعنی کسانی که اهل قیام لِله برای تحقق تمام دین با آن ویژگیها که عرض شد قبل و بعد از امام هستند، اما این به معنی این نیست که در این جنس ممتازین همه یک شکل هستند، بلکه در میان این ممتازین امام قله است، امام فرصت یافته است که همه این ویژگیهایی که عرض شد را به شكل كاملی به فعليت برساند. بعد از امام، تربيت آدمهای از جنس امام در ذيل شخصيت مثل امام فراهمتر شد.
مثلا در يك بازهای نزديك به پيروزی انقلاب وقتی امام در مقابل آمريكا موضع محكم و تند ميگيرد، بزرگی چون شهيد مطهری میگويد ایکاش امام چنين نمیكرد. آیتالله ریشهری نقل میکند: «در آن وقت امام تازه به پاریس رفته بودند یا میخواستند بروند و در ارتباط با مسائل سیاسی جاری، اعلامیهٔ تندی علیه رژیم شاه و حمایت آمریکا از او صادر کرده بودند. استاد در پاسخ اینجانب و در تحلیل شرایط جاری فرمود: اعلامیهٔ امام تند است، اینگونه که امام با آمریکا برخورد میکند، آمریکا نخواهد گذاشت انقلاب پیروز شود. نفت ایران برای آمریکا مانند آب برای موجود زنده است. آمریکا نمیتواند از نفت ایران صرفنظر کند، لذا اگر احساس کند با سقوط رژیم شاه، حکومتی در ایران تحقق خواهد یافت که در آن آمریکا هیچ منفعتی ندارد، با تمام توان مانع از سقوط رژیم خواهد شد. ازاینرو برخوردهای امام باید بهگونهای باشد که آمریکا منافع خود را در ایران صددرصد در خطر نبیند. هر چند مقصود استاد، ضرورت رعایت ملاحظات سیاسی برای تحقق پیروزی انقلاب اسلامی از ناحیهٔ امام بود، لیکن کاملاً مشهود بود که استاد نمیتوانست باور کند که راهی را که امام در پیش گرفته است به سقوط شاه و استقرار جمهوری اسلامی، خواهد انجامید» اما کسی مثل شهید مطهری با مسیر امام پیش میرود و میبیند شد و آمریکا نتوانست غلطی کند.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/7596