نقطه اختلاف ایران و جمهوری آذربایجان کجاست؟
🔹در نقشه پایین قسمتی که در کادر قرمز آمده نقطه اصلی اختلاف بین ایران و جمهوری آذربایجان است.
🔹این منطقه پیش از جنگ سال گذشته در کنترل ارمنستان بوده و حالا به کنترل نیروهای آذربایجان درآمده است.
🔹این قسمت که بیش از ۲۰ کیلومتر است بخشی از کریدور ارتباطی شمال – جنوب ایران به منطقه قفقاز و خاک ارمنستان است.
🔹البته ایران و ارمنستان برای خلاصی از مزاحمت های دولت آذربایجان یک مسیر جایگزین دارند که هنوز تکمیل نشده و در صورت تکمیل عملیات احداث این مسیر، نیازی به عبور کامیون های ایرانی از مسیر کاپان - گوریس نخواهد ماند.
4_5956232844769495456.ogg
1.21M
نقشه شوم ترکیه برای جمهوری آذربایجان
شیخ اورخان محمداف
.....
اشارهای به هدف متمرکز کردن نیروهای تروریس در ادلب سوریه توسط ایران و انتقال آنها به آذربایجان توسط ترکیه تحت عنوان جنگ با ارمنستان برای آذربایجان و تضعیف شیعیان در این کشور و امنیت کشور خود ترکیه.
....
قابل تأمل.
4_5956232844769495468.ogg
1.56M
جایگاه کنونی ایران در قفقاز و جمهوری آذربایجان
شیخ اورخان محمداف
.....
صحبتهایی در مورد جایگاه فرهنگی ایران در آذربایجان.
4_5956232844769495462.ogg
1.46M
جایگاه روسیه در تنشهای اخیر در جمهوری آذربایجان
روسیه ایران قوی را نمیتابد.
شیخ اورخان محمداف
....
قابل تأمل.
4_5956232844769495459.ogg
1.53M
جمهوری آذربایجان تبدیل به یکی از خیبرهای رژیم صهیونیستی شده است.
رژیم صهیونیستی در آذربایجان خواستار جنگ نیست بلکه خواستار تنش است.
شیخ اورخان محمداف.
.....
کانال مطالعات آذربایجان👇
http://eitaa.com/motaleat_Az
شرح حال
جمهوری آذربایجان تبدیل به یکی از خیبرهای رژیم صهیونیستی شده است. رژیم صهیونیستی در آذربایجان خواستا
در باب چرایی حضور اسرائیل در آذربایجان و استراتژیک بودن این منطقه برای اسرائیل بحثهای تاریخی خوبی وجود دارد و در این صوت اشارهای نشد.
فی الجمله پر جمعینترین منطقه حضور یهودیها در جهان سرزمینهای متعلق به روسیه کنونی بوده است و حتی در این مناطق یهودیها حکومتهای منطقهای داشتهاند و همین حالا نیز مهمترین لابی درون روسیه در دست صهیونیستها است.
4_5958395257723816666.mp3
11.04M
🔊 #سخنرانی استاد #رائفی_پور
📂 «تحلیل و بررسی تحرکات اخیر جمهوری آذربایجان»
🗓 ۸ / مهر ماه / ۱۴۰۰
حتما گوش کنید.
☑️ @Masaf
📄 مشغول مطالعه مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی بودم، در جلسه سوم، ۲۹ مرداد ۱۳۵۸، آقای مقدم مراغهای در نطق خود میگویند:
معذرت ميخواهم اگر اين را بيان مىكنم، ذكرش لازم است اگرچه در شأن اين مجلس نيست. كار سقوط جامعه به جايي رسيد كه در جرايد ايران خبر ازدواج دو پسر را درج كردند و براي آنها مجلس عروسي ترتيب دادند. به نام هنر در شيراز چهها كه نكردند و مردم شاهد اين ماجرا بودند و از فقدان تقوا و ايمان رنج ميبردند و همه با هم قيام كردند.
....
📋 پینوشت: خواستم بگویم این حرفها و تحذیرها بیش از ۴۲ سال قبل هم بوده است. اگر این احساس خطرها به قیام بیانجامد لازم است و خوب و اگر به ناامیدی بیانجامد فریب شیطان است.
برخی از باب تقویت انگیزه برای قیام از این حرفها میزنند و بعضی از باب ناامیدیشان، اولی ایمان است و دومی کفر. به اولی میگویم بله درست است و به دومی میگویم نه نگران نباش این طور نیست.
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نقل است که: إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا بِكَثْرَةِ الِاسْتِعْدَادِ.
یکی از هم رزمان شهید حجتالاسلام محمدعلی قلیزاده (از شهدای مدافع حرم قمی) نقل میکرد: ایشان وقتی عملیات تمام شده بود و موقع برگشت نیروها و جایگزین شدن نیروهای جدید بود بین دو نماز بلند شدند و این حدیث را خواندند و چند ساعتی بعد هم در زمانی که هیچ کس انتظار شهادت را نداشت و همه آماده برگشت بودند، خدا به ایشان توفیق شهادت را نصیب کرد.
«برای پروردگارتان در ایام زندگیتان یک نسیمهایی است هوشیار باشید که خود را در معرض این نسیمها قرار دهید با آمادگی زیادتان.» یعنی یک توفیقها و فرصتهای ویژهی الهی در زندگی پدید میآید که جز با آمادگی زیاد قبلی نمیتوان از آنها بهره برد.
حاج قاسم واقعا مصداق واقعی این آمادگی برای شهادت بود. بیخود نبود که در زمان حیاتش حضرت آقا نام شهید زنده را بر او نهاده بودند.
@sharhe_hal
«رضوان | اپ رسمی حرم امام رضا (ع)» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.aqr.razavi&ref=share
سلام به دوستانم.
التماس دعا.
پیشنهاد میکنم این نرم افزار رو هر وقت خواستین برین مشهد برای زیارت، نصب کنین، مزایای خوبی داره منجمله غذای حرم.😊
....
همسر یکی از اساتید ما که مدت زیادی است به علت کرونا در بیمارستان بستری و اوضاعشان خوب نیست، امشب عمل جراحی دارند، اگر محبت کنید برای سلامتیشان صلوات و حمدی بخوانید، از شما متشکر میشوم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آمدهام ای شاه پناهم بده
شرح حال
آمدهام ای شاه پناهم بده
شاید برای همه جالب باشد كه بدانند ماجرای سرودن این شعر چه بود؟
در ادامه به گزیدهای از مصاحبه حبیب الله چایچیان در اين باره اشاره می شود:
«اشعارم عنایتی است که از سوی ائمه اطهار(ع) به من می شود. به طور مثال شعر «ای شاه پناه بده» که درباره امام رضا (ع) است زمانی به من الهام شد که با مادرم به مشهد رفته بودیم. مادرم همیشه ارادت ویژه ای به چهارده معصوم (ع) داشت؛ مادر دوبار پشت سر هم و در فاصله زمانی نزدیک به هم سکته کرد. دکتر به من گفت: فردی که اینگونه سکته کند کمتر زنده خواهد ماند.
آن موقع به مادرم گفتم که چه آرزویی دارد. او گفت: آرزوی من این است که یک بار دیگر حضرت رضا (ع) را زیارت کنم. با اینکه راه رفتن برایش دشوار بود و حال خوبی نداشت، دو بازویش را گرفتم تا بتواند یواش یواش حرکت کند و به مشهد رفتیم. حرم مثل همیشه خیلی شلوغ بود. وارد شدن به حرم مشکل و برای مادرم غیرممکن بود.
گفتم: مادرجان از همین جا سلام بدهی زیارت است. گفت: ما قدیمی ها تا ضریح را نبوسیم به دلمان نمی چسبد گفتم: دل چسبی اش به این است که حضرت جواب بدهند. بازوی مادر را گرفته بودم و همین طور به سمت ضریح حرکت میکردیم که در همین حال این شعر را سرودم:
آمدم ای شاه، پناهم بده خط امانی ز گناهم بده/ ای حَرمَت ملجأ درماندگان، دور مران از در و راهم بده/ ای گل بی خار گلستان عشق قرب مکانی چو گیاهم بده/ لایق وصل تو که من نیستم، اِذن به یک لحظه نگاهم بده.
وقتی شعر به «تخلص» رسید دیدم مادرم با آن ازدحام که آدم سالم نمی توانست برود خودش را به ضریح رساند و ضریح را بوسید؛ من هم ضریح را بوسیدم و این شعر در حقیقت زبان حال مادرم در آخرین لحظات عمرش است.
شرح حال
شاید برای همه جالب باشد كه بدانند ماجرای سرودن این شعر چه بود؟ در ادامه به گزیدهای از مصاحبه حبیب
ان شاء الله امروز راهی سفر مشهد هستم، ان شاء الله دعاگوی دوستانم هستم و نیابتا از شما دوستان هم زیارتی نیابتی خواهم کرد.
شرح حال
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت سوم) ✅ شهید مطهری و حضرت امام و جمع دیگری از فضلای حوزه در زم
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت چهارم)
✅ در قسمتهای قبل عرض شد در حالی که طلاب مجبور هستند سالیان طولانی ممحض در تحصیل باشند نیاز به تامین آنها است و حتی بعد از تحصیل نیز در صورتی که معاش طلاب در مسیر تبلیغ با مشکل مواجه باشد باز بایست طلاب تامین شوند.
اما چطور؟ و از کجا؟ به نظرات شهید مطهری و یکی از پیشنهادات حضرت امام در این رابطه اشاره شد.👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/3694
✅ در زمان آیتالله بروجردی با همکاری کسانی چون حضرت امام و شهید مطهری و جمع دیگری از فضلای حوزه به نام هیئت مصلحین، طرحی تهیه میشود که هدف آن تمرکز همه درآمدهای اوقاف و سهم امام و... در یک صندوق واحد بوده است تا با اجازه آیتالله بروجردی و امضاء برخی از این فضلا مخارج آن اعم از کیفیت پرداخت شهریه و... مشخص شود.
✅ عملا به کمک این طرح پولهای سرگردان و غیر متمرکز که در هر منطقه به دست عالم آن شهر میرسید و متولیان مختلفی داشت، در یک جا متمرکز شود و خرج کردن آن نیز بیضابطه نباشد.
✅ شهید مرتضی مطهری در تحلیل این مسأله مینویسند:
👈 «به نظر ما صِرف اتکاى بودجه روحانیت ایران به عقیده مردم سبب ضعف آن نشده است، بلکه سازمان نداشتن این بودجه سبب این نقص بزرگ شده است و مىتوان با سازمان دادن این بودجه این نقص بزرگ را رفع کرد تا روحانیت شیعه، هم قدرت داشته باشد و هم حرّیت. {...} مرحوم آیتالله آقاى بروجردى (اعلىاللَّه مقامه) {...} (می)گفتند: «تقیه از خودمانى مهمتر و بالاتر است. من خودم در اول مرجعیت عامّه گمان مىکردم از من استنباط است و از مردم عمل، هرچه من فتوا بدهم مردم عمل مىکنند. ولى در جریان بعضى فتواها که برخلاف ذوق و سلیقه عوام بود، دیدم مطلب اینطور نیست.» {...} با این توضیح معلوم شد که چرا شخصیتهاى برجستۀ ما همینکه روى کار مىآیند از انجام منویات خود عاجزند و با اینکه خوندل مىخورند و اندیشۀ اصلاح را همواره در دل مىپرورانند، در عمل قدرت اجرا ندارند؛ {...} راه اصلاح این نیست که روحانیت ما بودجۀ عمومى نداشته باشد و هرکس از دسترنج شخصى خود زندگى کند. راه اصلاح این نیست که روحانیت ما مانند روحانیت مصر تابع دولت بشود. راه اصلاح یکچیز است: سازمان دادن به بودجۀ فعلى روحانیت.»
ر.ب: مجموعه آثار استاد شهید مطهرى، ج ۲۴ صص: ۴۹۶-۵۰۱.
✅ ظاهر خروجی عملی طرح شهید مطهری این بود که طلاب به شکل کارمند حوزه درآیند و پاسخگوی حوزه باشند و معاش آنها نیز از طریق حوزه تامین شود. اما این طرح سرانجام به شکست و اختلاف جدی بین امام و آیتالله بروجردی میانجامد. شهید مطهری به حالت قهر قم را ترک میکنند و حضرت امام نیز درس خود را تا مدتی تعطیل و خانه نشین میشوند.
📌ادامه دارد...👇
شرح حال
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت چهارم) ✅ در قسمتهای قبل عرض شد در حالی که طلاب مجبور هستند
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت پنجم)
✅ بعد از انقلاب بحث اصلاح سیستم مالی روحانیت مجدداً توسط کسانی چون شهید بهشتی مطرح گردید، اما این بار خود حضرت امام که در جایگاه زعامت قرار داشتند، با این طرح مخالف بودند.🤔
✅ حجتالاسلام و المسلمین سید عباس نبوی نقل میکنند:
👈 «وقتی شورای هماهنگی تبلغات اسلامی را تشکیل دادند اوایل انقلاب، برای اینکه ایده شهید مطهری که برای پرهیز از عوامگرایی روحانیت و اینکه روحانیت از دست مردم پول نگیرد طرحی آماده شد که این طرح را شهید بهشتی خدمت امام بردند، آنمقداری که ما اطلاع داشتیم این بود که این طرح را شهید بهشتی چندبار خدمت امام بردند و امام مخالفت کردند که روحانیت برای برنامه تبلیغیاش بخواهد از یک مجموعه متمرکزی دریافتی داشته باشد و دریافتش از مردم را قطع کند و این جملههم نقل شد که امام فرمودهاند که شما متوجه نیستید اگر مردم برای دینشان خرج نکنند از دین فاصله میگیرند. این بحث سال ۵۹ مطرح شد و خیلیها در جریان بودند، اقای امامی کاشانی و... آن موقع حرف این بود که ما میخواهیم ایده شهید مطهری را عملی کنیم و من از زبان اقای امامی کاشانی خودم شنیدم که قرار بود که ما یک مسیر هماهنگی تبلیغات بوجود بیاوریم که این ایده دیگر مطرح نیست. امام اجازه ندادند که شورای هماهنگی اسلامی در قم دفتر فعال و مؤثر ایجاد کند و (قرار شد) به جای آن دفتر تبلیغات قم که خیلی محدود بود شروع به فعالیت کند و بعدها در اعزام مبلغ به جبهه فعال شد.
در یک فاصلهای در حدود سال ۱۳۸۴ من و آقای محمدی عراقی در جلسهای درحال مرور مسائلی بودیم که من به ماجرای طرح شهید بهشتی و مطهری اشاره کردم و ایشان بلافاصله جزئیات را یادآوری کردند و گفتند در اوایل انقلاب من یکی از کسانی بودم که در این برنامه فعالیت میکردم. بحث ما بر سر سیره و خط امام بود و من استشهاد کردم که امام مسیرشان این بود که مسیر رشد انقلاب باید به دست خود مردم و خیزش خود مردم باشد و امام همین را مدیریت کردند و موضوع ما با آوردن پول و اعمال قدرت حل نمیشود. ایشان مطلب را با جزئیات بیشتری برای من نقل کردند و گفتند که بار اول شهید بهشتی برده بودند و آمدند نقل کردند که خدمت امام نقل کردیم و امام توجه نکردند و به مسائل دیگر پرداختند تا اینکه بار دوم سعی شد طرح تکمیل شود و مجددا خدمت امام بردیم اما باز هم ایشان عنایت نکردند و بار آخر که صحبت کردیم شهید بهشتی گفتند من این بار به صورت مصرانه و جزم میروم و نتیجه را از امام میگیریم که بار سوم امام طرح را از شهید بهشتی میگیرند و آن را یک طرف میاندازند و میگویند آقای بهشتی شما متوجه نیستید، آقای مطهری هم متوجه نبودند که مردم اگر برای دینشان خرج نکنند، بیدین میشوند.»
ادامه👇
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت پنجم) ✅ بعد از انقلاب بحث اصلاح سیستم مالی روحانیت مجدداً تو
خود بنده این مصاحبه و مصاحبه بعد را که بسیار از نظر تاریخی ارزشمند است، از آقایان حجج اسلام سیدعباس نبوی و محمدی عراقی گرفتهام و فایل آن موجود است.
در مصاحبه زیر جناب عراقی چون خیلی سال از این خاطره و ماجرا گذشته بود و سنشان بالارفته بود، برخی مطالب را دقیق به یاد نمیآوردند و عین مطالب ایشان در متن زیر پیاده شده است.👇
شرح حال
✍️ معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت پنجم) ✅ بعد از انقلاب بحث اصلاح سیستم مالی روحانیت مجدداً تو
ادامه معیشت طلاب با دولت یا مردم... (قسمت پنجم):👇
✅ آیتالله محمدی عراقی در مورد این ماجرا و نقل حجتالاسلام نبوی نقل میکنند:
👈 «اصل مطلب درست است اما اینکه تعبیر امام چه بود را من نمیتوانم تأیید کنم. آنچه واقعیت دارد این است که شهید بهشتی و شهید مطهری همانطور که در مقالۀ «مشکل اساسی در سازمان روحانیت» ایشان هم هست این موضوع را مطرح کردند و آن چیزی که بهطور خاص ما در جریان بودیم این بود که دفتر تبلیغات فعلی را، آن که آن موقع میگفتند دفتر تبلیغات امام، این دفتر که تشکیل شد، قبل از پیروزی انقلاب هم تشکیل شد و فلسفه آن هم این بود که برای اعزام مبلغ به شهرها و استانها، بیشتر هم مبلغین انقلابی، سازماندهی صورت بگیرد. موضوعی که مطرح شد این بود که مبلغین وقتی که برای تبلیغ میروند باید زندگی آنها هم تأمین شود و مردم معمولا یک پاکتی به مبلغین میدهند، طرح این بود که ما یک کاری کنیم که روحانیون دیگر از مردم پولی نگیریند چون الان دیگر جمهوری اسلامی دارد تشکیل میشود و از نظر مالی، امام، دولت و خلاصه دست باز است و نیازی نیست، تعبیر این بود که روحانی دستش را جلو مردم دراز کند، خود ما طلبههای جوان هم این نظر را داشتیم و این را یک کسر شأن برای روحانیت و مبلغین میدانستیم. میگفتیم بهتر است از طرف یک منبع دیگری روحانیون تأمین شوند، روحانیون بینیاز باشند بروند برای خدا تبلیغ کنند و اینکه ما از مردم پول بگیریم این شائبه ایجاد میشود و قصد قربت لطمه میخورد، از طرفی هم نمیشود که زندگی طلبه تأمین نشود طلبه زن و بچه دارد، راه حلی که به ذهنمان رسیده بود، این بود که دولت یا حوزه یک صندوقی داشته باشد که روحانیون را تأمین کند. این مطلب اول در خود حوزه مطرح شده بود و شهید بهشتی و شهید مطهری هم موافقت کرده بودند، و برای تأمین این هزینه گفتند باید برویم از امام بگیریم و از ایشان اجازه بگیریم که یک همچنین ساختار و سازمانی بوجود بیاوریم تحت پوشش دفتر تبلیغات امام که یکی از کارهایش این باشد که مبلغ را اعزام کند و این مبلغین موظف باشند که از مردم کمکی نگیرند، امام با این طرح مخالفت کردند این اندازه که امام مخالفت کردند مسلم است، بعد شهید بهشتی فرمودند که نه شما کارتان را بکنید ما میرویم امام را قانع میکنیم، ایشان به نظریاتی که میرسیدند خیلی اعتماد داشتند و نظرات خودشان را باور داشتند و فکر میکردند که میروند برای امام استدلال میکنند، نباید اینطوری باشد که مبلغ و روحانی چشمش به دست مردم باشد، حوزه باید سازمان پیدا کند و اصلاح شود، بعد که مجددا شهید بهشتی رفتند خدمت امام که ایشان را قانع کنند و ظاهرا صحبتشان هم خیلی طولانی شده بود، شهید بهشتی با همان صراحتی که از نظر خودشان دفاع میکردند و رفتند امام را قانع کنند، برگشتند و گفتند ما رفتیم امام را قانع کنیم امام ما را قانع کردند، امام فرمودند شما رابطه مالی روحانیت را با مردم قطع نکنید این کار غلطی است، مردم باید برای دین و تبلیغ دین هزینه کنند و مصلحت در این نیست که مردم به عنوان پشتوانهی حوزههای علمیه و روحانیت احساس کنند دولت اسلامی که تشکیل شد وظیفهای ندارند، البته مضامین اینچنین بود تعابیر از بنده است، باید مردم احساس مسؤلیت کنند. حوزهها و روحانیت باید مردمی باقی بماند. ما نباید کاری کنیم که حوزهها و روحانیون وابسته شوند به بودجه دولت اسلامی.
ما فکر میکردیم هرچه روحانی بینیازتر باشد و از جایی زندگیش تأمین شود و نیازی به مردم نداشته باشد بهتر است ولی بعدا فهمیدیم واقعا این اشتباه است.
رمز و راز استقلال روحانیت شیعی از دولتها وابستگی او به مردم بوده است از نظر امام، تعبیری که امام نقل میکردند این بود که مردم میآیند دست روحانی را میبوسند و به او پول میدهند نباید بگوئیم این بد است و اگر گرفت اشکال دارد.»
@sharhe_hal
هدایت شده از کشکول یک طلبه
🔺 ظریف میگه من در مجلس گفتم در برجام کلمهی "تعلیق" وجود نداره ولی اشتباه از من بود، در تحریمهای اروپا که مربوط حال نبود بلکه قرار بود در آینده برداشته شود، چهار بار این واژه به کار رفته بود که مذاکره کنندهی ما به من نگفته بود.
این درباره تحریم های اروپا! توییت بالا هم از آقای فؤاد ایزدی درباره تحریمهای آمریکاست!
🔹 اهمیت اعتراف آقای ظریف به این است که این حضرات در آن برهه داشتند به مردم و مسئولین آدرس غلط میدادند! روحانی گفت «تمام تحریمها بالمرة برداشته میشود» وعدهی «گلابیهای باغ برجام» را داد و آب خوردن ما را هم به برجام گره زد. آن مرحوم گفت جناب کری قول داده است و آن مذاکره کننده هم گفت «امضای کری تضمین است»! همین آقای فواد ایزدی به ظریف گفت اگر ترامپ رای آورد و از برجام خارج شد چه میکنید؟ ایشان هم گفتند آمریکا نمیتواند چنین کند و کسی که چنین حرفی بزند، مدرکش را باید به دانشگاهش پس بدهد.
✅ حتی ممکن است کسی اصل توافق با غرب و امضای برجام را اجتناب ناپذیر بداند ولی این تفکر برجامی و این تفکری که 8سال مملکت را معطل توافق با غرب کرد و همه چیزش را در دست غربیها میدید، قطعا مذموم و خطاست و انشاالله که مملکتمان هیچ وقت دوباره به چنین بلیّهای دچار نشود!
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
هدایت شده از خبرگزاری فارس
نامه اتحادیههای دانشجویی به دادستان کل: اهمالگران در موضوع برجام تعقیب قضایی شوند
🔹اتحادیههای بزرگ دانشجویی کشور طی نامهای ضمن اشاره به اظهارات اخیر ظریف، عدم اشراف کامل اطلاعاتی بر جزئیات متن و ضمائم برجام را مصداق بارز اهمال کاری و ترک فعل دانسته و از دادستان کشور خواستند عوامل اهمالگر و موثر در این امر را مورد تعقیب قضایی قرار دهد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنایی با شهید کمال کورسل.
زیاد سر قبر این شهید رفته بودم اما حکایت زیبای زندگیاش را نمیدانستم.
در گلزار شهدای قم شهدای شاخص زیادی است، کاش یک راویهایی مثل راویهای راهیان نور را برای گلزار شهدای خود تربیت میکردیم که هر پنجشنبه عصر یک نفر راوی بلندگو دست بگیرد و برای حاضران یک یا چند شهید را معرفی کند.
اردوهای دانشآموزی و دانشجویی زیادی از سراسر کشور برای قم داریم، اگر طرحهای قمگردی تعریف شود، این اردوها میتوانند از آن استفاده کنند و خیلی موثر خواهد بود.
قبر علمای شاخص و افرادی مثل شهید فصلالله، شهید دیالمه و... در حرم مطهر، قبر شهید نواب و دیگر یارانش، گلزار شهدای قم و... همه فرصتهایی است که از آنها غفلت میشود و سفرهای زیارتی قم به زیارت حرم و جمکران محدود میشود.
یکی از عواملی که شهید چمران را در یادها زنده نگهداشتن است زیارتگاه دهلاویه به عنوان مقتل ایشان و نمایشگاه زندگی ایشان است.
این مدل برای شهدای بسیاری از شهرها قابل تکثیر است.
@sharhe_hal