فلسطین پاره تن اسلام
🇵🇸مسئله فلسطین و تبلیغ بین الملل(۱)
🏴اشغال فلسطین دردناک ترین مسئله جهان بشری در سده اخیر و یکی از طولانی ترین مبارزات آزادی بخش و مقاومت علیه تجاوز و ستم و نسل کشی است که در آن سرزمین ادامه دارد و رژیم غاصب صهیونیستی امروز نیز در حال ثبت جنایتی دیگر در صفحه تاریخ است.
▪️از نخستین روزهای اشغال سرزمین فلسطین به دست صهیونیست ها و اخراج مسلمانان با پشتوانه دولت های غربی، علمای شیعه و حوزه های علمیه به دفاع از فلسطینان پرداخته و از مبارزه این مردم ستمدیده برای به دست آوردن حقوق از دست رفته خود، جانبداری کرده اند .
📚شاید سید شرف الدین عاملی از نخستین علمایی بود که در جهان عرب، از روند مهاجرت یهودیان به سرزمین فلسطین احساس نگرانی کرد .
علامه محمد حسین کاشف الغطاء نیز در دفاع از فلسطین، کارنامه درخشانی دارد .
بخشی از تلاش های بی وقفه کاشف الغطا، مسافرت به کشورهای اسلامی و دیدار با صاحب نظران جهان اسلام بود، تا افزون بر آشنایی با وضعیت سیاسی و جغرافیایی مردم، عالمان دین را به توطئه های مرموزانه غرب و اشغال سرزمین فلسطین بیاگاهاند .
✔️از سفرهای تاریخی او، سفر به فلسطین و شرکت در کنگره اسلامی بود . این مؤتمر در سال ۱۳۵۰ ه . ق به مناسبت ولادت پیامبر (ص) در قدس برگزار شد و حدود ۱۵۰۰ نفر از شخصیت های اسلامی در آن شرکت داشتند .
✔️در سال ۱۳۷۳ ه . ق نائب رئیس انجمن امریکایی دوستداران خاورمیانه، طی نامه ای از کاشف الغطاء دعوت کرد در کنگره ای به منظور بررسی راه های همکاری اسلام و مسیحیت در برابر الحاد مارکسیسم، شرکت کند . وی این دعوت را رد کرد و طی نامه ای مشروح و سرگشاده به نام «المثل العلیا فی الاسلام لا فی بحمدون » که به امریکا فرستاد، ثابت کرد که فتنه اصلی برای همه ادیان و مذاهب، امریکا و غرب است نه الحاد شرق . امروزه این امریکا و یهودیانند که مسلمانان را می کشند و منابع اقتصادی آنان را غارت می کنند، و تشکیل چنین مجالسی برای روپوش نهادن بر جنایت های اسرائیل است، نه جلوگیری از الحاد مارکسیسم .
▪️این جریان در حوزه عراق ادامه داشت از جمله تجمع علمای نجف اشرف در حمایت از مسئله فلسطین.
این تجمع تاریخی در سال ۱۹۷۳ میلادی در صحن حرم مطهر حضرت امیر (علیهالسلام) برای حمایت از مسئله فلسطین برگزار شد و در آن تعدادی از بزرگان عراق و رهبران فلسطینی حضور یافتند. (تصویر پیوست١)
▪️هم زمان با شدت گرفتن جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی ، در ایران نیز دفاع از آن مردم مظلوم گسترش یافت و حوزه ها و علمای شهرهای گوناگون ایران در برابر این فاجعه به خروش در آمدند . عالمانی مانند آیت الله کاشانی،آیت الله بروجردی، امام خمینی، نواب صفوی، علامه طباطبایی، آیت الله گلپایگانی،آیت الله نجفی مرعشی، استاد شهید مطهری و . .. در اعتراض به این مسئله کوشش ها نمودند .
آیت الله بروجردی نیز در سال ۱۳۲۷ طی اعلامیه ای جنایت های دولت اشغالگر قدس را محکوم نمودند و از مسلمانان ایران و جهان دعوت کردند که افزون بر کمک به مسلمانان، در مجالس دعا و نیایش از یهودیان اشغالگر اعلان برائت و بیزاری نمایند و علیه اشغالگران نفرین و برای پیروزی مسلمانان در جنگ علیه اسرائیل دعا کنند. (برای دیدن متن 👈 کتاب مفاخر اسلام ج ۱۲، علی دوانی)
▪️این اقدامات بعد از انقلاب اسلامی با قدرت بیشتر و به عنوان یکی از آرمان های انقلاب اسلامی دنبال شد و تا به امروز ادامه دارد.
👈در ادامه راه بزرگان حوزه های علمیه و در کنار ضرورت تحلیل صحیح سیاسی و در نظر داشتن جوانب مختلف مسئله فلسطین، که در نظر بسیاری از اندیشمندان مهمترین مسئله جهان اسلام است، ضمن محکوم نمودن این جنایات و همدردی با جهان اسلام و بلکه تمام انسان های آزاده جهان، به مناسبت اين وقایع و با رویکردی تبلیغی ، نکاتی در رابطه با مسائل غزه و تبلیغ بین الملل تقدیم خواهد شد.
✔️این سرفصلها میباید در اتاقهای فکر و محافل علمی حوزوی و دانشگاهی، مورد گفتگو قرار گیرد تا به راهکار و راهبردهای عملیاتی تبدیل شود و اندیشکده راهبردی تبلیغ بین الملل نیز با این هدف طرح مسئله خواهد نمود.
ادامه دارد....
#اندیشکده_تبلیغ
#افاده_تبلیغی
👈مؤسسه اطلس شیعه
فلسطین پاره تن اسلام
🇵🇸مسئله فلسطین و تبلیغ بین الملل(۲)
"امروز قضیهى اول جهان اسلام قضیهى غزه است؛ شاید بشود گفت قضیهى اول دنیاى انسانیت، قضیهى غزه است. سگ هارى و گرگ درندهاى به انسانهاى مظلوم حمله کرده است؛ چه کسى مظلومتر از کودکان معصومى که در این حملات جان خود را مظلومانه از دست دادند؟ چه کسى مظلومتر از مادرانى که فرزندان خودشان را در آغوش خودشان گرفتند و به چشم خود مرگ و پرپر زدن آنها را مشاهده کردند؟ رژیمِ غاصبِ صهیونیستِ کافر، دست به چنین جنایاتى زده است امروز در مقابل چشم بشریت و انسانیت؛ بشریت باید عکسالعمل نشان بدهد." (رهبر معظم انقلاب _۱۳۹۳/۰۵/۰۷)
✔️ماهیت پلید رژیم غاصب صهیونیستی در طول چند دهه نه تنها تغییری نداشته است که روز به روز پلیدی و پلشتی آن افزون شده و امروز در حال رغم زدن فاجعه بشری دیگر است.
🔍همانطور که در فرسته قبل اشاره شد علی رغم مواضع روشن مرجعیت و حوزه های علمیه نسبت به مسئله فلسطین، این مبارزات و جانبداری ها به جهت شکلی و محتوایی با چالشها و ضعف هایی همراه بوده است که متفکران و ایده پردازان در عرصه تبلیغ بین الملل باید با مطالعه و بررسی آنها، راهبرد ها و راه حل های مناسب پیشنهاد دهند.
به نظر هر چه سریعتر از توقف در برگزاری همایشها و کنگره ها که عمدتا تنها هزینه های کلانی بر عهده کشور گذاشته است و نهایتا مراتب همدردی ما و زنده بودن آرمان ها را نشان داده است باید عبور کنیم و به وضعیت فعال و اقدامات استراتژیک تغییر حالت دهیم.
◀️در ادامه به برخی از این سرفصلها اشاره شده و طرح مسئله می شود :
الف) تغییر شکل اسلامی مبارزات به شکل قومی عربی
رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند :"... در ابتدای اشغال فلسطین، علمای مجاهدی چون شیخ عزّالدین قسّام و حاج امین الحسینی از مسلمانان برای نجات فلسطین استنصار کردند و مرجع بزرگ دینی مرحوم شیخ محمد حسین آل کاشفالغطاء حکم جهاد علیه صهیونیستها صادر فرمود؛ ولی متأسّفانه بتدریج شکل اسلامىِ مبارزات تضعیف و شکل قومی آن پُررنگ شد."
❓نقش مبلغان در تبیین این موضوع چقدر است؟ آیا محتوا و نقشه راهی برای این موضوع تولید شده است؟ حفظ شکل اسلامی مبارزات چقدر به بهره مندی از تمام ظرفیت جهان اسلام کمک خواهد کرد؟
ب) فقدان استراتژی تبلیغی و بسنده به اقدامات تاکتیکی و محدود به حوادس.
📡 آیت الله خامنه ای در همایش بینالمللی رسانههای جهان اسلام
در حمایت از انتفاضه فلسطین خاطر نشان کردند: " لازم است برای استراتژی تبلیغی علیه صهیونیستهای غاصب، یک طرّاحی بنیادین صورت گیرد. اینکه ما به صورت تاکتیکی در هر موقعیّتی بخشی از مظلومیتها را بیان کنیم، کافی نیست. باید یک راهبرد عمومی، تبلیغی در همه دنیای اسلام به صورت مشترک تعیین و به آن عمل شود.
ما رسانههای بزرگ دنیا را در اختیار نداریم؛ اما آنچه را هم که در اختیار داریم؛ چیز کمی نیست. ما باید از سرمایه و موجودی خود - که متعلّق به دنیای اسلام است - حداکثر استفاده را بکنیم. همه در این زمینه مسؤول و موظّفند. روشنفکران و سیاستمداران و شاعران و نویسندگان و هنرمندان و دانشگاهیان مسؤولند... "
تنها در جمهوری اسلامی بیش از سی موسسه، سمن و نهاد وابسته و مستقل در حوزه مسائل فلسطین فعالیت دارند. (پیوست ۱)
❓اما چقدر این نهادها تابع سازماندهی یکپارچه هستند؟ تا چه میزان از فعالیتهای یکدیگر آگاهند؟ آیا ارتباط دوره ای و نشست های همفکری منسجمی وجود دارد؟ آیا فعالیتها و میزان اثر گذاری آنها توسط هیچ مرکز یا نهادی ارزیابی و آسیب شناسی می شود؟ وزارت خارجه و نهادهای اثرگذار تا چه اندازه از خروجی اتاقهای فکر - در صورت وجود! - بهره مند هستند؟
ادامه دارد.....
#اندیشکده_تبلیغ
#افاده_تبلیغی
👈 مؤسسه اطلس شیعه
لیست موسسات فعال در زمینه فلسطین.pdf
242.1K
📌پیوست ۱
لیست موسسات فعال در زمینه فلسطین.pdf
فلسطین پاره تن اسلام
🇵🇸مسئله فلسطین و تبلیغ بین الملل(٣)
در ادامه فرسته قبل به یکی از مهمترین چالشهای فعالان بین المللی و مسئله فلسطین و جبهه مقاومت باید اشاره کرد:
ج) چالش ممنوعیتهای بین المللی برای مبارزه و موضع گیری علیه رژيم صهيونيستی در بسیاری از کشورهای دنیا
اسرائیل به طور رسمی در ۱۱ مه ۱۹۴۹ به عنوان یک کشور عضو کامل در سازمان ملل متحد پذیرفته شد. از دسامبر ۲۰۲۰، از مجموع ۱۹۳ کشور، ۱۶۵ کشور عضو سازمان ملل (یا ۸۵٪)، کشور اسرائیل را به رسمیت میشناسند. حاکمیت اسرائیل توسط برخی کشورها که غالباً مسلمان هستند، مورد اختلاف است.(پیوست۱)
💡فعالان تبلیغی و فرهنگی در کشورهایی که اسرائیل را به رسميت شناخته و حامی آن هستند به عنوان مدیر یک مرکز، به عنوان شهروند و یا مقیم در آن بلاد با موانع جدی روبرو هستند.
✔️در بسیاری از موارد، حمایت از آرمان فلسطین، جانبداری و هر اقدامی که بوی ارتباط و اتصال با جبهه مقاومت از آن به مشام برسد، موجب تعطیلی مراکز، مشکلات حقوقی جدی و مزاحمت های ادامهدار خواهد شد.
در تزاحم بین این دو مهم، یعنی ادامه فعالیت و بقاء یک اقلیت در هر کدام از کشورهای حامی آن رژیم و حمایت رسمی و آشکارا از فلسطین باید به دنبال راه جمع و یا فرد اهم بود.
یافتن راهبرد و راهکار مناسب علاوه بر موضوع شناسی به درک صحیح فقهی از مسئله نیازمند است.
✅تصمیم گیری در این باره بدور از منفعت سنجی داخلی و با در نظر گرفتن شرایط مخاطب خارجی ، باید در کارگروههایی متشکل از افرادی که از شرایط و قوانين منطقه آگاهی کامل دارند و با حضور متخصصان و مجتهدان در این زمینه به نتیجه برسد.
🔍در ادامه به چند نمونه از آثار و تبعات حمایت از فلسطین و جبهه مقامت اشاره می شود.
تصمیم گیری و تعیین راهبردها،بدون در نظر گرفتن این موارد ممکن نخواهد بود.
🔴ایندیپندنت فارسی:"... سیدسلیمان موسویفر، معاون مرکز اسلامی هامبورگ، به دلیل «حمایت از سازمانهای افراطی و تروریستی شیعه و همچنین ویدیوهای تبلیغاتی که در حمایت از این گروهها در فیسبوک به اشتراک گذاشته بود» از آلمان اخراج شد."
▪️روزنامه آلمانی «هامبورگر مورگن پست»نیز در این باره مدعی شد که «سید سلیمان موسوی فر» معاون مرکز اسلامی هامبورگ از سازمانهای تروریستی و شیعه حمایت میکرده و ویدئوهای تبلیغاتی را در فیسبوک به اشتراک میگذاشت.
محکومیت به سه سال زندان از جمله عواقب عدم خروج خواهد بود.در این ادعا شرکت در تظاهرات روز قدس چهار سال پیش و تماس با اعضای حزب الله لبنان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
🔴اداره حفاظت از قانون اساسی ایالت هسن در گزارش سالانهاش برای سال ۲۰۲۱ نوشت: «عملکرد مرکز اسلامی فرانکفورت در راستای دکترین دولتی ایران است. به عنوان مثال، این نهاد مانند مرکز اسلامی هامبورگ در سال ۲۰۲۰ مراسم یادبودی برای قاسم سلیمانی برگزار کرد. این دو مرکز همچنین در مناسبتهایی مانند سالگرد درگذشت روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مراسمی در بزرگداشت او برگزار میکنند.»
▪️همچنین در اين سند، حرکت های ضد صهیونیستی شدیدا محکوم شده و دولتمردان آلمانی خود را نسبت به ایجاد امنیت برای حیات آزادانه یهودیان متعهد دانسته اند.
🔴دیلی تلگراف در گزارشی ادعا کرد:"... مرکز اسلامی انگلیس در لندن به دلیل حمایت از جمهوری اسلامی ایران و چند هفته پیش از تلاش کمیساریای جمعیتهای خیریه بریتانیا برای مصادره آن فعالیتهای خود را به حال تعلیق در آورده است.(پیوست٢)
... این در حالی است که یکی از سخنگویان کمیساریا اعلام کرد، ما به تحقیقات خود در مورد این مرکز ادامه داده و همچنان با هیات امنای موقتی آن که اوایل ماه جاری منصوب کردهایم، در ارتباط خواهیم بود، گرچه نمیتوانیم اطلاعات بیشتری در این رابطه اعلام کنیم.
.... گفتنی است این نگرانی ها توسط دولت انگلیس و محافل ضدجریان مقاومت به دلیل بیانیهای که مدیر مرکز اسلامی انگلیس در سال ۲۰۲۰ در رثای شهید سردار قاسم سلیمانی در سایت این مرکز منتشر کرده بود و سردار سلیمانی را شهید عظیم خواند بوجود آمد و آن را تحت شدیدترین فشارها قرار داده و هر روز بر این فشارها افرودهاند. "
🔴به نقل از روزنامه نیویورک تایمز نزدیك به ۲۰ مركز اسلامی در دو سال گذشته در آمریكا تعطیل شدند.
بر همین اساس، شورای روابط اسلام و آمریكا از دولت آمریكا نسبت به تعطیلی مراكز اسلامی به كمسیون حققوق بشر سازمان ملل شكایت كرد.
بهانه نهادهای حاکمیتی برای تعطیلی این مراکز عمدتا مقابله با اقدامات ضد صهیونیستی و مبارزه با تروریسم بوده است.
✔️در کنار بهانه های فوق، حساسيت های موجود درباره مراکز و افراد وابسته به جمهوری اسلامی که در سالهای اخیر بیشتر نیز شده است، چالش دیگری است که باید در این رابطه نیز استراتژی مشخصی تعیین شود.
#اندیشکده_تبلیغ
#افاده_تبلیغی
👈 مؤسسه اطلس شیعه
📌پیوست۱ :
۲۸ کشور عضو سازمان ملل که اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند، شامل ۱۵ عضو اتحادیه عرب (الجزایر، کومور، جیبوتی، عراق، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، عمان، قطر، عربستان سعودی، سومالی، سوریه، تونس و یمن) و ۱۰ عضو غیر عرب سازمان همکاری اسلامی (افغانستان، بنگلادش، برونئی، اندونزی، ایران، مالزی، مالدیو، مالی، نیجر و پاکستان)؛ و همچنین کوبا، کره شمالی و ونزوئلا نیز میباشد
💠 توصیهای از رسول خدا (ص) برای ساکنان و مسافران و مبلغان کشورهای غیراسلامی
🔰 چند روز پیش، دوست عزیزی که در سفرهای تبلیغی نکات بسیاری را از او آموختهام، متن روایتی از پیامبر (ص) را برایم ارسال کرد که برای ساکنان کشورهای غیراسلامی و مسافران به این کشورها بسیار راهگشاست. این روایت را برایتان نقل میکنم، گرچه تاکنون ناقلی جز إبنأبیالحدید برایش نیافتهام.
🔅 إبنأبیالحدید در کتاب شرح نهجالبلاغه از واقدی نقل میکند که پیامبر (ص) پیش از عزیمت مسلمانان بهسوی شام برای پیکار با رومیان، آنها را گردهم آورد، و پس از سفارشات لازم، برای نصر و ظفرشان دعا نمود.
🔅 در این هنگام عبداللهبنرواحة که برای وداع آمده بود، از پیامبر(ص) خواست که او را موعظه نماید تا آن را به یادگار داشته باشد. پیامبر(ص) به او فرمود: «فردا راهی سرزمینی میشوی که سجده کردن در آن اندک است. پس فراوان سجده کن».
🔅 عبدالله گفت: بیشتر بهرهمندم کن، ای رسول خدا. پیامبر (ص) فرمود: «خدا را فرياد آور كه در هر چه بخواهى يار و مددكار توست».
🔅 عبدالله برخاست که برود. چند قدمی دور نشده بود که بازگشت و گفت: ای رسول خدا، خداوند فرد است و فرد را دوست دارد. [کنایه از اینکه یک توصیه دیگر بفرمایید تا سه توصیه شود] فرمود: «اى پسر رواحه، هرگز از اینکه در کنار ده كار بد، يك كار پسنديده انجام دهى ناتوان نخواهی بود».
🔅 عبداللهبنرواحه این را که شنید و رو به پیامبر (ص) عرض کرد دیگر سؤالی ندارم. عبدالله به جنگ موته رفت، پس از زیدبنثابت و جعفربنابیطالب علمداری کرد، و در نهایت بهشهادت رسید.
💢 یکی از نکاتی که از این سه سفارش پیامبر (ص) به عبداللهبنرواحة به ذهن متبادر میشود، تأثیر محیطهای غیراسلامی بر اخلاق و رفتار فرد (و بهخصوص فرزندان) است. لذا پیامبر اکرم (ص) به یاد فراوان خداوند که سجده، دعا و انجام اعمال نیک از مصادیق بارز آن است، سفارش کردند تا این آثار محیطی به کمترین حد ممکن کاهش یابد.
✍ مهدی صادقی شهمیرزادی
📅 ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲
📌 منبع:
ابن ابی الحدید، عبد الحمید بن هبه الله، شرح نهج البلاغة، ۲۰ ج، ۱۴۰۴، قم، ایران، مکتبة آیة الله العظمی المرعشي النجفي (ره)، ج ۱۵، ص ۶۵.
👈 مؤسسه اطلس شيعه
📚 ژئوپلیتیک تشیع در آسیای مرکزی
✍ نویسنده: شعیب بهمن
💢 کتاب حاضر، ضمن مرور سیر تاریخی پیدایش و گسترش تشیع در آسیای مرکزی، به بررسی فرقهها، گروهها، جمعیت و جغرافیای تشیع و شرایط آنها در هریک از کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان در دوران پساشوروی پرداخته است.
💢 بحث درباره ویژگیهای ژئوپلیتیک شیعیان آسیای مرکزی و جایگاه شیعیان این منطقه در ژئوپلیتیک تشیع از دیگر مطالب این کتاب است.
💢 در بخشی از کتاب آمده است:
"به رغم آنکه شیعیان آسیای مرکزی در حال حاضر نسبت به دوران کمونیستی که از اظهار عقیده و انجام شعائر مذهبی محروم بودند، در وضعیت بهتری قرار دارند، اما در عین حال با چالشها، کاستیها و محدودیتهای زیادی نیز مواجه هستند. بهخصوص که شیعیان منطقه نهتنها باید به سه گرایش قومگرایی، ملیگرایی و غربگرایی رقابت کنند، بلکه عملاً با سایر مسلمانان سنیمذهب نیز دارای نقاط اختلاف و افتراق میباشند."
♨️ هدف اصلی این کتاب، یافتن پاسخی درخور به پرسش درباره جایگاه شیعیان آسیای مرکزی در ژئوپلیتیک تشیع است.
📌 فهرست مطالب کتاب:
🔅 مقدمه
🔅 فصل اول: ژئوپلیتیک، مذهب و تشیع
🔅 فصل دوم: اسلام و تشیع در منطقه آسیای مرکزی
🔅 فصل سوم: فرقهها، جمعیت و جغرافیای تشیع در آسیای مرکزی
🔅 فصل چهارم: وضعیت شیعیان در کشورهای آسیای مرکزی
🔅 فصل پنجم: ژئوپلیتیک تشیع و شیعیان آسیای مرکزی
🔅 نتیجهگیری
📌 این کتاب در سال ۱۳۹۳ توسط مؤسسه مطالعات اندیشهسازان نور به زیور طبع آراسته و روانه بازار کتاب شد.
#کتاب_و_مقاله
👈 مؤسسه اطلس شيعه