گزارش خبرگزاری #ایکنا از سومین جلسه #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر
با ارائه #شریف_لک_زایی
شر با فقدان عدالت به وجود میآید / تقریری بر نکات تربیتی سوره «فلق»
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به علت به وجود آمدن شر بیان کرد: از نگاه فلسفی، شر یا بدی در هستی وجود ندارد و هستی خیر مطلق است، اما امام موسی صدر در باب علت شر میگویند هنگامی حاصل میشود که یک چیزی در جایگاه خودش نباشد. وقتی عدالت وجود نداشته باشد، باعث ایجاد شر میشود، چون عدالت به معنای قرار گرفتن هر چیزی به جای خودش است و وقتی چیزی در جای خودش نباشد یا حق چیزی ادا نشود، شر به وجود میآید.
به گزارش ایکنا؛ سومین جلسه از سلسله جلسات تفسیر قرآن شریف لک زایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با محوریت آراء و اندیشههای امام موسی صدر در کتاب «برای زندگی»، شب گذشته، ۲۷ فروردینماه، برگزار شد که در ادامه مشروح آن از نظر میگذرد؛
«قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ. مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ. وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ. وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ. وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ».
در جلسه دوم، سوره ناس را به بحث گذاشتیم و امشب به سوره فلق میپردازیم. این سوره نیز در ادامه سوره ناس به ابعاد دیگری از معنای پناه بردن به خداوند اشاره دارد و اینکه چطور از شر اشرار و شر شرور به خدا پناه ببریم. به نوعی به تعبیر صدر، این سوره و این قبیل سورهها، تربیتی هستند و مضامین تربیتی و اجتماعی آنها بسیار پررنگ است و این نگاه تربیتی، تأثیرات اجتماعی دارد و در صورت عمل، در حوزه مباحث و مناسبات اجتماعی و روابط اجتماعی دچار تأثیراتی از این مضامین میشویم. چونان که در بحثهای گذشته گفته شد، تفاوت این سوره با سوره ناس در این است که در سوه فلق انسان از سه شر به یک صفت خداوند، یعنی پروردگار روشنایی و پگاه پناه میبرد، اما در سوره ناس، ما از یک شر، یعنی وسواس خناس به سه صفت خدا پناه میبریم که اهمیت بیشتری هم داشت.
ادامه بحث از طریق لینک زیر یا سایت حکمت به آدرس:
lakzaee.com
https://iqna.ir/fa/news/3965132/%D8%B4%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D9%81%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%A2%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D9%82%D8%B1%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%81%D9%84%D9%82
جلسه چهارم تفسیر قرآنی امام موسی صدر، سال دوم،۲۸،۱.m4a
24.16M
جلسه چهارم
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
ارائه بحث: #شریف_لک_زایی
بیست و هشتم فروردین ۱۴۰۰
چهارم ماه مبارک رمضان ۱۴۴۲
این نوبت سوره مسد مورد بحث قرار گرفت. محورهای بحث عبارت است از:
روش تبلیغی موثر در برابر دشمنان
نفی نژادپرستی، قبیله پرستی و قوم پرستی
پیامدها و معضلات سخن چینی
نتیجه سخن چینی و تاثیر آن در جان ها و جامعه ها
هیزم کشی به مثابه سخن چینی
جلسه_چهارم_تفسیر_قرآنی_امام_موسی_صدر،_سال_دوم،.mp3
8.81M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه چهارم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir004
⏰زمان: شنبه 1400/1/28
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1492
گزارش #خبرگزاری_ایکنا از جلسه چهارم #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر
با ارائه #شریف_لک_زایی
نفی نژادپرستی و سخنچینی؛ از جمله درسهای تربیتی سوره مسد
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به ارائه درسهای تربیتی و اجتماعی سوره مسد پرداخت و بیان کرد: نفی نژادپرستی، نفی سخنچینی و استفاده از روش تبلیغی صحیح؛ درسهای تربیتی این سوره محسوب میشوند.
به گزارش ایکنا؛ چهارمین جلسه از سلسله جلسات تفسیر قرآن شریف لک زایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با محوریت آراء و اندیشههای امام موسی صدر در کتاب «برای زندگی»، شب گذشته، ۲۸ فروردینماه، برگزار شد که در ادامه مشروح آن از نظر میگذرد؛
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم * تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ * مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ * سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ * وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ * فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ».
دلیل نامگذاری و شأن نزول سوره این است که ابولهب، عموی پیامبر(ص) به ایشان اهانتی کرد و این سوره در پاسخ به آن دشنام نازل میشود. مسد نیز ریسمانی است که از لیف خرما بافته میشود. آیات سوره نشاندهنده نحوه مقابله پیامبران با دشمنانش در مکه است. آن زمان پیامبر(ص) فاقد هر نوع قدرت سختافزاری است و مخالفین از هر مسیری برای آزار ایشان استفاده میکردند و پیامبر(ص) قدرتی جز همین آیات و قلم و بیانش برای رویایی با مخالفین در اختیار نداشت. بنابراین در اینجا قدرتنمایی بیان و قلم است که با انزال این سوره صورت گرفته و رویارویی با مخالفین، نرمافزاری است. آیه به زیانهای مخالفینی پرداخته که به پیامبر(ص) آزار زیادی را تحمیل کردند.
متن کامل گزارش این جلسه از طریق لینک زیر یا سایت حکمت به آدرس زیر قابل دسترسی است: lakzaee.com
نفی نژادپرستی و سخنچینی؛ از جمله درسهای تربیتی سوره مسد
https://iqna.ir/fa/news/3965441/%D9%86%D9%81%DB%8C-%D9%86%DA%98%D8%A7%D8%AF%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%B3%D8%AE%D9%86%E2%80%8C%DA%86%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AC%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%B3%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%AF
تفسیر قرآنی امام موسی صدر،سال دوم،جلسه پنجم، ۲۹.۱..m4a
37.46M
جلسه پنجم
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
ارائه بحث: #شریف_لک_زایی
بیست و نهم فروردین ۱۴۰۰
پنجم ماه مبارک رمضان ۱۴۴۲
این نوبت سوره نصر مورد بحث قرار گرفت. محورهای بحث عبارت است از:
شان نزول سوره نصر
وجه اهمیت و اخبار و بشارت های سوره نصر
وظایف پیامبر در سوره نصر
اسباب و دلایل فتح مکه
نکات تربیتی و اجتماعی سوره نصر
تکیه و اعتماد و توکل به خداوند
توجه به رضایت خداوند در کارها
اخلاق پیروزی و حفظ تعادل و توازن
اهمیت حفظ تعادل و توازن در جامعه و نقش دولت
توجه به اخلاق مدار بودن اسلام
اشاره به صلح حدیبیه
اشاره به ماه های پایانی حیات پیامبر
«هر کس رابطه خود و خدا را اصلاح کند، خدا رابطه بین او و مردم را اصلاح می کند. در حقیقت، هدف تلاش و حرکت انسان باید رضای خدا باشد. حتی اگر انسان در حال خدمت به مردم و برآوردن حاجات و خواسته های آنان باشد. خدا از راه خدمت به خلق عبادت می شود.»
گام به گام با امام، ج۱۰، ص۲۳۸.
تفسیر_قرآنی_امام_موسی_صدر،سال_دوم،جلسه_پنجم،_۲۹_۱_.mp3
15.2M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه پنجم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir005
⏰زمان: یکشنبه 1400/1/29
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1502
هدایت شده از شریف لک زایی
با سلام و احترام. ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به اطلاع می رساند، ادامه جلسات کرسی«حکمرانی در قرآن» در ماه رمضان به صورت روزانه برگزار خواهد شد. جلسه پنجاه و نهم (چهارشنبه 25فروردین) ساعت 13:30 با ارائه استاد نجف لک زایی و دبیری دکتر شیخ حسینی برگزار می شود.
لینک حضور در جلسه انلاین:
http://dte.bz/hokmconf.
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
گزارش #خبرگزاری_ایکنا از پنجمین جلسه #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر
با ارائه #شریف_لک_زایی
انتساب پیروزی به خدا و مغرور نشدن؛ پیامهای تربیتی سوره «نصر»
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن مرور نکات تربیتی سوره «نصر» بیان کرد: یکی از مهمترین نکات عبارت است از تبیین اخلاق پیروزی که انسان باید فتح را لطف الهی بداند و پس از اینکه این لطف شامل حالش شد، مغرور نشود.
به گزارش ایکنا؛ پنجمین جلسه از سلسله جلسات تفسیر قرآن شریف لک زایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با محوریت آراء و اندیشههای امام موسی صدر در کتاب «برای زندگی»، شب گذشته، ۲۹ فروردینماه، برگزار شد که در ادامه مشروح آن از نظر میگذرد؛
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ * اذا جائ نصر الله والفتح * وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا * فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا».
مباحث این جلسه، مرور نکات تفسیری سوره «نصر» است. این سوره نیز یکی از سورههای مهم است و پس از صلح حدیبیه و قبل از فتح مکه نازل شده است. این سوره به صورت خیلی صریح و آشکار دو خبر و یا دو وعده نصر و پیروزی به رسول خدا(ص) میدهد و از طرف دیگر، دو وظیفه را هم به پیامبر(ص) محول میکند که باید آن را انجام دهد؛ یکی از دو خبری که در سوره آمده که به پیامبر(ص) بشارت میدهد، خبر فتح است و دومی، بحث استقبال گسترده مردم از دین اسلام و فراگیری اسلام است. همچنین دو وظیفه هم به پیامبر(ص) و مسلمین محول شده است؛ یکی تسبیح خدا با یادآوری نعمتها و کمالات خدا است و وظیفه دوم عبارت از استغفار است که این طلب آمرزش، پس از فتح و پیروزی باید انجام شود.
متن کامل از طریق لینک زیر و یا سایت حکمت به آدرس زیر قابل دست رسی است:
www.lakzaee.com
انتساب پیروزی به خدا و مغرور نشدن؛ پیامهای تربیتی سوره «نصر»
https://iqna.ir/fa/news/3965624/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%AF%D8%A7-%D9%88-%D9%85%D8%BA%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%86%D8%B5%D8%B1
تفسیر_قرآن_امام_موسی_صدر،_سال_دوم،جلسه_ششم،.mp3
10.21M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه ششم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir006
⏰زمان:دوشنبه 1400/1/30
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1507
پیام تسلیت حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی در پی شهادت سرلشکر جانباز سید محمد حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا.
مؤمنان با خدا عهد بستند که در برخورد با دشمنان از صحنه کارزار نگريزند . از ميان آنان مردانى بودند که به آنچه با خدا بر سر آن پيمان بستند صادقانه وفا کردند . پس برخى از آنان با مردن يا شهادت در راه خدا ، اجل خود را به پايان بردند و برخى از آنان اين را انتظار مى برند و در پيمان و مواضع خود هيچ تغيير و تبديلى ايجاد نکرده اند .
ارتحال سرلشکر جانباز شهید سید محمد حجازی را به مقام معظم رهبری امام خامنه ای حفظه الله، خانواده معزز شهدا، همه علاقمندان، مجاهدان فی سبیل الله در جبهه مقاومت و بویژه خانواده، بستگان و همکاران محترم، علی الخصوص فرمانده محترم کل سپاه و فرمانده محترم سپاه قدس تسلیت عرض می کنم.
تواضع مثال زدنی، اخلاص بی نظیر، پیوستگی و همبستگی با ولایت، دشمن شناسی و دوست شناسی و استقامت و صبر و صفا در جوار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از وی الگویی مناسب و شایسته توجه برای جوانان امروز جهان اسلام ساخته است. الگوهایی که ما را در جبهه توحید و حقیقت قرار می دهند.
خدایش غریق رحمت فرماید و به خانواده و بستگان محترم اجر و صبر عنایت فرماید.
نجف لک زایی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
با حضور شریف لک زایی؛
گفتارهای تفسیری امام موسی صدر در شبهای رمضان بررسی میشود
گفتارهای تفسیری امام موسی صدر در شبهای رمضان بررسی میشود
مباحث تفسیری امام صدر در کتاب «برای زندگی» توسط شریف لک زایی دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در شبهای ماه مبارک رمضان بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شریف لکزایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچون رمضان سال گذشته، به بررسی گفتارهای تفسیری امام موسی صدر در ماه رمضان امسال میپردازد.
«برای زندگی»، چهارمین جلد از مجموعه «در قلمرو اندیشه امام موسی صدر» و اولین جلد از مجموعه گفتارهای تفسیری امام موسی صدر است. این کتاب در بردارندهی تفسیر سور قصار قرآن است که به صورت درس گفتار در جلسات جنبش امل توسط امام موسی صدر بیان شده است. این تفاسیر با زبانی ساده و قابل فهم بیان شده است که افراد با هر سطحی از علم و دانش از مطالب آن بهرهمند میشوند. در تفسیر هر سوره ابتدا به شأن نزول سوره و توضیح برخی واژگان سوره پرداخته و سپس معانی و تفسیر آیات شرح داده شده است.
علاقهمندان برای استفاده از این برنامه میتوانند از طریق لینک زیر اقدام کنند:
https://engage.shatel.com/b/sha-nmm-4jd
گزارش #خبرگزاری_ایکنا از جلسه ششم #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر
با ارائه #شریف_لک_زایی
گفتوگو؛ درس تربیتی سوره «کافرون»
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به نکات تفسیری و تربیتی سوره مبارکه کافرون بر لزوم توجه به گفتوگو تأکید و بیان کرد: بهرغم اینکه آیات این سوره صریحاً اشتراک معبود رسول خدا(ص) و کافران را رد میکند، اما پیامبر(ص) حرف آنها را شنید و با آنها به گفتوگو پرداخت و پیشنهاد آنها را استماع کرد و سپس رد کرد.
به گزارش ایکنا؛ ششمین جلسه از سلسله جلسات تفسیر قرآن شریف لک زایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با محوریت آراء و اندیشههای امام موسی صدر در کتاب «برای زندگی»، شب گذشته، ۳۰ فروردینماه، با محوریت سوره «کافرون» برگزار شد که در ادامه مشروح آن از نظر میگذرد:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ * قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ* لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ * وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ * وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْ * وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ * لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ».
در مورد شأن نزول سوره کافرون باید گفت: این سوره سخن از گفتوگویی است که میان پیامبر(ص) و مشرکین در میگیرد و آنها پیشنهادی را برای پرستش مشترک خدایان مطرح میکنند، اما رسول خدا(ص) با قاطعیت این پیشنهاد را رد میکند. این تقاضا به نوعی معامله با پیامبر(ص) بود و آن هم پس از ناامیدی از مبارزه سختافزارانه با پیامبر(ص) و ناامیدی از ایجاد ممانعت در گسترش اسلام. این پیشنهاد به تعبیر مثبت صلحطلبانه و به تعبیر منفی سازشکارانه بود که گفتند ای پیامبر(ص) آنچه که تو میپرستی و آنچه ما میپرستیم یک مشترکاتی دارد. البته اینها به خدا ایمان داشتند، اما برای این خدا شرکایی را قائل میشدند که نقطه تمایز اسلام و مشرکین است.
متن گزارش از طریق لینک ذیل و یا سایت حکمت قابل دست رسی است.
www.lakzaee.com
https://iqna.ir/fa/news/3966014/%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%81%D8%B1%D9%88%D9%86
تفسیر_قرآن_امام_موسی_صدر،سال_دوم،جلسه_هفتم.mp3
15.81M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه هفتم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir007
⏰زمان:سه شنبه 1400/1/31
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1512
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 دعای روز_هشتم ماه مبارک رمضان و تفسیر آن
👈 با تفسیر حجت الاسلام استاد نجف لک_زایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی
🌸 و با نوای #میثم_مطیعی
💮 منتظر تفسیر دعای هر روز ماه رمضان باشید.
📿 با ارسال این مطلب به دیگران در #ثواب آن شریک شوید.
تفسیر_قرآن_امام_موسی_صدر_سال_دوم_جلسه_هشتم.mp3
13.19M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه هشتم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir008
⏰زمان:چهار شنبه 1400/2/1
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1517
تفسیر_قرآن_امام_موسی_صدر_سال_دوم_جلسه_نهم_.mp3
14.89M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه نهم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir009
⏰زمان:پنح شنبه 1400/2/2
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1524
گزارش #خبرگزاری_ایکنا از جلسه #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر
با ارائه #شریف_لک_زایی
شکست سپاه ابرهه؛ زمینهساز رسالت پیامبر(ص)؛ دو نعمتی که نصیب قریش شد
شریف لک زایی با اشاره به مهمترین نکات سوره «فیل» بیان کرد: سوره فیل به واقعه مهمی که چند دهه قبل از بعثت در مکه واقع شده اشاره دارد و به نوعی زمینهسازی برای رسالت پیامبر(ص) بوده که قریش به وظیفه خود در قبال رسالت پیامبر(ص) عمل کند و ادای این رسالت را بر عهده بگیرد.
به گزارش ایکنا؛ نهمین جلسه از سلسله جلسات تفسیر قرآن شریف لک زایی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با محوریت آراء و اندیشههای امام موسی صدر در کتاب «برای زندگی»، شب گذشته، ۲ اردیبهشت، با محوریت سورههای «فیل» و «قریش» برگزار شد که در ادامه مشروح آن از نظر میگذرد:
یکی از مباحثی که به نظر مفسرین و به خصوص فقها رسیده این است که این دو سوره به گونهای یک سوره هستند و فقها گفتهاند اگر کسی بخواهد در نمازش به جای سوره توحید از سوره قریش استفاده کند، باید هر دو سوره را بخواند، بنابراین، سوره قریش نتیجه واقعه فیل است که در سوره بدان اشاره شده و به پیامدهای واقعه فیل برای قبیله قریش هم اشاره میکند که چطور به آنها نعمت امنیت و معیشت اعطا شده و افزون بر اینها به آنها عزت و افتخار بخشیده شده است.
بخش سیاسی – اجتماعی تفسیر این سوره هم حادثه فیل است که باعث شد مکه گرفتار استعمار یک دولت خارجی نشود و جالب اینکه ولادت پیامبر(ص) نیز در سال همین واقعه فیل بوده که خود یک واقعه بسیار مهمی است. ایلاف هم به معنای الفت و پیمان و صلح و محبتی است که میان قبیله قریش رخ میدهد. یک بخش مهمی از آن اشاره به حادثه حمله حاکم یمن اشاره دارد که ابرهه نام داشت و به مکه حمله کرد. امام موسی صدر میگوید سوره فیل به این واقعه مهمی که چند دهه قبل در مکه واقع شده اشاره دارد و به نوعی زمینهسازی برای رسالت پیامبر(ص) بوده که قریش به آن وظیفه خود در قبال رسالت پیامبر(ص) عمل کند و ادای این رسالت را بر عهده بگیرد، بنابراین یک نوع بسترسازی برای اتفاقی که چند دهه بعد رقم میخورد بوده است. از اینرو سپاه ابرهه شکست میخورد و قریش به شکرانه این شکست باید بتواند رسالت خود را در برابر امانت الهی عمل کند.
متن گزارش از طریق لینک زیر و یا سایت حکمت قابل دریافت است:
www.lakzaee.com
شکست سپاه ابرهه؛ زمینهساز رسالت
پیامبر(ص)؛ دو نعمتی که نصیب قریش شد
https://iqna.ir/fa/news/3966627/%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D9%87%D9%87-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1%D8%B5-%D8%AF%D9%88-%D9%86%D8%B9%D9%85%D8%AA%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%A8-%D9%82%D8%B1%DB%8C%D8%B4-%D8%B4%D8%AF.
تفسیر_قرآن_امام_موسی_صدر_سال_دوم_جلسه_دهم_.mp3
14.72M
#تفسیر_قرآن
#امام_موسی_صدر
#شریف_لک_زایی
✅تفسیر_قرآن امام موسی صدر سال دوم جلسه دهم
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/isca_tafsir10
⏰زمان:جمعه 1400/2/3
👤ارائه دهنده: دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1531
📌 سید موسی صدر، پس از آنکه پانزده سال در حوزه علمیه قم و نجف به تحصیل فقه و اصول فقه و فلسفه پرداخت، در سال ۱۳۳۸، پس از درگذشت سید عبدالحسین شرفالدین، رهبر شیعیان لبنان، و در اجابتِ خواسته مراجعی از جمله سید حسین بروجردی و سید محسن حکیم عازم لبنان شد. صدر در طول بیست سال حضور خود در لبنان، از امامجماعتی در یکی از مساجد شهر صور، به رهبر شیعیان لبنان تبدیل شد و رویکردهای اصلاحی خود را با نظر به سیاستمداران و حاکمان، بلکه از سطح جامعه دنبال میکرد و از همین باب بود که به امام موسی صدر شهرت یافت.
📍مسعود دیانی در دوازدهمین شب «سوره، فصل قرآن کریم» میزبان دکتر شریف لکزایی است. «قرآنشناسی امام موسی صدر» موضوع گفتوگوی آنها خواهد بود.
⏰«سوره، فصل قرآن کریم» | امشب (شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰) | ساعت ۲۲ | شبکه چهار سیما
@sooreh_tv