🕋 سفرنامه حج (رویکرد تبلیغی)
🔖 دفتر پنجم: حلقات!
✨ از ظرفیتهای تبلیغی در مناطقی با با حضور اقوام و ملیتهای مختلف، ایجاد حلقههای آموزشی به زبانهای مختلف است.
✨ بهرهگیری از این ظرفیت در مدینه بهخوبی قابلمشاهده است. حلقههای آموزش قرآن و متون دینی در مسجدالنبی تحت مدیریت اداره ای مستقل، نه در رواقها و اتاقهای دور از نظر، و نه در طبقات کمرفتوآمد، بلکه درمیان زائران و بهشکلی صمیمانه تشکیل میشود. (تصاویر ۳-۱)
✨ بارها پیش آمد که معلمان قرآنی حلقات للزوار از ما برای جمعخوانی قرآن و شنیدن تفسیر دعوت کردند.
✨ البته در موسم حج، این حلقهها اغلب در مدینه و مسجدالنبی تشکیل میشوند، و بهسبب ازدحام جمعیت جهت انجام مناسک، تقریبا خبری از این حلقهها در مسجدالحرام نیست.
✨ نکته جالب وجود حلقههای آموزش از راه دور است. (تصویر ۴) حلقههای آموزشی مجازی این امکان را فراهم میکنند که حاجیان شرکتکننده در حلقههای آموزشی ، پس از بازگشت به وطن، همچنان با آموزش دهندگان در ارتباط باشند.
✅ پس از این مقدمه، باید اذعان کرد که نبود یا کمبود ارتباط مداوم با مخاطب، از نقاط ضعف ما در حوزه آموزش و تبلیغ است. "حضور موسمی" مبلغان درمیان مردم، و قطع ارتباط با آنان پس از ایام تبلیغی، سطح تاثیرگذاری را بهشدت کاهش میدهد.
✅به نظر می آید، ارتباط مجازی با مخاطب، تشکیل گروههای تبلیغی(که در آینده درباره این گونهی تبلیغی خواهم نوشت)، حضور پیوسته یک تیم تبلیغی مشخص و کار مداوم با مخاطبان، راهکارهای مناسبی برای رفع این مشکل است.
📍پیوست تصاویر 👇👇
#افاده_تبلیغی
#مطالعات_منطقهای
👈مؤسسه اطلس شيعه
🎓 مؤسسه مطالعات اسماعیلی
🔰مؤسسه مطالعات اسماعیلی نهادی آموزشی و پژوهشی است که در سال ۱۹۷۷ میلادی بهدست کریم الحسنی، چهل و نهمین امام شیعیان اسماعیلیه، بهمنظور نشر منابع، اسناد و مکتوبات اسلامی، بهویژه آثار شیعیان اسماعیلی در لندن تأسیس شد.
🔰این مرکز آموزشی عالی برای ارائه برنامههای تحصیلات تکمیلی، با نهادهای آموزشی متعددی ازجمله دانشگاه مکگیل، مؤسسه آموزش دانشگاه لندن، دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن، دانشگاه اردن و هیئات علمی برخی دانشگاههای بریتانیا و دیگر کشورها همکاری دارد.
🔰اقدامات سازمانیافته این نهاد در راستای تبلیغ و ترویج اندیشههای اسماعیلیه قابلتوجه و درخور مطالعه است. بررسی و مطالعه عملکرد این قبیل نهادها نکات آموزنده فراوانی برای مبلغان و نهادهای راهبردی تبلیغی دربر خواهد داشت که در الگوگیری و شناخت نقاط قوت و ضعف خود و رقیبان مفید خواهد نمود.
🔰اعطای بورسیههای تحصیلی و پژوهشی و ایجاد واحدهای تخصصی جهت هماهنگسازی برنامههای علمی و فرهنگی اسماعیلیان سراسر جهان که در بیش از ۲۵ کشور پراکندهاند، ازجمله اقدامات این مرکز است.
🔰چندفرهنگه و چندزبانه بودن و نیز برگزاری نشستها و همایشها مطابق با استانداردهای روز دنیا، این مؤسسه را به مرجعی فعال در زمینه مطالعات اسلامی و شیعی بدل کرده است.
🔰دکتر فرهاد دفتری مدیریت این مرکز برای ۳۴ سال عهدهدار بود. مصاحبه ایشان با شبکه فارسیزبان اسماعیلی (وابسته به اسماعیلیان) پس از دوره مدیریت، جالبتوجه است.
🎥 لینک فیلم گفت و گو
🌐 وبسایت موسسه مطالعات اسماعیلی
#افاده_تبلیغی
#معرفی_موسسات
👈مؤسسه اطلس شيعه
🌍آیین و فرهنگ عزاداری در جهان (٢)
🇹🇭تايلند🇹🇭
🔰آیینهای سوگواری حسینی در هر منطقه، غالبا از فرهنگ و رسوم بومی آن منطقه متاثر است. شناخت این آیینها برای مبلغان و نهادهای متولی مراسم مذهبی و تولید محتوای دینی اهمیت فراوانی دارد.
👈در این فرسته به تایلند، کشوری با حدود ۲۵هزار شیعه خواهیم پرداخت:
🇹🇭 براساس منابع تاریخی، عزاداری حسینی در تایلند قدمتی ۴۰۰ساله و ریشه در فعالیتهای شیخ احمد قمی دارد. شیخ احمد، نخستین شیخ الاسلام تایلند، علاوهبر مقام وزارت، به عنوان «چائوفرا شیخ احمد راتانادی بودی» (رهبری جامعه مسلمانان تایلند) نیز نائل شد.
📍وضعیت شیعیان تایلند و تاثیرات شگرف شیخ قمی در آن دیار، بحثی مفصل است که در فرصتی دیگر به آن خواهیم پرداخت، انشاءالله.
🇹🇭 در اثر این دست فعالیتها، تاثیرات فرهنگ ایرانی بر عزاداری این سرزمین مشهود است. مثلا شیعیان تایلند در مراسم عزاداری، با الهام از ایرانیان، نخلهایی را برافراشته میکنند. (تصویر ۱) این نخلها به شکلی خاص که از فرهنگ بومی تایلند برآمده است، گلآرایی میشوند. (تصویر۲)
🇹🇭 اسبهایی تزیینشده، بهعنوان نماد ذوالجناح، نیز در عزاداریها دیده میشود، که ظاهرا از آیین عزاداری هند به تایلند منتقل شده است. (تصویر۳)
🇹🇭 طبیعتا همچون سایر پدیدههای فرهنگی در همهجای دنیا، آیینهای عزاداری در تایلند نیز درحال تغییر و تبدلاند؛ مثلا در سالهای اخیر عزاداران با نذر آب به پویش جهانی حسین کیست پیوستهاند. (تصویر ۴)
🎥 مستند کوتاه ساوادیکا: نگاهی کوتاه به عزاداری شیعیان در تایلند.
#افاده_تبلیغی
#آیین_و_فرهنگ
📍پیوست تصاویر👇
👈مؤسسه اطلس شيعه